Follow us

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν

Η ανακοίνωση για τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νικόλαος Παπαθανάσης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", όπου στο σκέλος των επιδοτήσεων έχουν ενταχθεί πλέον 794 έργα και δέσμες έργων, ενώ στο σκέλος των δανείων έχουν συναφθεί 339 δανειακές συμβάσεις που αντιστοιχούν σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού ύψους 12,4 δισ. ευρώ από τις οποίες το 50% προέρχεται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με την εκταμίευση του 4ου αιτήματος πληρωμής για τις επιδοτήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, η Ελλάδα θα έχει λάβει πάνω από το 50% των πόρων που της αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα δρομολογείται και η υποβολή του 5ου αιτήματος πληρωμής ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

2. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αρμόδιος για ζητήματα φορολογικής πολιτικής κ. Χρίστος Δήμας παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα κίνητρα καινοτομίας και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων.

Στόχος των προτεινόμενων παρεμβάσεων είναι η ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας και η γεφύρωση του κενού που χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών, στη χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για Έρευνα και Ανάπτυξη ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου (0,73% έναντι 1,48%). Παράλληλα, σύμφωνα με το EuropeanInnovation Scoreboard 2024, οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα "Direct and indirect government support of businessR&D" είναι στο 62% σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, γεγονός που συμβάλλει στην κατάταξη της χώρας στην 20ηθέση όσον αφορά συνολικά το Innovation Performance.

Α. Τα φορολογικά κίνητρα για Έρευνα και Ανάπτυξη που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο έρχονται να χτίσουν πάνω στο υπάρχον κίνητρο της οριζόντιας συνολικής έκπτωσης 200% για τις δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας. Με τις παρεμβάσεις που εισάγονται, οι εκπτώσεις μπορούν να φτάσουν από το 250% έως και 315% στις εξής περιπτώσεις:

• Έργα συνεργασιών με startups

• Έργα συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα

• Μικρομεσαίες επιχειρήσεις "έντασης γνώσης", δηλαδή με δαπάνες R&D > 20% των συνολικών δαπανών

Μεταξύ άλλων, επιδίωξη είναι η ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ αγοράς και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και η καλλιέργεια συνεργασιών μεγαλύτερων επιχειρήσεων με το startupοικοσύστημα της χώρας.

Β. Παράλληλα, επεκτείνεται το πλαίσιο των κινήτρων για την εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας (πατέντας), με στόχο να είναι πιο ελκυστική η ανάληψη του ρίσκου της επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα προβλέπεται τριετής απαλλαγή των σχετικών κερδών από φόρο, αρχής γενομένης από τη χρήση μέσα στην οποία πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά τα κέρδη αυτά.

Με τις παρεμβάσεις που εισάγονται προβλέπεται μείωση του αντίστοιχου συντελεστή κατά 10% για τα επόμενα επτά έτη.

Γ. Διευρύνονται τα φορολογικά κίνητρα για τους angelinvestors, με αύξηση του ανώτατου ορίου της επένδυσης σε startups επί του οποίου υπολογίζεται η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.

Επιπλέον, επεκτείνεται η δυνατότητα αξιοποίησης του κινήτρου αυτού για επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών.

Δ. Εξορθολογίζεται και εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές -αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των λοιπών σχημάτων αμοιβαίων κεφαλαίων- το φορολογικό καθεστώς των αμοιβαίων κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, ώστε να υπάρχει κίνητρο για δημιουργία επενδυτικών σχημάτων βασισμένων εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν κίνητρα για τους μετασχηματισμούς επιχειρήσεων και συγκεκριμένα: α) Θέσπιση δυνατότητας μεταφοράς φορολογικής ζημίας των μετασχηματιζόμενων επιχειρήσεων.

β) Μείωση του ελάχιστου ορίου εταιρικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας που προκύπτει από συνεργασία/μετασχηματισμό (σε 100.000Euro από 125.000Euro) και απαιτείται για την εξασφάλιση φοροαπαλλαγής 30% για τα κέρδη των συνεργαζόμενων (έως 125.000Euro σε 9 έτη) και των μετασχηματιζόμενων (έως 500.000 σε 9 έτη) επιχειρήσεων, με στόχο την προώθηση συνεργειών μικρότερης κλίμακας.

γ) Κλιμάκωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος σε συνάρτηση με διατήρηση θέσεων εργασίας για το διάστημα που παρέχονται τα ευεργετήματα του νόμου.

δ) Επέκταση της απαλλαγής του φόρου στην υπεραξία από το επίπεδο της εταιρείας στο επίπεδο των μετόχων μετά τη μεταβίβαση ή διάλυση της επιχείρησης.

3. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης α) για την ενσωμάτωση στην ελληνική έννομη τάξη της οδηγίας 2022/2464 για την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας και β) το ερανιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία ενσωματώνει τις διατάξεις της οδηγίας 2022/2464 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2022 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) 537/2014, της οδηγίας 2004/109/ΕΚ, της οδηγίας 2006/43/ΕΚ και της οδηγίας 2013/34/ΕΕ, όσον αφορά την υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας από τις εταιρείες. Η εν λόγω δημοσιοποίηση των εκθέσεων βιωσιμότητας μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω συγκεκριμένου μορφότυπουαναφοράς (πρότυπα υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας). Η δημόσια υποβολή μορφότυπου αναφοράς για τις εκθέσεις βιωσιμότητας θα πραγματοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με ενιαίο και αδιαίρετο τρόπο και ως εκ τούτου πέραν της αύξησης της εταιρικής διαφάνειας ενισχύεται περαιτέρω ο δημόσιος έλεγχος. Περαιτέρω πραγματοποιείται και ενσωμάτωση της οδηγίας (ΕΕ) 2023/2775 η οποία τροποποιεί προς τα πάνω τα λογιστικά όρια κατάταξης τόσο των οντοτήτων όσο και των ομίλων επιχειρήσεων.

Το ερανιστικό νομοσχέδιο αφορά στα ακόλουθα πεδία δημόσιας πολιτικής:

α) Την ενσωμάτωση των τροποποιήσεων της Οδηγίας 2000/31/ΕΚ, που επήλθαν ενόψει της εφαρμογής του Κανονισμού (EE) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών (Digital Services Act), που αφορούν σε τροποποιήσεις της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εμπορίου,

β) Τη ρύθμιση της αγοράς υπηρεσιών μέσω της ρύθμισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας "εργαστηρίων ψυχαγωγικών χορών". Η δραστηριότητα αυτή είναι παντελώς αρρύθμιστη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα σχετικά με τη σύννομη λειτουργία της, την ασφάλεια του κοινού, την καταγραφή της δραστηριότητας αλλά και την υποβοήθησή της σε περιόδους κρίσης.

γ) τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών,

δ) τη ρύθμιση λοιπών θεμάτων για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών όπως η επέκταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, σε περιοχές αυξημένου επενδυτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά και τις μαρίνες.

4. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Εισαγωγικά σημειώθηκε ότι μέσα στο 2023, οι αστυνομικοί συνέδραμαν σε 11.845 περιστατικά ακούσιας νοσηλείας, 141.202 διατέθηκαν για συνδρομή σε φυσικές καταστροφές, 84.093 διατέθηκαν σε μέτρα ασφάλειας σε αθλητικούς αγώνες, διαχειρίστηκαν 11.589 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βεβαίωσαν 1.240.717 τροχαίες παραβάσεις και απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 122.961 μετανάστες. Ακόμα, διαχειρίστηκαν 1.235.000 σήματα μέσω του 100 και εξάρθρωσαν 365 εγκληματικές οργανώσεις.

Το αντικείμενο της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης είναι:

1. Η αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Η αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας - Νέα εκπαιδευτική πολιτική.

3. Το νέο πλαίσιο για την αξιοποίηση και την υποστήριξη του ανθρωπίνου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αλλαγή των δομών είναι η μεταρρύθμιση που θα αναβαθμίσει ριζικά τον τρόπο που σχεδιάζεται, εκπονείται και υλοποιείται μία σύγχρονη πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, με βασικό άξονα την Αστυνομία του 21ου αιώνα.

Η Αστυνομία του 21ου αιώνα, δεν ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά σχεδιάζει προβλέποντας το μέλλον και την εξέλιξη του εγκλήματος. Το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποκτά μία σύγχρονη και ευέλικτη δομή, που ενισχύει την ορθή διακυβέρνηση και τη λήψη αποφάσεων.

Δίνουμε έμφαση στη συνολική αντιμετώπιση και κυρίως στην πρόληψη των μορφών βίας με έντονη κοινωνική διάσταση (ενδοοικογενειακή, έμφυλη, ρατσιστική, βία ανηλίκων κ.λπ.).

Επιπλέον, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αναδιαρθρώνονται ριζικά η δομή, η λειτουργία, η φιλοσοφία και οι μέθοδοιδιδασκαλίας της Αστυνομικής Ακαδημίας και της εκπαίδευσης των αστυνομικών συνολικά.

Η Ελληνική Αστυνομία γίνεται "έξυπνη" και αποτελεσματική αξιοποιώντας την έρευνα, τα εργαλεία της τεχνολογίας και την ανάλυση των δεδομένων.

Δίνεται έμφαση στη διαχείριση κρίσεων, στην προστασία των κρίσιμων οντοτήτων, στην αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών και στη Στρατηγική Επικοινωνία.

Αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών, με έμφαση στην ποιότητα και στις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης. Υιοθετούνται διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης ανθρωπίνου δυναμικού.

5. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Φλωρίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Με το παρόν σχέδιο νόμου για την ενδοοικογενειακή βία, σε συνέχεια προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της παρούσας Κυβέρνησης που έχουν ήδη εφαρμοστεί,επιδιώκονται η πολυεπίπεδη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και η ουσιαστική συμβολή στην εξάλειψή της.

Προτείνεται αρχικώς ο επανακαθορισμός της έννοιας του "συντρόφου" κατά την υπαγωγή στον ν. 3500/2006, ενώ εντάσσεται στο ρυθμιστικό πεδίο του νόμου η απειλή μέσω επίμονης καταδίωξης ή αθέμιτης παρακολούθησης μέλους οικογένειας. Επίσης, επιδιώκεται η αντιμετώπιση του άμεσου κινδύνου με πρόβλεψη ρυθμίσεων σχετικά με την προδικασία, τη λήψη προληπτικών μέτρων και μέτρων δικονομικού καταναγκασμού, την αρμοδιότητα, την παραπομπή, την εκδίκαση και την εκτέλεση της ποινής επί αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Εισάγονται αναγκαίες ρυθμίσεις αναφορικά με τη διαδικασία της ποινικής διαμεσολάβησης. Ειδικότερα εντάσσονται στις προϋποθέσεις της ποινικής διαμεσολάβησης η προσθήκη της αναγνώρισης των βασικών περιστατικών της υπόθεσης, καθώς και η υποχρέωση κάλυψης των άμεσων οικονομικών αναγκών του θύματος . Προστίθεται ακόμη η δυνατότητα απόρριψης συμφωνίας διαμεσολάβησης με αιτιολογημένη διάταξη του εισαγγελέα, ενώ προβλέπεται νέα περίπτωση διακοπής της διαμεσολάβησης και καταστροφής υλικού διαμεσολάβησης σε περίπτωση μη ολοκλήρωσής της.

Προβλέπεται μέριμνα για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων μέσω της πρόβλεψης έκδοσης διάταξης επιβολής περιοριστικών όρων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ τέλος επεκτείνεται ο κατάλογος των επαγγελματιών που έχουν υποχρέωση αναφοράς εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας με την ένταξη των φαρμακοποιών και των φυσιοθεραπευτών.

6. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριος Παπαστεργίου παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο την ενσωμάτωση της οδηγίας 2022/2555 για την επίτευξη υψηλού επιπέδου Κυβερνοασφάλειας.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2022/2555 (NIS2) για την επίτευξη υψηλού επιπέδου κυβερνοασφάλειας. Θεσπίζονται ένα συνεκτικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας και μηχανισμοί αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Επίσης διευρύνονται σημαντικά οι τομείς και δραστηριότητες που υπόκεινται σε υποχρεώσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και προβλέπονται κυρώσεις για τη διασφάλιση της τήρησής τους. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ενδυναμώνονται οι δυνατότητες των αρμόδιων Εθνικών Αρχών Κυβερνοασφάλειας, ενισχύονται τα μέτρα κυβερνοασφάλειας και η υποχρέωση αναφοράς περιστατικών από πλευράς υπόχρεων οντοτήτων και ενδυναμώνεται η αποτρεπτική δύναμη του κυρωτικού πλαισίου και των μηχανισμών εφαρμογής, καθώς και η περαιτέρω εμβάθυνση της διευρωπαϊκής συνεργασίας. Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου έρχεται να καλύψει κενά, τα οποία διαπιστώθηκαν κατά την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/1148 (Οδηγία NIS 1), τόσο στον καθορισμό μέτρων διαχείρισης κινδύνων κυβερνοασφάλειας και υποχρεώσεων αναφοράς περιστατικών σε όλους τους τομείς τους οποίους καλύπτει, όπως π.χ. η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η εφοδιαστική αλυσίδα, η παραγωγή τροφίμων, οι τηλεπικοινωνίες και οι ψηφιακές υποδομές, αλλά και στην ομοιόμορφη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων στο σύνολο των κρατών μελών της Ένωσης. Πρόκειται για μια απαραίτητη εξέλιξη δεδομένης της εντατικοποίησης και της αυξημένης πολυπλοκότητας των απειλών και των κυβερνοεπιθέσεων, του αυξανόμενου κόστους του κυβερνοεγκλήματος και των νέων απειλών για τα ατομικά δικαιώματα.

7. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο την παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.

Τον Ιανουάριο του 2022 το ΤΑΙΠΕΔ εκκίνησε τη διενέργεια διαγωνισμού για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για περίοδο 25 ετών ενόψει της λήξης της υφιστάμενης σύμβασης στις 6 Οκτωβρίου 2024.

Τον Ιούλιο του 2023, το Ταμείο έλαβε προσφορές από έξι επενδυτικά σχήματα και τον Οκτώβριο του 2023 ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος του έργου έναντι τιμήματος 3.270.000.000 ευρώ. Εκτός από το εφάπαξ τίμημα, το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράττει σε ετήσια βάση το 7,5% των ακαθάριστων εσόδων της Αττικής Οδού για όλη τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης.

Τον Ιούλιο του 2024 η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο την εξέτασε και έκρινε ότι η διαγωνιστική διαδικασία διενεργήθηκε με σύννομο και διαφανή τρόπο.

Από τις 6 Οκτωβρίου 2024 και για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά τη θέση σε ισχύ της νέας σύμβασης παραχώρησης, μειώνεται το αντίτιμο των διοδίων σε 2,5 ευρώ ανά διέλευση από 2,8 ευρώ που είναι τώρα.

Η σύμβαση παραχώρησης θα υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου 2024 και αμέσως μετά πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο ανεβαίνει στο θέατρο

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ 07 Ιαν 2026 | 20:07

Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών - Ποια αιτήματα ικανοποιούνται

Την Παρασκευή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά σε όλη τη χώρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ 07 Ιαν 2026 | 07:52

Διάλογος ή κλιμάκωση: Οι αγρότες αποφασίζουν μετά τη σημερινή εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων

Διάλογο ή κλιμάκωση καλούνται να αποφασίσουν οι αγρότες μετά την εξειδίκευση των ενισχύσεων του πρωτογενούς τομέα που αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση.

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 06 Ιαν 2026 | 16:34

Γερμανία: Διαλύθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βραδεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU)

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 20:00

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η "ενδεκάδα των ψηφιακών MVPs" για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος

Τα ψηφιακά έργα - πρωτοπόρους που καθόρισαν τη χρονιά ανέδειξε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου

ΕΦΥΓΑΝ 10 ΤΡΑΚΤΕΡ 31 Δεκ 2025 | 18:26

"Ρήγμα" στο μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Αποχώρησε ομάδα αγροτών - Δεν θέλουν διάλογο με την κυβέρνηση

Οι εν λόγω αγρότες θα συγκεντρωθούν στη Νέα Τρίγλια όπου θα συντονιστούν με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Μπλόκων που θα συνεδριάσει την Κυριακή

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η PLAN B 31 Δεκ 2025 | 10:00

Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι αποφάσεις των αγροτών

Το μείζον ζητούμενο είναι να προκύψει άρση του αδιεξόδου, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 31 Δεκ 2025 | 08:22

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα η Καρυστιανού -Το άρθρο 86, η δίκη των Τεμπών και η "δύσκολη" Β. Ελλάδα

Η κ. Καρυστιανού ποτέ δεν έκρυψε ότι προέρχεται από συντηρητική οικογένεια, με τη δικηγόρο της και στενή της συνεργάτιδα, να έχει επιχειρήσει την είσοδό της στην πολιτική με τη Νίκη το 2023.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 30 Δεκ 2025 | 20:50

Σκληραίνουν τη στάση τους αγρότες και κυβέρνηση: Ο "εμφύλιος" στα μπλόκα και το plan B με πρόστιμα στα τρακτέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν... Φώτα στους δρόμους οι αγρότες - Εξετάζει σχέδιο κυρώσεων η κυβέρνηση για να σπάσει τα μπλόκα μετά τις γιορτές

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 12:00

Ποια αγροτικά μπλόκα άνοιξαν από σήμερα, πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί - "Δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", διαμηνύει η κυβέρνηση

Σε κρίσιμη καμπή οι αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την επικράτεια - Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πανελλαδική σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου.

ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ 30 Δεκ 2025 | 09:13

Τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τα αγροτικά μπλόκα - Αυξάνεται η δυσφορία της κοινωνίας

Ουσιαστικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα η κυβερνητική έδρα προσκαλείται να ισορροπήσει επάνω σε μία λεπτή γραμμή.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 29 Δεκ 2025 | 11:12

Γεωργιάδης κατά πάντων: "Αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα το δικαστήριο της Χάγης" - Στήριξη από Πλεύρη

"Δεν είναι θέση της κυβέρνησης" η άποψή μου για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

ΕΝΔΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Δεκ 2025 | 08:42

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Στις 16:00 τα μπλόκα κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - Κλείνουν και παράδρομοι

Σε αποκλεισμό παρακαμπτήριων δρόμων στη Νίκαια και νέο κλείσιμο των δύο ρευμάτων στα Μάλγαρα προχωρούν οι αγρότες - Ενδεχόμενο πανελλαδικής σύσκεψης το Σάββατο.

29 Δεκ 2025 | 06:15

Σε αδιέξοδο το μπρα ντε φερ κυβέρνησης-αγροτών: Οι νέες πληρωμές των 600 εκατ. ευρώ και οι "ρωγμές" στα μπλόκα

Μέχρι ώρας η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, με μόνη…παραφωνία την δήλωση κάποιων αγροτών που παίρνουν μέρος σε 18 μπλόκα, οι οποίοι επιθυμούν την επίσπευση του διαλόγου.

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ» 28 Δεκ 2025 | 13:26

Μαρινάκης: "Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν διάλογο - Να μπει τέλος στην παρωχημένη λογική της αντιπαράθεσης"

"Ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων" τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - "Οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα"

Η ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ 27 Δεκ 2025 | 16:45

Εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από 18 μπλόκα: Ανοιχτοί στον διάλογο με την κυβέρνηση - Οι προϋποθέσεις

"Επιβάλλεται η άμεση επίλυση προβλημάτων ζωτικής σημασίας", αναφέρουν μετά τη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι από 18 μπλόκα της χώρας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Δεκ 2025 | 06:50

Μητσοτάκης: Καμία σκέψη για εκλογές το 2026 - Προτεραιότητα η μάχη με την ακρίβεια και την στέγαση

Η μάχη της ακρίβειας στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου με το βλέμμα στις κάλπες

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 23 Δεκ 2025 | 11:42

Μητσοτάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

"Η πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας στους αγρότες", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 23 Δεκ 2025 | 10:26

Ν. Ανδρουλάκης: Αγωνία της ΝΔ να παραμείνει στην εξουσία - Λειτουργεί με σκοτεινούς όρους [βίντεο]

"Επιθυμία μας είναι να κάνουν οι αγρότες Χριστούγεννα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους, αλλά το μαχαίρι και το πεπόνι είναι στα χέρια του πρωθυπουργού", δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 23 Δεκ 2025 | 07:57

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη – Η ατζέντα

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Δεκ 2025 | 12:01

Ποιος υπουργός είναι "βλαξ με τεράστια αυτοπεποίθηση"; - Το καρφί εκ των έσω που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση

"Τι συμβαίνει όταν κάποιος κατέχει μια δημόσια θέση, είναι βλάκας και έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση;"

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Δεκ 2025 | 16:43

Αγρότες: Η απάντηση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους - Ποια υλοποιούνται, ποια δεν γίνεται να επιλυθούν

16+4 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΑΤ - Επτά δεν μπορούν να επιλυθούν

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ 19 Δεκ 2025 | 07:36

Επιμένουν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις γιορτές - Ανακούφιση στην κυβέρνηση

Ανοιχτοί δρόμοι από τους αγρότες, αναδίπλωση στο σχέδιο για τα ΕΛΤΑ. Οι κινήσεις της κυβέρνησης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 18 Δεκ 2025 | 06:45

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Η λάθος πληρωμή τορπίλισε τον διάλογο - Σήμερα οι αποφάσεις

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Πανελλαδικό όργανο στις Σέρρες για να ληφθούν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 16 Δεκ 2025 | 09:23

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κλείνουν και τελωνεία

Οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα 15:00 - 17:00 σε ολικό αποκλεισμό και των παραδρόμων

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

"ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΧΩΡΑ" 15 Δεκ 2025 | 11:51

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ αλλά με πτώση 1,5% σε έναν μήνα - Πρόσωπα της χρονιάς Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Τσίπρας

Η ΝΔ λαμβάνει το 23,7% στην πρόθεση ψήφου - Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός του 2025 λέει το 40,6%.

ΣΗΜΕΡΑ 15 Δεκ 2025 | 06:40

Αγροτικά μπλόκα: Διάλογο χωρίς τελεσίγραφα θέλει η κυβέρνηση - "Κοστολογούμε τα αιτήματα"

Λίγες ώρες έμειναν για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και των μετακινήσεων των εκδρομέων για τις γιορτές.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11 Δεκ 2025 | 06:35

Το αγροτικό μέτωπο ταράζει τη ΝΔ: "Μας κοροϊδεύετε;" - Ηλεκτρισμένο το κλίμα στους βουλευτές

Η ασφυκτική πίεση που νιώθουν οι βουλευτές της περιφέρειας από αγρότες και κτηνοτρόφους, εκτονώθηκε χθες στην "γαλάζια" σύσκεψη στην οδό Πειραιώς.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 09 Δεκ 2025 | 13:06

Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο, αρκεί να υπάρχει πανελλαδική εκπροσώπηση

Για το αγροτικό ο Θ. Κοντογιώργης ξεκαθάρισε ότι "το κράτος θα κάνει τη δουλειά του, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της με την ευαισθησία και τη νηφαλιότητα που χρειάζεται".

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ 09 Δεκ 2025 | 06:46

Πέρασαν την "κόκκινη γραμμή" οι αγρότες στην Κρήτη - Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση

Σε τεντωμένο σκοινί που είναι έτοιμο να σπάσει βρίσκονται κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στην Κρήτη, που άνοιξαν τον χορό του σχηματισμού δικογραφιών.

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Νοε 2025 | 12:01

Π.Μαρινάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βορίδης, ναι το λέω, δικαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, και πολιτικά και ποινικά

"Εμείς, πριν την ευρωπαϊκή εισαγγελία, στείλαμε 5.200 ΑΦΜ στη δικαιοσύνη. Κάναμε δεκάδες χιλιάδες διασταυρωτικούς ελέγχους και μπλοκαρίσματα ΑΦΜ"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Νοε 2025 | 10:12

Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Σε 10 ημέρες οι καταβολές

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι "επειδή εφαρμόζουμε το νέο σύστημα, θα περισσέψουν χρήματα και αυτά δεν θα γυρίσουν στις Βρυξέλλες".

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Νοε 2025 | 10:58

Μπουκώρος: Η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη θα βοηθήσει στον συντονισμό της κυβέρνησης

"Ο Δημητριάδης είχε δείξει μια πολύ μεγάλη ικανότητα στο να περνάει τις κυβερνητικές γραμμές στους βουλευτές και την κοινωνία" είπε ο Χρήστος Μπουκώρος.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:09

Επιχείρηση "ζεστό χρήμα": Επίδομα 250€ και αυξήσεις στους συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης, επιστροφή ενοικίου

Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές στους χαμηλοσυνταξιούχους, την επιστροφή ενοικίου, το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις του Ιανουαρίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 12:33

Τσουκαλάς: Οι δηλώσεις Σαλάτα καταδεικνύουν τον κεντρικό ρόλο Μυλωνάκη στη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ

"Πλέον η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει καθυστερήσεις" ανέφερε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.