Σύννεφα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ λόγω ψηφοδελτίων και Πρεσπών

Στο ζήτημα των ψηφοδελτίων η κόντρα κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο Κίνημα Αλλαγής.

sunnefa-stis-sxeseis-pasok---dimar-logw-psifodeltiwn-kai-prespwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αίσθηση προκαλεί εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής η ξαφνική ένταση στις σχέσεις δύο βασικών συνιστωσών του, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με δύο βασικά θέματα αιχμής: Τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Στο ζήτημα των ψηφοδελτίων η κόντρα κορυφώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Συζητώντας για την τριεδρική περιφέρεια της Άρτας, όπου υπάρχουν κάποιες πιθανότητες το ΚΙΝΑΛ να αποκτήσει μια έδρα στις εκλογές, οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ συνάντησαν τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, εντοπίζονται και σε άλλους νομούς. Το αποτέλεσμα της χθεσινής εμπλοκής ήταν η αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την επιτροπή. 

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα υπάρχει και με την εκλογική περιφέρεια του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ημαθία είναι δύσκολο να κατακτήσει έδρα το ΚΙΝΑΛ, ενώ στις περιφέρειες που θα  εκλεγούν βουλευτές παρουσιάζεται συνωστισμός και καραμπόλες. Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι τα σχήματα που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, το οποίο σημαίνει ότι εμμέσως πλην σαφώς ζητούν εκ νέου την έδρα του Επικρατείας. Αυτό όμως συναντά έντονες αντιρρήσεις από πλευράς ΠΑΣΟΚ, κυρίως σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και για το λόγο αυτό θα το χειριστεί αποκλειστικά η Φώφη Γεννηματά, όπως και τις περιπτώσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Νίκου Ανδρουλάκη, Γιώργου Καμίνη.

Αντίστοιχα και στη Συμφωνία των Πρεσπών «μυρίζει» εμπλοκή. Το ΚΙΝΑΛ έχει καταστήσει σαφές ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται θετικός, υπό την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά θα προκηρυχτούν εκλογές λόγω της στάσης των ΑΝΕΛ και της απώλειας της πλειοψηφίας για την κυβέρνηση. 

Από τη ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι το κόμμα θα αποφασίσει την τελική του στάση αφού συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα της Αγ. Κωνσταντίνου. Πάντως την Πέμπτη ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης προανήγγειλε κομματική πειθαρχία για τις Πρέσπες. 

Υπενθυμίζεται ότι και στο νομοσχέδιο της απλής αναλογικής, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είχε διαφοροποιηθεί ως ΔΗΜΑΡ και το είχε υπερψηφίσει. 

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook