Follow us

LIVE

Τελευταία Ενημέρωση
Πρίν 8 μήνες
09 Ιαν. 2025

Κώστας Σημίτης: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο - Τα θερμά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ευγενή "αντίπαλο"

Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια η ταφή στο Α' Νεκροταφείο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλες οι εξελίξεις
  • 14:49 - 09 Ιαν 2025 Ετάφη στο Α' Νεκροταφείο ο Κώστας Σημίτης
  • 14:42 - 09 Ιαν 2025 Στον χώρο της ταφής η σορός του Κώστα Σημίτη - Θα ταφεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου
  • 14:37 - 09 Ιαν 2025 Άγημα αποδίδει τιμές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη
  • 14:25 - 09 Ιαν 2025 Στην Καλλιρρόης η πομπή προς το Α' Νεκροταφείο
  • 14:15 - 09 Ιαν 2025 Η πομπή με τη σορό του Κώστα Σημίτη πέρασε έξω από τη Βουλή
  • 14:05 - 09 Ιαν 2025 Το αντίο του Ανδρέα Λοβέρδου στον Κώστα Σημίτη
  • 13:58 - 09 Ιαν 2025 Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη στην πομπή
  • 13:51 - 09 Ιαν 2025 Εικόνες από την πομπή
  • 13:46 - 09 Ιαν 2025 Στο κράτος η σύνταξη του Κώστα Σημίτη
  • 13:42 - 09 Ιαν 2025 Ξεκίνησε με χειροκροτήματα η πομπή
  • 13:36 - 09 Ιαν 2025 Ολοκληρώθηκαν οι επικήδειοι και ακολουθεί η πομπή
  • 13:35 - 09 Ιαν 2025 Απών ο Γιώργος Παπανδρέου
  • 13:27 - 09 Ιαν 2025 Κ. Τσουκαλάς για Σημίτη: Ήταν έντονα προσανατολισμένος στην ανάγκη βελτίωσης της Ελλάδας
  • 13:17 - 09 Ιαν 2025 Γιάννης Βούλγαρης: Η 8ετια Σημίτη ήταν κάτι παραπάνω από μια περίοδος του ΠΑΣΟΚ
  • 13:07 - 09 Ιαν 2025 Γιαννίτσης: Αφιέρωσε τη ζωή του για να πάει η Ελλάδα πολύ ψηλότερα
  • 13:03 - 09 Ιαν 2025 Εκατοντάδες πολίτες γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Κώστα Σημίτη
  • 12:55 - 09 Ιαν 2025 Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον δεύτερο Ιστορικό του Ηγέτη, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου
  • 12:49 - 09 Ιαν 2025 Μητσοτάκης για Σημίτη: Άξιος υπηρέτης της Δημοκρατίας
  • 12:44 - 09 Ιαν 2025 Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε το όραμα μιας ισότιμης Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη
  • 12:35 - 09 Ιαν 2025 Γιώργος Λιάνης και Κώστας Σκανδαλίδης
  • 12:33 - 09 Ιαν 2025 H Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω στο φέρετρο
  • 12:27 - 09 Ιαν 2025 Οι επικήδειοι
  • 12:19 - 09 Ιαν 2025 Δίπλα στο φέρετρο ο επί χρόνια οδηγός και σωματοφύλακας του Κώστα Σημίτη
  • 12:16 - 09 Ιαν 2025 Συγκινημένη η Δάφνη Σημίτη στην εξόδιο ακολουθία
  • 12:14 - 09 Ιαν 2025 H απόδοση τιμών τη στιγμή που καταφθάνει η σορός του Κώστα Σημίτη στη Μητρόπολη
  • 12:08 - 09 Ιαν 2025 Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία, στην οποία χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • 12:02 - 09 Ιαν 2025 Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Νίκος Χριστοδουλίδης
  • 12:00 - 09 Ιαν 2025 Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην Μητρόπολη
  • 11:56 - 09 Ιαν 2025 Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικογένεια του Κώστα Σημίτη
  • 11:54 - 09 Ιαν 2025 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του στη Μητρόπολη Αθηνών - Επιθεώρησε το άγημα
  • 11:53 - 09 Ιαν 2025 Έφθασε ο Νίκος Ανδρουλάκης
  • 11:47 - 09 Ιαν 2025 Ποιοι άλλοι δίνουν το παρών
  • 11:43 - 09 Ιαν 2025 «Η Κύπρος σε ευχαριστεί» - Το πλακάτ στην κηδεία του Κ. Σημίτη
  • 11:41 - 09 Ιαν 2025 Η πομπή προς το Α’ Νεκροταφείο
  • 11:38 - 09 Ιαν 2025 Η άφιξη Τσούνη, Αγγελοπούλου και Γιαννίτση
  • 11:33 - 09 Ιαν 2025 Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κηδεία
  • 11:30 - 09 Ιαν 2025 Στη Μητρόπολη σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • 11:26 - 09 Ιαν 2025 Η Δάφνη Σημίτη με τις δύο κόρες της
  • 11:24 - 09 Ιαν 2025 Το αντίο του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κώστα Σημίτη
  • 11:20 - 09 Ιαν 2025 Τα συλλυπητήρια στην Δάφνη Σημίτη από Βενιζέλο και Χρυσοχοΐδη
  • 11:17 - 09 Ιαν 2025 Η Δάφνη Σημίτη στη Μητρόπολη Αθηνών και η άφιξη της σορού
  • 11:02 - 09 Ιαν 2025 Καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός του Κ. Σημίτη
  • 10:42 - 09 Ιαν 2025 Οι πρώτες εικόνες από τη Μητρόπολη
  • 10:36 - 09 Ιαν 2025 Έφτασαν τα αγήματα στη Μητρόπολη Αθηνών
  • 10:32 - 09 Ιαν 2025 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την κηδεία
  • 10:31 - 09 Ιαν 2025 Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειο
  • 10:30 - 09 Ιαν 2025 H πορεία του Κώστα Σημίτη

Το ύστατο χαίρε στον Κώστα Σημίτη απηύθυναν στη Μητρόπολη Αθηνών η οικογένεια του, ο πολιτικός κόσμος της χώρας και εκπρόσωποι ξένων αντιπροσωπειών, καθώς και πολίτες που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - ο επικήδειος λόγος του οποίου ξεχώρισε, λόγω των εξαιρετικά θερμών αναφορών του στο ιδεολογικό στίγμα και στο στιλ διακυβέρνησης του εκλιπόντος πολιτικού του αντιπάλου- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς και οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης, Τάσος Γιαννίτσης (πρώην υπουργός) και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Κώστας Σημίτης: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο - Τα θερμά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ευγενή "αντίπαλο"

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Εισήγαγε στην πολιτική μας συνείδηση και κουλτούρα μία νέα μέθοδο και αντίληψη της διακυβέρνησης

"Αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη και τιμή μία μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας" τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τον επικήδειο λόγο της, στην εξόδιο Ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι "ο Κώστας Σημίτης υπερασπίστηκε, με συνέπεια και πεποίθηση, πάθος και λογική, λέξεις και πράξεις, σε όλη του τη ζωή, τη δημοκρατία και τις αρχές της. Αγωνιστής κατά της δικτατορίας, διακεκριμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος, άνθρωπος των ιδεών και του πρακτικού λόγου, άφησε το βαθύ αποτύπωμά του στη Μεταπολίτευση με το δικό του, ξεχωριστό και διαχρονικό, πολιτικό παράδειγμα".

Μιλώντας για το έργο του, σημείωσε ότι "με κύρια αναφορά του την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ρεύμα του εκσυγχρονισμού, ο Κώστας Σημίτης εισήγαγε στην πολιτική μας συνείδηση και κουλτούρα μία νέα μέθοδο και αντίληψη της διακυβέρνησης. Με έμφαση στον ορθολογισμό, τον προγραμματισμό, την προσήλωση σε στόχους υψηλούς και την ηθική του καθήκοντος, τη χαμηλότονη, καθημερινή και συστηματική εργασία. Μακριά από δημοφιλείς, ανέξοδες ρητορείες και λαϊκιστικές ευκολίες. Με λόγο μετριοπαθή και μετρημένο και ήθος δημοκρατικό".

Ολοκληρώνοντας τον επικήδειο λόγο της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε: "Η δημόσια παρουσία του Κώστα Σημίτη τελούσε σε συνέχεια και ενότητα με τον ιδιωτικό του βίο. Ήταν πράος, λιτός και αυτάρκης, με αγάπη για τον πολιτισμό, τα βιβλία και τις τέχνες, αφοσιωμένος και δοτικός στη σύζυγό του Δάφνη και τις κόρες του, τη Μαριλένα και τη Φιόνα, πιστός και υποστηρικτικός στους φίλους και τους συνεργάτες του". Όπως είπε "Οι συγκινητικές, αδιαμεσολάβητες καταθέσεις και μαρτυρίες τους, αυτές τις μέρες, καταδεικνύουν πόσο θα λείψει, αλλά και ότι το υπόδειγμά του θα παραμείνει ζωντανό, ως παρακαταθήκη, για τους ίδιους και για τον τόπο μας".

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατάξεις μας συναντήθηκαν σε δύο κρίσιμες επιλογές

"Μαχητή κατά της δικτατορίας και άξιο υπηρέτη της δημοκρατίας" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προσφωνώντας τον επικήδειο λόγο του.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για έναν "ευγενή αντίπαλο", τον οποίο η θεσμική θέση του επιβάλλει να τον τιμήσει όπως του αξίζει, προσθέτοντας: "Οι παρατάξεις μας κατάφεραν και συναντήθηκαν σε δύο κρίσιμες επιλογές. Την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ".

Ο πρωθυπουργός στάθηκε σε ορισμένα "αποστάγματα της πορείας" του Κώστα Σημίτη, όπως η ρήση του για την κυβέρνηση, η οποία υπάρχει όχι για να διαιωνίζει την εξουσία της αλλά για να διαμορφώνει μία καλύτερη κοινωνία με λέξεις κλειδιά, το σχέδιο και τη συγκυρία, επιδιώκοντας τις συναινέσεις αλλά βαδίζοντας και κόντρα στο ρεύμα, ώστε το κόστος που θα καταβληθεί να είναι μικρότερο από το όφελος που θα προκύψει. Επίσης, είπε ότι στην προσπάθεια εφαρμογής των παραπάνω δοκιμάζεται η ικανότητα της πατρίδας μας να απαλλαγεί από βαρίδια και παθογένειες του παρελθόντος.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες του Κώστα Σημίτη τόνισε τη δημοκρατική συνέπειά του, τις σοβαρές υποδομές που απέκτησε η χώρα κατά τη διάρκεια των θητειών του, και τα δύο καθοριστικά βήματα που σηματοδότησαν την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη "μία εξαίρεση στον πολύβουο κόσμο των συνθημάτων" και υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα πολύτιμο παράσημο, το οποίο κατέκτησε με τη στάση του χωρίς ο ίδιος ποτέ να το διεκδικήσει ή να το διαφημίσει".

Τέλος, τόνισε ότι ο Κώστας Σημίτη επέλεξε έναν επίλογο με νόημα ώστε να είναι και γι' αυτό άξιος τιμής και μνήμης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

Ανδρουλάκης: Αποχαιρετούμε τον πρωθυπουργό που έκανε πράξη την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη

"Η πατρίδα μας τιμά σήμερα τον πρωθυπουργό που έκανε πράξη την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σφράγισε ανεξίτηλα τη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου", υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αποχαιρετώντας τον Κώστα Σημίτη, "τον δεύτερο ιστορικό του ηγέτη, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου".

"O πολιτικός κόσμος της χώρας γίνεται φτωχότερος, καθώς έχασε μια σπουδαία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, που εμπλούτιζε δημιουργικά και με ορθό λόγο τον δημόσιο διάλογο", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφωνώντας τον επικήδειο του στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού στη Μητρόπολη.

"Ο Κώστας Σημίτης ήταν συνδιαμορφωτής της Ιστορίας, όχι επικοινωνιακό παρακολούθημά της. Ισότιμος συνομιλητής των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου που πάντα ήξερε να κερδίζει με την αξιοπιστία και τον ρεαλισμό του", τόνισε. Επισήμανε ότι "εξέφραζε διακριτή άποψη στη βάση των δικών του ‘πιστεύω', όπως έκανε αγωνιζόμενος για μια αυτοδύναμη ‘Ευρώπη των λαών', ακόμα και αντιτασσόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, κάτι που κάποιοι έχουν ξεχάσει σήμερα". Είπε ότι "το 2004, άφησε την Ελλάδα πιο αισιόδοξη και ισχυρή από ποτέ" και ότι "η επιτυχημένη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν απόδειξη ότι η χώρα, όταν διαθέτει ηγεσία με σχέδιο, μπορεί να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό".

Τόνισε ότι όμως η σημαντικότερη παρακαταθήκη που αφήνει "είναι το όραμα του για διαρκή κοινωνική σύγκλιση με τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες". Επισήμανε ότι ο Κώστας Σημίτης πίστευε βαθιά ότι η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη στην υστέρηση και κάλεσε να φανταστούν όλοι πώς θα ήταν η πατρίδα μας σήμερα χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομών όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία Οδός, το Μετρό, η Αττική Οδός, το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κ.α.

"Ήσουν το πολιτικό αντίδοτο στην αλαζονεία της εξουσίας. Μας έδειξες ότι πολλά που φαίνονται ανέφικτα, είναι στο χέρι μας να τα πετύχουμε. Ότι ένας διαφορετικός δρόμος απέναντι στη συντήρηση, είναι εφικτός: Αυτόν τον προοδευτικό πατριωτισμό υπηρέτησες σε όλη σου τη διαδρομή", τόνισε.

"Σήμερα η Ελλάδα υποκλίνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της σύγχρονης Ιστορίας της. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας πρόεδρε", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας τον επικήδειο του για τον Κώστα Σημίτη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

Τιμές στον εκλιπόντα απέδωσαν αγήματα από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την τελετή στη Μητρόπολη, η πομπή κατευθύνθηκε πεζή προς το Α' Νεκροταφείο Αθηνών για το τελευταίο κατευόδιο.

Ο Κώστας Σημίτης ετάφη με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Α' Νεκροταφείο. Χιλιάδες κόσμου άφησαν συγκινημένοι ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο του πρώην πρωθυπουργού, αποχαιρετώντας τον σπουδαίο πολιτικό ηγέτη.

ΤΑΦΗ ΣΗΜΙΤΗ

ΑΓΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΑΓΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗΣ

14:49
09 Ιαν. 2025

Ετάφη στο Α' Νεκροταφείο ο Κώστας Σημίτης

Ο Κώστας Σημίτης ετάφη με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στο Α' Νεκροταφείο.

Χιλιάδες κόσμου άφησαν συγκινημένοι ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο του πρώην πρωθυπουργού, αποχαιρετώντας τον σπουδαίο πολιτικό ηγέτη.

14:42
09 Ιαν. 2025

Στον χώρο της ταφής η σορός του Κώστα Σημίτη - Θα ταφεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου

Με δάκρυα αποχαιρέτησε η Δάφνη Σημίτη τον πρώην πρωθυπουργό. Οι κόρες του και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού άφησαν λευκά λουλούδια στον τάφο.

Λουλούδια άφησαν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Δημήτρης Καρύδης, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Δημήτρης Ρέππας με δάκρυα στα μάτια, η Άννα Διαμαντοπούλου.

Στον χώρο της ταφής η σορός του Κώστα Σημίτη - Θα ταφεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου

ΤΑΦΗ ΣΗΜΙΤΗ

14:37
09 Ιαν. 2025

Άγημα αποδίδει τιμές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη

Άγημα αποδίδει τιμές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη

ΑΓΗΜΑ ΣΗΜΙΤΗΣ

Άγημα αποδίδει τιμές στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη - εικόνα 3

14:25
09 Ιαν. 2025

Στην Καλλιρρόης η πομπή προς το Α' Νεκροταφείο

Στην Καλλιρρόης η πομπή προς το Α' Νεκροταφείο

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

14:15
09 Ιαν. 2025

Η πομπή με τη σορό του Κώστα Σημίτη πέρασε έξω από τη Βουλή

Η πομπή με τη σορό του Κώστα Σημίτη πέρασε έξω από τη Βουλή

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΠΟΜΠΗ ΣΗΜΙΤΗΣ

14:05
09 Ιαν. 2025

Το αντίο του Ανδρέα Λοβέρδου στον Κώστα Σημίτη

13:58
09 Ιαν. 2025

Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη στην πομπή

Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη στην πομπή

κηδεια σημιτη

κηδεια σημιτη

13:51
09 Ιαν. 2025

Εικόνες από την πομπή

Πλήθος κόσμου στην πομπή προς το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί σε χώρο δίπλα στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εικόνες από την πομπή

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

13:46
09 Ιαν. 2025

Στο κράτος η σύνταξη του Κώστα Σημίτη

Η οικογένεια του Κώστα Σημίτη έχει αποφασίσει να επιστρέψει άμεσα ότι παροχές είχε δώσει το κράτος προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το αυτοκίνητο θα επιστραφεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του, ενώ η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού θα είναι ξανά διαθέσιμη στην υπηρεσία της.

Επίσης, η οικογένεια θα επιστρέψει στο κράτος και τη σύνταξη που λάμβανε ο Κώστας Σημίτης.

13:42
09 Ιαν. 2025

Ξεκίνησε με χειροκροτήματα η πομπή

 «Αθάνατος» φωνάζουν συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από τη Μητρόπολη.

Ξεκίνησε με χειροκροτήματα η πομπή

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

13:36
09 Ιαν. 2025

Ολοκληρώθηκαν οι επικήδειοι και ακολουθεί η πομπή

Μετά την τελετή στη Μητρόπολη, η πομπή θα κατευθυνθεί πεζή προς το Α' Νεκροταφείο Αθηνών για το τελευταίο κατευόδιο. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την απόδοση τιμών.

Ολοκληρώθηκαν οι επικήδειοι και ακολουθεί η πομπή

13:35
09 Ιαν. 2025

Απών ο Γιώργος Παπανδρέου

«Σήμερα αποχαιρετούμε τον Κώστα Σημίτη, πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς υποχρεώσεις μου στην Κίνα όπου βρίσκομαι δεν μου επιτρέπουν να επιστρέψω εγκαίρως στην Ελλάδα για να συμμετάσχω στο τελευταίο αντίο.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση» έγραψε σε ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου.

13:27
09 Ιαν. 2025

Κ. Τσουκαλάς για Σημίτη: Ήταν έντονα προσανατολισμένος στην ανάγκη βελτίωσης της Ελλάδας

O ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς υπογράμμισε: «Αποχαιρετώ μια ολόκληρη εποχή. Ένα θυμάμαι με ακρίβεια, πως όταν σε πρωτογνώρισα Κωνσταντίνε, επέτρεψέ μου να σε αποκαλώ Κώστα όπως σε γνώρισα, ο αδελφικός μου φίλος Κωνσταντίνος Πουλαντζάς ήρθε και με βρήκε και μου είπε έλα θα παίξουμε ποδόσφαιρο και θα γνωρίσεις ένα εξαιρετικό παιδί, τον Κώστα Σημίτη.

Και παίξαμε ποδόσφαιρο στην πλατεία Δεξαμενής και έτσι άρχισα να συναγελάζομαι με τον Κώστα Σημίτη.

Αυτό ήταν μια αρχή που δεν οδηγούσε πουθενά. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η υπό δημιουργία παρέα θα διαλύονταν κατά έναν περίεργο τρόπο.

Ο μεν Πουλαντζάς αυτοκτόνησε από το σπίτι μου, ο Σημίτης έγινε πρωθυπουργός κι εγώ βρίσκομαι μετά από 50-60 χρόνια να τον αποχαιρετήσω αλλά μαζί και μια ολόκληρη εποχή και έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια» είπε μεταξύ άλλων.

Κ. Τσουκαλάς για Σημίτη: Ήταν έντονα προσανατολισμένος στην ανάγκη βελτίωσης της Ελλάδας

«Ο Κώστας Σημίτης έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνει επάγγελμα την πολιτική. Ήταν έντονα προσανατολισμένος στην ανάγκη βελτίωσης της Ελλάδας.

Εξέφραζε την βαθιά πεποίθηση ότι η δημοκρατική Ελλάδα πρέπει να δρα μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι όχι με αναφορά στο παρελθόν αλλά με αναφορά στο μέλλον.

Οι πεποιθήσεις του ήταν αμετακίνητες γι αυτό δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Ίσως γιατί η τύχη δεν έχει κανόνες και συχνά είναι άδικη.

Ο Σημίτης προσπαθούσε να καλλιεργήσει ορθολογικά να καλλιεργήσει τα αποτελέσματα της τύχης.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στους Αγίους Θεοδώρους στο σπίτι με θέα στη θάλασσα και το τελευταίο που αντίκρισε τη θάλασσα που λάτρεψε».

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

13:17
09 Ιαν. 2025

Γιάννης Βούλγαρης: Η 8ετια Σημίτη ήταν κάτι παραπάνω από μια περίοδος του ΠΑΣΟΚ

Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Γιάννης Βούλγαρης είπε μεταξύ άλλων κατά τον επικήδειο που εκφώνησε ότι ο Κώστας Σημίτης ότι η 8ετια Σημίτη ήταν κάτι παραπάνω από μια 8ετια ΠΑΣΟΚ.

«Το 2004 παρέδωσε μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που είχε παραλάβει. Ο Κώστας Σημίτης γνώρισε την πολιτική ως ρίσκο. Παιδί αριστερών γονέων γνώρισε την ταραχώδη περίοδο του εμφυλίου. Όταν η προσδοκία έφερε τις προσδοκίες στο μέτρο του εφικτού, ο Σημίτης δεν υποτάχθηκε. Υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το τέλος της ζωής του. Η 8ετια Σημίτη ήταν κάτι παραπάνω από μια περίοδος του ΠΑΣΟΚ. Η κοινωνία τον επέβαλε στο ΠΑΣΟΚ».

Γιάννης Βούλγαρης: Η 8ετια Σημίτη ήταν κάτι παραπάνω από μια περίοδος του ΠΑΣΟΚ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

13:07
09 Ιαν. 2025

Γιαννίτσης: Αφιέρωσε τη ζωή του για να πάει η Ελλάδα πολύ ψηλότερα

«Η παρουσία όλου του πολιτικού φάσματος αποδεικνύει το μέγεθος της τιμής για τον Κώστα Σημίτη.

Μας έκανε υπερήφανους, μας έδωσε υπόσταση. Αφιέρωσε τη ζωή του για να πάει η Ελλάδα πολύ ψηλότερα. Και την πήγε.

Κατανόησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη βασιζόταν στο να κατανοήσει το σφυγμό της εποχής και να τον μεταβιβάσει στο κόμμα του και την κοινωνία. Και το πέτυχε

Πήγε μόνο μπροστά συχνά με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Ήταν μια σπάνια προσωπικότητας που τον σφράγισαν οι γονείς του, τα ταραχώδη χρόνια της δικτατορίας, το πώς προχωρούσαν οι χώρες της Ευρώπης ενώ ήμασταν στο γύψο και η πίστη του στο ΠΑΣΟΚ» είπε ο καθηγητής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Γιαννίτσης.

Γιαννίτσης: Αφιέρωσε τη ζωή του για να πάει η Ελλάδα πολύ ψηλότερα

13:03
09 Ιαν. 2025

Εκατοντάδες πολίτες γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Κώστα Σημίτη

12:55
09 Ιαν. 2025

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον δεύτερο Ιστορικό του Ηγέτη, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Η πατρίδα μας τιμά σήμερα τον πρωθυπουργό που έκανε πράξη την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σφράγισε ανεξίτηλα τη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αποχαιρετώντας τον Κώστα Σημίτη, «τον δεύτερο ιστορικό του ηγέτη, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου».

«O πολιτικός κόσμος της χώρας γίνεται φτωχότερος, καθώς έχασε μια σπουδαία προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, που εμπλούτιζε δημιουργικά και με ορθό λόγο τον δημόσιο διάλογο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκφωνώντας τον επικήδειο του στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού στη Μητρόπολη.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον δεύτερο Ιστορικό του Ηγέτη, μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Αγαπημένε μου πρόεδρε, με βαθιά συγκίνηση θυμάμαι το μικρό βιβλιαράκι που μου δώρισες σε μια από τις πρώτες μας συζητήσεις. Μια έκδοση του Ομίλου Αλέξανδρου Παπαναστασίου, που είχες ιδρύσει με άλλους ανήσυχους δημοκράτες αγωνιστές στα χρόνια της νιότης σου. Με έκανες κοινωνό της πολιτικής σκέψης σου και των ιδανικών με τα οποία πάντα αγωνιζόσουν ενάντια στη συντήρηση και τη μοιρολατρία», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης σε προσωπικό τόνο. «Όποιος διαβάσει εκείνο το κείμενο, αντιλαμβάνεται ότι ο Κώστας Σημίτης δεν έδινε μάχες τακτικής. Είχε εντοπίσει από νωρίς τις ιστορικές ρίζες των παθογενειών του κράτους και είχε διαμορφώσει το πολιτικό όραμα για την υπέρβασή τους. Γι' αυτό και ήταν διαρκής η πάλη του προέδρου μας απέναντι στον πελατειασμό, τα στερεότυπα και τα κατεστημένα που καθηλώναν την κοινωνία και τη Δημοκρατία», ανέφερε.

«Με δημιουργικές ρήξεις, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα, έκανες πράξη την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εξωστρέφειας», είπε. Σημείωσε ότι ο Κώστας Σημίτης «γι' αυτές τις αξίες αγωνίστηκε από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της χούντας αλλά και αργότερα στη μεταπολίτευση μέσα από το ΠΑΣΟΚ» και συσπείρωσε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία γύρω από το πολιτικό όραμα του εκσυγχρονισμού, «δίνοντας του όμως ξεκάθαρα προοδευτικό περιεχόμενο, όπως πιστοποιεί το έργο σου, πολύ πριν οι λέξεις χάσουν το πραγματικό τους νόημα». Επισήμανε ότι ο Κώστας Σημίτης υποστήριζε ότι «καμία μεταρρύθμιση δεν είναι πολιτικά ουδέτερη» και συνέχισε: «Ως "αριστερός με σοσιαλδημοκρατικές ιδέες", όπως αυτοχαρακτηριζόσουν, πίστευες ότι η πραγματοποίηση του εκσυγχρονισμού δεν αποτελεί απλώς μια τεχνοκρατική διαδικασία, αλλά συνεπάγεται κινητοποίηση και κοινωνικό αγώνα. Ο πολίτης σε αυτήν τη διαδικασία πρέπει να έχει αξία και να είναι συμμέτοχος. Αλλιώς καμία μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να αντέξει μακροπρόθεσμα».

Πρόσθεσε ότι «η σημασία των παραπάνω θέσεων καταδείχθηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», μια κρίση που, όπως τόνισε, ο πρώην πρωθυπουργός «έγκαιρα και με τόλμη» είχε προειδοποιήσει από το βήμα της Βουλής το 2008.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996-2004 συνδέθηκε με μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας» και ότι «ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο καταλληλότερος ηγέτης, σε μια εποχή ραγδαίων μεταβολών και τεράστιων προκλήσεων: Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είχε εισέλθει σε ανεπίστρεπτη πορεία, ενώ η εντεινόμενη παγκοσμιοποίηση απαιτούσε επεξεργασμένο σχέδιο προσαρμογής από τα εθνικά κράτη, ώστε να μη βυθιστούν ολόκληρες κοινωνίες στην παρακμή». Πρόσθεσε ότι «ο πολιτικός, που έλεγε λίγα αλλά σχεδίαζε και έπραττε πολλά, ένωσε τα χέρια με τον ελληνικό λαό στο δρόμο της σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης», υπογραμμίζοντας ότι «τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του είναι εθνικά, είναι σταθμοί στην ιστορία του τόπου. Η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άλυτο το Κυπριακό». Ο κ. Ανδουλάκης κάλεσε όλους να αναλογιστούν τις επιπτώσεις με τις οποίες θα ήταν αντιμέτωπος ο ελληνισμός από τις τουρκικές επιδιώξεις για διχοτόμηση του νησιού, «αν ο διορατικός αυτός ηγέτης δεν είχε σχεδιάσει και ολοκληρώσει αυτή τη μεγάλη εθνική επιτυχία».

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Ο Κώστας Σημίτης ήταν συνδιαμορφωτής της Ιστορίας, όχι επικοινωνιακό παρακολούθημά της. Ισότιμος συνομιλητής των ισχυρότερων ηγετών του κόσμου που πάντα ήξερε να κερδίζει με την αξιοπιστία και τον ρεαλισμό του», τόνισε. Επισήμανε ότι «εξέφραζε διακριτή άποψη στη βάση των δικών του ‘πιστεύω', όπως έκανε αγωνιζόμενος για μια αυτοδύναμη ‘Ευρώπη των λαών', ακόμα και αντιτασσόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, κάτι που κάποιοι έχουν ξεχάσει σήμερα». Είπε ότι «το 2004, άφησε την Ελλάδα πιο αισιόδοξη και ισχυρή από ποτέ» και ότι «η επιτυχημένη προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν απόδειξη ότι η χώρα, όταν διαθέτει ηγεσία με σχέδιο, μπορεί να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό».

Τόνισε ότι όμως η σημαντικότερη παρακαταθήκη που αφήνει «είναι το όραμα του για διαρκή κοινωνική σύγκλιση με τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες». Επισήμανε ότι ο Κώστας Σημίτης πίστευε βαθιά ότι η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη στην υστέρηση και κάλεσε να φανταστούν όλοι πώς θα ήταν η πατρίδα μας σήμερα χωρίς τα μεγάλα έργα υποδομών όπως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Εγνατία Οδός, το Μετρό, η Αττική Οδός, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ.α.

«Σταθερές του προτεραιότητες ήταν το ισχυρό Κοινωνικό Κράτος, η στήριξη του κόσμου της εργασίας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. Είπε ότι «έδωσε πνοή στα δημόσια πανεπιστήμια όλης της χώρας. Στήριξε τη δημόσια υγεία με 11 νέα νοσοκομεία και εφάρμοσε μόνιμες κοινωνικές παρεμβάσεις, όπως το ΕΚΑΣ και η Βοήθεια στο Σπίτι. Προήγαγε τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, με τη συνταγματική κατοχύρωση των ανεξάρτητων αρχών, την ίδρυση των ΚΕΠ και την προώθηση πλήθους μεταρρυθμίσεων που βελτίωσαν τη ζωή των πολιτών».

«Γιατί εν τέλει», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, «ο πραγματικός προοδευτικός εκσυγχρονισμός είναι ολόπλευρος». «Δεν σημαίνει μόνο οικονομική πρόοδο. Σημαίνει ταυτόχρονα ενίσχυση των θεσμών, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του κράτους δίκαιου. Σημαίνει διαφάνεια και υπευθυνότητα στη λήψη των αποφάσεων, δίκαιο μέρισμα στην ανάπτυξη και όχι διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων», τόνισε. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε ότι «πραγματικός εκσυγχρονισμός σημαίνει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που στηρίζει τον κόσμο της εργασίας. Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περιφερειακή ανάπτυξη και όχι για την πελατειακή νομή τους από ισχυρά συμφέροντα».

«Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη, η οποία αποτελεί διαρκές κοινωνικό ζητούμενο και πολιτική πυξίδα του Κινήματός μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Αγαπημένε μας πρόεδρε, πορεύτηκες με ένα σπάνιο πολιτικό ήθος στη δημόσια παρουσία σου. Πάντα παρών στις μεγάλες μάχες της παράταξής μας. Η ακεραιότητα, η θεσμικότητα και η μεθοδικότητά σου έγραψαν ιστορία. Ανήκεις πλέον στο Πάνθεον των μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Σε μια εποχή που η φιλελεύθερη δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή απειλούνται, σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί, όπως εσύ, αποτελούν φάρους για όλους εμάς που μοιραζόμαστε τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις», συνέχισε, «αλλά και στην προσωπική σου ζωή υπήρξες υπόδειγμα σεμνότητας και απλότητας. Πάντοτε διακριτικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και ηθικολογίες».

«Ήσουν το πολιτικό αντίδοτο στην αλαζονεία της εξουσίας. Μας έδειξες ότι πολλά που φαίνονται ανέφικτα, είναι στο χέρι μας να τα πετύχουμε. Ότι ένας διαφορετικός δρόμος απέναντι στη συντήρηση, είναι εφικτός: Αυτόν τον προοδευτικό πατριωτισμό υπηρέτησες σε όλη σου τη διαδρομή», τόνισε.

«Σήμερα η Ελλάδα υποκλίνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ηγέτες της σύγχρονης Ιστορίας της. Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας πρόεδρε», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας τον επικήδειο του για τον Κώστα Σημίτη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του.

12:49
09 Ιαν. 2025

Μητσοτάκης για Σημίτη: Άξιος υπηρέτης της Δημοκρατίας

«Μαχητή κατά της δικτατορίας και άξιο υπηρέτη της δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, προσφωνώντας τον επικήδειο λόγο του.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για έναν «ευγενή αντίπαλο», τον οποίο η θεσμική θέση του επιβάλλει να τον τιμήσει όπως του αξίζει, προσθέτοντας: «Οι παρατάξεις μας κατάφεραν και συναντήθηκαν σε δύο κρίσιμες επιλογές. Την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ».

Μητσοτάκης για Σημίτη: Άξιος υπηρέτης της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Κώστας Σημίτη ανήκει, πλέον, στην ιστορία η οποία θα ζυγίσει την πολυκύμαντη διαδρομή του και είναι ήδη ορατές τρεις παρακαταθήκες του εκλιπόντος:

Η πρώτη είναι «η αταλάντευτη πίστη του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και η διαρκής προσπάθειά του να συγκλίνει η Ελλάδα με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης».

Η δεύτερη ήταν ο τρόπος διακυβέρνησής του με πρωταγωνιστή το μπλοκάκι που κατέγραφε μεθοδικά τις προτεραιότητες που από διακηρύξεις έπρεπε να γίνουν πράξη, με σχεδιασμό επίπονη δουλειά και έλεγχο, με στόχο το μετρήσιμο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Η τρίτη, κατά τον πρωθυπουργό, είναι ότι ο Κώστας Σημίτης, εκτός από την ενασχόλησή του με την πολιτική, πάντα έβρισκε χρόνο να διαβάζει, να ακούει μουσική, να παρακολουθεί θέατρο, και αγάπησε τον ρόλο του απλού συζύγου και του πατέρα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο μέλλον πολλοί αναλυτές θα ασχοληθούν με το έργο του εκλιπόντα «με τα σωστά και τα λάθη του, όπως και για αυτά που επιδίωξε και ποτέ δεν είδε να πραγματοποιούνται», και συμπλήρωσε πως πρόκειται για τη διαχρονική μοίρα και το τίμημα όποιου αποφασίζει να δράσει στη δημόσια σφαίρα.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε σε ορισμένα «αποστάγματα της πορείας» του Κώστα Σημίτη, όπως η ρήση του για την κυβέρνηση, η οποία υπάρχει όχι για να διαιωνίζει την εξουσία της αλλά για να διαμορφώνει μία καλύτερη κοινωνία με λέξεις κλειδιά, το σχέδιο και τη συγκυρία, επιδιώκοντας τις συναινέσεις αλλά βαδίζοντας και κόντρα στο ρεύμα, ώστε το κόστος που θα καταβληθεί να είναι μικρότερο από το όφελος που θα προκύψει. Επίσης, είπε ότι στην προσπάθεια εφαρμογής των παραπάνω δοκιμάζεται η ικανότητα της πατρίδας μας να απαλλαγεί από βαρίδια και παθογένειες του παρελθόντος.

Αναφερόμενος στις επιτυχίες του Κώστα Σημίτη τόνισε τη δημοκρατική συνέπειά του, τις σοβαρές υποδομές που απέκτησε η χώρα κατά τη διάρκεια των θητειών του, και τα δύο καθοριστικά βήματα που σηματοδότησαν την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

«Ας κρατήσουμε τα καλύτερα από τη διαδρομή του και το γεγονός ότι δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να μεταλλαχθεί, να γίνει αρεστός προσχωρώντας σε ένα ξένο προς τον ίδιο μοντέλο συμπεριφοράς, διατηρώντας ταυτόχρονα τη διακριτική απλότητα για να επενδύσει αυτή τη ζωή του και μετά την απόσυρσή του από το δημόσιο προσκήνιο», επεσήμανε

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «μία εξαίρεση στον πολύβουο κόσμο των συνθημάτων» και υπογράμμισε ότι αυτό είναι ένα πολύτιμο παράσημο, το οποίο κατέκτησε με τη στάση του χωρίς ο ίδιος ποτέ να το διεκδικήσει ή να το διαφημίσει».

Τέλος, τόνισε ότι ο Κώστας Σημίτη επέλεξε έναν επίλογο με νόημα ώστε να είναι και γι' αυτό άξιος τιμής και μνήμης.

12:44
09 Ιαν. 2025

Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε το όραμα μιας ισότιμης Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

«Αποχαιρετάμε σήμερα με θλίψη και τιμή μία μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τον επικήδειο λόγο της, στην εξόδιο Ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που τελέστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «ο Κώστας Σημίτης υπερασπίστηκε, με συνέπεια και πεποίθηση, πάθος και λογική, λέξεις και πράξεις, σε όλη του τη ζωή, τη δημοκρατία και τις αρχές της. Αγωνιστής κατά της δικτατορίας, διακεκριμένος ακαδημαϊκός δάσκαλος, άνθρωπος των ιδεών και του πρακτικού λόγου, άφησε το βαθύ αποτύπωμά του στη Μεταπολίτευση με το δικό του, ξεχωριστό και διαχρονικό, πολιτικό παράδειγμα».   

Μιλώντας για το έργο του, σημείωσε ότι «με κύρια αναφορά του την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και το ρεύμα του εκσυγχρονισμού, ο Κώστας Σημίτης εισήγαγε στην πολιτική μας συνείδηση και κουλτούρα μία νέα μέθοδο και αντίληψη της διακυβέρνησης. Με έμφαση στον ορθολογισμό, τον προγραμματισμό, την προσήλωση σε στόχους υψηλούς και την ηθική του καθήκοντος, τη χαμηλότονη, καθημερινή και συστηματική εργασία. Μακριά από δημοφιλείς, ανέξοδες ρητορείες και λαϊκιστικές ευκολίες. Με λόγο μετριοπαθή και μετρημένο και ήθος δημοκρατικό». 

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ο εκσυγχρονισμός του δεν υπήρξε μόνον ένα πολιτικό και επίκαιρο πρόγραμμα, αλλά και διαρκής θεσμική και κοινωνική άσκηση, μια συνεχής και ανοικτή μέχρι σήμερα μεταρρυθμιστική πρόκληση. Έθεσε ψηλά και τολμηρά τον πήχη και υπηρέτησε το όραμα μιας ισχυρής και ισότιμης Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Η οκταετής θητεία του Κώστα Σημίτη στην πρωθυπουργία έφερε σημαντικές κατακτήσεις στο Κράτος Δικαίου και την κοινωνία, σπουδαία έργα υποδομών και επενδύσεις. Συνοδεύθηκε από κορυφαίες στιγμές, που ενίσχυσαν τη θέση της χώρας, διεύρυναν τους ορίζοντές μας και καθόρισαν τον τρόπο ζωής μας. Η ένταξη στην Ευρωζώνη και η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνουν τη συγκυρία και λάμπουν ως εθνικά επιτεύγματα στον μακρύ ιστορικό μας χρόνο».

Ολοκληρώνοντας τον επικήδειο λόγο της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε: «Η δημόσια παρουσία του Κώστα Σημίτη τελούσε σε συνέχεια και ενότητα με τον ιδιωτικό του βίο. Ήταν πράος, λιτός και αυτάρκης, με αγάπη για τον πολιτισμό, τα βιβλία και τις τέχνες, αφοσιωμένος και δοτικός στη σύζυγό του Δάφνη και τις κόρες του, τη Μαριλένα και τη Φιόνα, πιστός και υποστηρικτικός στους φίλους και τους συνεργάτες του». Όπως είπε «Οι συγκινητικές, αδιαμεσολάβητες καταθέσεις και μαρτυρίες τους, αυτές τις μέρες, καταδεικνύουν πόσο θα λείψει, αλλά και ότι το υπόδειγμά του θα παραμείνει ζωντανό, ως παρακαταθήκη, για τους ίδιους και για τον τόπο μας».

Σακελλαροπούλου: Υπηρέτησε το όραμα μιας ισότιμης Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

12:35
09 Ιαν. 2025

Γιώργος Λιάνης και Κώστας Σκανδαλίδης

Γιώργος Λιάνης και Κώστας Σκανδαλίδης

12:33
09 Ιαν. 2025

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω στο φέρετρο

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω στο φέρετρο

12:27
09 Ιαν. 2025

Οι επικήδειοι

Υπενθυμίζεται ότι επικήδειο θα εκφωνήσουν η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης και οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

12:19
09 Ιαν. 2025

Δίπλα στο φέρετρο ο επί χρόνια οδηγός και σωματοφύλακας του Κώστα Σημίτη

Ο Θανάσης Φιλιππόπουλος είχε αποχαιρετήσει με μια συγκινητική ανάρτηση τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

"Αυτό το ταξίδι επέλεξες να φύγεις χωρίς να με ρωτήσεις χωρίς να το έχεις προγραμματίσει, δεν το είχες κάνει ποτέ. Έτσι ξαφνικά… Δεν είπες ούτε γεια… Το απέραντο σύμπαν σε αγκαλιάζει, την απόφασή σου αυτή, εγώ είμαι πολύ μικρός να την κρίνω… Σ’ ευχαριστώ ΠΡΟΕΔΡΕ μου! ΑΘΑΝΑΤΟΣ 05/01/2025…" είχε γράψει.

Δίπλα στο φέρετρο ο επί χρόνια οδηγός και σωματοφύλακας του Κώστα Σημίτη

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

12:16
09 Ιαν. 2025

Συγκινημένη η Δάφνη Σημίτη στην εξόδιο ακολουθία

Η Δάφνη Σημίτη έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών λίγο πριν τις 11:00 το πρωί. Μαζί της βρίσκονται και οι κόρες της, Μαριλένα και Φιόνα, που στέκονται στο πλευρό της και όλες μαζί δέχονται τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη. Η Δάφνη Σημίτη ήταν συγκινημένη καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κώστας και η Δάφνη Σημίτη μοιράστηκαν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή τους, ζώντας ο ένας δίπλα στον άλλο επί 63 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

12:14
09 Ιαν. 2025

H απόδοση τιμών τη στιγμή που καταφθάνει η σορός του Κώστα Σημίτη στη Μητρόπολη

12:08
09 Ιαν. 2025

Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία, στην οποία χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία, στην οποία χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

12:02
09 Ιαν. 2025

Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Νίκος Χριστοδουλίδης

Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Νίκος Χριστοδουλίδης

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

12:00
09 Ιαν. 2025

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην Μητρόπολη

11:56
09 Ιαν. 2025

Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικογένεια του Κώστα Σημίτη

Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οικογένεια του Κώστα Σημίτη

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:54
09 Ιαν. 2025

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του στη Μητρόπολη Αθηνών - Επιθεώρησε το άγημα

11:53
09 Ιαν. 2025

Έφθασε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Τα συλλυπητήρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην Δάφνη Σημίτη και τις κόρες της.

Έφθασε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:47
09 Ιαν. 2025

Ποιοι άλλοι δίνουν το παρών

Ο Απόστολος Κακλαμάνης και η Άννα Διαμαντοπούλου στο τελευταίο αντίο στον Κώστα Σημίτη.

Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιώργος Παπαχρήστος, Γιάννης Πρετεντέρης, Χαρά Κεφαλίδου, Κώστας Λαλιώτης, Λουκάς Τσούκαλης και Κώστας Σκανδαλίδης βρίσκονται επίσης στη Μητρόπολη.

Ποιοι άλλοι δίνουν το παρών

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:43
09 Ιαν. 2025

«Η Κύπρος σε ευχαριστεί» - Το πλακάτ στην κηδεία του Κ. Σημίτη

Ένας Κύπριος πολίτης έξω από τη Μητρόπολη ευχαριστεί τον Κώστα Σημίτη για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ.

«Η Κύπρος σε ευχαριστεί» - Το πλακάτ στην κηδεία του Κ. Σημίτη

11:41
09 Ιαν. 2025

Η πομπή προς το Α’ Νεκροταφείο

Μετά την τελετή στη Μητρόπολη, η πομπή θα κατευθυνθεί πεζή προς το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών και θα γίνει μια μικρή στάση στη Βουλή. Εκεί, ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί σε χώρο δίπλα στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την απόδοση τριών τιμητικών βολών, αποχαιρετώντας έναν πολιτικό που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας και στην ευρωπαϊκή της πορεία.

11:38
09 Ιαν. 2025

Η άφιξη Τσούνη, Αγγελοπούλου και Γιαννίτση

Λίγο νωρίτερα, στη Μητρόπολη έφθασαν και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Γιαννίτσης.

Η άφιξη Τσούνη, Αγγελοπούλου και Γιαννίτση

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:33
09 Ιαν. 2025

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κηδεία

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρίσκονται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλγα Γεροβασίλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς και Γιώργος Καραμέρος δίνουν το παρών.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κηδεία

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:30
09 Ιαν. 2025

Στη Μητρόπολη σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Λίγο πριν από τις 11:30 έφτασε στη Μητρόπολη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για να αποδώσει τιμή στον Κώστα Σημίτη.

Στη Μητρόπολη σύσσωμη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ

11:26
09 Ιαν. 2025

Η Δάφνη Σημίτη με τις δύο κόρες της

Η Δάφνη Σημίτη με τις δύο κόρες της

ΔΑΦΝΗ ΣΗΜΙΤΗ

11:24
09 Ιαν. 2025

Το αντίο του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κώστα Σημίτη

Βίντεο - αφιέρωμα στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναρτήθηκε στους λογαριασμούς του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Χαριλάου Τρικούπη παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη διαδρομή του Κώστα Σημίτη με σημαντικά σημεία της πορείας του.

Το βίντεο κλείνει με τη φράση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ακούγεται να λέει:

"Δεν υπάρχει τέλος της ιστορίας. Το σήμερα έχει συνέχεια στο αύριο. Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται η συνέχεια αυτή".

«Αντίο Πρόεδρε", έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

11:20
09 Ιαν. 2025

Τα συλλυπητήρια στην Δάφνη Σημίτη από Βενιζέλο και Χρυσοχοΐδη

Τα συλλυπητήρια στην Δάφνη Σημίτη από Βενιζέλο και Χρυσοχοΐδη

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

ΚΗΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

11:17
09 Ιαν. 2025

Η Δάφνη Σημίτη στη Μητρόπολη Αθηνών και η άφιξη της σορού

11:02
09 Ιαν. 2025

Καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός του Κ. Σημίτη

Η σορός του Κώστα Σημίτη έφτασε στη Μητρόπολη στις 11.

Λίγο νωρίτερα βρισκόταν εκεί η οικογένειά του, η σύζυγός του Δάφνη, οι δύο κόρες του, η εγγονή του και αμέσως μετά άνοιξαν οι πόρτες για τους προσκεκλημένους, την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία, τους φίλους και συνεργάτες του Κώστα Σημίτη.

Καλυμμένη με την ελληνική σημαία η σορός του Κ. Σημίτη

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΗΔΕΙΑ

10:42
09 Ιαν. 2025

Οι πρώτες εικόνες από τη Μητρόπολη

Οι πρώτες εικόνες από τη Μητρόπολη

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ένας από τους καθηγητές και στενούς φίλους του Κ. Σημίτη που θα εκφωνήσει επικήδειο. 

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ

10:36
09 Ιαν. 2025

Έφτασαν τα αγήματα στη Μητρόπολη Αθηνών

Στη Μητρόπολη έφτασαν τα αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αποδώσουν τιμές.

10:32
09 Ιαν. 2025

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για την κηδεία

Προσωρινές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς και λεωφόρους της Αθήνας εφαρμόζονται σήμερα, όπως έχει ανακοινώσει η ΕΛΑΣ, λόγω της τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και εν συνεχεία ενταφιασμού στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις:

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων έως τις 16.00 της Πέμπτης 09/01/2025:

- Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού.

- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και την προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από την 06.00 της Πέμπτης 9/01/2025 έως πέρατος των εκδηλώσεων:

- Αναπαύσεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Τριβωνιανού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καρέα και Μ. Μουσούρου.

- Β. Γεωργίου Α', σε όλο το μήκος της.

Σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 11.00 της Πέμπτης 09/01/2025 έως πέρατος των εκδηλώσεων:

- Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλ. Συντάγματος.

- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της πλ. Συντάγματος.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή έως την Λ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος.

- Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Αρδηττού.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

- Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αρδηττού.

- Καλλιρρόης, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή έως την Λ. Βουλιαγμένης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αρδηττού.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

10:31
09 Ιαν. 2025

Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειο

Επικήδειο για τον Κώστα Σημίτη θα εκφωνήσουν η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής Τάσος Γιαννίτσης, οι καθηγητές Γιάννης Βούλγαρης και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

Με απόφαση της κυβέρνησης η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημοσία δαπάνη και θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού. Επίσης, κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος.

10:30
09 Ιαν. 2025

H πορεία του Κώστα Σημίτη

Ο Κώστας Σημίτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 23 Ιουνίου 1936. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στη Γερμανία και στην Αγγλία, όπου γνώρισε τη σύζυγο του Δάφνη Σημίτη, το γένος Αρκαδίου, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Φιόνα και τη Μαριλένα.

Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα  (1967-1974), το 1970 στη Γερμανία έγινε μέλος του ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα) και το 1974 ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, συμβάλλοντας καθοριστικά και στην διατύπωση της «Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη». Συμμετείχε στο πρώτο Εκτελεστικό Γραφείο και στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1996 διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία μετά από ψηφοφορία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης εξελέγη πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ έναντι του 'Ακη Τσοχατζόπουλου. Στο 5ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 1999 επανεκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις εθνικές εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 επανεκλέχθηκε πρωθυπουργός, με αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ και στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε, τον Οκτώβριο του 2001, εκλέχθηκε για τρίτη φορά πρόεδρος του Κινήματος.

H πορεία του Κώστα Σημίτη

Στις 7 Ιανουαρίου 2004, με στόχο την ομαλή πολιτική διαδοχή, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας όμως πρωθυπουργός μέχρι τη λήξη και της δεύτερης θητείας του και τη διενέργεια των κοινοβουλευτικών εκλογών στις 7 Μαρτίου 2004.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες επιτυχίες της θητείας του θεωρείται η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ενώ η οκτάχρονη πρωθυπουργική θητεία του συνδέθηκε επίσης με τα μεγάλα έργα υποδομής για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πρώην πρωθυπουργού, «επί πρωθυπουργίας του επεδίωξε τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καθώς και την ενδυνάμωση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον διεθνή περίγυρο της».

Μετά το πέρας της πρωθυπουργικής θητείας και ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνέχισε να παρεμβαίνει στην δημόσια ζωή με ομιλίες και αρθογραφία.

σημιτης

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Αιχμές Γερουλάνου για ΠΑΣΟΚ: "Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα"

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως πρέπει επιτέλους να κουνηθεί η δημοσκοπική βελόνα τους επόμενους μήνες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές όλο και λιγοστεύει.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΑΠΟΨΗ 22 Σεπ 2025 | 13:39

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΥΘΟ» 21 Σεπ 2025 | 21:08

Live η τελετη για τον Τσάρλι Κερκ: Χιλιάδες άνθρωποι στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην Αριζόνα - Στο στάδιο και ο Ντόναλντ Τραμπ

Κατάμεστο το στάδιο των Arizona Cardinals στο Φοίνιξ της Αριζόνα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Τσάλι Κερκ - Η εκδήλωση έχει τίτλο: "Building a Legacy: Remembering Charlie Kirk"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 11:50

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ικανή προοδευτική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι "υπάρχει εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 20 Σεπ 2025 | 14:19

Απίστευτο: Μεθυσμένος ιερέας παραλίγο να πέσει στον τάφο σε κηδεία στην Αθήνα

O ιερέας, εφημέριος σε κεντρικό ναό της Αθήνας και υπεύθυνος τελετών στο συγκεκριμένο κοιμητήριο, ήταν εμφανώς μεθυσμένος

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20 Σεπ 2025 | 10:04

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Σειρά συναντήσεων και επαφών

Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 19 Σεπ 2025 | 16:25

Γιώργος Παυλάκης: Θλίψη και οδύνη στην κηδεία του καμεραμάν του ΑΝΤ1 - Τον αποχαιρέτησαν συγγενείς και συνάδελφοι [εικόνες - βίντεο]

Συγγενείς και φίλοι, συνάδελφοι από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, είπαν το τελευταίο "αντίο" στον 54χρονο Γιώργο Παυλάκη

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 14:45

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαψεύδει ότι προσχωρεί στη ΝΔ: "Εγώ αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω"

"Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είμαι και πάλι Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία", ανέφερε σε δήλωσή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 14:08

Ανδρουλάκης από νοσοκομείο Κυθήρων: Μια Ελλάδα για όλους, σημαίνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημόσιας υγείας

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:39

Κόλαφος ο Ρόκκος για τον Μητσοτάκη: "Έχεις αποτύχει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως πρωθυπουργός"

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο Στέλιος Ρόκκος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

Η ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:18

Πέθανε ο Αλέξανδρος Ακριβάκης - Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Ακριβάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ 18 Σεπ 2025 | 23:07

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μικρή υποχώρηση για τη ΝΔ, σημαντική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Μικρός ο αντίκτυπος της ΔΕΘ

Ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει μικρή υποχώρηση στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 21,8% ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 22,2%

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΕΡΩΝΕΙΕΣ 18 Σεπ 2025 | 14:52

Ανάλυση Γιάννη Πρετεντέρη: Γιατί τα "καλύτερα παιδιά" του ΠΑΣΟΚ φεύγουν για τη Νέα Δημοκρατία;

Πώς εξηγείται η μεταγραφή τόσων πολλών στελεχών στη Νέα Δημοκρατία

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 14:49

Κώστας Τσουκαλάς για Λοβέρδο: Ο πολιτικός λόγος του τα τελευταία χρόνια μοιάζει με τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ παρά με το Κέντρο

"Και ας μην ξεχνάμε ότι στήριξε όλες τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 18 Σεπ 2025 | 13:14

Απάντηση Λοβέρδου στη Διαμαντοπούλου: Το σκέφτομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή αποχώρησής μου από το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως δεν δημοσιοποίησε αρχικά την επιστολή παραίτησής του επειδή ήθελε "βελούδινο διαζύγιο" με το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:26

Ανδρουλάκης για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: "Έπεσα από τα σύννεφα, περίμενα ότι θα πάει στο... Μ-Λ ΚΚΕ"

Ειρωνικό σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΡΦΙΑ 18 Σεπ 2025 | 12:20

Η μεταγραφή Λοβέρδου στη ΝΔ, η ανακούφιση Ανδρουλάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πώς η μεταγραφή Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη την ιστορία των υποκλοπών.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 10:24

Διαμαντοπούλου: Να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 17 Σεπ 2025 | 20:08

Μητσοτάκης: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών

Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι δεν αρέσκεται στις αλλαγές των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού εν κινήσει.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 17 Σεπ 2025 | 16:04

Συνάντηση Μητσοτάκη -περιφερειάρχη Κρήτης: Στο επίκεντρο η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 15:22
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ 17 Σεπ 2025 | 13:33

Από τον Γιώργο Πέτσο στον Ανδρέα Λοβέρδο: Οι πράσινοι υπουργοί που μετακόμισαν στη Νέα Δημοκρατία

Ο Γιώργος Πέτσος ήταν από τους πρώτους που μετακόμισαν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΙΣ 11 17 Σεπ 2025 | 08:43

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.