X

Τετ α τετ Καραμανλή με Μπακογιάννη - Οι υποκλοπές και η "γέφυρα" με το Μαξίμου για την κρίσιμη μάχη των εκλογών

Η προσπάθεια του Μαξίμου να επαναπροσεγγίσει τον Κ. Καραμανλή, η πρόταση για τα γαλάζια ψηφοδέλτια και το ενδεχόμενο ενός βελούδινου διαζυγίου.

Γράφει: TheToc team

Συνάντηση φαίνεται πως είχε την περασμένη εβδομάδα ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη, με την βουλεύτρια της ΝΔ να επισκέπτεται τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Σταύρος Παπαντωνίου στην "Καθημερινή" το τετ α τετ έγινε όχι μόνο για να διερευνηθούν οι προθέσεις Καραμανλή στο ζήτημα των υποκλοπών αλλά εντάσσεται στην προσπάθεια του Μαξίμου να προσεγγίσει εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό, κάτι το οποίο θέλει να κάνει και με τον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει των εκλογών.

Διαβάστε Επίσης

"Θεωρείται βέβαιο" σημειώνει η εφημερίδα "ότι η Ντόρα Μπακογιάννη λειτούργησε –το έχει κάνει και στο παρελθόν– ως "γέφυρα" μεταξύ της Παναγή Κυριακού και του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, ειδικά μετά την ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια, είχε έντονες αναταράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βούληση της κυβερνητικής πλευράς, την οποία πιθανότατα μετέφερε και η κ. Μπακογιάννη, είναι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές".

Εάν τελικά ο Κώστας Καραμανλής σκοπεύει να μην ξαναμπεί στα γαλάζια ψηφοδέλτια, "το Μέγαρο Μαξίμου θα ήθελε η "αποχώρηση" να γίνει με βελούδινο τρόπο".

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις του, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην ομιλία Σαμαρά που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στα εγκαίνια του νέου Ιδρύματος "Αντώνης Σαμαράς".