opap
Advertisement

Follow us

Βουλή: «Ναι» και από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία

Υπερψήφισαν τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή μετά τις -οριακές- βελτιώσεις που έκανε

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βουλή: «Ναι» και από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία

Υπερψήφισαν τελικά και οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή μετά τις -οριακές- βελτιώσεις που έκανε στο θέμα των διώξεων για τους πλειστηριασμούς.

Με 146 θετικές ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά γραφεία από κινήματα διαμαρτυρίας, επεκτείνοντας τις αυτεπάγγελτες διώξεις.

Κατά την ψηφοφορία ο μόνος αδικαιολόγητα «απών» από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει να καταψηφίσει την τροπολογία Κοντονή.

Επίσης, απόντες από την διαδικασία ήταν άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν πως, αν παραβρίσκονταν στην διαδικασία, θα υπερψήφιζαν την ρύθμιση. Πρόκειται για τους Αντώνη Μπαλωμενάκη, Νίκο Μανιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τζιμάνη, Αναστάσιο Κουράκη και Μουσταφά Μουσταφά.

Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές

Οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού δήλωσαν «παρών» (62 συνολικά), ενώ ΚΚΕ, Ενωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» (38 συνολικά).

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, η τροπολογία προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία όσων:

- ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)

- παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

«Καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση με την οποία απαλείφεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία η παράγραφος 2 Περί αυτεπάγγελτου στην απειλή διότι κατά τη γνώμη μας η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού εξυπηρετείται απολύτως χωρίς την συγκεκριμένη διάταξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοντονής και χειροκροτήθηκε έντονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγινε νωρίτερα στη συνάντηση υπουργών με βουλευτές

Νωρίτερα, στη συνάντηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε συμμετε πάνω από 20 βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Ν. Φίλης, ο Α. Μπαλτάς, ο Ν. Ξυδάκης και η Ν. Κασσιμάτη με τους συνεργάτες τους καθώς και οι υπουργοί όπως ο κ. Τσακαλώτος (ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγο), ο κ. Τόσκας, η κ. Παπανάτσιου και ο κ. Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που φέρνει και την τροπολογία υποστήριξε ότι το μόνο που γίνεται με την κίνηση αυτή είναι να θεσπίζεται προστασία για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Σε αρκετά υψηλότερους τόνους και με οξύτητα ήταν ωστόσο η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου υπήρξε και ένταση με κάποιους βουλευτές. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε προς τους βουλευτές τη φράση: «Τι δεν καταλαβαίνετε;». Όπως υποστήριξε, αν δεν προχωρήσει το ζήτημα των πλειστηριασμών θα υπάρξει πρόβλημα με την αξιολόγηση αλλά και με τα στρες τεστ των τραπεζών καθώς αυτές δεν θα μπορούν να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενστάσεις που εξέφρασαν οι βουλευτές ήταν δύο. Πρώτον ότι η τροπολογία που προβλέπει ποινικές ευθύνες για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς κατατίθεται εκ του περισσού, καθώς ο Ποινικός Κώδικας προστατεύει ήδη αυτές τις διοαδικασίες. Αντιθέτως -υποστήριξαν οι βουλευτές- το μόνο που κάνει η συγκεκριμένη τροπολογία είναι να προκαλεί πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και θα έχει συνέπειες.

Δεύτερον, όπως υποστήριξαν οι βουλευτές, αυτό που κάνει η συγκεκριμένη τροπολογία είναι να ενισχύει συλλογικότητες και κινήματα κατά πλειστηριασμών και αντί να οδηγεί στην αποκλιμάκωση του ζητήματος, ουσιαστικά να το αναζωπυρώνει.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, υπήρξαν βουλευτες που επανέφεραν και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας με σαφή ρύθμιση.

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην παρέμβαση

Ήδη από το πρωί ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης μίλησε ευθέως για ποινικοποίηση της λαϊκής κινητοποίησης και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας. «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση», τόνισε σε δήλωσή του. Αντιρρήσεις και γκρίνιες υπήρξαν και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην τάση των «53» και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα… μαντάτα φαίνεται πως έφθασαν στο Μαξίμου και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την ψήφιση της τροπολογίας, δεδομένου ότι το ΚΚΕ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ζητήθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να καλέσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρατεύθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος -άτυπος ηγέτης των 53- προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της συγκεκριμένης ομάδας. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να διαμήνυσε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να περάσει καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση. Και τούτο διότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της υλοποίησης του προγράμματος συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση των πλειστηριασμών. «Αν δεν ψηφίσετε, θα πέσει η κυβέρνηση» φέρεται να είπε.

Κοντονής: Η προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής

«Είναι υποχρέωσή μας και αυτό έκανε η κυβέρνηση με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, να προστατέψει τον πολίτη που βρίσκεται σε δεινή θέση και βλέπει να πλειστηριάζεται το σπίτι του. Η προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής να υπάρχει έλεγχος και να καταλήγει στο μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα» σημείωσε νωρίτερα στη Βουλή ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε: «Η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού τα εξασφαλίζει. Εξασφαλίζει τον έλεγχο την διαφάνεια και την ακώλυτη συμμετοχή των πλειοδοτών ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την προστασία πρώτης κατοικίας για στεγαστικά δάνεια που έλαβαν συνάνθρωποί μας που ξαφνικά με έναρξη κρίσης βρέθηκαν να μην μπορούν να το εξυπηρετήσουν εως 31.12.2018. Γι αυτό και το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εμείς το αποδεχόμαστε απολύτως γιατί το λέμε και τώρα. Η προστασία της πρώτης της λαϊκής κατοικίας είναι το πρώτο ζητούμενο».

Κόντρα στη Βουλή με ευθείες βολές από ΚΚΕ

Σε υψηλούς τόνους και με επίκεντρο την τροπολογία για την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για την οποία το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τα μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κοντονή, τόσο για το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, να αποσυρθεί η τροπολογία, όσο και για τις αιτιάσεις των άλλων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν ότι αντί για προστατευτική διάταξη της πρώτης κατοικίας έφερε μία διωκτική ρύθμιση.

«Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια και ζητάνε τη δικαστική προστασία ή έχουν δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρώτη κατοικία που να έχει φτάσει σε πλειστηριασμό. Αν υπάρχει θα είναι από ιδιωτικά δάνεια αλλά εκεί δεν μπορεί να παρέμβει η νομοθετική εξουσία. Οι πλειστηριασμοί που γίνονται αφορούν μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοοφειλέτες, που πήραν εκατομμύρια δάνεια, δεν πλήρωναν και έφτιαχναν βίλες» ανέφερε ο κ. Κοντονής.

Παράλληλα, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση που υπάρχει, σημειώνοντας πως ό,τι ισχύει για τους δημόσιους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία το ίδιο θα ισχύει και για τα γραφεία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Η διάταξη αυτή συνδέεται μόνο με την προστασία των συμβολαιογράφων που διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εναρμονίζει το καθεστώς που υπάρχει για τους φυσικούς πλειστηριασμούς με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» τόνισε.

«Εκατοντάδες σπίτια πρώτης κατοικίας βγαίνουν στο σφυρί. Εμείς λέμε ότι με τη διάταξη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αυτεπάγγελτο, για ένταση βίας και καταστολής για αυτούς που διαμαρτύρονται. Είναι πολιτικό το ζήτημα και προμηνύει τι θα γίνει από τον καινούργιο χρόνο» αντέτεινε ο κ. Παφίλης.

«Πρέπει να αρθούν οι παρεξηγήσεις ή οι κακοπροαίρετες ερμηνείες. Δεν νομοθετούμε τίποτα καινούργιο. Μόνο την προστασία των συμβολαιογράφων όταν ενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο γραφείο τους» απάντησε ο κ. Κοντονής.

«Σας ρωτάμε. Έχετε στόχο να νομοθετήσετε και αποτελεσματικά να προστατεύσετε την πρώτη κατοικία γιατί μέχρι τέλους προστατεύονται νομοθετικά; Γιατί αντί να φέρετε προστατευτική διάταξη φέρατε καταδιωκτική διάταξη» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, και πρόσθεσε: «Αυτό γίνεται μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να εξελίσσονται ομαλά οι πλειστηριασμοί. Από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" τώρα θα γίνεται αυτεπάγγελτη δίωξη για όποιον παρενοχλεί υπάλληλο που διενεργεί ηλεκτρονικό πλειστηριασμό».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία του υπουργού Δικαιοσύνης. «Πράγματι, δεν είναι καινούργια διάταξη. Έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως. Γιατί δεν βάζετε και αυτεπάγγελτες διώξεις στους "Ρουβίκωνές;"» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι 31/12/2018, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως είχαν αφήσει στο έλεος των τραπεζών τους δανειολήπτες πρώτης κατοικίας. «Όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση βρήκε μηδενικό πεδίο προστασίας, γιατί ο νόμος για την προστασία της ίσχυε μέχρι τέλη του 2014. Εμείς, και μάλιστα μονομερώς, από τη πρώτη στιγμή, νομοθετήσαμε την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31/12/2018» ανέφερε.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Η επίμαχη τροπολογία προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ' ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση) όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας": Αποκλειστικές φωτογραφίες από την ιστορία αγάπης που επέστρεψε αλλιώς

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής δραματουργίας ξαναζωντάνεψε στη σκηνή, αυτή τη φορά αλλιώς. Με νέα μουσική, νέα ματιά και αστείρευτη ενέργεια, ο "Αγαπητικός της βοσκοπούλας" των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού παίζεται στο Θέατρο Ακροπόλ και είναι μια σύγχρονη, λαϊκή γιορτή που θα απολαύσετε.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 15 Δεκ 2025 | 07:30

Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Επτά ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής αξίας σε Καλαμπάκα, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ξάνθη, με τιμές εκκίνησης από εκατοντάδες χιλιάδες έως και άνω των 3 εκατ. ευρώ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 01 Δεκ 2025 | 09:46

Τσακαλώτος: Δεν θα πάω στην παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα - Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί

"Προσωπικά δεν θεωρώ ότι με αδικεί το βιβλίο, δεν είμαι εκνευρισμένος ή θυμωμένος με όσα αναφέρει για μένα", λέει χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 21 Νοε 2025 | 14:31

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Πώς να συνεργαστείς με "πεφωτισμένο ηγέτη" που λέει "δεν σας κόβει και πρέπει να έρθω εγώ"

"Έχουμε πολλά εμπόδια για να πέσει ο Μητσοτάκης", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 21 Οκτ 2025 | 15:52

Οικογένεια Αγούδημου: Έρχεται νέα "καταιγίδα" "σφυριών" για οικόπεδα στα Καλύβια

Για τις 21 Νοεμβρίου 2025 έχουν προγραμματιστεί 25 πλειστηριασμοί

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ 07 Σεπ 2025 | 09:22

Disaster stories: Ελληνικές αλυσίδες ένδυσης που ναυάγησαν - Από την κορυφή στους πλειστηριασμούς

Κάποτε αποτελούσαν κολοσσούς της ελληνικής ένδυσης, ονόματα που κυριαρχούσαν στις βιτρίνες και άφηναν έντονο αποτύπωμα στην εγχώρια αγορά.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 22 Αυγ 2025 | 18:58

Κόντρα Πολάκη - Τσακαλώτου για... τα μάτια του Τσίπρα: "Ευκλείδη, προκαλείς... Δύο φωνήεντα θα σ' τα πω"

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να απαντήσει σε έντονο ύφος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για όσα σχολίασε σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 22 Αυγ 2025 | 16:12

Πρώτο χοντρό "καρφί" στον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο: "Αυτός δεν ήταν που επέτρεψε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο;"

Η πρώτη εξ αριστερών αντίδραση στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Monde, ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

11 Αυγ 2025 | 08:49

Πλειστηριασμοί: Τα σφυριά πολλών εκατομμυρίων που θα χτυπήσουν έως το τέλος του 2025

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που ξεχωρίζουν, περιλαμβάνονται το πολυτελές ξενοδοχείο "Atlantica Eleon Grand Resort" στη Ζάκυνθο Και το ακίνητο-μουσείο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

"ΕΠΩΝΥΜΑ” ΑΚΙΝΗΤΑ 19 Ιουλ 2025 | 17:13

Στον κυκλώνα των πλειστηριασμών "επώνυμα" ακίνητα: Στο "στόχαστρο" η οικογένεια Μαλαματίνα - Κέντρα αποκατάστασης και ξενοδοχεία

Την ερχόμενη εβδομάδα οδηγούνται στο σφυρί ακίνητα στη Μύκονο, ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις αποκατάστασης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 11 Ιουλ 2025 | 18:18

Μαρινάκης κατά Τσακαλώτου: "Ομολόγησε με 10 χρόνια καθυστέρηση τον αδίστακτο εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ"

"Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα" αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 07 Ιουλ 2025 | 07:28

Πλειστηριασμοί: "Βροχή" ξενοδοχειακών σφυριών μέσα στον Ιούλιο

Περισσότερα από 30 σφυριά έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

27 Μαϊ 2025 | 08:12

Οφειλές και γραφειοκρατία στερούν 300.000 κατοικίες από την αγορά ακινήτων

Περίπου 300.000 κατοικίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή "εγκλωβισμένες" στην μακρόχρονη διαδικασία των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 12 Μαϊ 2025 | 08:39

Πλειστηριασμοί: Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί αυτή την εβδομάδα

Στο επίκεντρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών επιστρέφουν γνωστά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής, καθώς σειρά ακινήτων βγαίνουν εκ νέου στο σφυρί αυτή την εβδομάδα.

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 29 Απρ 2025 | 13:41

Τσακαλώτος: Να αρχίσει η συζήτηση για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας, ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25

Ο κ. Τσακαλώτος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 29 Απρ 2025 | 08:45

Πλειστηριασμοί: Ποια είναι τα "επώνυμα" σφυριά που θα χτυπήσουν τον Μάιο

Ένας μήνας ιδιαίτερα "φορτωμένος" με πλειστηριασμούς ακινήτων υψηλού προφίλ αναμένεται να είναι ο Μάιος, καθώς μια σειρά γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων βρίσκονται αντιμέτωπα με το σφυρί.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Απρ 2025 | 09:16

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας που μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της κινδυνεύει να χάσει 2 σπίτια σε πλειστηριασμό

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας, της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από τα funds.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Απρ 2025 | 07:03

Πλειστηριασμοί: "Καυτή" εβδομάδα με ακίνητα γνωστών οικογενειών και επιχειρήσεων

Γνωστές επιχειρήσεις και επώνυμες οικογένειες επανέρχονται αυτή την εβδομάδα στο προσκήνιο των πλειστηριασμών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 14 Απρ 2025 | 11:52

Το παρασκήνιο του ναυαγίου στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς: Ο ρόλος Τσακαλώτου - Σακελλαρίδη και τα σχέδια Φάμελλου

Τροπολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου - στην οποία αντικατοπτριζόταν η εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ 13 Απρ 2025 | 20:59

Νέα Αριστερά: Μετά τον διχασμό, ο συμβιβασμός - Φρένο στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση Τσακαλώτου

Η πρόταση Χαρίτση, για συγκρότηση "Λαϊκού Μετώπου" δεν θα ισχύσει σε προγραμματική βάση, τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 04 Απρ 2025 | 10:08

Ειρωνείες Πολάκη σε Τσακαλώτο: "Έρμε και σκοτεινέ, αυτό βρήκες να σχολιάσεις; Θα σε παρεξηγήσει ο Στουρνάρας"

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο με ένα ειρωνικό σχόλιο κάτω από ανάρτηση του πρώην ΥΠΟΙΚ.

ΤΙ ΛΕΝΕ REDEX ΚΑΙ DOLPHIN CAPITAL 26 Μαρ 2025 | 09:36

Γιατί βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι κατοικίες του θέρετρου One&Only Kea

Η Redex, μέλος του ομίλου Κοπελούζου, ξεκίνησε την κατασκευή του One & Only Kea Island, μια επένδυση ύψους 150 εκατ. από την Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ 19 Μαρ 2025 | 08:42

Νέο σφυρί για το ακίνητο-φιλέτο της οικογένειας Λεβή της Bodyline, στην Ακρόπολη

Σε κλοιό πλειστηριασμών παραμένει η οικογένεια Λεβή της πάλαι ποτέ κραταιάς Bodyline

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 17 Μαρ 2025 | 11:31

Πλειστηριασμοί: Τα 3 ακριβά βιομηχανικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Ξεχωρίζουν μια σειρά από υψηλής αξίας ακίνητα, τα οποία άλλοτε ανήκαν σε ισχυρές βιομηχανίες.

10 Μαρ 2025 | 20:04

Εβδομάδα πλειστηριασμών: Στο σφυρί ακίνητα των οικογενειών Μαλαματίνα και Χατζηιωάννου

Ξανά στο "στόχαστρο" το θεραπευτήριο "Ολύμπιον Ιωαννίνων" - Περίπου 1.300 πλειστηριασμοί αυτή την εβδομάδα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Μαρ 2025 | 14:09

Τέμπη - Σκληρή κόντρα στη Βουλή με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο¨"Εσείς κάνατε συγκάλυψη στο Μάτι" - "Άντε φύγε από δω"

Ο Άκης Σκέρτσος έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Τσίπρας το μοιραίο βράδυ στο Μάτι και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ 05 Μαρ 2025 | 18:28

Άλλαξαν χέρια τα ακίνητα της "Λάκης Γαβαλάς Α.Ε" - "Στο σφυρί" και το Lesse Hotel

Στα αζήτητα έμεινε το φωτογραφικό αρχείο της Ελευθεροτυπίας - Νέα αναστολή για τις εγκαταστάσεις της Studio Alfa στο Μαρούσι.

HORECA 2026 14 Φεβ 2026 | 15:22

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην HORECA 2026: "Μια έκθεση-σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό"

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και συνομίλησε με επαγγελματίες, εκθέτες και επισκέπτες για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην τουριστική αγορά.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 14 Φεβ 2026 | 12:55

Αναστάσης Παπαληγούρας: Θλίψη στην κηδεία του πρώην υπουργού της ΝΔ – Συντετριμμένη η κόρη του, Λένα

Ο πρώην βουλευτής της Κορίνθου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών το πρωί της Πέμπτης

P-TEC 14 Φεβ 2026 | 09:35

Διάσκεψη Ασφάλειας Μονάχου: Συγχαρητήρια από την κυβέρνηση Τραμπ την Ελλάδα για τον Κάθετο Διάδρομο και τις ενεργειακές συμφωνίες

Ο σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την ενέργεια ως "εργαλείο επίτευξης της ειρήνης στην Ουκρανία".

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 14 Φεβ 2026 | 09:05

Κυρανάκης: "Με διαφάνεια, λογοδοσία και σαφές χρονοδιάγραμμα αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη στον σιδηρόδρομο"

Σε 17 μήνες από σήμερα ξεκινά η σταδιακή έλευση των πρώτων ολοκαίνουργιων συρμών της Hellenic Train - Αναβαθμίζεται ο Προαστιακός

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ 14 Φεβ 2026 | 07:57

Έρχεται μετωπική κυβέρνησης με Ζωή Κωνσταντοπούλου - "Τέρμα η ανοχή"

Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και δηλώνει τέλος η "ανοχή"

ΒΟΥΛΗ 13 Φεβ 2026 | 19:46

Νομοσχέδιο για ΣΣΕ: Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία - Με ευρύτερη πλειοψηφία αρκετά από τα άρθρα του

Το σχέδιο νόμου επί της Αρχής και στο σύνολό του ψηφίσθηκε με 158 "υπέρ" έναντι 134 "κατά", επί 292 ψηφισάντων.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Φεβ 2026 | 19:33

Καρυστιανού για συλλαλητήριο αγροτων: "Η κοινωνία μίλησε... κάθαρση παντού"

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρεται στην κοινωνία, λέγοντας ότι "έχει μία απαίτηση... κάθαρση παντου".

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 13 Φεβ 2026 | 18:58

ΠΑΣΟΚ κατά Παναγόπουλου: "Να διευκολύνει" και να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία της ΓΣΕΕ

"Για την προάσπιση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος, ο κ. Παναγόπουλος οφείλει να διευκολύνει, παραιτούμενος των φιλοδοξιών του να ηγηθεί της ΓΣΕΕ", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ "ΚΑΡΦΙΑ" 13 Φεβ 2026 | 18:13

Συνεργάτες Στουρνάρα για Τσίπρα: "Ηθελαν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων"

"Για την ταμπακιέρα, κουβέντα", απαντούν συνεργάτες του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στον Αλέξη Τσίπρα - "Η σκευωρία έσπασε με κρότο"

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Φεβ 2026 | 17:16

Μητσοτάκης: Σημαντική ημέρα για το ΕΣΥ και το ΚΑΤ που εκσυγχρονίζονται - Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Π. & Αλ. Κανελλοπούλου θα στηρίξει οικονομικά τον πλήρη εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου

ΕΡΕΥΝΑ 13 Φεβ 2026 | 16:56

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου… μέσω sms στον Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τις δηλώσεις Άδωνι

Η Κωνσταντοπούλου εξέφραζε την ενόχλησή της επειδή ο Γεωργιάδης πληροφορήθηκε από αστυνομικό για τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Φεβ 2026 | 16:18

Γερουλάνος: Δικαιώθηκα που έλεγα ότι έχουμε μικρό παράθυρο λόγω των κομμάτων Καρυστιανού και Τσίπρα

Όσα σχολίασε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13 Φεβ 2026 | 16:16

Ανδρουλάκης σε... Δούκα, Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου: Nα καταλάβετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει

"Ο λαός θέλει από εμάς στις εθνικές εκλογές να κλείσει το κεφάλαιο "κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ 13 Φεβ 2026 | 15:32

Αγρια κόντρα Στουρνάρα- Τσίπρα : Μιλά αυτός που έγραψε βιβλίο χωρίς να πει λέξη για τα "capital controls"...

"Η Ιθάκη του δεν μιλάει για τα capital control, τις κλειστές τράπεζες και το τρίτο μνημόνιο", αναφέρουν κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα

ΣΤΟΧΟΣ Η 3 ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΤΕ 13 Φεβ 2026 | 13:41

Ο Τσίπρας απαντά στις καταγγελίες Στουρνάρα ότι τον εκβίαζε για την Τράπεζα Αττικής: "Αθλιότητα, στερούνται σοβαρότητας"

Ως διαπιστευτήριο στον Κ. Μητσοτάκη με στόχο την 3η θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας, χαρακτήρισε τη συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ ο πρώην πρωθυπουργός

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Φεβ 2026 | 13:16

Μητσοτάκης για την εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η "Νομιμότητα Παντού" είναι για εμάς διαρκής δέσμευση

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη δουλειά της ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι "οι επιτυχίες αυτές δεν είναι μεμονωμένες".

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 13 Φεβ 2026 | 13:06

Ιστορική στιγμή η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων- Ενισχύεται το πλαίσιο προστασίας

Η χώρα καταγράφει πρωτιά στην αύξηση απασχόλησης σε ΕΕ και ΟΟΣΑ και η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει θεσμικά το πλαίσιο προστασίας.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 13 Φεβ 2026 | 12:59

Τασούλας - Τσίπρας: Η προεδρική διαρροή ότι δεν "βιάζεται για κόμμα" και η διάψευση από την πλευρά Τσίπρα

Διαφορές σε όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ΠτΔ και του πρώην πρωθυπουργού εντοπίζονται μετά τις διαρροές από την κάθε πλευρά, σχετικά με τη συνάντηση των δύο ανδρών

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 13 Φεβ 2026 | 10:31

Μαρινάκης: Κακός άνθρωπος η Κωνσταντοπούλου, ξεπερνά τα όρια - Αν δεν αντιδράσεις, το "τέρας" θα σε φάει

"Η πραγματική Κωνσταντοπούλου είναι αυτή που λένε οι υπάλληλοι της Βουλής", είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 13 Φεβ 2026 | 10:18

Καρυστιανού για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Δεν μπορείς να βαφτίζεις "θερμή υποδοχή" μία εθνική ήττα

Η Μαρία Καρυστιανού ασκεί εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

13 Φεβ 2026 | 09:45

Διχασμός, εκκρεμότητες και καχυποψία στο ΠΑΣΟΚ καθ΄ οδόν για το εαρινό συνέδριο

Η πλευρά Ανδρουλάκη επί της ουσίας εγκαλεί τον Χάρη Δούκα για υπονόμευσή του και αντιστρόφως.

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 13 Φεβ 2026 | 08:48

Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: Οι φωνές, οι μηνύσεις, τα SMS και η...robe de chambre

Καθήκον στη Δημοκρατία να αντιμετωπίσω το bullying της Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτικό σταθμό.

13 Φεβ 2026 | 06:41

Η αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν και η έμμεση απάντηση σε Σαμαρά και Καραμανλή

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σε θετικό κλίμα, ήταν η απάντηση σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για ενδοτικότητα και υποχωρητισμό.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Φεβ 2026 | 22:34

Νέα αποκάλυψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλα 8 κυβερνητικά στελέχη στο μικροσκόπιο για το σκάνδαλο

Την περίοδο 2021-2022 είχαν εξεταστεί 140 CD, είχαν καταγραφεί 140 CD, είχαν εξεταστεί και παρακολουθηθεί 16 στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Φεβ 2026 | 22:19

"Απασφάλισε" η Κωνσταντοπούλου: Ζητά με SMS στον Χρυσοχοΐδη να "παραιτήσει" τον Άδωνι ή να παραιτηθεί

Στο επίκεντρο των πυρών της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν όσα ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

"ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΓΝΩΣΗΣ" 12 Φεβ 2026 | 19:30

Στο υπουργείο Παιδείας η Γκίλφοϊλ: Η συνάντηση με Ζαχαράκη και η ξενάγηση στον παιδικό σταθμό [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον παιδικό σταθμό που λειτουργεί μέσα στο υπουργείο όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Φεβ 2026 | 18:46

Ανδρουλάκης: Η "υπόθεση Παναγόπουλου" είναι υπόθεση της ΝΔ - Εσείς κυβερνάτε, εσείς ελέγχετε πού πάνε τα χρήματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 12 Φεβ 2026 | 17:28

Κόντρα εκτός ελέγχου με Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη: "Ελεεινό υποκείμενο" - "Θα σε βάλω φυλακή"

"Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση" προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Φεβ 2026 | 16:43

Βορίδης για Καρυστιανού: Ψαρεύει σε "θολά νερά" όπως και ο Βελόπουλος - Δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα

"Ας έρθει η κ. Καρυστιανού να κάνει το κόμμα της, να αρχίσει να τοποθετείται, τι πιστεύει, τι δεν πιστεύει για να κριθεί" ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 12 Φεβ 2026 | 16:40

Τι ισχυρίζεται ο Γιάννης Παναγόπουλος για την πισίνα στο εξοχικό του στην Αρκαδία

Σε πολλούς είχε κάνει εντύπωση μια μεγάλη πισίνα στο εξοχικό του Γιάννη Παναγόπουλου στην Αρκαδία

12 Φεβ 2026 | 16:39

Κώστας Καραμανλής για Παπαληγούρα: "Ευθύς και έντιμος άνθρωπος"

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον αποχαιρέτισε "με συγκίνηση", τον Αναστάση Παπαληγούρα

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 12 Φεβ 2026 | 16:01

Η λίστα με τα δώρα που έλαβαν Μητσοτάκης και υπουργοί το 2025 - Από φάτνη μέχρι ξίφη και αγαλματίδια

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης, πρόκειται για αντικείμενα "με ιδιαίτερη εθνική, ιστορική, πολιτιστική ή καλλιτεχνική αξία"

O  ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Φεβ 2026 | 15:23

Συνάντηση Τασούλα - Τσίπρα στο Προεδρικό: Τα είπαν για πολιτικές εξελίξεις και οικονομία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τασούλα - Τσίπρα, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 12 Φεβ 2026 | 13:41

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στο "Συμβούλιο Ειρήνης" του Τραμπ

Στο φορτωμένο του πρόγραμμα αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την απουσία Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ 12 Φεβ 2026 | 12:55

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, έτσι ώστε να έχουμε χαμηλότερες τιμές

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης,

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 12 Φεβ 2026 | 12:40

Δένδιας: Με αυτοπεποίθηση η Ελλάδα στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ χάρη στην "Ατζέντα 2030"

"Από την πλευρά της Ελλάδας, προσέρχομαι σε αυτή τη συνάντηση με την αυτοπεποίθηση που δίνει η μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που κάνουμε, η "Ατζέντα 2030", δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 12 Φεβ 2026 | 11:53

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι γιατί είμαι εκλεγμένος - Τα κονδύλια κατάρτισης "ήταν όλα τιμολογημένα"

Ο Γιάννης Παναγόπουλος χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες εναντίον του ενώ αναφερόμενος στα ΜΜΕ κάνει λόγο για "χορό ηθικής κατακρεούργησής".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ INSOCIAL 12 Φεβ 2026 | 11:45

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προτείνει άμεση εκλογή ΠτΔ από τον λαό, δημιουργία Γερουσίας και κατάργηση σταυρού

"Το δημοσιονομικό μας πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα", τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Φεβ 2026 | 11:37

Μπακογιάννη: "Το σκέφτομαι αν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές" - Τι είπε για Καρυστιανού και Σαμαρά

"Έχω δει κόμματα που χτυπάγανε 27% και δεν κατεβήκανε στις εκλογές. Για μένα δεν έχει κλειδώσει τίποτα", είπε.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 12 Φεβ 2026 | 10:26

Πλεύρης: Η Αριστερά αισθάνεται την ανάγκη να πιστέψει τους μετανάστες και τους διακινητές και όχι το Λιμενικό

"Μεταξύ του λιμενικού, των μεταναστών και των διακινητών πιστεύουν με ευκολία τους μετανάστες και τους διακινητές", είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

12 Φεβ 2026 | 10:03

Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία

"Ντροπή και αγανάκτηση" δήλωσε ότι αισθάνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την "εμφάνιση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην Τουρκία".

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ 12 Φεβ 2026 | 09:48

Κατά της διαμεσολάβησης των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ο Γεραπετρίτης: "Όποια θέματά μας θα τα λύνουμε μόνοι μας"

"Θέλουμε μια κανονική σχέση με την Τουρκία, η γεωγραφία είναι δεδομένη", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στον απόηχο της χθεσινή συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 12 Φεβ 2026 | 09:29

Με urfa κεμπάπ, αρνίσια παϊδάκια και ...ορχήστρα το δείπνο Μητσοτάκη - Ερντογάν [εικόνες]

Μετά τη συνεδρίαση του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, ακολούθησε το δείπνο το οποίο παρέθεσε η τουρκική προεδρία στην ελληνική αποστολή,

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 12 Φεβ 2026 | 07:50

Ελληνοτουρκικά: Aπό το "Μητσοτάκης γιοκ" στον "πολύτιμο φίλο μου" - Παραμένουν οι διαφωνίες αλλά σε ήρεμα νερά

Η θετική ατζέντα κυριάρχησε. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες περίσσεψαν, οι υπογραφές σε έξι συμφωνίες "έπεσαν", οι κόκκινες γραμμές παρέμειναν, χωρίς να προκαλούν ένταση.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 22:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ο απολογισμός, οι επτά συμφωνίες, το καλό κλίμα και η… άρση των απειλών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι η ώρα, αν όχι τώρα, πότε να αποσυρθεί το casus belli

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Φεβ 2026 | 20:46

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Σταθερός διάλογος, θετική ατζέντα και κοινά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο διάλογος εξακολουθεί να αποτελεί βασικό εργαλείο

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:36

"Σφαγή" στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής συνέδρων: Πώς κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη στην κόντρα με τον Δούκα

Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία δίνει απόλυτη κυριαρχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, Γερουλάνο και Δούκα

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:26

Ραγκούσης για Καρυστιανού: Δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο – Διέσπασε την ενότητα των συγγενών των θυμάτων

Είναι η μόνη πολιτικός που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 11 Φεβ 2026 | 17:41

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις σχέσεις μας - Αν όχι τώρα, πότε;"

"Θέλουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους γείτονές μας, να αρθεί κάθε απειλή" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης - "Πολύτιμος φίλος ο Κυριάκος" είπε ο Ερντογάν

REAL POLLS 11 Φεβ 2026 | 17:30

Δημοσκόπηση: Μικρή ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση Πλεύσης Ελευθερίας, βύθιση ΣΥΡΙΖΑ, ξεφουσκώνει η Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτη σύμφωνα με έρευνα της Real Polls

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 11 Φεβ 2026 | 16:30

Νάντια Γιαννακοπούλου για Παναγόπουλο: "Θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του..."

"Για λόγους αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δεν είναι ούτε συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο" δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ CAPITAL 11 Φεβ 2026 | 16:01

Βενιζέλος: Να συνεχίσουμε τον διμερή διάλογο με την Τουρκία - Στόχος συμφωνία ή προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην 1η Ημερίδα Άμυνας & Γεωπολιτικής του Capital.gr και του Forbes Greece

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 11 Φεβ 2026 | 14:41

Τι συμβαίνει με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή; Γιατί της φεύγουν οι βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλο;

Οι λόγοι μάλλον δεν είναι πολιτικοί- Μάλλον δεν αντέχουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 11 Φεβ 2026 | 14:30

Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο - Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις

Έπειτα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 11 Φεβ 2026 | 14:27

Στον Βοτανικό Χατζηδάκης και Δούκας: Οι αναπλάσεις θα θυμίζουν σε μικρογραφία το Ελληνικό

Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Δούκας επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης στον Βοτανικό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 13:39

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη μετά το διπλό χειρουργείο: "Eυχαριστώ το προσωπικό του ΚΑΤ"

"Θερμές ευχαριστίες για τα μηνύματά σας και τις ευχές σας", έγραψε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11 Φεβ 2026 | 13:33

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια με τους γείτονές μας

Δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα με αναφορά στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ 11 Φεβ 2026 | 13:20

Γιάννης Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη - Στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε προαναγγείλει ότι θα μιλήσει δημοσίως "εγκαταλείποντας τον σεβασμό που έδειξε στις θεσμικές διαδικασίες, εφόσον κι αυτές ούτε τον σεβάστηκαν, ούτε τον προστάτευσαν".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 11 Φεβ 2026 | 13:04

Deutsche Welle για το επεισόδιο Μαρινάκη - Αβραμίδη: "Γιατί απειλείτε δημοσιογράφους;"

Το κείμενο συνδέει τον σύγχρονο δημόσιο διάλογο με τον Βολταίρο θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο προστατεύεται ουσιαστικά η ελευθερία της έκφρασης.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 Φεβ 2026 | 12:07

Κωνσταντοπούλου για την "έξοδο" της Καραγεωργοπούλου: "Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει"

"Τα μικρά ή μεγάλα χτυπήματα, από όπου κι αν προέρχονται, μας δίνουν νέα δύναμη για τον αγώνα μας" δηλώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Φεβ 2026 | 12:02

Φλωρίδης: Εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία να εκλέγουν οι δικαστές την ηγεσία τους

Η εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από τους δικαστές είναι "εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Συμπλοκή οπαδών με δύο νεαρούς ελαφρά τραυματίες - Βρέθηκαν αυτοσχέδια ρόπαλα

Οι οπαδοί που συνεπλάκησαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια ρόπαλα.

ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Ν. Δένδιας στο συνέδριο Άμυνας του Capital.gr: "Δεν εξοπλιζόμαστε από μιλιταρισμό - Είναι ανάγκη επιβίωσης"

"Κρατάμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας