Την άρση ασυλίας Λοβέρδου - Σαλμά ψηφίζει η Βουλή [live]

Μετά τις άρσεις ακολουθεί επίκαιρη επερώτηση με πρωταγωνιστές δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, τους Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά.

tin-arsi-asulias-loberdou---salma-psifizei-i-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η σημερινή εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης μοιάζει με την ηρεμία πριν την καταιγίδα καθώς μετά την ολοκλήρωση της το Κοινοβούλιο θα πάρει «φωτιά».

Πρώτο «πιάτο» η συζήτηση και ψήφιση για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis.

O βουλευτής της ΔΗΣΥ έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ενώ θετική  προς το Σώμα είναι και η γνωμοδότηση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδρίαση χθες. Όλες οι πτέρυγες της Βουλής, πλην Ένωσης Κεντρώων που δήλωσαν παρών, τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αναμενόμενο ότι θα ζητήσει το λόγο και σε ζωντανή σύνδεση από το κανάλι του Κοινοβουλίου θα επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ευθέως για σκευωρία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής θα αναφερθεί εκ νέου στα όσα έπραξε κατά την θητεία του στο υπουργείο Υγείας που όπως έχει ήδη υποστηρίξει αποδομούν το κατηγορητήριο εις βάρος του, ενώ δεν θα παραλείψει  να βάλει στο στόχαστρο του τους ανώνυμους μάρτυρες που όπως καταγγέλλει αποτελούν κομμάτι της πλεκτάνης εναντίον του.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δικαίωμα λόγου δεν έχει ουδείς άλλος πλην των πολιτικών αρχηγών.

Ευνόητο είναι πως αν οι αρχηγοί των κομμάτων πάρουν το λόγο, το σκηνικό θα πάρει φωτιά αφού η σύγκρουση θα είναι μετωπική και εφ όλης της ύλης. Τα όσα είπε άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν ανοίξει από χθες νέο κεφάλαιο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφιση για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά για την γνωστή υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Η ημέρα όμως δεν θα τελειώσει εδώ.

Μετά τις άρσεις ακολουθεί επίκαιρη επερώτηση με πρωταγωνιστές  δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης, τους Πάνο Καμμένο και Νίκο Κοτζιά.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταθέσει επερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών με θέμα τις βίζες και ήδη προαναγγέλλει σημεία και τέρατα κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Στην επερώτηση θα απαντήσει ο νυν υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Παραμένει ωστόσο ακόμα «θολό» εάν θα παραστεί ο Νίκος Κοτζιάς και θα ζητήσει το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου. Εάν τελικά συμβεί αυτό η διαμάχη μεταξύ των δύο θα είναι οξύτατη.

 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook