Το ΠΑΣΟΚ κατά της επέμβασης στη Συρία, ο Λοβέρδος υπέρ

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από το κόμμα του για την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας με 100 πυραύλους κατά της Συρίας.

to-pasok-kata-tis-epembasis-sti-suria-o-loberdos-uper
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Λοβέρδος κινείται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από το κόμμα του για την επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας με 100 πυραύλους κατά της Συρίας. 

«Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά», έγραψε στο Twitter ο υπεύθυνος -μεταξύ άλλων και για την εξωτερική πολιτική- βουλευτής.

Ωστόσο η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τα εξής: «Οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Τα περιπλέκουν με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια αξιόπιστη στρατηγική από πλευράς διεθνούς κοινότητας για τον ειρηνικό τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, στρατηγική που σήμερα δεν υπάρχει.

Επείγει  να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες. Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται».

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook