
Η Τουρκία εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή της για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν την Άγκυρα για τις επιθέσεις της στο κράτος δικαίου, και τη λύπη της για την απουσία προόδου στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης.
"Τα συμπεράσματα (της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία", πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για "έλλειψη καλής θέλησης".
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως "ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος" και κάλεσε σε μια "πιο στενή συνεργασία".
Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία
"Η Τουρκία μονίμως εκφράζει αντίρρηση για τα συμπεράσματα και στο βαθμό που η θέση της ΕΕ είναι σταθερή δεν περίμενα μία διαφορετική αντίδραση", απάντησε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την γνωστοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
"Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης", τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας – απαντώντας σε άλλο σκέλος της ίδιας ερώτησης - ότι "δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Όταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο".
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr