Η κινητοποίηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων προκάλεσε το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.
"Στην τουρκική NAVTEX οι Έλληνες αντέδρασαν με στρατιωτική άσκηση στο Αιγαίο στις 5 τα ξημερώματα" ανέφεραν.
Το τηλεοπτικό δίκτυο HABER GLOBAL αναφέρει: "Πριν από λίγες ημέρες είχε εκδοθεί NAVTEX για τα σημεία ερευνών του Piri Reis στο Αιγαίο. Αμέσως μετά από αυτή την ενέργεια, η Ελλάδα που θέλει να κρατά θερμά τα νερά του Αιγαίου ξεκίνησε στρατιωτική άσκηση. Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα. Δόθηκε εντολή για έναρξη μεσαίου μεγέθους στρατιωτικής άσκησης".
Από την πλευρά του, το τηλεοπτικό δίκτυο HABERTURK γράφει: "Σήμερα αιφνιδιαστικά όταν οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 5 τα ξημερώματα, ο ελληνικός στρατός ξεκίνησε μια άσκηση σε όλο το Αιγαίο".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr