«Τρέχει» την «Ελιά» ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Οι προτάσεις Βενιζέλου για το συντονιστικό της «κίνησης των 58» - Στρασβούργο: κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων του χώρου θέλουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες

trexei-tin-elia-o-euaggelos-benizelos
|
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα πρόσωπα αλλά και στελέχη με θεσμικό ρόλο αναμένεται να προτείνει για το Συντονιστικό όργανο της «Ελιάς», ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το οποίο θα συγκροτηθεί άμεσα μετά την άφιξη του Προέδρου του Κινήματος από το Στρασβούργο.

«Πράσινο φως» για τον σχηματισμό της «Ελιάς» και την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του The TOC.gr ο κ. Βενιζέλος μετά τις επαφές που είχε με τα ηγετικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μάρτιν Σούλτς και Χάνες Σβόμποντα από τα οποία έλαβε το «πράσινο φως» για τον σχηματισμό της «Ελιάς» και την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, με την άφιξή του στην Αθήνα θα επισπεύσει την συγκρότηση της οργανωτικής Επιτροπής για την συνδιάσκεψη της «Ελιάς» που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου παρουσία του Μάρτιν Σούλτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προτείνει νέα πρόσωπα και στελέχη με θεσμικό ρόλο στο κόμμα. Τα ονόματα που συζητούνται είναι του μέλους του πολιτικού Συμβουλίου Κυριάκου Πιερρακάκη, του γραμματέα της ΚΠΕ Νίκου Ανδρουλάκη, του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Χρηστίδη αλλά και των θεσμικών Παναγιώτη Ρήγα που είναι γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Πάρη Κουκουλόπουλου ενώ συζητούνται και τα ονόματα του μέλους της ΚΠΕ Νανάς Βρυώνη καθώς και της Αγνής Σμπόνια από τους Νέους Μεταρρυθμιστές. Πρόσωπο – έκπληξη στο συντονιστικό αναμένεται να είναι η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Στην οργανωτική Επιτροπή της Συνδιάσκεψης θα συμμετέχουν με εκπροσώπους εκτός του ΠΑΣΟΚ και των «58», η νεοσυσταθείσα Αριστερή Μεταρρυθμιστική Κίνηση που συστάθηκε από πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου, το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και άλλες Κινήσεις που θα κατέλθουν στις εκλογές υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κοινή θέση να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων

Το όλο εγχείρημα Ελιάς και η πορεία προς την κοινή κάθοδο κομμάτων και κινήσεων, φαίνεται ότι σφραγίστηκε στην χθεσινή συνάντηση στο Στρασβούργο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τους Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα. Κοινή θέση των τριών συνομιλητών ήταν «να επιδιωχθεί στην Ελλάδα η συσπείρωση και η κάθοδος σε ενιαίο ψηφοδέλτιο όλων των δυνάμεων –κομμάτων, κινήσεων και προσώπων- που εκφράζονται από την πρόταση του ΕΣΚ και την υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν του Μ. Σουλτς». Η άποψη αυτή αποτελεί σαφές μήνυμα με βασικό αποδέκτη τον αρχηγό της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη ο οποίος επιμένει στην αυτόνομη κάθοδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook