Τσακαλώτος: Η ΝΔ σπεκουλάρει εναντίον της χώρας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι “σπεκουλάρει” ενάντια στην Οικονομία της χώρας.

tsakalwtos-i-nd-spekouularei-enantion-tis-xwras
SHARE THIS
0
SHARES

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, προχώρησε για μια ακόμα φορά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα θα βγει στις αγορές.  

Δεν μειώνονται οι συντάξεις, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ταυτοχρόνως διεμήνυσε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στην καταστροφολογία αδιαφορώντας για την ίδια την χώρα.

“Δεν υπάρχει καμία αμφισημία τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τί θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκ. ευρώ” δήλωσε κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται το προσχέδιο του προυπολογισμού.  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι “σπεκουλάρει” ενάντια στην Οικονομία της χώρας. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι  εδώ και ένα χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι “υπάρχει τέταρτο Μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει που πάει το πράγμα” και το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει η ΝΔ ότι δεν θα βγούμε στις αγορές». “Σας λέω. Μην επενδύσετε και σε αυτό άλλη μια φορά. Μην επενδύσετε εσείς που τον Οκτώβριο του 2014 είχατε επιτόκιο 9,08% και τώρα λέτε για μας που έχουμε 4,3% και κατεβαίνει τους τελευταίους μήνες. Διότι θα βγούμε στις αγορές”, αντέτεινε

Επικαλούμενος εξάλλου ένα ιστορικό βιβλίο για τον ιστορικό διχασμό που ανέγνωσε καθ οδόν για το Μπαλί μέμφθηκε την ΝΔ ότι επενδύει στην καταστροφή της χώρας αρκεί να φύγει ο Τσίπρας. “Επενδύετε στον εθνικό διχασμό”, είπε ο κ. Τσακαλώτος προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ από τα έδρανα.

Υποσχέθηκε τέλος πως θα δοθούν επιδόματα και πως θα μειωθούν οι φόροι και η ανεργία.

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση  (αρχείου) 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook