
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε "ανόητα και σεξιστικά τα σχόλια Ντάισελμπλουμ", δίνοντας την δική του απάντηση στην -ατυχέστατη, είναι η αλήθεια- δήλωση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ.
Ο ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση του Transform Europe, έθεσε το εξής ερώτημα: "Όταν τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι υψηλά, η Ευρωζώνη απαιτεί δράση για τη μείωση δημόσιων δαπανών. Συνεπώς, δεν θα έπρεπε τώρα ο κ. Ντάισελμπλουμ, αντί για ανόητα και σεξιστικά σχόλια για «ποτά και γυναίκες», να ζητήσει από τη Γερμανία να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες, δεδομένων των υψηλών πλεονασμάτων τρεχουσών συναλλαγών της;
Είπε ότι αυτό εξηγεί γιατί ενώ το 2008 Γερμανία και Ελλάδα είχαν σχεδόν τον ίδιο επίπεδο ανεργίας, το 2015 η Γερμανία το είχε μειώσει από 7,4% σε 4,6% ενώ στην Ελλάδα είχε αυξηθεί από 7,8% σε 25%.
Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα, σημείωσε: η διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη οφέλησε τον Βορρά εις βάρος του Νότου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr