Follow us

Εξαγγελίες Τσίπρα: Προκήρυξη 10.000 προσλήψεων μέσα στο 2019

Η συμφωνία με την Εκκλησία “δίνει στο Δημόσιο τη δυνατότητα να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εξαγγελίες Τσίπρα: Προκήρυξη 10.000 προσλήψεων μέσα στο 2019

Η συμφωνία με την Εκκλησία “δίνει στο Δημόσιο τη δυνατοτητα να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha, δηλώνοντας μάλιστα ότι η σχετική προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί εντός του 2019. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα προσπαθειών και συζητήσεων που διήρκησαν 3 χρόνια. “Όταν μετά από τόσο χρόνια βρίσκεις μια λύση προωθητική, αυτό είναι ένα θαύμα” είπε μεταξύ άλλων, ενώ επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Υποστήριξε δε ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα.

“Δεν θυσίασα κανέναν. Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε. Είχε μια εξαιρετική συμβολή, είχε εξαιρετικό έργο, είχε μια αντιπαράθεση πολιτική και ιδεολογική με τον κ. Καμμένο και στο τέλος πήρε έναν χαρακτήρα επιθέσεων και παραιτήθηκε" ανέφερε ο πρωθυπουργός για την πρόσφατη αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή. "Ο Πάνος Καμμένος θα βρεθεί σε ένα δίλημμα. Δεν ξέρω αν θα μείνει ή θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία για την κανονικότητα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

“Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι οι νόμοι εφαρμόζονται. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου τότε προσχωρώ σε αυτό. Εάν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν την ευθύνη προς το λαό" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τη συμφωνία με την Εκκλησία

“Αλλάζουν πολλά. Είναι ιστορικό βήμα, ερχόμαστε να λύσουμε εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές από τη δεκαετία του 1920” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Και πρόσθεσε: “Ερχόμαστε και κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι πήραμε εκκλησιαστική περιούσια σε τίμημα που υπολείπεται της πραγματικής της αξίας. Και εφόσον το αναγνωρίζουμε, για να αποκαταστήσουμε τη βλάβη λέμε ότι θα έχουμε ένα επίδομα που θα δίνουμε στην Εκκλησία για τη μισθοδοσία. Η Εκκλησία θα αναγνωρίσει ότι δεν έχει καμία επιπλέον αξίωση και θα αποδεσμεύσει τους ιερείς από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων”. Σημείωσε δε ότι “δίνει στο Δημόσιο τη δυνατοτητα να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις”. Από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπολογίζουμε ότι μέχρι το 2030 από τα έσοδα να καλύπτουμε το ποσό της επιδότησης, στο σύνολο ή ένα μεγάλο μέρος, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τι κερδίζει η Πολιτεία από τη συμφωνία

“Η Πολιτεία κερδίζει ότι θα αποδεσμευθούν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα από το 2019 για να αρχίσουν να καλύπτονται από το 2020” ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι σε βάθος χρόνου από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας “φιλοδοξούμε μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορεί το κράτος να παίρνει τα χρήματα για να πληρώνει το επίδομα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη”.

“Εδώ πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα δώσει πολλαπλά οφέλη στο κράτος και οικονομικά και όσον αφορά τη μνημονιακή ρήτρα του 1 προς 1. Εμείς κατοχυρώνουμε το 1 προς 1 και έχουμε και επιπλέον 10.000 θέσεις εργασίας. Το 2019 αναμένεται να έχουμε περίπου 8.500 αποχωρήσεις άρα 8.500 προσλήψεις, συν 7.000 που έχουν ξεμείνει. Το 2020 που πάλι θα έχουμε 8.500 αποχωρήσεις, θα έχουμε άλλες 10.000 προσλήψεις” σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Το δημοσιονομικό κόστος για τις 10.000 προσλήψεις το 2020 θα είναι περίπου 200 εκατομμύρια. Μην ανησυχείτε θα βρούμε τους πόρους”.

“Δεν έγινε θαύμα μέσα σε 45 λεπτά”

“Όταν μετά από τόσο χρόνια βρίσκεις μια λύση προωθητική, αυτό είναι ένα θαύμα” σημείωσε ο πρωθυποργός και πρόσθεσε πως αυτό το “θαύμα” είχε 3 χρόνια προεργασίας και συζήτησης. “Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε βάλει κάτω τις επιτροπές μας. Εγω ανέθεσα στον κ. Χαρίτση και τον κ. Γαβρόγλου να κάνουν όλη την προεργασία για να ξεκινήσει η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ήδη έχουμε προχωρήσει αρκετά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός ουσιαστικού διαλόγου που κράτησε σχεδόν 3 χρόνια, ένα αποτέλεσμα αμοιβαίων υποχωρησεων για να έχουμε ένα κοινό όφελος και για τις δύο πλευρές” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για την εκλογή ΠτΔ

“Στόχος μας να εκβιάσουμε τη συναίνεση. Στόχος δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η βασική σκέψη είναι η αποσύνδεση την εκλογή απο την κοινοβουλευτική περίοδο” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για το εκλογικό σύστημα

Εμείς και στις προτάσεις μας στο σύστημα προτείνουμε αναλογία της ψήφου με τις έδρες στη Βουλή όχι μεγαλύτερη από 10%. Δηλαδή ποσοστό 20% επί των ψήφων θα μπορεί να έχει μέχρι 22% εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Αντίστοιχα ποσοστό 40% στον ελληνικό λαό δεν θα μπορεί να δίνει εκπροσώπηση πάνω από το 44% των εδρών στο Κοινοβούλιο. Πρακτικά σημαίνει ότι αυτοδυναμίες δεν θα βγαίνουν με χαμηλότερο ποσοστό από 44 – 45%. Προσανατολιζόμαστε λοιπόν σε ένα εκλογικό σύστημα που ξεχνάει τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και μπαίνουμε στην λογική των συνεργασιών.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων στο σημερινό πολιτικό σύστημα, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Ποτέ στον πολιτικό βίο δεν υπήρξε περίοδος που να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και δύο πόλοι, σήμερα είναι Αριστερά-Δεξιά. Πολιτική ανωμαλία θα ήταν αν οι δύο πόλοι τα έβρισκαν ξαφνικά για να φτιάξουν μια επίπλαστη συναίνεση», ανέφερε.

Σκάνδαλα οδήγησαν στη χρεοκοπία

“Η χώρα χρεοκόπησε γιατί πολλά χρόνια υπήρξε κατασπατάληση πόρων, μια πολιτική παραγωγής ελλειμμάτων, πελατειακό κράτος και σκάνδαλα που οδήγησαν στην χρεκοπία, το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, των εξοπλιστικών, του φαρμάκου” υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Λαϊκή απαίτηση μετά την ύβρι να υπάρξει και η νέμεση”.

“Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου τότε προσχωρώ σε αυτό”

“Ο Πολάκης αυτό που είπε είναι μια ερμηνεία του λαϊκού αισθήματος. Αυτό που είπε ότι ο λαός θέλει να δει την απονομή δικαιοσύνης. Οι κυβερνήσεις δεν βάζουν κανένα φυλακή. Δίνουν στοιχεία και διαμορφώνουν κλίμα ελευθερίας για να ασκήσουν το καθήκον τους. Ο κ. Παπαντωνίου προφυλακίστηκε επειδή είναι μια πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ;” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι οι νόμοι εφαρμόζονται. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου τότε προσχωρώ σε αυτό. Εάν το δόγμα της άλλης πλευράς είναι η ατιμωρησία, τότε ας αναλάβουν την ευθύνη προς το λαό. Δεν υπάρχει από εμάς καμία πρόθεση, αυτό που λέω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της”.

Για τα αναδρομικά

“Ποια είναι η κριτική της αντιπολίτευσης; Ότι αργήσαμε; Ναι έπρεπε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αντι να κάτσουν και να πουν μπράβο, τα καταφέρατε και εμείς ψηφίζουμε, κάνουν κριτική…” σημείωσε για το θέμα του νόμου που ψηφίστηκε για τα αναδρομικά.

Για τους συνταξιούχους και τις δικαστικές διεκδικήσεις

“Τη μάχη για τις συντάξεις μάλλον φαίνεται ότι θα την κερδίσουμε. Η μόνη πιθανότητα που υπάρχει να μην στηριχθούν οι συνταξιούχοι και οι αδύναμοι είναι εάν στις εκλογές παλινορθωθεί το παλιό πολιτικό σύστημα. Τότε θα έρθει ασφαλιστικό Πινοσέτ. Η κυβέρνηση παρακολουθεί τη δικαστική διαδικασία με τα αναδρομικά και δεν παρεμβαίνει” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τον Οκτώβρη του 2019 οι εκλογές

“Τον Οκτώβρη του 2019 θα γίνουν οι εκλογές.Όλο αυτό το διάστημα η αντιπολίτευση αξιοποιεί μια υπεροπλία που έχει στα ΜΜΕ αλλά και μια αστοχία των δημοσκοπήσεων για να δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι 15 μονάδες μπροστά. Τις καλύτερες απαντήσεις τις δίνει η ζωή. Οταν πάμε στην κάλπη των ευρωεκλογών και έρθει η πραγματική εικόνα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμμα, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον κ. Μητσοτάκη” τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

“Η συμφωνία με την πΓΔΜ είναι σημαντικό βήμα” ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ διερωτήθηκε: “Υπάρχει περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία; Να βάλουμε ένα στοίχημα. Η συμφωνία θα περάσει γιατί και ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παρά τα προβλήματα, αυτή η συμφωνία δίνει προοπτική. Το κλίμα που διαμορφώνεται στην κοινωνία είναι ότι η συμφωνία είναι προς όφελος και για αυτό θα υπάρξει η πλειοψηφία για την έγκριση”.

Για τη δεδηλωμένη όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

“Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα την έχει. Ο ίδιος ο Π. Καμμένος με τον οποίο έχουμε μια έντιμη συνεργασία αλλά με διαφωνίες. Και σε άλλα θέματα αρχών οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει χωριστά. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ταυτιστεί με τα σχέδια του παλιού πολιτικού συστήματος και δεν θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας. Ο Πάνος Καμμένος θα βρεθεί σε ένα δίλημμα. Δεν ξέρω αν θα μείνει ή θα φύγει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην πορεία για την κανονικότητα” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την “θυσία” Κοτζιά

“Δεν θυσίασα κανέναν. Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε. Είχε μια εξαιρετική συμβολή, είχε εξαιρετικό έργο, είχε μια αντιπαράθεση πολιτική και ιδεολογική με τον κ. Καμμένο και στο τέλος πήρε έναν χαρακτήρα επιθέσεων και παραιτήθηκε. Από εκεί και πέρα ήμουν υποχρεωμένος να συνεχίσω” ανέφερε ο κ. Τσίπρας. “Το τελευταίο που μπορεί να προσάψει κανείς στον κ. Κοτζιά είναι ανεντιμότητα. Εγώ του ζήτησα να πάει την υπόθεση στη δικαιοσύνη” πρόσθεσε αναφορικά με την πρόσφατη μήνυση Κοτζιά.

Για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης

Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αποφάσισε να αλλάξει τακτική αλλά όχι στρατηγική και να μην προχωρήσει στην επέκταση με προεδρικό διάταγμα.

“Θα προχωρήσω σε ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση με όλα τα κόμματα και δεν θα προχωρήσουμε με προεδρικά διατάγματα αλλά μέσα από τη διαδικασία που προβλέπεται. Θα έρθει στη Βουλή και τα κόμματα θα δεσμευθούν. Ασκούμε το δικαίωμα από το Ιόνιο αλλά δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας σε άλλα σημεία” τόνισε.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το υπεραιωνόβιο εστιατόριο που συγκινεί με τη θαλασσινή του κουζίνα

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Νοε 2025 | 13:01

Μπακογιάννη: Tο επόμενο κόμμα Τσίπρα θα είναι το πιο αρχηγικό στην Ελλάδα - Θα κονταροχτυπηθεί με Ανδρουλάκη

"Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα κονταροχτυπηθούν", εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις προσεχείς εκλογές

«ΙΘΑΚΗ» 24 Νοε 2025 | 12:31

Νίκος Παππάς για βιβλίο Τσίπρα και την "απαράδεκτη επιπολαιότητα": Απεφάνθη ο λαός για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια

"Δεν έχει ραγίσει το γυαλί με τον Τσίπρα. Έχουμε άψογη πολιτική σχέση", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 12:17

Η αποκάλυψη του Τσίπρα: Πώς έδωσε σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση το "δαχτυλίδι" το 2023 και εκείνοι αρνήθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το σχέδιό του για την ομαλή διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που γρήγορα ναυάγησε.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:30
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:18

Εξοργισμένος ο Τάιλερ με Τσίπρα: "Μην χρησιμοποιείτε το όνομά μου για να διαφημίσετε το βιβλίο σας" [εικόνα]

Την αντίδραση του συζύγου του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπεθ, προκάλεσε απόσπασμα του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", όπου εμπλέκεται το όνομά του.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 10:44

Σκουρλέτης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν αντιμετωπίζει με θαρραλέο τρόπο τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ

"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντιφατική περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019, έφτασε στην εκλογική συντριβή του '23", σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΠΑΣΟΚ 24 Νοε 2025 | 10:30

Δουδωνής: Με τα 60 ευρώ των capital controls του Τσίπρα, θα μπορούσες να πάρεις δύο βιβλία

"Φάγαμε άλλα 4-5 χρόνια μνημόνιο εξαιτίας του Τσίπρα, το βαρύτερο μάλιστα, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας", είπε ο βουλςυτής του ΠΑΣΟΚ.

ΒΙΒΛΙΟ 24 Νοε 2025 | 09:50

Ο πρώτος που αγόρασε την "Ιθάκη" του Τσίπρα: "Ηρθα από τα Τρίκαλα πρωί πρωί να πάρω το βιβλίο" [βίντεο]

Στα ράφια βρίσκεται από σήμερα το πολυαναμενόμενο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο "Ιθάκη".

ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ 24 Νοε 2025 | 09:33

Επικός διάλογος Κασσελάκη - Μπαζιάνα: "Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο Μαξίμου;" - "Αγάπη να υπάρχει"

"Μου φάνηκε υπερφίαλος. Είχε τη βεβαιότητα όχι μόνο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι σύντομα θα εκλεγεί και πρωθυπουργός", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του.

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 24 Νοε 2025 | 09:19

Γεωργιάδης για βιβλίο Τσίπρα: Στην Αριστερά θα μπουν σε φάση εμφυλίου - Ολοι για τον Μητσοτάκη δουλεύουν

Αιχμηρά σχόλια για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έκανε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προβλέποντας πως η Αριστερά θα μπει σε φάση εμφυλίου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 08:32

Τα καρφιά Τσίπρα στην "Ιθάκη" για τους πρώην συντρόφους του: Τι λέει για Καμμένο, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Παππά

Εκτενείς οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο του για την ταραχώδη εποχή της διαπραγμάτευσης του 2015.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΑ 23 Νοε 2025 | 15:22

Επιζήσασα από το Μάτι για το βιβλίο Τσίπρα: "Πιστεύεις πως μπορείς σε 8 "δακρύβρεχτες" σελίδες να μας πείσεις;"

"Η περιγραφή της επιχειρησιακής διαχείρισης που επιχειρεί να κάνει, αλλά και οι ερμηνείες - δικαιολογίες που δίνει, είναι πέρα από τα όρια ανοχής και αντοχής των ανθρώπων που βίωσαν τις συνέπειες"

ΝΕΑ ΜΕΤΡΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 12:35

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα - Δυσαρέσκεια για ακρίβεια και μισθούς

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 23%, με το ΠΑΣΟΚ στο 9,5%, το ΚΚΕ στο 7,9%, την Ελληνική Λύση στο 7,6% και την Πλεύση Ελευθερίας στο 7,4%

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Νοε 2025 | 13:16

Τσίπρας στην "Ιθάκη" για το τρίτο μνημόνιο: "Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό" - Πόσο κόστισε η διαπραγμάτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας κοινοποίησε το τελευταίο κεφάλαιο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου τη Δευτέρα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 22 Νοε 2025 | 12:15

O Γκλέτσος δηλώνει Τσιπρικός και πιστεύει ότι ο Καραναστάσης δεν έχει το γερό στομάχι που χρειάζεται η πολιτική

Σύμφωνα με τον Απόστολο Γκλέτσο, ο Διαμαντής Καραναστάσης έχει δεχτεί μεγάλη πίεση γιατί είναι σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 21 Νοε 2025 | 21:30

Δημοσκόπηση MRB: Η "Ιθάκη" εγκλωβίζει το κόμμα Τσίπρα - Δυναμική άνοδος της Καρυστιανού

Το 68,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της MRB τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων - Υποχωρεί και η επιλογή Σαμαρά

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 21 Νοε 2025 | 14:31

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Πώς να συνεργαστείς με "πεφωτισμένο ηγέτη" που λέει "δεν σας κόβει και πρέπει να έρθω εγώ"

"Έχουμε πολλά εμπόδια για να πέσει ο Μητσοτάκης", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΛΥΓΙΣΕ 20 Νοε 2025 | 16:17

Κηδεία Φλαμπουράρη: Εκλαψε ο Τσίπρας στο κλείσιμο του επικήδειου λόγου - "Καλό ταξίδι, παππού Αλέκο"

​Ο Αλέξης Τσίπρας "λύγισε" τη στιγμή του αποχαιρετισμού στον Αλέκο Φλαμπουράρη

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 14:05

Άδωνις για το βιβλίο Τσίπρα: Τέτοιος παπάτζας δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα - Δεν έχει τσίπα; [βίντεο]

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο του βιβλίου του

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 12:23

Διαμαντοπούλου: Δεν απειλεί το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας που ηττήθηκε 5 φορές και το κόμμα του υπέστη 7 διασπάσεις

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας "έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού που διαιρεί σταθερά και τώρα διαιρεί τον δικό του χώρο".

ΑΠΟΥΣΙΕΣ 19 Νοε 2025 | 13:44

Ο ΓΑΠ και το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα - Γιατί η πρόσκληση δεν έφθασε ποτέ στο γραφείο του Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ 19 Νοε 2025 | 12:54

Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Έχουμε να δουμε τέτοιες προ-παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ

Όπως αναφέρει ο εκδότης, το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει ήδη 5.000 ανατυπώσεις πριν καν βγει στην αγορά προς πώληση.

ΣΤΟ ACTION 24 18 Νοε 2025 | 19:36

Επική ατάκα Γεωργιάδη για βιβλίο Τσίπρα: "Εμένα έλεγε τηλεβιβλιοπώλη... - Σε λίγο θα πει 'το λιγουρεύεστε;'" [βίντεο]

"Μια χαρά μάρκετινγκ κάνει να πουλήσει το βιβλίο του. Άρα, Αλέξη μου, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18 Νοε 2025 | 17:32
ΝΕΑ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 18 Νοε 2025 | 16:34

Τσίπρας στην "Ιθάκη" για το δημοψήφισμα του '15: Η αγωνία της Μέρκελ - "Τι θα πεις στον ελληνικό λαό, Αλέξη;"

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει στο βιβλίο του τα όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής που προηγήθηκε της αναγγελίας του δημοψηφίσματος

ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ 18 Νοε 2025 | 09:44

Ιεροκλής Μιχαηλίδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Κανονικά ο Καβάφης έπρεπε να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα

Τις νομικές κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία περιείχαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" σχολίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 17 Νοε 2025 | 16:17

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης ήταν "γραφικός", έλεγε τον Μεντβέντεφ σύντροφο- Διαψεύδει ο Λαφαζάνης, αλλά μια φωτό τον εκθέτει

Η φωτογραφία διαψεύδει τον κ. Λαφαζάνη και επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τουλάχιστον την πραγματικότητα της συνάντησης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Νοε 2025 | 14:27

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα - "Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία…"

"52 χρόνια μετά, δεν είναι μνημείο του χθες, αλλά η μνήμη του αύριο", έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 18:57

Τσίπρας στην "Ιθάκη": "Προσωπική απόφαση το δημοψήφισμα" - Πώς η Μπέτυ του θύμισε τα γενέθλια του παιδιού του

Τις ώρες που προηγήθηκαν της απόφασης για το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και το πώς την ανακοίνωσε στους συνεργάτες του περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 18:18

Σκέρτσος: Αυτοί που καθύβριζαν τον Μητσοτάκη ως ολετήρα της χώρας πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα μεταξύ τους

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος φωτογραφίζει τους Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Βαξεβάνη σε ανάρτησή του

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 14 Νοε 2025 | 12:21

Λαφαζάνης: "Χονδροειδή ψεύδη Τσίπρα τα περί συνάντησής μου με τον Μεντβέντεφ - Πρώτη φορά λέει ψέματα;"

"Από τον Αλέξη Τσίπρα τα περιμένω όλα πλέον. Βρίσκεται σε δεινή θέση. Θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 12:05

Βαξεβάνης για Τσίπρα μετά τη δικαστική απόφαση: "Ξέρει πού μένω, ας στείλει να με συλλάβουν"

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλεί τον κ. Τσίπρα να στείλει να τον συλλάβουν, καθώς όπως λέει "δεν μπορώ να λειτουργήσω ενάντια στη δημοσιογραφία και το Σύνταγμα".

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Νοε 2025 | 11:09

Βιβλίο Τσίπρα: Κέρδισε ο εκδοτικός οίκος - Προσωρινή διαταγή για να αποσυρθούν τα δημοσιεύματα από το Documento

"Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε κρυπτόμενος να πετύχει δια του εκδοτικού του οίκου, την πρώτη στην Ελλάδα απόφαση προληπτικής λογοκρισίας" σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΦΩΤΙΕΣ 13 Νοε 2025 | 16:14

Νέα διαρροή από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ανάβει φωτιές: "Φοβόταν τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη"

Η διαρροή νέου αποσπάσματος από το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα στο Documento

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 13 Νοε 2025 | 15:19

Βαξεβάνης για Τσίπρα: "Ομολογεί στο βιβλίο ότι παρεμπόδισε να συσταθεί η προανακριτική της Βουλής για τη Novartis"

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο εκδοτικός οίκος Gutenberg για το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας υποκλοπή ηλεκτρονικών αρχείων.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 13 Νοε 2025 | 09:08

Ο Μωραΐτης στηρίζει Τσίπρα και επιτίθεται σε Βαξεβάνη: "Οι γενίτσαροι είναι πιο παθιασμένοι και αιμοσταγείς"

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε λόγο για "δεύτερη πολιτική δολοφονία" του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 12 Νοε 2025 | 18:13

Ο εκδοτικός οίκος του Τσίπρα κατηγορεί το Documento για υποκλοπή - "Στα πρότυπα Μητσοτάκη", απαντά ο Βαξεβάνης

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Documento από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg, που εκδίδει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα

11 Νοε 2025 | 19:03

Τσίπρας: "Το βιβλίο μου έχει έναν χαρακτήρα λύτρωσης - Κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά κάνω και κριτική"

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως "δεν πρόκειται για re-branding, αλλά για... re-load" - "Για τη δραματική εκείνη περίοδο έχουν μιλήσει πάρα πολλοί αλλά όχι ο βασικός πρωταγωνιστής"

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 11 Νοε 2025 | 15:24

Τσίπρας: Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου "Ιθάκη" και το τραύμα του 2015 – "Σταμάτησα να γράφω για 6 μήνες"

Το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 24, ενώ η παρουσίαση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:46

Το "συγγνώμη" του Αλέξη Τσίπρα στους καναλάρχες για τις άδειες: "Λάθος η μετωπική σύγκρουση και η διαδικασία"

Ο Αλέξης Τσίπας αφιερώνει 14 σελίδες από το βιβλίο του στις τηλεοπτικές άδειες και τη "μάχη" με τους καναλάρχες.

ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 09:15

Ο Τσίπρας διχάζει και τη Νέα Αριστερά - Την Παρασκευή η μονομαχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το εναπομείναν ατού του, το μόνο που διαθέτει σε επίπεδο επικοινωνίας: Τα τετ α τετ στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 17:37

Τσίπρας για το βιβλίο του: Η Ιθάκη είναι σαν τον σοσιαλισμό, όσο πηγαίνεις προς τα εκεί, τόσο θα απομακρύνεται

"Η Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι αέναο. Και αυτό αφορά τον καθένα από εμάς" - Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στo Bookvoice - The podcast

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10 Νοε 2025 | 16:33

Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 θα κόστιζε 100 δισ. ευρώ

"Έχουμε ανακάμψει από την κρίση πολύ γρηγορότερα" είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για την τωρινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 10:15

"Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ": Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από την εκτύπωση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Νοε 2025 | 09:09

Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά: Χαρίτσης - Αχτσιόγλου θέλουν Τσίπρα, οι άλλοι θέλουν Βαρουφάκη

Στο δίλημμα " με τον Τσίπρα" ή "με τον Βαρουφάκη", Χαρίτσης και Αχτσιόγλου επιλέγουν τον Τσίπρα. Αντιδρά η ομάδα Σακελλαρίδη, Τσακαλώτου και πρώην "Ομπρέλα".

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΡ 03 Νοε 2025 | 11:34

Η οργισμένη διάψευση της Έφης Αχτσιόγλου για τον... καναπέ και τις δύο βιβλιοθήκες: "Εχω περάσει πολύ χειρότερα"

Η κ. Αχτσιόγλου διέψευσε το συκοφαντικό δημοσίευμα, λέγοντας "στις ιδιοφυίες που σκέφτηκαν αυτή την ιστοριούλα ότι έχει περάσει πολύ χειρότερα ".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 30 Οκτ 2025 | 16:15

Με Μαραντζίδη, Γαβρόγλου και Παπαγιαννίδη το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Δείτε τα 41 ονόματα

Δείτε την πλήρη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 15:20

Αποστολάκης: Αν με εκφράζουν όσα πει, βεβαίως και θα είμαι με τον Τσίπρα - Δεν ασχολούμαι με τον Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συγκλίνουν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 Οκτ 2025 | 12:24

Handelsblatt: Το πολιτικό rebranding του Αλέξη Τσίπρα - "Από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της ιστορίας"

"Ο Τσίπρας συγκαταλέγεται στις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", αναφέρεται στο εκτενές αφιέρωμα του γερμανικού μέσου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2025 | 11:59

Κοντονής κατά Τσίπρα: Έρχεται ο "Μεσσίας" να συστήσει κόμμα μέσω βιβλίου - Αποκλειστική του ευθύνη η κρίση στην Αριστερά

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αριστερά ως "προϊόν αποκλειστικά του πρώην πρωθυπουργού".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Οκτ 2025 | 12:26

Παρέμβαση Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική: 6+1 προϋποθέσεις εθνικής στρατηγικής

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους από την πρόταση του πρωθυπουργού για μια διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2025 | 09:55

Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

"Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας", είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 14:35

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Άγνωστος Στρατιώτης συμβολίζει τον άγνωστο Έλληνα που αγωνίζεται - Δεν είναι περιβόλι κανενός"

"Σκέφτομαι πως ότι λες με την ψυχή, την καρδιά σου και σέβεσαι τους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένα θέμα".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".