Τσίπρας: "Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις Καμμένου, όλα καλά"

«Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, οπότε όλα καλά» απάντησε ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση.

tsipras-gia-sunodo-ee-ousiastikes-apofaseis-den-elifthisan
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, οπότε όλα καλά».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που προκάλεσαν έντονη αναταραχή, τουλάχιστον στο εσωτερικό της χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε δύο παρεμβάσεις χθες, στη μεν μία ανέφερε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων, στη δε άλλη τόνισε ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον η Συμφωνία έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή. 

Παράλληλα στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι δεν ελήφθησαν ουσιαστικές αποφάσεις σε κανένα από τα μεγάλα ζητήματα.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός. Δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.

Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Στις δηλώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Με βάση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.

Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες. Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Δεν μπορεί κάθε χώρα να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτή τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το εάν συζήτησε και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, πέραν του Π. Μοσκοβισί, τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της Βουλής, συνδέοντας το ονοματολογικό με το θέμα των συντάξεων, έδωσε την εξής απάντηση:

«Όλοι ήταν ενήμεροι και όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την υποκρισία κάποιων πολιτικών δυνάμεων».

Και, «ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να κουραστώ πολύ να πείσω κανέναν» είπε συμπληρωματικά ο πρωθυπουργός.

Για να καταλήξει, «όλοι βλέπουν και κρίνουν τις θέσεις και τη στάση των πολιτικών κομμάτων και προσώπων».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook