Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία η τροπολογία για την α' κατοικία

Εκτός από την ΔΗΣΥ «όχι» είπε και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

uperpsifistike-me-eureia-pleiopsifia-i-tropologia-gia-tin-a-katoikia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων ψηφίστηκε η τροπολογία για την κόκκινα δάνεια έπειτα από την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, μετά από σχετικό αίτημα της ΔΗΣΥ.

Τα σχετικά άρθρα υπερψηφίστηκαν από 194 βουλευτές, ενώ 33 καταψήφισαν και 3 δήλωσαν «παρών». Εκτός από την ΔΗΣΥ «όχι» είπε και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Τα υπόλοιπα άρθρα, από 69 - 84 που αφορούν επιμέρους ρυθμίσεις για την προστασία της Α' κατοικίας, 192 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή την καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγάσακης κατέθεσε νομοτεχνική αλλαγή με την οποία μειώνεται το όριο οφειλής στα 100.000 ευρώ από 130.000 για όσους είχαν πάρει επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη την κατοικία της.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε εξηγήσει ότι η αλλαγή αυτή είναι αναγκαία προκειμένου η ρύθμιση να πάρει το «πράσινο» φως από την ΕΚΤ.

Κατά πληροφορίες είναι πιθανό να υπάρξουν και έτερες αλλαγές κατά την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων προκειμένου να μην υπάρξουν νέα προβλήματα κατά το επικείμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

 

Φωτο: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook