Υψηλοί τόνοι και έντονο παρασκήνιο στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αίματα άναψαν και η πρώτη εστία αντιπαράθεσης προκλήθηκε όταν ασκήθηκε κριτική από την Αννέτα Καββαδία.

upsiloi-tonoi-kai-entono-paraskinio-stin-ko-tou-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συζητήσεων για την ψήφιση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, το σχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα και τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί αλλά και το εμπάργκο του κυβερνώντος κόμματος στον ΣΚΑΙ.

Τα αίματα άναψαν και η πρώτη εστία αντιπαράθεσης προκλήθηκε όταν ασκήθηκε κριτική από την Αννέτα Καββαδία ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο και να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle» με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να αντιδρά και να ξεκινά διάλογος ανάμεσα στις δύο ενώ παρενέβη και ο Παύλος Πολάκης:

Καββαδία: Να μη κάνουμε παρεμβάσεις life style και να τηρούμε το εμπάργκο

Μεγαλοοικονόμου: Γιατί με φωτογραφίζεις. Έχω ψηφισει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια συριζα που ήταν και δύσκολα. Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελως. Αν δεν σας αρέσει δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπίτακι μου και να πάρει την έδρα ο Καλιάνος

Πολάκης: Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο

Καββαδία: Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα ατα πω. Εδώ Ακούστηκε να παραδώσει την έδρα

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονομου, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε εκνευρισμένη από την αίθουσα ακολουθούμενη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Νεκτάριο Σαντορινιό οι οποίοι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Εν συνεχεία, στο σχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής απευθυνόμενος στο Μιχάλη Καλογήρου ενώ στη συζήτηση ενεπλάκη και ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή το άρθρο 32 της Συνταγματικής Αναθεώρησης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

Κοντονής: Είχα επιχειρήσει και γω να κάνω αλλαγές στον ΠΚ αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική. Κακώς τον έφερες έπρεπε να γίνει νέα νομοπαρασκευαστική οπως είχα προτείνει να δουν τα λάθη.

Καλογήρου: Έχω συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε και στο άρθρο 32 για τη συνταγματική αναθεώρηση προτείνοντας να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε το άρθρο 30.

Στον διάλογο παρενέβη ο Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι «δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Επιπλέον, ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στην πορεία των διαφόρων υποθέσεων στη δικαιοσύνη και απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αναρωτήθηκε γιατί «άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι!» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση «το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση όχι την εξουσία».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook