opap
Advertisement

Follow us

Χάρης Δούκας στο TheTOC: Για τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον μου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση

'Ημουν αγχωμένος και κοίταζα τα χαρτιά μου, παραδέχεται ο Χάρης Δούκας για το debate των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
Χάρης Δούκας

Βαδίζοντας προς την τελική ευθεία για τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος στο κόμμα τοποθετείται εφ' όλης της ύλης στο TheTOC.

Στη συνέντευξή του ο κ. Δούκας περιγράφει πώς θα είναι το ΠΑΣΟΚ με εκείνον στον τιμόνι, αναγνωρίζει ότι στην τηλεμαχία είχε άγχος, ενώ με δηκτικό τρόπο σημειώνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχε στήριξη από το κόμμα του.

- Μετράμε αντίστροφα πια για να ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής και έχουν ανάψει τα αίματα. Τις τελευταίες μέρες ένας από τους συνυποψήφιους σας η κυρία Διαμαντοπούλου, είπε προσοχή να μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην κολλήσουμε και Νέα Δημοκρατία οφείλω να προσθέσω. Γιατί είναι κρίσιμη και η πολιτική αυτονομία και η ενότητα, αλλά η ενότητα να είναι και στην πράξη. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να διατηρήσουμε το επίπεδο της σύγκρουσης σε πολιτικό επίπεδο. Εγώ και όλοι μου οι συνεργάτες αυτό προσπαθούμε. Oπότε παρά τις επιθέσεις πάμε παρακάτω. Προχωράμε. Η ενότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και στις πράξεις μας και στον λόγο μας.

- Όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες έχει να κάνει με μια στρατηγική τελευταίας εβδομάδας; Έχει να κάνει με δημοσκοπήσεις, έχει να κάνει με άγχος; Γιατί μιλήσατε για δολοφονία χαρακτήρα που είναι μια βαριά κατηγορία.

Yπήρχαν συγκεκριμένες στοχευμένες διατυπώσεις, τις οποίες δεν θέλω ούτε να τις επαναδιατυπώσω. Είναι σημαντικό ότι σε δύο περιπτώσεις υπήρξε και δημόσια συγγνώμη σωστά και πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς να οξύνουμε. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές μπορεί κάτι να ειπωθεί αλλά νομίζω ότι ξέφυγε η κατάσταση γι’ αυτό και έκανα την ανακοίνωση. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε και μεταξύ μας τη σπέκουλα του Μαξίμου και να λέμε πράγματα τα οποία χρησιμοποιεί πολλές φορές η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης.

- Μια και το λέτε αυτό ακούω να λέγεται και από δικούς σας συνεργάτες ότι ο αντίπαλος που φοβάται η Νέα Δημοκρατία είναι ο Χάρης Δούκας γι' αυτό και του επιτίθεται. Το πιστεύετε αυτό και κατά αυτή την έννοια υπάρχουν και κάποιοι που είναι βολικοί για τη Νέα Δημοκρατία;

Βλέπω ένα μεγάλο πόλεμο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και από βουλευτές και από υπουργούς της. Είναι καιρό, αλλά τώρα έχει ενταθεί. Θα ήθελα σε πολλές από αυτές τις επιθέσεις που αφορούν τον Δήμο της Αθήνας να υπάρχει μια απάντηση από το ΠΑΣΟΚ και να υπάρχει και μια στήριξη από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί για παράδειγμα να βγαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη και να με χτυπάνε, γιατί δήθεν πλημμύρισε η οδός Μαρασλή επειδή ο Δήμος δεν καθάρισε το φρεάτιο, όταν ξέρουμε όλοι ότι η Μαρασλή δεν έχει φρεάτια και ο λόγος που πλημμυρίζει είναι γιατί δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά. Εγώ έχω καθαρίσει 14.000 φρεάτια και κάποια ήταν και της περιφέρειας. Είναι λίγο παράλογο λοιπόν την ανακοίνωση που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς για το θέμα να μην την έχει κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

- Θεωρείτε δηλαδή ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ηγεσία αισθάνονται ότι ο δήμος της Αθήνας δεν είναι δικός τους και γι' αυτό δεν σας στηρίζουν;

Θα σας πω ότι πολλές φορές απέναντι στην εκδικητικότητα της κυβέρνησης, η οποία στην ουσία εκδικείται και τους δημότες, είμαστε μόνοι μας. Και θα πω κι ένα άλλο παράδειγμα. Κάναμε μια πολύ μεγάλη σύγκρουση με τους μεγαλοεργολάβους για τις πολυώροφες πολυκατοικίες που χτίζονται όροφοι πιο ψηλοί και από την Ακρόπολη. Και καταφέραμε τελικά μέσα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου να δικαιωθεί. Κάναμε μια μετωπική σύγκρουση και περίμενα το ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά και να μας στηρίξει. Δεν το είδα. Δεν είδα ούτε μια ανακοίνωση.

- Θέλω να πάμε σε ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε τις τελευταίες μέρες και έχει να κάνει με το περίφημο ντιμπέιτ. Διάβασα σε πολλά σχόλια στα social media ότι ένα ντιμπέιτ οδήγησε τον Δούκα στο δήμο της Αθήνας και ένα ντιμπέιτ μπορεί να μην τον οδηγήσει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λένε πολλοί ότι δεν ήσασταν τόσο προετοιμασμένος.

Eίχα τα χαρτιά μου γιατί ήθελα κάθε μου διατύπωση να είναι ακριβής, γιατί ήταν πάρα πολύ κρίσιμα τα θέματα. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Μου λένε. Ήσουν αγχωμένος. Ναι, ήμουν αγχωμένος. Συμμετείχα πρώτη φορά σε μια τέτοια διαδικασία και ήθελα σε κάθε θεματική να έχω ξεκάθαρα ένα χαρτί μπροστά μου και τα θέματα τα οποία θέλω να προβάλω.

Μου λένε ότι στο τέλος κοίταζες και ένα κείμενο. Βεβαίως, γιατί μου είπαν ότι έχω ενάμιση λεπτό και θεώρησα μεγάλη μου τιμή να απευθυνθώ με ένα συγκεκριμένο μήνυμα που ετοίμασα, ένα κείμενο το οποίο έλεγα από καρδιάς. Όμως θέλω να σας πω κάτι. Την ατζέντα την έβαλα.

- Μου αρέσει ότι τις όποιες αδυναμίες σας τις ομολογείτε και δεν κρύβεστε πίσω από αυτές.

Μα είναι προφανές. Κάνω λάθη, βελτιώνομαι, θέλω να διορθώσω κι άλλα πράγματα. Το άγχος μου δεν ήταν, όπως λένε κάποιοι να κερδίσω τον αντίπαλό μου. Το άγχος μου ήταν κάθε μου λέξη μου να είναι απολύτως μετρημένη και απολύτως τεκμηριωμένη. Θα μου πείτε τώρα θα μπορούσες να ήσουν λίγο πιο αεράτος πιο επιθετικός;

Χάρης Δούκας στο TheTOC: Για τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον μου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση

- Πιο χαλαρός ας πούμε

Ήμουν προσγειωμένος, έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης. Γιατί όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας. Και το ΠΑΣΟΚ, το πιστεύω βαθιά αυτό, μπορεί να είναι η επόμενη επιλογή για τη προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

- Έχετε μιλήσει πολλές φορές για το "Μαζί” που θα ισχύει αν είστε εσείς ο νικητής. Εάν τα πράγματα σε κάποια θέματα όμως δεν κυλήσουν όπως το περιμένετε, μπορεί να γίνει και "Εγώ”, με την έννοια ότι θα πάρετε κάποιες αποφάσεις για να διασφαλίσετε είτε την ενότητα είτε την επιλογή της βάσης;

Πάντα πρέπει στο τέλος κάποιος να παίρνει αποφάσεις ακόμα και αν είναι δύσκολες. Όμως εγώ προτείνω ένα μοντέλο συστήματος διακυβέρνησης που είναι ακριβώς το αντίθετο από το υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο του τάχα επιτελικού κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε ρόλο, λόγο και ευθύνη σε όλους, στους συνυποψηφίους, στην κοινοβουλευτική ομάδα, σε όλα τα στελέχη. Να ακούγεται η φωνή των τοπικών και των νομαρχιακών σε όλη την Ελλάδα.

Έχουμε απέναντί μας ένα εδραιωμένο σύστημα το οποίο κρατάει τη χώρα χαμηλά. Δεν έχουμε μνημόνια, δεν έχουμε οικονομικούς περιορισμούς και όμως έχουμε μια πρωτοφανή υπερσυγκέντρωση πλούτου για πάρα πολύ λίγους. Και όλοι οι υπόλοιποι περιμένουμε ένα pass, ένα επίδομα, ένα κουπόνι και όταν μας το δίνουν πρέπει να λέμε και ευχαριστώ. Αυτό για να αλλάξει χρειάζεται συμμετοχή, συνεργασία, κινηματική δράση. Δεν αρκεί ένας Μεσσίας και ένα πεφωτισμένο πρόγραμμα. Χρειάζεται ενεργοποίηση.

- Αυτό που μου λέτε μπορεί να απαντά στην κριτική που σας γίνεται ότι δεν χωρούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και του δημάρχου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παραταύτα επιμένουν ότι πρέπει ένα από τα δύο να αφήσετε

Κατ αρχάς να πούμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία στον Δήμο της Αθήνας, 26 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη όλοι ρόλο, λόγο και ευθύνη, αρμοδιότητες και αποφασίζουν.

Και αυτό το μοντέλο θέλω να περάσω και στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Να πω δηλαδή ότι όλοι θα έχουν ρόλο, λόγο και ευθύνη, συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και ο καθένας και η καθεμία θα είναι ηγέτης στον τομέα παρέμβασής του. Και αυτή νομίζω ότι είναι και η συνολική προσέγγιση, το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Το εγώ τελείωσε το εμείς κάνει τη διαφορά. Αν κάποιος περιμένει έναν ο οποίος θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί, θα εφαρμόζει και θα ελέγχει μόνος του ας πάει στον κ. Μητσοτάκη. Αν κάποιος πιστεύει ότι λειτουργούμε ως ομάδα, ότι όλοι έχουμε ευθύνες, αρμοδιότητες και ρόλους, τότε ας έρθει εδώ να φτιάξουμε μαζί τη χώρα και τον χώρο.

Δεν είναι αντιπαραθετικά αυτά είναι συμπληρωματικά, το τοπικό συνδέεται με το εθνικό. Δίνω μια μάχη και προτείνω για την ενεργειακή δημοκρατία σταθερά τιμολόγια για όλη τη χώρα και αυτό είναι μια μάχη που αν την κερδίσουμε οι πολίτες εδώ στην Αθήνα θα έχουν μειωμένο κόστος ζωής και θα μπορούν να ζήσουν καλύτερα.

- Μου είπατε ότι θα επιλέξετε το εμείς και όχι το εγώ. Να υποθέσει κανείς ότι λίγο καιρό μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον κερδίσετε θα φτιάξετε και αυτό που λέμε σκιώδη κυβέρνηση;

Βεβαίως. Αξιοποιώντας στελέχη που ετοιμάζοντας το κυβερνητικό σχήμα που θα αναλάβει και την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Και θα ξέρουν όλοι τα πρόσωπα τα οποία θα κυβερνήσουν.

- Και σε αυτό το σκιώδες Υπουργικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν όλοι χωρίς αποκλεισμούς, ασχέτως προεκλογικών εντάσεων;

Ξεκινάμε με όλους τους συνυποψηφίους.

Η έναρξη θα είναι η πρώτη μέρα μετά τις εκλογές. Βρίσκομαι με όλους τους συνυποψηφίους, θέλω με πάθος το λέω να έχουν ρόλο, λόγο και ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά στελέχη με πολλή μεγάλη διαδρομή και πρέπει την επόμενη μέρα να έχουν τη θέση που εκείνοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν.

- Άρα όλοι οι συνυποψήφιοι θα είναι στο σκιώδες υπουργικό σχήμα;

Όλοι σε θέσεις ευθύνης, ηγέτης ο καθένας στον τομέα της παρέμβασης του. Όμως θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Θέλω να φτιάξω και ένα νέο πολιτικό κέντρο στο οποίο θα συμμετέχουν και οι συνυποψήφιοί μου και άλλα στελέχη και το οποίο να συνεδριάζει μια φορά το μήνα, ή μια φορά κάθε δυο βδομάδες οπωσδήποτε και να παίρνει αποφάσεις με συνδιαμόρφωση για να μπορούμε συλλογικά να δίνουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις με όρους.

- Κάτι σαν το παλιό εκτελεστικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου;

Ακριβώς.

- Και σε αυτό το πολιτικό κέντρο θα συμμετάσχουν όλοι οι συνυποψήφιοί σας;

Μάλιστα.

- Ένα άλλο μειονέκτημα που σας χρεώνουν κάποιοι είναι ότι δεν είστε βουλευτής. Έχετε, δεν θέλω να μου πείτε ποιον, αλλά αν έχετε αποφασίσει ποιος θα σας εκπροσωπεί στη Βουλή;

Δεν έχω αποφασίσει.Έτσι κι αλλιώς δεν είναι η ώρα και η στιγμή, αλλά δεν είναι και κάτι που θα αποφασίσω μόνο εγώ. Θα έχουμε όργανα, διαδικασίες θα ψηφίσουμε.

Αλλά θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν ήμουν αυτοδιοικητικό στέλεχος, δεν ήμουν καν δημοτικός σύμβουλος και έγινα δήμαρχος. Γιατί οι μάχες κερδίζονται στην κοινωνία και γιατί ο κ. Μητσοτάκης στην κοινωνία χάνει. Νομίζω ακόμα ότι αυτή η συζήτηση είναι και προσβλητική για την κοινοβουλευτική μας ομάδα. Γιατί έχουμε κορυφαία στελέχη τα οποία μπορούν επάξια να αντιμετωπίσουν τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και να δουλεύουν ταυτόχρονα και μέσα στην κοινωνία.

Χάρης Δούκας

- Θα είναι όμως κάποιος που απηχεί τις απόψεις σας; Και το λέω αυτό γιατί και ο κ. Κασσελάκης επέλεξε τον κ. Φάμελλο και ο κ. Φάμελλος λέει τώρα εκ των υστέρων ότι διαφωνούσε μαζί του από την πρώτη βδομάδα, ασχέτως αν έμενε.

Θα απηχεί τη δική μου πολιτική κουλτούρα, η οποία είναι να συνδιαμορφώνουμε, να προτείνουμε και να αποφασίζουμε από κοινού. Το "ενός ανδρός αρχή" και το αποφασίζουμε και διατάσσουμε με εμένα έχει τελειώσει.

- Ακόμα και αν στην πορεία των πραγμάτων ο Χάρης Δούκας αντιληφθεί ότι κάποιος ή κάποιες λογικές δεν χωράνε μαζί στο ΠΑΣΟΚ;

Θα συζητήσουμε, θα συνομιλήσουμε και θα συναποφασίσουμε. Και νομίζω ότι όλοι είμαστε στρατιώτες τελικά και έχουμε μάθει να λειτουργούμε δημοκρατικά. Θα λέμε όλοι τις απόψεις μας. Μπορεί να διαφωνούμε όμως ότι αποφασίσουμε πλειοψηφικά αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Πρέπει να υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση, πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές φωνές, πρέπει να διαφωνούμε, πρέπει να συγκρουόμαστε πολιτικά. Πρέπει όμως στο τέλος αυτό που θα αποφασίζουμε μαζί, αυτό να κάνουμε. Η ενότητα δεν είναι ούτε σιωπητήριο, ούτε ησυχαστήριο. Πρέπει να μιλάμε, να συγκρουόμαστε πολιτικά, να υπάρχουν φωνές διαφορετικές.

- Όχι όμως Βαβέλ.

Βαβέλ σε καμία των περιπτώσεων. Είμαστε ένα κόμμα που έχει δημοκρατική διαδικασία που πρέπει όλοι να τη σεβόμαστε. Αυτό νομίζω ότι είναι θεμελιώδες.

- Άρα το μήνυμα μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ούτε Βαβέλ, ούτε σιωπητήριο.

Ακριβώς, αλλά ένα κόμμα το οποίο θα συνεδριάζει, θα συζητάει, θα συσκέπτεται και θα αποφασίζει.

- Μου είχατε πει σε μια άλλη συνέντευξη ότι όταν ψηφίζεις Χ. Δούκα βγαίνει Δούκας. Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα πάει καλά και να είναι και πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αλλά μπορεί να μην είναι αυτοδύναμο και να χρειαστεί είτε να συνεργαστεί ή να συζητήσει με άλλες δυνάμεις. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, υπάρχουν ταμπού όσον αφορά τις συζητήσεις;

Βεβαίως και υπάρχουν ταμπού και ταμπού είναι το πρόγραμμά μας. Και όπως βλέπετε σε όλη αυτή την πορεία έχω βάλει μια συγκεκριμένη ατζέντα και αυτή είναι η προσπάθεια οι συγκλίσεις πρέπει να γίνονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν είμαι υπέρ των κομματικών συνεργασιών, διότι ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ και θέλει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα. Γι αυτό και λέω συζητήσεις, στις γειτονιές και στη βάση. Αυτό που εμείς έχουμε χρέος να κάνουμε είναι να βάλουμε την ατζέντα μας, τα θέματά μας, προωθητικά και μπροστά και να μην μπλέξουμε σε μια συζήτηση πάλι, με ποιους θα πάμε και πώς θα συνεργαστούμε.

- Επειδή συζητείται έντονα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει ακόμα μία διάσπαση, το ΠΑΣΟΚ θα δεχόταν βουλευτές άλλων κομμάτων προκειμένου να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη βουλή;

Δεν θα μου άρεσε να γίνει αυτό στο κόμμα μου. Άρα δεν θα το έκανα για κανένα άλλο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ θα αυξήσει τους βουλευτές του μόνο με την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να δεχθούμε βουλευτές από άλλα κόμματα.

- Να κλείσουμε με κάτι χαλαρό έχετε άγχος για τον επικείμενο γάμο σας;

Δεν έχω κανένα άγχος. Έχω μόνο χαρά και νομίζω ότι είναι μια στιγμή που θα έχουμε τη δυνατότητα λίγο να ξεκουραστούμε και να το απολαύσουμε.

- Έχετε κανονίσει γαμήλιο ταξίδι;

Όχι. Δεν έχω κανονίσει γιατί τώρα είμαστε στη φάση όπου δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα είναι τα πράγματα, Αλλά θα δώσουμε 2- 3 μέρες στον εαυτό μας. Και θα περάσουμε όμορφα.

- Έχει βοηθήσει η σύντροφός σας σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία;

Πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο το πρακτικό αν θέλετε σε κάποια θέματα. Είναι και το ψυχολογικό. Πάρα πολύ. Γιατί ακριβώς αν είσαι σε ένα σπίτι, όπου ο άλλος δεν αντιλαμβάνεται την πίεση, την ένταση και το τι ακριβώς κάνεις, σου δημιουργεί μια επιπλέον κόπωση, ενώ αν αντιλαμβάνεται και σε στηρίζει ψυχολογικά σε βοηθάει πάρα πολύ. Ξέρετε, αυτή είναι μια διαδικασία που σε δοκιμάζει και σωματικά και ψυχολογικά και η ψυχολογία που έχεις φτιάχνει και την ψυχολογία της ομάδας σου.

- Όταν είδε κάποιες επιθέσεις κάτω από τη ζώνη σας είπε "ρε Χάρη, τι έμπλεξες τώρα με όλη αυτή την ιστορία";

Όχι, αλλά στεναχωρέθηκε πολύ. Προσπαθούσε να το κρύψει, να μην το εμφανίσει, αλλά είδα ότι την έπαιρνε πολλές φορές από κάτω. Γιατί δεν έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις και ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι πολλές φορές στην πολιτική υπάρχουν χτυπήματα, κάποιες φορές δυστυχώς και κάτω από τη ζώνη. Και επειδή όλα τα παιδιά που είναι γύρω μου δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, στενοχωριούνται πάρα πολύ. Τους παίρνει από κάτω και πρέπει να τους στηρίξουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτές τις νέες ελληνικές σειρές θα βλέπουν σύντομα όλοι

Εάν αγαπάτε τις βραδιές στο σπίτι με μυθοπλασία αλά ελληνικά, τότε συγκεντρώσαμε ό,τι μας έκανε κλικ και αξίζει να δούμε στην τηλεόραση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ INSOCIAL 12 Φεβ 2026 | 11:45

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος προτείνει άμεση εκλογή ΠτΔ από τον λαό, δημιουργία Γερουσίας και κατάργηση σταυρού

"Το δημοσιονομικό μας πρόβλημα είναι το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα", τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία.

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:36

"Σφαγή" στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής συνέδρων: Πώς κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη στην κόντρα με τον Δούκα

Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία δίνει απόλυτη κυριαρχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, Γερουλάνο και Δούκα

REAL POLLS 11 Φεβ 2026 | 17:30

Δημοσκόπηση: Μικρή ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση Πλεύσης Ελευθερίας, βύθιση ΣΥΡΙΖΑ, ξεφουσκώνει η Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτη σύμφωνα με έρευνα της Real Polls

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 11 Φεβ 2026 | 16:30

Νάντια Γιαννακοπούλου για Παναγόπουλο: "Θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του..."

"Για λόγους αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δεν είναι ούτε συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο" δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 11 Φεβ 2026 | 14:27

Στον Βοτανικό Χατζηδάκης και Δούκας: Οι αναπλάσεις θα θυμίζουν σε μικρογραφία το Ελληνικό

Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Δούκας επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης στον Βοτανικό

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 11 Φεβ 2026 | 09:41

Νέα μποφόρ στο ΠΑΣΟΚ: Οι απειλές της ΠΑΣΚΕ για Παναγόπουλο, η "διεύρυνση" και οι εσωκομματικές έριδες

Το μήνυμα της ΠΑΣΚΕ προς την Χαριλάου Τρικούπη είναι "κάτω τα χέρια τον Παναγόπουλο" - Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει τον προβολέα του σκανδάλου αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 10 Φεβ 2026 | 20:12

Παναγόπουλος: Να γιατί δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Η ΠΑΣΚΕ απειλεί το ΠΑΣΟΚ με διάσπαση

Σε επιστολή συμπαράστασης της ΠΑΣΚΕ προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ περιλαμβάνονται ευθείες απειλές για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των συνδικάτων

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

10 Φεβ 2026 | 06:42

Στο... μάτι του Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ - Νομικός "πόλεμος" με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Την τακτική "καρότο και μαστίγιο" εφαρμόζει το Μαξίμου απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που έχει βάλει στο "μάτι" μέρος των ψηφοφόρων του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 09 Φεβ 2026 | 19:00

Κόντρα Λαζαρίδη - ΠΑΣΟΚ για τον "Φραπέ": "Προφυλακισμένος ο κουμπάρος του Ανδρουλάκη - Δυσωδία και διαφθορά"

Τώρα τι έχουν να πουν;" ρωτά ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την ποινική δίωξη στον Γιώργο Ξυλούρη - ΠΑΣΟΚ: "Σας ευχαριστούμε για το "ιδιοφυές" tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:56

ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Παναγόπουλου: Τα "γαλάζια παπαγαλάκια" επιχειρούν να κρύψουν τα κυβερνητικά φαινόμενα διαφθοράς

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "δεν ασκεί εξουσία, ούτε βάζει υπογραφές για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και εθνικών πόρων"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Φεβ 2026 | 16:25

Π. Μαρινάκης: Δεν θα χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ και τον κ. Παναγόπουλο

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Χίου, μεταξύ άλλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Φεβ 2026 | 15:55

Μαρινάκης κατά Βενιζέλου: Οξύμωρο ο εμπνευστής του "αμελητί" να μας κατηγορεί για συνταγματικό λαϊκισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το άρθρο 86 πρέπει πλέον να αλλάξει και σχολίασε την κριτική Βενιζέλου.

ΛΙΣΤΑ 09 Φεβ 2026 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι "πράσινες" μεταγραφές της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα

Τα 44 ονόματα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την Επιτροπή Συμπαράταξης - Διεύρυνσης. Αναλυτικά τα κεντρικά στελέχη που συμμετέχουν.

«ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ» 09 Φεβ 2026 | 11:37

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "αναθεωρητικό λαϊκισμό"- Οι ειρωνείες για την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευ. Βενιζέλος προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:42

Το μήνυμα Δούκα στον υποψήφιο δήμαρχο των σοσιαλιστών στο Παρίσι: "Για τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη"

"Από τις 22 Μαρτίου να δώσουμε μαζί, στην Ευρώπη, τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για τη δημοκρατία στο Παρίσι, στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

08 Φεβ 2026 | 18:10

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους – Ο πιο αντιθεσμικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Δριμεία επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη με αφορμή την Συνταγματική αναθεώρηση και το μήνυμα του πρωθυπουργού

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 08 Φεβ 2026 | 15:42
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ 05 Φεβ 2026 | 16:57

Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok με προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής - "Έτσι για την αλλαγή"

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που μαστίζει την Αττική παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα σύντομο βίντεο

"ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ" 05 Φεβ 2026 | 13:48

Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του προέδρου του ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και μετοχών, του Γιάννη Παναγόπουλου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ "ΤΡΟΜΟΥ" 04 Φεβ 2026 | 10:05

ΠΑΣΟΚ σε αναταράξεις: Τα περί "αθλιότητων" Δούκα και τα καρφιά Διαμαντοπούλου σε ΝΔ για τοξικότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί αναμφισβήτητη υπεροχή μεν αλλά σε πολιτικό επίπεδο η αμφισβήτησή του μεγεθύνεται και υπό τον φακό των κακών δημοσκοπικών επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 03 Φεβ 2026 | 12:41

Μπίστης: "Εφυγα από τη ΝΕΑΡ από... συνήθεια - Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη"

Ο Ν. Μπίστης τάχθηκε ξανά ενάντια στην "φωτογραφική καταγγελία" του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς κατά Τσίπρα - Στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα έπρεπε να μετέχουν ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και Νε.Αρ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Φεβ 2026 | 21:07

Mega: Το σχόλιο της Ράνιας Τζίμα για τον Ανδρουλάκη που έκανε τον Πρετεντέρη να σκάσει στα γέλια [βίντεο]

"Το φοβερό δεν είναι ότι του το λένε, το φοβερό είναι ότι πιάνει" είπε η Ράνια Τζίμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 02 Φεβ 2026 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θα επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας στις επόμενες εκλογές - Μεγάλη άνοδο στο "άλλο κόμμα"

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζεται - Ανεβασμένη ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν οι πολίτες τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 16:24

Τσουκαλάς: Εργαλειοποίησε το άρθρο 86 η κυβέρνηση στις υποθέσεις Βορίδη – Αυγενάκη και Καραμανλή

Σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική από τον κ. Τσουκάλα ενόψει εξελίξεων για την συνταγματική αναθεώρηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 02 Φεβ 2026 | 13:53

Καβγάς κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Αλεξοπούλου: "Ρεσιτάλ λαθροχειρίας" - "Χάθηκε κάθε αίσθηση του μέτρου"

"Δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρήσει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης - "Προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο", απαντά το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» 02 Φεβ 2026 | 12:06

Εσωκομματικές αιχμές Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν δουλεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση

"Ο καθένας πρέπει να απαντήσει τι κάνει για να πάμε μπροστά και αν είμαστε όλοι στην ίδια ταχύτητα και άποψη", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2026 | 11:18

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου μου έκανε μήνυση 10 λεπτά πριν εκπνεύσει το τρίμηνο για να μην της κάνω κι εγώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έχει φέρει απίστευτη τοξικότητα και πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί στην κάλπη", τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης

ΠΑΣΟΚ 01 Φεβ 2026 | 14:59

Τσουκαλάς: Το ζήτημα της μη συνεργασίας μας με τη ΝΔ είναι ειλημμένη απόφαση

Σχολιάζοντας την πολιτική συγκυρία, ο Κώστας Τσουκαλάς επανέλαβε ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με την αυτόνομη εκλογική πορεία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 01 Φεβ 2026 | 13:16

Μαρινάκης: Αποκλείεται κάθε πιθανότητα σύμπλευσης με την Ελληνική Λύση - Προβληματική η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με την Ελληνική Λύση σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν ξεπεράσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 20:19
87 ΕΤΩΝ 31 Ιαν 2026 | 19:44

Πέθανε ο πρώην πρώην βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΚ Σουηδία την περίοδο της δικτατορίας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 18:13

Άννα Διαμαντοπούλου: Αυτόνομα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, όλα τα στελέχη θα κατέβουν στο πεδίο

Η πρώτη θέση στις εκλογές παραμένει στόχος, ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ» 30 Ιαν 2026 | 12:27

Παπανδρέου - Μάντζος: Η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία απειλούν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε κρίση

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Μάντζος, κατέθεσαν στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2026 | 09:03

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαλόγου με άλλους στην κεντροαριστερά

Το 60,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να υπάρξει ψήφισμα στο Συνέδριο του κομματος, το οποίο θα αναφέρει ρητά ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

28 ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Τραγωδία στη Ρουμανία: Η κατάσταση των τραυματιών - Εξιτήριο για να πάει στις κηδείες ζήτησε ο ένας

Οι γιατροί ωστόσο δεν του το επέτρεψαν και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στη Χειρουργική κλινική

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 13:59

Τσουκαλάς: Βιάστηκε ο κ. Μαρινάκης να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη "Βιολάντα"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν προκύπτει παραβίαση εργατικής νομοθεσίας - "Η υγιεινή και η ασφάλεια αποτελούν μέρος της εργατικής νομοθεσίας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 10:06

Ο Γεραπετρίτης άδειασε τον Λαζαρίδη για το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου - "Λάθος έκφραση", λέει και ο Μαρκόπουλος

"Το ιδεολόγημα της Τουρκίας περί γκρίζων ζωνών είναι απολύτως ανυπόστατο" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 18:35
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιαν 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: Nα αποδοκιμάσουν όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης, ντροπή - Δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την ευλογιά: "Ψεύδη για την διαχείριση - Ουρά του Βελόπουλου"

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

27 Ιαν 2026 | 12:20

Αννα Διαμαντοπούλου για ΠΑΣΟΚ: Η γραμμή μας είναι καθαρή, οι συζητήσεις μας δεν είναι καθαρές

"Τα εσωτερικά προβλήματα και οι αντιθέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρουν κανέναν", τόνισε.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Ιαν 2026 | 10:23

Ο Ντέμοκρατ του Στέφανου Παραστατίδη στη Θεσσαλονίκη: Πώς η πολιτική μπορεί να επιστρέψει

Μετά τις εκδηλώσεις στην Αθήνα η συζήτηση συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τις εξελίξεις στον κόσμο και την Ευρώπη στα θέματα που αντιμετωπίζει η "Δημοκρατία στην πράξη" στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 26 Ιαν 2026 | 22:38

Νέα "πυρά" Δούκα: Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε - Να μην κουκουλώσουμε, αλλά να συζητήσουμε ό,τι μας καθηλώνει

"Αν κάποιος βουλευτής από άλλο κόμμα θέλει να έρθει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα και να έρθει", ξεκαθάρισε ο Χάρης Δούκας

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Ιαν 2026 | 18:42

Πηγές ΝΔ: "Η κατάθεση της Δ. Χαλικιά άφησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλοθι"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για "επίθεση" της Μιλένας Αποστολάκη προς την κ. Χαλικιά, και τονίζουν τη "νευρική αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Ιαν 2026 | 17:03

Πηγές ΠΑΣΟΚ: "Η κ. Χαλικιά επιχείρησε να αθωώσει σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ"

Κατά τις πηγές του ΠΑΣΟΚ "χωρίς να ερωτηθεί από κάποιον βουλευτή, έσπευσε από την αρχή να λάβει θέση στην επιχειρηματική σύγκρουση που υπάρχει στον Οργανισμό

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΗΝΗ 24 Ιαν 2026 | 14:43

Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, σε ηλικία 77 ετών - Είχε χαστουκίσει μπροστά στις κάμερες τη Δήμητρα Λιάνη [εικόνες - βίντεο]

"Εγώ δεν καταδέχομαι να πάρω αυτό το βιβλίο" είπε απευθυνόμενη στη Δήμητρα Λιάνη , και μπροστά στις κάμερες την ώρα που υπέγραφε τα βιβλία, την χαστούκισε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 16:50

Πηγές ΠΑΣΟΚ για κατάθεση πρώην προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ Αποστολάκου: Καταρρίφθηκε πλήρως το αφήγημα των διαχρονικών παθογενειών

Η τεχνική λύση δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά πολιτική απόφαση, κατέθεσε στην Εξεταστική ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Αποστολάκος

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 22 Ιαν 2026 | 12:25

Παύλος Γερουλάνος: Ο σεκιουριτάς, η "ΠΑΣΟΚάρα" και το μπρελόκ με τον Ανδρέα Παπανδρέου [βίντεο]

Την ώρα που ο Π. Γερουλάνος περιέγραφε το περιστατικό και θέλοντας να του στείλει δημόσια μήνυμα, ο σεκιουριτάς πετάχτηκε ανάμεσα στο πλήθος φωνάζοντας "εδώ είμαι".

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 22 Ιαν 2026 | 09:44

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στην έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 21 Ιαν 2026 | 15:26

Το τρολάρισμα Σδούκου για το "πλάκωμα" στο ΠΑΣΟΚ: "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" [βίντεο]

""Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλακώνονταν πολιτικά μεταξύ τους, στη συνέχεια διέρρεαν ότι πλακώθηκαν και μετά τσακώνονταν και για το ποιος διέρρευσε τι" σημείωσε η κα Σδούκου

"ΘΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" 21 Ιαν 2026 | 13:07

Χάρης Δούκας: "Δεν αμφισβητώ τον Ανδρουλάκη - Αν ακολουθήσει αυτό που λέω, θα γίνουμε πρώτο κόμμα"

"Μίλησα για καθαρό ψήφισμα που να μιλά για καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ", σημείωσε ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: "μεγάλο όχι" στη ΝΔ και "μεγάλο ναι" στην προοδευτική συνεργασία.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21 Ιαν 2026 | 11:16

ΠΑΣΟΚ: Αφού "πλακώθηκαν" στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά πήγαν όλοι μαζί στην πίτα του Γερουλάνου [εικόνες]

Μετά τα εσωκομματικά καρφιά, τα μέλη της ΠΓ και της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 18:40

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη - "Η στρατηγική μας απέτυχε, να αλλάξουμε πολιτική"

"Ανησυχώ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους οποίους έχουμε θέσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιαν 2026 | 13:41

Τσουκαλάς για αμβλώσεις: Χαίρομαι για τη στάση της ΝΔ, ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τον νόμο του '86

Σχολιάζοντας τις θέσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για σκοταδιστικές απόψεις.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 19 Ιαν 2026 | 22:55

Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας

Εκτός από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Παντούλας είχε θητεύσει επί σειρά ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος και ως αντινομάρχης

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Ιαν 2026 | 13:12

Ανδρουλάκης: Μια θεσμική κρίση μπορεί να ξαναφέρει μνημόνια - Αμετανόητος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ

"Το ΠΑΣΟΚ έχει προοδευτικό πρόγραμμα και τα πρόσωπα να το υλοποιήσουν", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2026 | 11:12

ΠΑΣΟΚικές αψιμαχίες ενόψει συνεδρίου: Το αίτημα Δούκα, η νέα "βελόνα" Γερουλάνου και το κάλεσμα Ανδρουλάκη

Άνοιγμα του Ν. Ανδρουλάκη με το βλέμμα προς τα αριστερά - Τριγμούς από τις παρεμβάσεις Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

17 Ιαν 2026 | 17:02

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Αποχωρεί με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Η ανάρτησή του

Κάνει λόγο για "μάχη μηχανισμών με απουσία της κοινωνίας, έλλειψη αυτοκριτικής και άρνηση συζήτησης"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 20 ΠΡΟΣΩΠΑ 16 Ιαν 2026 | 13:41

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι δημοσιογράφοι και ειδικοί στελεχώνουν τον Τομέα Επικοινωνίας - Όλα τα ονόματα

Τη θέση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας, αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κατσικάρης και Γιώργος Καρβουνιάρης αντίστοιχα.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Κ. Τσουκαλάς: Τι έκανε η κυβέρνηση όταν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιούσαν το 2021;

Να απαντήσει πώς ενήργησε στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήδη από το 2021 για την απώλεια εικόνας του κυρίως ραντάρ, καλεί την κυβέρνηση ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:41

Μιλένα Αποστολάκη για τη νέα σύμβαση με Hellenic Train: Ξανά σε δεύτερη μοίρα το δημόσιο συμφέρον και η ασφάλεια

Για "διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, χωρίς βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου" κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:21

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Κλοντέτ Κόλβιν - Αγωνίστρια κατά των φυλετικών διακρίσεων

"Η παρακαταθήκη της Κλοντέτ Κόλβιν παραμένει πυξίδα για τους αγώνες και τις αξίες του προοδευτικού κόσμου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 17:30

Κατάθεση Γιαντσή στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ευθύνες για τις παρατυπίες θα πρέπει να καταλογιστούν στους υπεύθυνους

"Δεν θυμόταν, δεν γνώριζε, δήλωσε άγνοια για κρίσιμα θέματα η πρώην Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ Άννα Μαρία Γιάντση", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Ιαν 2026 | 14:03

Τσουκαλάς για αγρότες: "Στόχος ο ουσιαστικός διάλογος για καθαρές λύσεις και όχι ένα επικοινωνιακό show"

"Το μόνο που λέμε είναι ότι υπάρχει ανάγκη και οι δύο πλευρές να δείξουν αμοιβαία στάση κατευνασμού", τονίζει για το αγροτικό ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 11:39

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών που έκαναν τον έλεγχο το 2024

Η πρόσβαση στα ανωτέρω έγγραφα είναι αναγκαία για την πλήρη και ουσιαστική άσκηση του ελεγκτικού ρόλου της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Ιαν 2026 | 10:01

Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η εκτίμηση για τη ΝΔ - Δεύτερη η Καρυστιανού, μάχη ΠΑΣΟΚ - Τσίπρα για την 3η θέση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, το ΚΚΕ με 7,3%.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΣΕΓΑΣ 12 Ιαν 2026 | 13:49

Δήμος Αθηναίων: Με αριθμό ρεκόρ 30.000 συμμετοχών θα διεξαχθεί ο 14ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

"Η Αθήνα συνεχίζει να αναδεικνύεται σε πόλη-πρότυπο για τον αθλητισμό", επισημαίνει ο Χάρης Δούκας.

ΠΑΣΟΚ 12 Ιαν 2026 | 10:39

Μιλένα Αποστολάκη για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ επιλέγει τη συσκότιση γιατί φοβάται την αλήθεια

Η αυτοκριτική του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται ανειλικρινήςτονίζει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Ιαν 2026 | 13:56

Τσουκαλάς: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ - Εχει μείωση 15 μονάδων

"Δεν νοείται η κυβέρνηση που επέτρεψε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση"

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.