Follow us

Χάρης Δούκας: "Θέλω και Μετρό και δέντρα στα Εξάρχεια" - Τι είπε ο δήμαρχος Αθηναίων για Δημοτική Αστυνομία και κάμερες

Περπατώντας στο πάρκο Ριζάρη, ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε για τα προβλήματα της πρωτεύουσας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για όλα τα θέματα του δήμου Αθηναίων πήρε θέση ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Στο Κέντρο".

"Λέμε ότι το πράσινο για εμάς είναι ζωή. Δεν είναι απλά lifestyle και ποιότητα, αλλά είναι επιβίωση. Θέλω Μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δένδρα όμως στα Εξάρχεια, όπως θέλω Μετρό στη Ριζάρη και δέντρα στη Ριζάρη, όπως θέλω Μετρό και δέντρα παντού" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περπατώντας στο πάρκο Ριζάρη, ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας εξήγησε ότι ήθελε να βρεθεί για τη συνέντευξη στο συγκεκριμένο σημείο, αναφέροντας: "Είναι ένα πάρκο, χώρος πρασίνου. Λίγους έχουμε στην Αθήνα. Διότι για εμάς το πράσινο ήταν μια επιλογή. Προτεραιοποίηση πολύ σημαντική. Λέμε ότι το πράσινο για εμάς είναι ζωή. Δεν είναι απλά lifestyle και ποιότητα, αλλά είναι επιβίωση. Διότι η Αθήνα έχει πολύ περιορισμένο πράσινο: 11% σε σχέση με 30% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Έχει τριπλάσιο αριθμό μικροσωματιδίων σε σχέση με το επιτρεπόμενο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει κοντά στους 3.000 θανάτους που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τη ρύπανση και τη μόλυνση. Γι’ αυτό και τέτοιοι χώροι που είναι "πνεύμονες πρασίνου, πνεύμονες οξυγόνου”, είναι πάρα πολύ σημαντικοί για την πόλη και είναι πολύ σημαντικό να διασωθούν".

Ερωτηθείς για το πώς θα διατηρηθεί ο χώρος πρασίνου σε περιοχές που υπάρχει Μετρό, δεδομένου ότι και στην περιοχή του πάρκου Ριζάρη δρομολογείται να γίνει σταθμός, σημείωσε:

"Υπάρχει μια συζήτηση, να γίνει ένας νέος σταθμός και η συζήτηση είναι αν θα είναι σε αυτήν την περιοχή, εδώ που βρίσκονται κοντά στα 200 και πλέον δέντρα ή αν θα πάει 70 μέτρα πιο πέρα όπου έχουμε πολύ λιγότερα δέντρα. Άρα έχουμε εκεί τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε ένα έργο που είναι έτσι κι αλλιώς φιλολαϊκό και φιλοπεριβαλλοντικό, που είναι το μετρό, με έναν τρόπο στην κατασκευή του που θα προστατεύει και τα δέντρα όσο αυτό είναι δυνατόν...

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε ευκαιρία να προχωρήσει ένα έργο σημαντικό με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο οικοσύστημα που έχει φτιαχτεί, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια των κατοίκων και πολλών επιφανών -του κυρίου Πατέρα, του κυρίου Δένδια και άλλων σημαντικών- είναι αξιοσημείωτη, διότι είναι ένας αγώνας ο οποίος έχει σαν έμφαση το πράσινο, που είναι ζωή".

Διαβάστε Επίσης

Στο ερώτημα αν είναι δήμαρχος ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια να γίνει Μετρό παντού όπου είναι να γίνει ή μπορεί να εμποδίσει το μετρό, χάριν του πρασίνου, τόνισε:

"Το έχω καταστήσει, νομίζω απολύτως ξεκάθαρο ότι εμείς είμαστε και με το Μετρό και με το πράσινο παντού. Σημαίνει ακριβώς δύο πράγματα: Σημαίνει ότι πρέπει να χωροθετούνται και να προσπαθούμε ακριβώς να προσεγγίζουμε αυτά τα έργα με μια προσπάθεια να έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στα οικοσυστήματα, στην κατασκευή τους. Γιατί είμαστε σε συνθήκες κλιματικής κρίσης.

Άρα αν μπορούμε να διασώσουμε κάποια δέντρα στην κατασκευή, πρέπει να το προσπαθήσουμε πάρα πολύ. Δεν είμαστε το 2000. Είμαστε στο 2023 στην καρδιά της κλιματικής κρίσης. Και ταυτόχρονα τα δέντρα τα οποία αναγκαστικά θα χρειαστεί να μεταφερθούν, να μην χαθούνε. Άρα με σωστή μεταφύτευση, βιώσιμη μεταφύτευση μπορεί να γίνει.

Στα περίπου 100 δένδρα που προσπάθησε να μεταφυτεύσει η εταιρία στο Κολωνάκι και σε άλλες περιοχές, κοντά στα 90% δεν το κατάφεραν. Τα δέντρα ξεράθηκαν. Άρα είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία, πολύπλοκη διαδικασία, μια διαδικασία που απαιτεί ειδικούς. Γι’ αυτό και το να λέμε ότι προχωράμε στη μεταφύτευση είναι κάτι απλοϊκό. Πρέπει να πούμε με ποιον τρόπο, για ποια δέντρα, τι θα γίνει ακριβώς στο Γουδί, πώς θα περιποιηθούν τις ρίζες των δέντρων, σε ποια σημεία ακριβώς και με ποιον τρόπο θα πάνε.

Χάρης Δούκας

Και αυτό είναι μια συζήτηση που θέλει μελέτη και πρέπει να δίνουμε αυτή τη δυνατότητα να προχωράμε σε αυτές τις μελέτες, ακριβώς γιατί θέλουμε να προχωράει το μέτρο. Θέλουμε να σώσουμε τα δέντρα για να μπορούμε να ευχαριστιόμαστε τέτοιες βόλτες όπως η σημερινή.

Προτείνω λοιπόν ότι θα μπορούσε να χωροθετηθεί αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο σε μια τέτοια περιοχή, όπου τα δέντρα είναι πολύ λιγότερα, από μια περιοχή λίγα μέτρα πιο πέρα, η οποία έχει πάρα πολλά δέντρα και είναι ένας πνεύμονας πολύ σημαντικός και όχι μόνο πνεύμονας οξυγόνου, αλλά έχουν συνδεθεί και ζωές εδώ – κάνουνε βόλτες οι άνθρωποι, είναι η καθημερινότητά τους.

Περπατώντας με τον Γιώργο Κουβαρά, ο Χάρης Δούκας μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ήμουνα με διάφορους ξένους στο πλαίσιο μιας συνάντησης για το Πολυτεχνείο και μου λέγανε το εξής: Ενώ δεν βλέπουμε τώρα εδώ σκουπίδια, έχουμε μια αίσθηση ότι η πόλη είναι βρώμικη. Και αυτό απορρέει σε ένα μεγάλο βαθμό από αυτήν εδώ την εικόνα (δείχνει τοίχο με γκράφιτι).

Πρέπει να αλλάξουμε κουλτούρα. Σε άλλες περιοχές όπως η Βαρκελώνη, οι Αρχές μαζί με τους κατοίκους αποφασίζουν πού θα μπούνε γκράφιτι και ποια είναι τα αφηγήματα της κάθε περιοχής, που θέλουν να προκύψουν από τα γκράφιτι. Υπάρχουν και γκράφιτι καταπληκτικά και στην Αθήνα.

Πρέπει να αγαπήσουμε ξανά την πόλη, τις γειτονιές της, τα πάρκα της και πρέπει να περάσουμε αυτή την κουλτούρα σαν μια νέα προσέγγιση και μια νέα σχέση πόλης, ανθρώπου, περιβάλλοντος.

Και αυτό μπορεί να γίνει νομίζω πάρα πολύ και με τη συζήτηση και με την προσέγγιση η οποία λέει: διαβούλευση, διάλογος για όλα τα κρίσιμα θέματα, έτσι ώστε να αισθάνεται καθένας από εμάς ότι μπορούμε να ζούμε και να έχουμε ελευθερία στην έκφραση και δημόσιο χώρο, αλλά με κανόνες.

Διαβάστε Επίσης

Για το Μετρό στα Εξάρχεια, ανέφερε: "Θέλω Μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δέντρα στα Εξάρχεια, όπως θέλω, μετρό στη Ριζάρη και δέντρα στη Ριζάρη, όπως θέλω Μετρό και δέντρα παντού. Και τι είναι το σημαντικό; Είναι να έχουμε ξεκάθαρη την αρχή και να τηρούμε. Τα δέντρα στα Εξάρχεια δεν είναι διαφορετικά δέντρα από τα δέντρα στη Ριζάρη, ή τα δέντρα στο Κολωνάκι. Άρα αν θέλουμε προστατέψουμε τα δέντρα, πρέπει να βοηθήσουμε όλα τα δέντρα. Δεν σημαίνει ότι θα προστατεύσουμε τα δέντρα εδώ, σε μια πλατεία, αλλά σε μια άλλη πλατεία, ας καταστραφούν. Γι’ αυτό και ερχόμαστε σε αυτήν εδώ την πλατεία, που είναι και αυτή ένα πεδίο συζήτησης έντονης στην πόλη, για να δείξουμε ότι μπορούμε με διαβούλευση, με σωστή χωροθέτηση, με μια διαφορετική προσέγγιση για τον τρόπο που γίνονται τα μεγάλα έργα, να προχωρήσουμε χωρίς αντιδράσεις.

O Δήμος Αθηναίων έστειλε όταν συζητιέται ακόμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση, ένα υπόμνημα που λέει ότι είναι πολύ σημαντικό το μέτρο να πάει 70 μέτρα πιο πέρα. Το έστειλε ο ίδιος ο Δήμος. Άρα είναι πολύ κρίσιμο είναι σε αυτές τις συζητήσεις να μπαίνει και ο Δήμος και να προσπαθεί να δρομολογεί τα έργα με ένα τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι κάτοικοι να είναι μαζί με τα έργα.

Το μεγάλο μου άγχος είναι όταν έργα περιβαλλοντικά όπως το μετρό συνδέονται με καταστροφή πρασίνου. Αυτό είναι μια εικόνα πολύ κακή. Ταυτόχρονα όμως, οφείλω να πω ότι ο τρόπος που προσεγγίζονται αυτά τα μεγάλα έργα είναι ένας τρόπος που θυμίζει παλιότερες δεκαετίες. Δηλαδή θα πρέπει ο τρόπος, που σχεδιάζουμε, που χωροθετούνται, που κατασκευάζουμε να είναι διαφορετικός – κι ας κοστίσει λίγο περισσότερο.

Διότι, αν δίνουμε μια μάχη καθημερινά για να βάλουμε περισσότερα δέντρα, που ήταν και για μένα εμβληματικός στόχος και μετά υπάρχει μια εικόνα που κόβονται τα δέντρα χωρίς να ξέρουμε ακριβώς που θα μπούνε και αν θα φυτευτούν, είναι ένα λάθος μήνυμα – και δεν είναι γιατί θέλουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι θέμα επιβίωσης.

Μπορεί κάποια δέντρα να χρειαστεί να μεταφερθούν κάποια από αυτά, αλλά πιο πέρα που είναι πολύ λιγότερα. Κι αυτό να γίνει με έναν πετυχημένο τρόπο. Αυτή είναι και η μάχη. Άρα είναι ψευτοδίλημμα το "Μετρό ή δέντρα” μπορούμε να τα κάνουμε τα δύο μαζί, όπως γίνεται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Αναφερόμενος στα "πάρκα τσέπης" επισήμενε: "Ήταν ένα κόνσεπτ το οποίο έδωσε κάποιες "πνοές ζωής και ανάσες” στην πόλη και εγώ έβαλα απλά ότι χρειαζόμαστε πολύ μεγάλους νέους συμπαγείς χώρους πρασίνου – και αυτό νομίζω ότι το έβαλα σε πολύ υψηλή προτεραιότητα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι σημαντικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει δεν θα συνεχιστούν και δεν ήταν σε θετική κατεύθυνση".

Βασιλίσσης Όλγας: Ας ανοίξει και ας προχωρήσουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της Βασιλίσσης Όλγας και το αν εντέλει υπάρχουν αρχαία τα οποία δεν δίνουν τη δυνατότητα να υλοποιηθεί αυτό που υποστηρίζει, ότι, δηλαδή πρέπει να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, και για το αν μίλησε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τόνισε:

"Θα μιλήσουμε το επόμενο διάστημα, αλλά υπάρχει μία εξέλιξη που λέει ότι υπάρχουν κάποια αρχαία εκεί και τα οποία είναι πολύ σημαντικά. Εγώ θέλω να δούμε το κομμάτι αυτό με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και αν υπάρχουν αρχαία που είναι πολύ σημαντικά, βεβαίως να υπάρξουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Εγώ όμως θέλω να συνεργαστώ και δεν έχω κανένα θέμα να δημιουργώ συγκρούσεις.

Γεωργία Πολυτάνου Χάρης Δούκας

Ήταν μια βασική δέσμευση να ανοίξει η Όλγας για τον εξής λόγο: Όχι από κάποιο καπρίτσιο, διότι έκλεισε και τρία χρόνια μένει κλειστή, αλλά μπαίνουν και βγαίνουν με διάφορους τρόπους. Το κλείσιμο της δίχασε, αλλά οφείλω να πω και κάτι άλλο: Ότι έγιναν εκλογές και είχα βασική μου δέσμευση να ανοίξει η Όλγας. Και βεβαίως δεν υπάρχουν σχετικές άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι άνθρωποι που είναι στην Πλάκα χρειάζεται να φτάσουν στο Σύνταγμα και μόνο για να πάνε σπίτια τους, και οι άνθρωποι που είναι στο Παγκράτι και στο Μετς να φτάσουν στο Κουκάκι για να μπούνε στο κέντρο της πόλης. Και είπα: Ας ανοίξει η Όλγας και ας προχωρήσουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες και ας δούμε μια επικαιροποιημένη μελέτη, η οποία θα ενώσει και τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα. Είναι μια προσέγγιση αυτή τη στιγμή η οποία δεν έχει επιστημονική και κοινωνική ωρίμανση. Διχάζει και τους επιστήμονες και την κοινωνία. Αυτό είναι μια λάθος προσέγγιση".

"Κοιμάμαι και ξυπνάω με τα προβλήματα της Αθήνας"

Για τη συνεργασία του με την κεντρική εξουσία, ανέφερε: "Θέλω να συνεργαστώ, αλλά όχι σε συνθήκες πίεσης, αλλά σε συνθήκες ασφάλειας για ένα πρόγραμμα το οποίο δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε (…) Έχω και πολλούς ψηφοφόρους που με στήριξαν και από τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να τιμήσω όλους τους πολίτες που με στήριξαν – και συνολικά θέλω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων, αλλά θέλω να συνεργαστώ για τις δεσμεύσεις που έχω βάλει. Είμαι και από τη φύση μου άνθρωπος που επιζητεί τη συνεργασία, τη θέλει. Και νομίζω ότι για να προχωρήσουμε και γρήγορα τα έργα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά, της βιωσιμότητας ανθεκτικότητας, χρειάζονται συνεργασίες, αλλά σε μια στέρεη βάση για να μπορέσουμε να έχουμε ταχύτητα και κοινωνική σύμπνοια, μεγάλες συνθήκες και ομοφωνία όπου χρειάζεται – για να επιτυγχάνουμε τα έργα που επιθυμούμε.

Για τα σενάρια ότι μπορεί ο ίδιος να έχει και μέλλον στην πολιτική, στην κεντρική πολιτική σκηνή και για το αν βλέπει το δήμο σαν εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική σκηνή, επισήμανε: "Κοιμάμαι και ξυπνάω με τα προβλήματα της Αθήνας και δουλεύω πάρα πολύ ώστε να είμαι έτοιμος από 1η Ιανουαρίου κάθε μέρα να μπορώ να κάνω και μια σημαντική προσπάθεια για την Αθήνα. "Καμία μέρα χαμένη” είχα πει και θέλω να το τηρήσω (…) Θέλω να πετύχω στο Δήμο της Αθήνας. Θέλω το αμέσως επόμενο διάστημα να γυρνάω τις γειτονιές, να προχωράω σε έργα. Και όσοι με ψήφισαν και ακόμα περισσότεροι να λένε "ο άνθρωπος προσπαθεί, παλεύει και θέλουμε και εμείς να τον βοηθήσουμε”.

Και θέλω να περνάνε τα χρόνια και να λένε οι κάτοικοι των Αθηναίων ότι "είναι ένας δήμαρχος ο οποίος είναι μαζί μας, είναι δίπλα μας και επιλύει προβλήματα”. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου.

"Δεν έβαλα ποτέ θέμα ότι είμαι κατά της χρήσης των καμερών"

Για το θέμα των καμερών, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα: "Νομίζω ότι πρέπει να περάσουμε από τη φάση των διχασμών στη φάση των συνεργασιών. Το λέω αυτό γιατί και με το Μετρό και με τα Εξάρχεια και με τη Ριζάρη λέμε "ή μετρό ή δέντρα” και μπορούν να γίνουν και τα δύο.

Δεν έβαλα ποτέ θέμα ότι είμαι κατά της χρήσης των καμερών. Είπα όμως ότι στην πολιτική υπάρχουν προτεραιότητες και εγώ είπα ότι είναι πολύ σημαντικό να φωτίσουμε τις πλατείες, να τις γεμίσουμε με κόσμο, να τις καθαρίσουμε, να έχουμε Δημοτική Αστυνομία, συνεργασία με Ελληνική Αστυνομία και όπου χρειάζεται και η ΕΛΑΣ θεωρεί κρίσιμο ότι πρέπει να μπουν και κάμερες, χωρίς όμως να παραβιάζονται τα θέματα τα οποία όλοι ξέρουμε με τη χρήση τους και με το ποιος χρησιμοποιεί τα δεδομένα, τότε ας προχωρήσουν (…)

Πήγαινα σε περιοχές, όπως σε πάρκα, όπως σε παιδικές χαρές, όπως σε δύσκολες περιοχές – στον Άγιο Παντελεήμονα και στην πλατεία Αμερικής. Και οι άνθρωποι εκεί δεν μου έλεγαν "το πρόβλημά μας είναι να μπει μια κάμερα”, μου έλεγαν "δεν βλέπουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς, δεν έχει φώτα, δεν είναι καθαρή πλατεία. Προχωρήστε με ταχύτητα σε αυτά” και γι’ αυτό και έβαλα αυτά σαν πολιτική προτεραιότητα.

"Θα πάω τη Δημοτική Αστυνομία στις γειτονιές"

Η Δημοτική Αστυνομία έχει πια όμως δυνατότητες και κάποια μέσα για να μειώσει τη μικροπαραβατικότητα και τη μικροεγκληματικότητα. Και ξέρει τα τελευταία χρόνια, για να πούμε και την εικόνα όπως είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι αυτό η μικρο παραβατικότητα και η μικροεγκληματικότητα. Και επειδή μίλησα και με την Ελληνική Αστυνομία αρκετά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται σε όλα τα θέματα να μπλέκουμε εμείς. Πρέπει να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία.

Να υπάρχει κόσμος ο οποίος να μην κάνει μόνο το κομμάτι το διοικητικό και το γραφειοκρατικό, αλλά να είναι και δίπλα στον πολίτη – και αν θέλετε ακόμα και η παρουσία της δημοτικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές από μόνη της μειώνει πάρα πολύ την μικροεγκληματικότητα και την παραβατικότητα. Γι’ αυτό και θα την ενισχύσω και θα την πάω στις γειτονιές, όχι μόνο στο κέντρο. Δεν είναι μόνο οι κλήσεις, είναι και η ασφάλεια. Και αυτό για μένα είναι προτεραιότητα".

Για τα δημοτικά τέλη, ανέφερε: "Σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν πάρκα, τα σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα, δεν υπάρχει δημόσιος χώρος και υπάρχει τρομερό πρόβλημα ασφάλειας και ταυτόχρονα πληρώνουν δημοτικά τέλη πολύ ακριβά. Γι’ αυτό και έβαλα εμβληματικό το να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη. Οφείλω να πω βεβαίως ότι υπάρχει, υπάρχει ήδη μια μείωση 5% και εγώ είπα μια επιπλέον μείωση 10%. Και βεβαίως αμέσως το ερώτημα είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα.

Και λέω ότι αν για παράδειγμα προχωρήσουμε την ανακύκλωση και τον περίφημο καφέ κάδο και προσεγγίσουμε τους στόχους που η ίδια η δημοτική αρχή απερχόμενη είχε βάλει, τότε εξοικονομούμε κοντά στα 8 εκατομμύρια – 6 με 8 εκατομμύρια ανάλογα το ποσοστό επίτευξης του στόχου το χρόνο, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που απαιτούνται για να μειώσουμε κατά 10% τα δημοτικά τέλη.

Θέλουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά 10%.

Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Τα σκουπίδια δηλαδή έχουν αξία – και αυτή είναι μια άλλη προσέγγιση: ότι αν προχωράμε την ανακύκλωση, τότε έχουμε εκτός από περιβαλλοντικό σημαντικό οικονομικό όφελος, το οποίο μπορούμε να το καρπωθούμε. Γι’ αυτό και το συνδέω με τα δημοτικά τέλη. Κάνουμε ανακύκλωση και μειώνουμε τα δημοτικά τέλη. Άρα μένουν περισσότερα λεφτά στην τσέπη μας".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί γεμίζουν ξανά τα θέατρα και οι κινηματογράφοι της Αθήνας

Πόσο sold-out είναι οι ταινίες στα σινεμά και οι παραστάσεις στα θέατρα της Αθήνας;

ΕΠΙΔΟΜΑ ''ΜΑΜΟΥΘ'' 02 Φεβ 2026 | 12:28

Αιτωλοακαρνανία: Επίδομα €3.000 για το πρώτο παιδί και €15.000 για το έκτο, εξήγγειλε ο Δήμαρχος Θέρμου [βίντεο]

Ο κ. Κωνσταντάρας τόνισε πως η περιοχή έχει χτυπήσει "κόκκινο" στο ποσοστό συρρίκνωσης - "Θέλουμε να επεκτείνουμε το δημογραφικό", δήλωσε.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» 02 Φεβ 2026 | 12:06

Εσωκομματικές αιχμές Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν δουλεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση

"Ο καθένας πρέπει να απαντήσει τι κάνει για να πάμε μπροστά και αν είμαστε όλοι στην ίδια ταχύτητα και άποψη", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

6Ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 01 Φεβ 2026 | 14:32

"Μεγάλη Χίμαιρα": Το τραγικό φινάλε γράφεται απόψε - Η Μαρίνα στο Ακρωτήρι

"Η μεγάλη χίμαιρα" ολοκληρώνει το ταξίδι της, με το συγκλονιστικό φινάλε στο 6ο και τελευταίο επεισόδιο, που μεταδίδεται απόψε - Τι θα δούμε.

ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ 31 Ιαν 2026 | 15:21

Εύθυμες ιστορίες και ευτράπελα της Αποκριάς των περασμένων αιώνων -Μπαλ μασκέ, ρόπαλα και γαϊτανάκι στην παλιά Αθήνα [εικόνες]

Στην άρτι απελευθερωθείσα Αθήνα οι Αποκριές δεν περνούν αθόρυβα στα αριστοκρατικά σαλόνια, αλλά ούτε και στα απλά αστικά σπίτια.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ 30 Ιαν 2026 | 08:50

Πέθανε ο Βασίλειος Τζίγκος, δήμαρχος των Φιλιατών - Νοσηλευόταν για μέρες στο "Λαϊκό"

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε - Ήταν 69 χρονών.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ" 29 Ιαν 2026 | 12:21

Κυκλοφοριακό: Χρειαζόμαστε 3.000 λεωφορεία - Τρεις φορές παραπάνω απ' όσα έχουμε, λέει συγκοινωνιολόγος

"Θα πρέπει να αγοράσουμε λεωφορεία - Πρέπει να έχουμε τρεις φορές παραπάνω λεωφορεία από όσα έχουμε σήμερα" σημείωσε ο συγκοινωνιολόγος, Σταύρος Κωνσταντινίδης

ΕΡΤ 29 Ιαν 2026 | 11:59

"Μεγάλη χίμαιρα": Η νύχτα που αλλάζουν όλα - Το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όσα θα δούμε

Ολα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο της "Μεγάλης Χίμαιρας" - Πότε θα προβληθεί.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 28 Ιαν 2026 | 23:26

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ελέγχεται ύποπτη μηχανή έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος [βίντεο]

Οι αστυνομικοί έκλεισαν την πρόσβαση στην Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος

ΤΗΣ ΕΡΤ 28 Ιαν 2026 | 12:12
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 27 Ιαν 2026 | 15:55

Στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες η ICE - "Δεν είναι καλοδεχούμενοι"

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι η ανάμειξή τους θα περιορισθεί στην επιτήρηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και του ΥΠΕΞ Μαρκ Ρούμπιο

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΘΕΑΣΕΙΣ 27 Ιαν 2026 | 13:37

"Η μεγάλη χίμαιρα": Τι θα δούμε στο φινάλε της σειράς - Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο

Συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, "Η μεγάλη χίμαιρα". Με περισσότερες από 3.100.000 θεάσεις.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 26 Ιαν 2026 | 22:38

Νέα "πυρά" Δούκα: Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε - Να μην κουκουλώσουμε, αλλά να συζητήσουμε ό,τι μας καθηλώνει

"Αν κάποιος βουλευτής από άλλο κόμμα θέλει να έρθει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα και να έρθει", ξεκαθάρισε ο Χάρης Δούκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 26 Ιαν 2026 | 12:40
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΡΔΕΡΗΣ 25 Ιαν 2026 | 12:21

Δήμος Κύθνου: Προσφέρει 1000€ κάθε μήνα στον παιδίατρο και παθολόγο που θα εργαστεί στο νησί [βίντεο]

Ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης ανέφερε ότι η πρωτοβουλία έχει ήδη κινητοποιήσει ενδιαφερόμενους, σημειώνοντας πως "υπάρχουν αιτήσεις και τις εξετάζουμε".

ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 25 Ιαν 2026 | 09:24

Δήμαρχος Γλυφάδας: Καταγγελία για μπαζωμένο ρέμα – Στο "κάδρο" και έργα του ΔΕΔΔΗΕ

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, ο δήμος σχεδιάζει κατεπείγουσες τεχνικές παρεμβάσεις, με στόχο τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 24 Ιαν 2026 | 23:48

"Αυτές οι κοτσίδες θα σας στραγγαλίσουν": Διαμαρτυρία Κούρδων στην Αθήνα για Ροζάβα και Κομπάνι [βίντεο]

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές περιγράφουν μια δραματική κατάσταση, με το Κομπανί να βρίσκεται περικυκλωμένο

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ "ΕΝΟΧΛΗΣΗ" 23 Ιαν 2026 | 19:37

Τουρκικό δημοσίευμα για την Αθήνα: "Αφήνει στο περιθώριο την… οθωμανική πολιτιστική κληρονομιά"

Επικριτικό τουρκικό δημοσίευμα εστιάζει στην παραμέληση οθωμανικών μνημείων στην Αθήνα, στην αλλαγή χρήσης ή στο κλείσιμο τζαμιών

ΝΤΑΒΟΣ 22 Ιαν 2026 | 07:44

Ο Τραμπ έκανε πίσω στο Νταβός για τη Γροιλανδία - Συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι στις Βρυξέλλες, επιφυλακτική η Αθήνα

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες απαντούν αρνητικά στο προσκλητήριο Τράμπ για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης.

ΜΠΑΛΑ 21 Ιαν 2026 | 14:52

H ΕΡΤ θα μεταδώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι- Από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά όλους τους αγώνες της διοργάνωσης

"ΘΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" 21 Ιαν 2026 | 13:07

Χάρης Δούκας: "Δεν αμφισβητώ τον Ανδρουλάκη - Αν ακολουθήσει αυτό που λέω, θα γίνουμε πρώτο κόμμα"

"Μίλησα για καθαρό ψήφισμα που να μιλά για καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ", σημείωσε ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: "μεγάλο όχι" στη ΝΔ και "μεγάλο ναι" στην προοδευτική συνεργασία.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21 Ιαν 2026 | 11:16

ΠΑΣΟΚ: Αφού "πλακώθηκαν" στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά πήγαν όλοι μαζί στην πίτα του Γερουλάνου [εικόνες]

Μετά τα εσωκομματικά καρφιά, τα μέλη της ΠΓ και της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 18:40

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη - "Η στρατηγική μας απέτυχε, να αλλάξουμε πολιτική"

"Ανησυχώ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους οποίους έχουμε θέσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2026 | 11:12

ΠΑΣΟΚικές αψιμαχίες ενόψει συνεδρίου: Το αίτημα Δούκα, η νέα "βελόνα" Γερουλάνου και το κάλεσμα Ανδρουλάκη

Άνοιγμα του Ν. Ανδρουλάκη με το βλέμμα προς τα αριστερά - Τριγμούς από τις παρεμβάσεις Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ 19 Ιαν 2026 | 09:29

Μεγάλη Χίμαιρα: "Είμαι ηθοποιός, όχι πολιτικός", απαντά η Φωτεινή Πελούζο για τις ερωτικές σκηνές

Ξεπέρασαν τις 2.100.000 οι θεάσεις της κορυφαίας διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα" στο ERTFLIX - Οι αντιδράσεις για τις ερωτικές σκηνές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΥΔΑΚΟΣ 19 Ιαν 2026 | 07:50

Φωτιά στο Πέραμα: "Να φύγουν οι δεξαμενές καυσίμων από τις γειτονιές", λέει ο δήμαρχος - Καταθέτει μήνυση

"Πρέπει επιτέλους να γίνει δεκτό το αίτημά μας να μην υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων σε γειτονιές με σχολεία και σπίτια", σημειώνει ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Ιαν 2026 | 13:59

ΕΡΤ: Αποχώρηση με αιχμές από την εκπομπή "Καλημέρα είπαμε;" - "Κάποια αντίο επιβάλλονται όταν έχεις αξιοπρέπεια"

Η δημοσιογράφος Πέννυ Καβέτσου αποχώρησε από την εκπομπή της ΕΡΤ, με παρουσιαστές τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη

ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 16 Ιαν 2026 | 20:20

Βαρύ πένθος στην ΕΡΤ: Το τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη Δημήτρη Μητσιώνη [βίντεο]

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συνάδελφοι στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ, Δημήτρη Μητσιώνη

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ 15 Ιαν 2026 | 19:04

Προς νέα απεργία τα ταξί - Με καπνογόνα και συνθήματα στη Βουλή [βίντεο]

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Ομόνοιας και της οδού Σταδίου, με κατεύθυνση τη Βουλή

ΕΝΤΟΝΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Απίστευτος διάλογος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης με γυναίκα σε αεροδρόμιο: "Τράβα @@@@@@@" [βίντεο]

Όταν ο Έρικ Άνταμς της υπενθύμισε ότι δεν είναι πλέον δήμαρχος, εκείνη του απάντησε: "Δεν χρειάζεται να βλέπω την ασχημόφατσά σου"

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΕΙΣΟΥΝ 15 Ιαν 2026 | 13:24

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Άνδρας απειλεί να πέσει από ταράτσα στην οδό Σωκράτους

Αποκλεισμένη η οδός Σωκράτους από την αστυνομία λόγω του άνδρα που απειλεί να πέσει στο κενό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 15 Ιαν 2026 | 09:54

Βαρύ το κλίμα στην ΕΡΤ για τον θάνατο του σκηνοθέτη - "Ηταν μόλις 48 ετών, εξαιρετικό παιδί" [βίντεο]

Συντετριμμένοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον ξαφνικό θάνατο του σκηνοθέτη Δημήτρη Μητσιώνη.

ΑΓΩΝΙΑ 14 Ιαν 2026 | 21:11

"Είμαστε εδώ για σένα": Εκκληση από το "Χαμόγελο του Παιδιού" στη Λόρα - Την είδαν στην Πλατεία Βικτωρίας

Σε δημόσια έκκληση προχώρησε το "Χαμόγελο του Παιδιού" προς τη 16χρονη Λόρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 14 Ιαν 2026 | 10:43

Πένθος στην ΕΡΤ: Η στιγμή που η παρουσιάστρια με τρεμάμενη φωνή ανακοίνωσε τον θάνατο του σκηνοθέτη της

Συναισθηματικά φορτισμένη, η παρουσιάστρια του καναλιού, Αλεξάνδρα Δουβαρά, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια τον θάνατο του φίλου και σκηνοθέτη της.

ΑΘΗΝΑ 14 Ιαν 2026 | 09:07
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13 Ιαν 2026 | 20:55

Αγρότες: "Κάθοδο" με τρακτέρ στην Αθήνα πρότεινε το μπλόκο της Νίκαιας - Ξανά στο... τραπέζι το σενάριο

Η πρόταση έπεσε ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/1 στον Παλαμά Καρδίτσας

ΘΡΙΛΕΡ 13 Ιαν 2026 | 20:54

Εξαφάνιση Λόρας: Νέο βίντεο με τη 16χρονη στο Γουδή - Οι αναρτήσεις για κακοποίηση και το περίεργο μήνυμα του πατέρα της

Οι κινήσεις της 16χρονης μόλις έφτασε στην Αθήνα - Πού πήγε, σε ποιες περιοχές εθεάθη - Η πληροφορία για φιλοξενία σε δομή και η μαρτυρία της φίλης της

ΕΡΤ 13 Ιαν 2026 | 11:12

Ο εγγονός του ίδιου του Καραγάτση παίζει στη "Μεγάλη Χίμαιρα" - Ποιος είναι και ποιον υποδύεται

Μέρος στη μεγάλη παραγωγή της ΕΡΤ "Μεγάλη Χίμαιρα"- που έχει ταράξει τα τηλεοπτικά νερά- παίρνει ο εγγονός του ίδιου του συγγραφέα του βιβλίου, Μ. Καραγάτση.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Ιαν 2026 | 09:43

Καταγγέλλουν την ΕΡΤ για νέα γκάφα: Πλάνα "Ιράν" με... επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής, η ΕΡΤ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό.

ΣΕΓΑΣ 12 Ιαν 2026 | 13:49

Δήμος Αθηναίων: Με αριθμό ρεκόρ 30.000 συμμετοχών θα διεξαχθεί ο 14ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

"Η Αθήνα συνεχίζει να αναδεικνύεται σε πόλη-πρότυπο για τον αθλητισμό", επισημαίνει ο Χάρης Δούκας.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 13:01

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου για τη μάχη του με τον καρκίνο: "Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου"

Ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Του είπε πως θα βρίσκεται δίπλα του και για τον Δήμο αλλά και για θέματα που αφορούν την υγεία του.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΣΑΡΩΝΕΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

"Η μεγάλη χίμαιρα" έσπασε το φράγμα του 1.000.000 θεάσεων στο Ertflix- Ανεβαίνει το 3ο επεισόδιο την Παρασκευή

Νέο ρεκόρ θεάσεων στο ERTFLIX σημείωσε η σπουδαία σειρά "Η μεγάλη χίμαιρα", καθώς έσπασε το φράγμα του 1.000.000 views μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πρεμιέρα των πρώτων δύο επεισοδίων.

ΖΥΜΩΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 13:58

Κεντροαριστερός καφές για τρεις στο Κολωνάκι: Ποιοι μετείχαν και τι συζήτησαν

Από την παρέα πέρασε για λίγο και ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 07 Ιαν 2026 | 09:34

Η μάχη του 35χρονου δημάρχου Αγίου Ευστρατίου με τον καρκίνο: "Θα τον πατήσω κάτω και θα συνεχίσω"

Ο κ. Σινάνης διαγνώστηκε με σάρκωμα στο πόδι - "Δυστυχώς θα πρέπει να φύγω για δυο μήνες περίπου, θα κάνω χημειοθεραπείες. Θα γυρίσω εδώ δίπλα σας", είπε στους συντοπίτες του.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ 06 Ιαν 2026 | 23:47

Συγκλονιστική αποκάλυψη από τον δήμαρχο του Άη Στράτη: Πάω να πατήσω κάτω τον καρκίνο και επιστρέφω [βίντεο]

Ο δήμαρχος του Άη Στράτη έκανε γνωστό στους πολίτες του νησιού ότι πριν από περίπου ένα μήνα διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου

ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:54
ΕΡΤ 05 Ιαν 2026 | 11:00

Η "Μεγάλη Χίμαιρα" σαρώνει - Ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix με πάνω από 600.000 views

Η τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, έγινε το βράδυ της Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 22:00, ενώ κάθε Κυριακή, την ίδια ώρα, θα προβάλλεται και ένα νέο επεισόδιο.

ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ 03 Ιαν 2026 | 22:00

Στην Αθήνα η Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Απολαμβάνει γεύσεις και στιγμές της πρωτεύουσας στο πλευρό του Ρομέν Γαβρά

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μοιράστηκε στιγμές από τις γαστρονομικές της επιλογές στην Αθήνα, επιλέγοντας παραδοσιακό εστιατόριο στην Πλάκα, δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Ιαν 2026 | 00:15

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας: Αναφορές για τρεις τραυματίες - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο

Η φωτιά ξέσπασε χώρο κτιρίου προσωρινής διαμονής στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας

ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΗΡΙΔΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:47

Χανιά: Δολιοφθορά στην κεραία Μεσαίων και Βραχέων Κυμάτων της ΕΡΤ - Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ "άγνωστοι έκοψαν με χρήση εργαλείων τις αντηρίδες του κεραιοσυστήματος, ύψους άνω των 100 μέτρων, το οποίο και κατέρρευσε"

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΔΑ 02 Ιαν 2026 | 12:33

Επανέρχεται ο Χρήστος Ράμμος για Φλώρινα: Η ελευθερία της έκφρασης αφορά και σε όσα "προσβάλλουν ή ενοχλούν"

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε στο περιστατικό λογοκρισίας τραγουδιού του συγκροτήματος "Banda Entopica" σε σλαβομακεδονική διάλεκτο από τον δήμαρχο Φλώρινας.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 02 Ιαν 2026 | 11:39

Κωνσταντίνος Ιαβέρης: Οι κατηγορίες καμερών στους δρόμους της Αθήνας – Πώς λειτουργούν [βίντεο]

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, υπεύθυνος για τον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, Κωνσταντίνος Ιαβέρης μίλησε για τις κάμερες στους δρόμους της Αθήνας

ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ 02 Ιαν 2026 | 09:20

Ο Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης: "Να δείξουμε ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει"

Ο Μαμντάνι δεσμεύτηκε ότι δεν θα αθετήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην καταπολέμηση του υψηλού κόστους ζωής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31 Δεκ 2025 | 16:08

Πρωτοχρονιάτικος "ανασχηματισμός" Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων: Ποιοι είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας: "Κανένας δεν είναι μόνιμος στην θέση του, όλοι αξιοποιούνται αλλά και κρίνονται για την απόδοση του έργου που αναλαμβάνουν".

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 15:33

"Μεγάλη χίμαιρα": Πρωτοχρονιά με τα πρώτα δύο επεισόδια της νέας τεράστιας παραγωγής της ΕΡΤ

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με τη νέα σειρά της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα", τη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

ΣΗΜΕΡΑ 31 Δεκ 2025 | 08:56

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από τις παρακατω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

30 Δεκ 2025 | 14:02

Η Protergia δίνει ενέργεια στα μεγαλύτερα Πρωτοχρονιάτικα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο Πεδίον του Άρεως ετοιμάζεται το πιο γιορτινό event με την Ελένη Φουρέιρα, τον ZAF και τον DJ Bobito

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ 29 Δεκ 2025 | 21:04

Συλλεκτική φωτογραφία: Όταν η Μπριζίτ Μπαρντό συνάντησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Το αντίο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Μπριζίτ Μπαρντό

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 29 Δεκ 2025 | 14:38

"Εμφύλιος" μεταξύ αγροτών στον αέρα της ΕΡΤ: "Εμένα δεν με πήρε αγκαλιά ο Κουτσούμπας" - "Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι"

Ένταση μεταξύ του προέδρου των αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από τα Πράσινα Φανάρια, Χρήστου Τσίλια, και του Κώστα Σέφη από τον αγροτικό σύλλογο Κυμίνων-Μαλγάρων

29 Δεκ 2025 | 12:43

Το Αρχείο της ΕΡΤ υποδέχεται τη νέα χρονιά με σπάνια ντοκουμέντα και μοναδικά αφιερώματα

Με σπάνια ντοκουμέντα και εξαιρετικά αφιερώματα υποδέχεται τη νέα χρονιά το Αρχείο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 27 Δεκ 2025 | 13:09

Σύλληψη 36χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι σε αστυνομικό έλεγχο

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 36χρονος ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, επιχείρησε να τραβήξει το πιστόλι. Στον γεμιστήρα του όπλου εντοπίστηκαν άλλα 4 φυσίγγια.

ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΜΑ 26 Δεκ 2025 | 19:50

Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φωτίζουν τον Αττικό ουρανό για τη Νύχτα των Ευχών [βίντεο]

​Η "Νύχτα των Ευχών", η οποία είχε αναβληθεί την Παραμονή των Χριστουγέννων λόγω των καιρικών συνθηκών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με χιλιάδες φαναράκια

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 25 Δεκ 2025 | 09:20

Χριστούγεννα με συνετούς οδηγούς - Ελάχιστα θετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες αλκοτέστ στην Αττική

"Σχεδόν όλοι οι οδηγοί που εντοπίστηκαν, ήταν στην πρώτη βαθμίδα", τόνισε αστυφύλακας που πραγματοποίησε τα αλκοτέστ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Δεκ 2025 | 22:01

Φωτιά σε ταξί στο Πεδίον του Άρεως - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ταξί το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

ΜΕ... ΤΟ ΤΟΥΛΟΥΜΙ 24 Δεκ 2025 | 20:39

Βροχή ενάμιση μήνα έπεσε μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική - Χριστουγεννιάτικες πλημμύρες σε Αλιμο και Αγ. Δημήτριο [βίντεο]

Τα ύψη βροχής στην Αττική ξεπέρασαν ακόμα και τους 80 τόνους νερού ανά στρέμμα - Σοβαρά προβλήματα ξανά στα νότια προάστια της Αττικής

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 24 Δεκ 2025 | 18:26

Καταιγίδα στην Αθήνα: Φούσκωσε ο Ιλισός, πλημμύρισαν φρεάτια - Μπλακάουτ σε πολλές περιοχές [βίντεο]

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δρόμους.

ΜΜΜ 24 Δεκ 2025 | 17:57

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, που είναι μέρες αργίας, τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής και αργιών

ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 24 Δεκ 2025 | 14:53

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας από την καταιγίδα - Στο κόκκινο η κίνηση, απίστευτο μποτιλιάρισμα [εικόνες - βίντεο]

Ο συνδυασμός της καταιγίδας με τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους της Αθήνας

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 10:54

Χριστούγεννα: Τα κάλαντα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ακούει από τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 23 Δεκ 2025 | 19:50

Δήμος Αθηναίων: Αναβολή της "Νύχτας των Ευχών" στην πλατεία Κοτζιά λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αναμένεται καταιγίδα την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων είχε προγραμματίσει την εκδήλωση

ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ 23 Δεκ 2025 | 17:54

Κίνηση στους δρόμους: "Έμφραγμα" σε Αττική Οδό και Κηφισό - Στο κόκκινο πολλοί δρόμοι του κέντρου [χάρτης]

Η κίνηση σε αρκετούς δρόμους της Αττικής είναι στο κόκκινο - Δείτε τον χάρτη

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ 23 Δεκ 2025 | 14:20

Sold out τα μπουζούκια τα Χριστούγεννα: Μέχρι 5.000 ευρώ το πρώτο τραπέζι σε Βίσση, Ρέμο, Αργυρό και Μαζωνάκη

Απίστευτα ποσά για ρεβεγιόν στο πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΝΕΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 23 Δεκ 2025 | 11:24

Έλεγχοι και πρόστιμα για κάπνισμα και αλκοόλ σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ελέγχθηκαν συνολικά 24 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 14 παραβάσεις

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 22 Δεκ 2025 | 13:50

Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα: "Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία" - "Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;"

"Το πάρτι αυτό μπροστά στην εκκλησία το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο rave party μπροστά σε εκκλησία, μην τα ισοπεδώσουμε όλα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 21 Δεκ 2025 | 11:57

"Βούλιαξε" από Αϊ-Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run - Πάνω από χίλιες συμμετοχές [εικόνες - βίντεο]

​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δίνοντας το έναυσμα στο πολύχρωμο πλήθος να ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 Δεκ 2025 | 11:27

Μεγάλη Χίμαιρα: Ολες οι λαμπερές παρουσίες στην avant premiere της νέας σειράς της ΕΡΤ στη Στέγη

Το εμβληματικό σύμπαν του Μ. Καραγάτση ζωντανεύει στη μικρή οθόνη, μέσα από μια παραγωγή της ΕΡΤ που φιλοδοξεί να αποτελέσει το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς.

ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΗΣ ΕΡΤ 21 Δεκ 2025 | 10:59

Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ξενοφώντας Ζηκίδης

Τα τελευταία χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες στο ΕΡΤnewsradio, ως συντάκτης, αλλά και ως παραγωγός πολιτικών εκπομπών.

ATHENS SANTA RUN 21 Δεκ 2025 | 08:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία "Athens Santa Run 2025" θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ERTFLIX 20 Δεκ 2025 | 13:29

"Μεγάλη Χίμαιρα": Πότε κάνει πρεμιέρα η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της σεζόν

Η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της φετινής σεζόν θα κάνει πρεμιέρα μέσα στην εορταστική περίοδο.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΦΥΓΜΟ 19 Δεκ 2025 | 18:13

Τραγωδία στην Αθήνα: Βρέφος πέντε μηνών πέθανε στο κρεβάτι των γονιών του - "Ηταν παγωμένη η μικρή"

Το μωρό κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί με τους γονείς του όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 19 Δεκ 2025 | 13:08

Με το αμάξι του Αντώνη Τρίτση το νέο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά - 500 θέσεις χωρίς εισιτήριο

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Δημοτικό πάρκινγκ της Κοτζιά με 500 θέσεις και πρόσβαση χωρίς εισιτήριο - Αφιέρωμα στον Αντώνη Τρίτση.

ATHENS SANTA RUN 19 Δεκ 2025 | 08:06

Δήμος Αθηναίων: Τρέχουμε ντυμένοι Αϊ Βασίληδες στην καρδιά της πόλης

Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μια γιορτινή δρομική εμπειρία 2,8 χιλιομέτρων.

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 17:38

Εύβοια: Πέθανε ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μετά από μάχη με τον καρκίνο

Παρότι ο δήμαρχος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν άφησε τα καθήκοντά του

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΘΕΑΤΗ 16 Δεκ 2025 | 08:17

Ροντ Στιούαρτ: Νευρίασε με θεατή και διέκοψε τη συναυλία του στην Αθήνα - "Χαλάς το σόου" [βίντεο]

Ο Ροντ Στιούαρτ σταμάτησε το τραγούδι, στράφηκε προς την πλευρά του θεατή και έκανε παρατήρηση με έντονο ύφος.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ 16 Δεκ 2025 | 08:03

Αγριος καυγάς Μουτίδου - Μπέου on air: "Είστε η πρώτη ξεφτίλα" -"Φασίστες και ρατσιστές δεν γουστάρω" [βίντεο]

Απίστευτος καυγάς live στην εκπομπή Real View μεταξύ της Σοφίας Μουτίδου και του Αχιλλέα Μπέου με χαρακτηρισμούς.

ΡΕΠΛΙΚΑ ΤΟ ΟΠΛΟ 15 Δεκ 2025 | 18:29

Τρόμος για εργαζόμενη πολυκαταστήματος στα Εξάρχεια: Την απήγαγε ο σύντροφός της μέρα μεσημέρι με απειλή όπλου

Στο περιστατικό που σημειώθηκε στα Εξάρχεια συμμετείχε και ένας ακόμη άνδρας, σε υποστηρικτικό ρόλο του συντρόφου της γυναίκας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 15 Δεκ 2025 | 11:55

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με νέους Ρομά στην Αγ. Βαρβάρα: "Είστε το παράδειγμα που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία"

"Τα παιδιά των τσιγγάνων της Αγίας Βαρβάρας θέλουμε να αναδείξουμε ότι είμαστε διαφορετικοί", είπαν οι νέοι Ρομά που συναντήθηκαν με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΑΘΗΝΑ 14 Δεκ 2025 | 15:11

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα: Αυξημένη κίνηση στην Ερμού και το εμπορικό κέντρο [βίντεο]

Η κίνηση στην οδό Ερμού και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας παρουσιάζει σταδιακή αύξηση, καθώς πλήθος κόσμου κατεβαίνει στο κέντρο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Δεκ 2025 | 22:14

Σύνταγμα: Συναγερμός μετά από κλήση για φωτιά σε τράπεζα - Έκλεισε προσωρινά η Καραγιώργη Σερβίας [βίντεο]

Αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία ενώ στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 11 Δεκ 2025 | 23:23

Εφιαλτική εκδρομή στα Χανιά - 12 μαθητές από την Αθήνα διακομίστηκαν σε Κέντρο Υγείας με συμπτώματα δύσπνοιας

Κάποια από τα παιδιά που είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο τους στα Χανιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

ΧΑΟΣ 04 Δεκ 2025 | 20:30

Κακοκαιρία: Μπλακ άουτ λόγω Byron στην Ερμού - Πολλά καταστήματα χωρίς ρεύμα [βίντεο]

Την ίδια ώρα, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, προειδοποιώντας "για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά διαστήματα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Περιφέρεια Αττικής

ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 04 Δεκ 2025 | 17:30

Η κακοκαιρία Byron "χτυπά" την Αθήνα: Καταιγίδες, αστραπές και κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλές περιοχές

Σαρώνει η κακοκαιρία την Αθήνα - Ποτάμια οι δρόμοι, διακοπές κυκλοφορίας και ατελείωτο μποτιλιάρισμα

ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 12:02

Σωτήρης Πολύζος για τα "γαλλικά" του Μπέου: Οχι μόνο δεν γελάω, αλλά νιώθω αποστροφή - Εχουμε άλλη αισθητική

"Ξέρετε, έχουμε άλλη αισθητική, ακόμη και για αυτό το ζήτημα του τι είναι χιούμορ", είπε ο Σωτήρης Πολύζος για τον Αχιλλέα Μπέο