Follow us

Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Βουλή με βαριά υπονοούμενα

Σκληρή η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Βουλή με βαριά υπονοούμενα

Οξύτατη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση χθες ο βράδυ στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, που διήρκεσε πάνω από 8 ώρες, με ανταλλαγή πυρών αλλά και βαριά υπονοούμενα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του,κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανέβει στο βήμα της Βουλής και «να πει αλήθειες για τη Siemen», «Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνίας.

Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια». Καταλήγοντας, είπε ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, «από τη μια ένας κόσμος χρεοκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της Ν.Δ. για «λάσπη στον ανεμιστήρα», αλλά και ότι αναμασά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. «Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρεις ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός

Για χυδαιότητα του λόγου του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Εδώ που φτάσαμε δεν χρειάζεται να συστηθούμε. Μας γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες. Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως αυτός που είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη, θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, που έλεγε «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη».

Όπως είπε στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου θα βγουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες. Αναφορικά με τα δάνεια των κομμάτων και τη ζημιά στις τράπεζες είπε ότι είναι ντροπή. Χάσαμε 25 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση.

Για την υπόθεση της Siemens, o κ. Μητσοτάκης είπε ότι βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο για να προσθέσει: «Το ερώτημα είναι τι έκανε η κυβέρνηση και τι έκανε η δικαιοσύνη και γιατί υπήρξε κίνδυνος παραγραφής. Εμείς πετύχαμε συμβιβασμό με την εταιρεία. Αν δεν σας αρέσει να τον καταργήσετε». Απαντώντας δε στις αιχμές του πρωθυπουργού είπε: Κανείς δεν μου χάρισε τηλεφωνικό κέντρο. Πληρώθηκαν όλα στο ακέραιο, τόνισε.

Για τον Κήρυκα Χανίων είπε ότι αφορά δάνειο 300.000 ευρώ με εγγύηση πρώην πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση μεγάλου ακινήτου. Αλλού να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε στον κ. Καλογρίτσα, υπογράμμισε, και πρόσθεσε «Είστε παιδί του Κουρή και του αυριανισμού , είστε πιο παλαιός από τους παλαιούς».

«Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας...Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω... Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τον ενικό στα στελέχη σας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι του απευθύνθηκε στον ενικό. Η στιχομυθία είχε ως εξής:

- Μητσοτάκης: Έχω εκλεγεί από 400 χιλιάδες νεοδημοκράτες...

- Τσίπρας: Ξέρεις ότι κι εγώ έχω εκλεγεί από τον ελληνικό λαό...

- Μητσοτάκης: Τον ενικό στα στελέχη σας, όχι σε μένα. Κάνατε δέκα χρόνια να πάρετε πτυχίο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει; (διαμαρτυρίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ)

- Μητσοτάκης: Με βάση τις δημοσκοπήσεις, ένας στους τρεις θα είστε εδώ μετά τις εκλογές, φωνάξτε λοιπόν... Και μιας και λέτε για εκλογές, προκηρύξτε και άλλες να μετρηθούμε. Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο λαός θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του κι ας λέτε ότι θα εξαντλήσετε την τετραετία.

Κόντρα και για τον Τσακαλώτο και το Eurogroup

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «το Eurogroup σήμερα δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα». Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Και ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά. Τα λέει διότι δεν τον ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία που την έχει υπερφορολογήσει. Έχει θράσος. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μην παίζετε με την οικονομία. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ και τις ανακοινώσεις. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρουν. Για να δοθούν τα 1,7 δισ. για τα ληξιπρόθεσμα πρέπει να υπάρξει πλήρης αναφορά για την ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τον Σεπτέμβριο. Είναι ένα τεχνικό θέμα. Θα δοθεί σε μία τυπική συνεδρίαση του EuroworkingGroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή ομολόγου, όχι ότι δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα».

Τσίπρας: Εκλογές το 2019

Στην τριτολογία και κλείνοντας τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαρκώς επιχειρούσε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».

Ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, με την επιστροφή του στην Ελλάδα από τις σπουδές του, ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα με μηνιαίο μισθό 15.000 ευρώ, ενώ σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. για πλειστηριασμούς εργατικών κατοικιών στον δήμο Ευόσμου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενημερώθηκε από τον δήμαρχο πως δεν υπάρχουν εκεί εργατικές κατοικίες.

Καταλήγοντας και απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επανεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρωτολογίες

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη επικέντρωσε τα πυρά του ο Αλέξης Τσίπρας και συμπύκνωσε την μεταξύ τους «μάχη» για την πρωθυπουργία - αν και όταν προκύψουν κάλπες- στην αντίστιξη «εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων και εσείς παιδί της διαπλοκής».

Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Βουλή με βαριά υπονοούμενα

«Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες σας. Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της» ανταπάντησε ο αρχηγός της ΝΔ ζητώντας εκλογές τώρα για να αποκατασταθεί όπως είπε το οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας.

Τσίπρας:Η ΝΔ επιδίδεται σε διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος

«Σήμερα θα απολογηθείτε κ. Μητσοτάκη. Συμμαχήσατε με το πιο παλιό και το πιο διεφθαρμένο σύστημα. Με όσους είχαν μάθει το κράτος πελάτη και έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις αέρα. Και ενώ βρεθήκατε μόλις τέσσερις μήνες στην ηγεσία της ΝΔ και πέντε μήνες μετά τις εκλογές ζητήσατε εκλογές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Βουλή με βαριά υπονοούμενα - εικόνα 2

« Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος. Με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Σήμερα δεν ζούμε την πρώτη αλλά την τρίτη απόπειρα. Η πρώτη παίχτηκε την περίοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Η δεύτερη με την ασύστολη καταστροφολογία κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης. Παρακαλούσατε τον Τόμσεν να κρατήσει γερά. Και σήμερα, παρακολουθούμε την τρίτη πράξη. Την προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξουν τη χώρα στο σκοτάδι. Τηρώντας την αρχή ότι το ψεύδος που επαναλαμβάνεται αποκτά καθεστώς αληθείας.»

Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι έχουμε περάσει σε φάση ανάπτυξης.

Υπερασπίστηκε την τρίτη δανειακή σύμβαση δηλαδή την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνησή του λέγοντας « για μας τα πήραμε ή για να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα;».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εμφανίσει αυξημένα έσοδα και σημαντικό πλεόνασμα.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα η αξιολόγηση θα κλείσει και θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης.

Συνέδεσε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό της με την εξυπηρέτηση αφενός των συμφερόντων των δανειστών αφετέρου των καναλαρχών.

«Τρέχετε πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες. Δεν αντέχετε άλλο μακριά από τις κυβερνητικές καρέκλες. Θα μείνετε για πολλά χρόνια περισσότερο μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το δικό σας εναλλακτικό πρόγραμμα είναι απολύσεις, περικοπές και συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος. Ο λαός το γνωρίζει. Το κάνατε πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια. Η δυνατότητα να πείσετε ότι έχετε εναλλακτική πρόταση διεξόδου δεν σας βγαίνει» σημείωσε.

Ο κ.Τσίπας στόχευσε προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι πιο εύκολο να αποδείξει ότι ήταν έξι μηνών κρατούμενος από το να πείσει ότι δεν είναι διαπλεκόμενος.

«'Υβρις να προσπαθείτε να πλήξετε το ηθικό μας πλεονέκτημα»

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το «ηθικό πλεονέκτημά» της κυβέρνησης του υποσχόμενος να μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα.

Εγκάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί επί 27 χρόνια δεν διευθέτησαν το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι υπονόμευσε και την σύσταση του ΕΣΡ και τον διαγωνισμό.

"Θέλατε να κρατήσετε τους εργαζόμενους ομήρους και τους καναλάρχες ευχαριστημένους» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ καλούνται να πληρώσουν για τις άδειες.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε με έμφαση «Δεν έχει γίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός».

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη και τις άδειες είπε ότι η ΝΔ ασκεί bullying στην δικαιοσύνη.

«Το νταβατζηλίκι τώρα τελείωσε πραγματικά»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα έγιναν και στην εξεταστική και στις αναφορές Ψυχάρη και Μπόμπολα ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς διασφαλίσεις .

Έκανε ειδική μνεία στην αναφορά του Φώτη Μπόμπολα ότι το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση αλλά διότι οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα. Επικαλέστηκε και δηλώσεις των κ./ Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο στην ίδια επιτροπή.

«Εσείς κάνετε τους απελπισμένους συνήγορους της διαπλοκής» κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ.Κοντομηνά στον οποίο χρέωσε το peroukagate.

«Εγώ θα φοβηθώ από κάτι τέτοια; δεν θα κάνω πίσω ,δεν έχω δεσμεύσεις δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Δεν με έχει κανένας στο τσεπάκι του» είπε και συνέχισε και ξέρετε γιατί; «γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε ούτε εξοπλιστικά ούτε θαλασσοδάνεια».

Για το θέμα της Τράπεζας Αττικής είπε ότι επιχειρήθηκε «σκευωρία »που «γύρισε μπούμερανγκ» διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν δάνειο από την τράπεζα το οποίο δεν το εξυπηρετούν.

« 'Οποιο θαλασσοδάνεια δόθηκε,δόθηκε στους δικούς σας φίλους» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη μιλώντας για δίκτυο διαπλοκής που αγγίζει την ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν για τον τρόπο με τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζες

« Τι τα κάνατε τα λεφτά; τα φάγατε τα λεφτά;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά.

Μίλησε και για δάνειο 300 χιλ. ευρώ στον «Κήρυκα των Χανίων» και ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν θα το αποπληρώσει ή θα είναι κι αυτά δανεικά κι αγύριστα.

Χαρακτήρισε τα όσα έγιναν το 2012 με τις επιχορηγήσεις των κομμάτων ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

«Στη γλώσσα σας η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι λαϊκισμός» ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Δένδια.

«Είστε εσείς οι ίδιες οικογένειες τα ίδια πρόσωπα που χρεοκοπήσατε τη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας πριν εγκαλέσει με ειρωνικό τρόπο την κ. Γεννηματά για το πως ξέχασαν και ανακάλυψαν στο ΠΑΣΟΚ 15 εκατ. ευρώ.

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens της διαπλοκής

Μήπως έχουν κατασχεθεί και αυτά ως πειστήριο εγκλήματος; ρώτησε υπαινικτικά.

Και συνέχισε « αυτά τα χρήματα δεν είναι του παππού σας αλλά ανήκουν στις τράπεζες και στον ελληνικό λαό».

«Θα μου πείτε, μετά ότι ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα» ανέφερε και διατύπωσε μια ευθεία απειλή « ΄Ολα αυτα είναι ανοικτές δικογραφίες που έχουν πάρει το δρόμο τις δικαιοσύνης».

« Υπήρξατε γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι τώρα οι δικαστές δεν έχουν από πάνω τους την εκτελεστική εξουσία.

«Θα είμαστε δίπλα σε όποιον δικαστή σηκώσει κεφάλι» είπε απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη.

" Ονομάζετε παρέμβαση στην δικαιοσύνη τη βούληση να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που κάνατε ότι περνάει από το χέρι σας να μην διερευνηθούν» και αναφέρθηκε ονομαστικά στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Εγκάλεσε τη ΝΔ ότι όχι μόνο ότι έβαλε στα συρτάρια τις λίστες της φοροδιαφυγής για να υπερασπιστεί «τους φίλους φοροφυγάδες» ενώ επανέφερε τις καταγγελίες για τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Σκλαβούνη.

«Το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Φέραμε και νέα λίστα μεγαλοκαταθετών

«Παραλάβαμε νέα λίστα από την Ρηνανία Βεσφταλία με μεγαλοκαταθέτες από το 2010 που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί παραγραφή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί στον εισαγγελέα.

«Υπάρχει πόλεμος» είπε ο πρωθυπουργός και προσδιόρισε τα στρατόπεδα «Απο τη μια οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.Απο τη μια οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και με αυτές θέλει να είναι η κυβέρνηση. Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να βάλουμε τάξη. Είμαστε η τελευταία ελπίδα να καθαρίσει η κόπρος της διαπλοκής».

Και έκλεισε την ομιλία του αναδεικνύοντας που θα παιχθεί η μάχη της πρωθυπουργίας. « Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens της διαπλοκής» κατέληξε προκαλώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα στην Κ.Ο

Κυριάκος :«Στα λόγια κατηγορείτε το σύστημα, στα κρυφά κάνατε συναλλαγές»

«Καθώς άκουγα τον κύριο Τσίπρα βυθισμένο στην αλαζονεία μίας κακοπαιγμένης παράσταση θυμήθηκα μία φράση του Κ. Καραμανλή «η δημοκρατία κινδυνεύει περισσότερο από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που ενώ σε αυτή την αίθουσα έχουν ορκιστεί πίστη στους νόμους παραβιάζουν το κράτος δικαίου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διασώσουν τη θέση τους στην εξουσία» ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε «Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της, όχι μόνο γιατί διαλύσατε την οικονομία, όχι μόνο γιατί η αλαζονεία σας προσβάλει μέχρι και τους υποστηρικτές σας αλλά γιατί υπονομεύετε τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού».

«Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες σας» είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και διαπίστωσε « Μία είναι η ιστορική σας συνεισφορά: ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ποτέ ξανά ένας λαϊκιστή του δικού σας βεληνεκούς που το μοναδικό του μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία»

Ηλεκτρισμένο κλίμα στη Βουλή με βαριά υπονοούμενα - εικόνα 3

«Η δική σας αποτυχία δεν μπορεί να γίνει αποτυχία της χώρας» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγη ώρα πριν ζητήσει από τον κ. Τσίπρα « αν τολμάτε προκηρύξτε τώρα εκλογές».

Είστε σάρξ εκ της σαρκός του μιντιακού κατεστημένου

«Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν πως το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας ήταν «σάρξ εκ της σαρκός του μιντιακού κατεστημένου που δολοφονούσε χαρακτήρες».

Πιάνοντας το νήμα από τις αναφορές του πρωθυπουργού στα ονόματα των εκδοτών και των καναλαρχών σημείωσε « Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα;...Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί ξαφνικά σας έγινε δυσάρεστος ο κ. Κοντομηνάς;».

Κοσκοτάς -Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμος

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον κ. Τσίπρα « Αποδειχθήκατε βασικός μέτοχος των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης. Στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήσατε το χειρότερο κομμάτι του παλιού κομματικού μηχανισμού. Τα αποκαίδια του παλιού κομματικού συστήματος είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές σας. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς το πολιτικό τους πατέρα. Κοσκοτάς -Τσίπρας ένας Μαντζουράνης δρόμο»

Γιατί λοιπόν δεν καταργείτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο κ. Τσίπρας για τη Siemenς και τον εγκάλεσε ότι επί των δικών του ημερών κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων.

« Γιατί δεν καταργείτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens αφού δεν τον εφαρμόζετε;Αν δεν σας αρέσει γιατί δεν τον αλλάζετε;» ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Και διαπίστωσε «στα λόγια κατηγορούσατε το σύστημα και κάνατε κρυφές συναλλαγές μαζί του».

Για το διαγωνισμό των αδειών και των καναλιών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι «πρότυπο διαπλοκής».

Ανέφερε ότι στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του είχε προτείνει να επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ αλλά εκείνος προχώρησε στο «αυθαίρετο σχέδιο του».

«Φτιάξατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν όπως είπε είτε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είτε από τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά

Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα διδάσκεται πολλά χρόνια ως πρότυπο διαπλοκής

«Ο διαγωνισμός έγινε για να χειραγωγηθούν και όχι για να αδειοδοτηθούν τα μέσα. Για άλλη μία φορά είπατε ψέματα Δεν θέλατε το ΕΣΡ να έχει λόγο στις άδειες ώστε να σημαδέψετε την τράπουλα. Δημιουργήσατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο στο όνομα της διαφάνειας. Παρά το ότι όλη η επιστημονική κοινότητα βούιζε για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού εσείς προχωρήσατε. Στη διαδικασία είχατε επιλέξει εννοείται τον δικό σας καναλάρχη ο οποίος είναι ο ίδιος που ένθερμα χειροκροτούσε προεκλογικά τον κύριο Παππά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης .

Και έθεσε σειρά ερωτημάτων:

* Γιατί το πρωτόκολλο έμεινε ανοιχτό μέχρι την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής παό τον κύριο Καλογρίτσα.

* Τι είδους έλεγχος έγινε στα πόθεν έσχες στα οποία βρέθηκαν δανεικά βοσκοτόπια.

* Γιατί ο Υπουργός καναλάρχης μέχρι την τελευταία στιγμή αισθανόταν την ανάγκη να υπερασπιστή το συγκεκριμένο υπερθεματιστή;

* Πως γίνεται μία μικρομεσαία τεχνική εταιρεία να δεκαπλασιάζει τη δανειοληπτικής της δυνατότητα μέσα στους τελευταίους μήνες;

Ποιες είναι οι σχέσεις Σπίρτζη Καλογρίτσα; Ποιες οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις και θα σας έλεγα εάν έφευγα ο Καλογρίτσας.

Φέρτε στην επιτροπή τα πόθεν έσχες που κατατέθηκαν στη διαδικασία. Εάν δεν το κάνετε θα είναι η απόλυτη αποδοχή της ενοχής σας.

Γνωρίζετε πόσα χρήματα θα χάσει το ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο καναλιών; 1, 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην ερχόμενη δεκαετία

Ο νόμος Παππά έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και η Νέα Δημοκρατία θα τον ακυρώσει και στην πράξη όταν γίνει κυβέρνηση. Σας ερωτώ επειδή συνεχώς αναφέρεστε στο τίμημα υπέρ του ελληνικού δημοσίου σας ερωτώ γνωρίζετε πόσα χρήματα θα χάσει το ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο καναλιών; 1, 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην ερχόμενη δεκαετία».

Ούτε επί χούντας δεν ματαιώθηκε η λειτουργία του ανωτάτου δικαστηρίου.

Σε καμία δημοκρατική πολιτεία δεν ματαιώνεται η λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου. Ούτε επί χούντας δεν έγιναν αυτά. Σκοπός του ανωτάτου δικαστηρίου δεν είναι να ερμηνεύει την κοινή γνώμη. Το ΣτΕ αποτελεί το θεσμικό εγγυητή του κράτους δικαίου και κάνω έκκληση η συγκεκριμένη παραφωνία να λυθεί άμεσα. Το ΣτΕ πρέπει άμεσα να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά. Το καθήκον των δικαστών είναι να εφαρμόζουν το νόμο και όχι να πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας. Όλα αυτά λόγω της παιδείας σας ίσως να σας είναι λίγο ξένα αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο σφυγμός της κοινωνίας δεν είναι κριτήριο για τη λήψη αποφάσεων από τα δικαστήρια".

Εχετε και εσείς τις δικές σας λίστες κ. Τσίπρα

Στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ έβαλε στα συρτάρια λίστες και σκανδαλώδεις υποθέσεις ο κ. Μητσοτάκης αντεπιτέθηκε:

« Απαντήστε μας για τη φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας, την αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού αλήθεια δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη;Τον τρόπο με τον οποίο καλύψατε το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη Σταθάκη τα εργοδοτικά του κ. Κατρούγκαλου τη νομοθέτηση της επιστροφής των επιόρκων υπαλλήλων, την απαξίωση της διαύγειας. Ακόμη και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων του πρέσβη της Βενεζουέλας».

κυβέρνηση που γεννήθηκε στο ψέμα και στο λαϊκισμό σβήνει. Έχετε αποτύχει παντού είστε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα στις επιδόσεις στην οικονομία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε« Εννέα στους δέκα πολίτες πιστεύουν πως τα πράγματα θα πάνε χειρότερα εξαιτίας σας. Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που φώναζε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και για μικρές οφειλές στο δημόσιο. Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ αυξάνει κατακόρυφα τους φόρους. Η κυβέρνηση σας εκχώρησε στο υπερταμείο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Η κυβέρνηση που γεννήθηκε στο ψέμα και στο λαϊκισμό σβήνει. Έχετε αποτύχει παντού είστε μία υπό κατάρρευση κυβέρνηση».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ 29 Αυγ 2025 | 07:59
28 Αυγ 2025 | 10:06

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων στο δημόσιο

Στο νομοσχέδιο, μέχρι τουλάχιστον την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, έχει κατατεθεί παράλληλα για συζήτηση και ψήφιση και μια υπουργική τροπολογία.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγ 2025 | 23:06

Ανδρουλάκης: Ζητά συνεδρίαση της Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Την πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών.

ΝΔ 21 Αυγ 2025 | 16:38

Στέλλα Αραμπατζή: Ποια είναι η νέα βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ που παίρνει την έδρα του Βεσυρόπουλου

Η ιατρός-μικροβιολόγος, τέταρτη σε ψήφους στην Ημαθία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα μετά τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗ 21 Αυγ 2025 | 11:45

Κακλαμάνης: "Kόφτης" στο μικρόφωνο όταν παραβιάζεται ο χρόνος στη Βουλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι ο κόφτης στο μικρόφωνο που εξετάζεται "θα αφορά από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο βουλευτή".

21 Αυγ 2025 | 06:45

Σάλος με το επίδομα επικινδυνότητας στους υπαλλήλους της Βουλής - Ποιους αφορά

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Βουλής για χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινού και επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Οι πυροσβέστες παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας περίπου... δύο ευρώ την ημέρα.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 20 Αυγ 2025 | 12:04

Ρουσφέτι: Σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το "επίδομα επικινδυνότητας" στους υπαλλήλους της Βουλής

Εντονα αντιδρούν στο επίδομα το Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών και οι εποχικοί πυροσβέστες.

20 Αυγ 2025 | 06:49

Εδωσαν επίδομα επικινδυνότητας στους υπαλλήλους της Βουλής - Εξαλλοι οι πυροσβέστες

Η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για αυξήσεις στους υπαλλήλους της, με τη μορφή επιδόματος επικινδυνότητας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεκινάει από 2.500 ευρώ και φθάνει τις 4.000 ευρώ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός