Follow us

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Διμέτωπη επίθεση, αρχικά προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό χωρίς να τον κατονομάσει, και στη συνέχεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντάς τους αλαζονεία, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ζάππειο όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή”.

"Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη του Ελληνικού λαού, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και κάθε πολίτη. Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό το χρέος και σε αυτό τον αγώνα καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες", τόνισε μεταξύ άλλων.

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ολόκληρη η ομιλία του Νίκου Ανδουλάκη στο Ζάππειο

"Φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί σήμερα, 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ όλες οι γενιές της Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι γενιές που το ίδρυσαν και το έκαναν πρωταγωνιστή. Οι γενιές που το κράτησαν όρθιο. Και οι γενιές που το αναγέννησαν!

Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δεν γιορτάζουν την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ επειδή ψάχνουν καταφύγιο στις δόξες του χθες. Γιορτάζουν γιατί η κοινωνική βάση της Δημοκρατικής Παράταξης έχει ιστορική μνήμη για την προσφορά του και τιμά τους όσους αγωνίστηκαν μέσα από τις τάξεις του για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πέρασαν 51 χρόνια, το αποτύπωμα όμως του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρό. Ζωντανό στη συνείδηση του λαού μας.

Μισό αιώνα πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαζί με άλλους αγωνιστές, ίδρυσε ένα προοδευτικό, πατριωτικό κίνημα που εξέφρασε τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού. Απέναντι στον διχασμό, τις διώξεις, τις ανισότητες.

Ένα Κίνημα που έφερε την εθνική συμφιλίωση.

Ένα Κίνημα που γεννήθηκε στις στάχτες της προδοσίας της Κύπρου, κάνοντας πράξη λίγες δεκαετίες μετά την μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής μεταπολιτευτικά, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ένα Κίνημα που έριξε τα τείχη για τους μη προνομιούχους, έδωσε φωνή στον απλό λαό, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Έκανε πράξη τα εργασιακά δικαιώματα, την ανοδική κοινωνική κινητικότητα, την ισότητα ανδρών και γυναικών.

ΠΑΣΟΚ

Μια παράταξη με έργο μοναδικό σε θεσμούς, υποδομές και κοινωνικό κράτος. Μια παράταξη που αναγνώρισε και τα λάθη της, σηκώνοντας το βάρος στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της χώρας. Ένα φορτίο, που οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές όχι μόνο προσπάθησαν να αποφύγουν αλλά εργαλειοποίησαν, για να κατακτήσουν την εξουσία, χωρίς ίχνος συνείδησης για τη ζημιά, που έκαναν στη χώρα. Συμπεριφέρθηκαν τυχοδιωκτικά χωρίς ηθικούς φραγμούς αποδεικνύοντας ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί διαχρονικά εφαλτήριο κοινωνικών αγώνων. Ας αγωνιστούμε λοιπόν ενωμένοι για να γίνει αφετηρία μιας νέας ηθικής και αξιακής επανάστασης.

Απέναντι στην παρακμή, την ατιμωρησία, την αλαζονεία ενός κλειστού συστήματος εξουσίας που σπαταλά τις ευκαιρίες και υποθηκεύει το μέλλον τη χώρας.

Τους στέλνουμε σήμερα τους στέλνουμε καθαρό μήνυμα:

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, οι μέρες της ασυδοσίας σας τελείωσαν.

Η ακρίβεια, η διαφθορά, η παρακμή της δημόσιας υγείας, η θεσμική απαξίωση εξάντλησαν τις αντοχές του ελληνικού λαού.

Είστε κατώτεροι των προσδοκιών του. Γι’ αυτό έχει έρθει η ώρα με την ψήφο του να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος.

ΠΑΣΟΚ

Φίλες και φίλοι,

Ζούμε σε έναν κόσμο με τεκτονικές αλλαγές. Η ανθρωπότητα βυθίζεται στην αβεβαιότητα.

Η ανοχή στη σφαγή που εξελίσσεται στη Γάζα, η αδυναμία να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο εμπορικός πόλεμος, τα ωμά παιχνίδια εξουσίας των ισχυρών στις πλάτες των λαών,η απειλή νέας οικονομικής κρίσης σε μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία, ενισχύουν την αστάθεια και την αβεβαιότητα.

Χάσαμε άραγε την ελπίδα; Ή μήπως υπάρχει ακόμη σπίθα που μας καλεί να δράσουμε;

Αν εμείς -οι δημοκράτες, οι σοσιαλιστές, οι δίκαιοι- παραιτηθούμε από τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, τότε η ανθρωπότητα θα βυθιστεί στο σκοτάδι του αυταρχισμού .

Ανησυχούμε βαθιά. Για την κλιματική κρίση που απειλεί τον πλανήτη μας.

Για τις ανισότητες που διαβρώνουν τις Δημοκρατίες μας.

Για την τεχνητή νοημοσύνη που χωρίς κανόνες, μπορεί να μετατραπεί από εργαλείο προόδου σε μηχανισμό ελέγχου.

Για τη βαρβαρότητα που υπονομεύει το διεθνές δίκαιο.

ΠΑΣΟΚ

Αναθεωρητές ηγέτες όπως ο Πούτιν, ο Ερντογάν, ο Τραμπ και τόσοι άλλοι επενδύουν στη δύναμη του ισχυρού, στη βαρβαρότητα εις βάρος της ειρήνης και της συνεννόησης των λαών.

Στοχοποιούν διεθνείς οργανισμούς, πολιτικούς αντιπάλους και δηλητηριάζουν τον Ορθό Λόγο με ψευδείς ειδήσεις και διχασμό.

Οποία δικαιώματα κατέκτησε ο άνθρωπος μετά την τραγωδία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, σήμερα απειλούνται.

Τίποτα δεν είναι πιο ανήθικο από την αντίληψη ότι η φτώχεια, η ανεργία, η ασθένεια, τα γηρατειά ή ο κοινωνικός αποκλεισμός… είναι προσωπικά "αμαρτήματα".

Όχι!

Αυτά είναι κοινωνικές πληγές.

Απαιτούν συλλογική απάντηση.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδύεται άλλο την Ωραία Κοιμωμένη. Δεν μπορεί πλέον να ζει με ψευδαισθήσεις.

Όπως είπε εύστοχα και ο Μάριο Ντράγκι πρόσφατα, για χρόνια πιστέψαμε πως το μέγεθός μας, οι αγορές μας, αρκούσαν για να μας κάνουν ισχυρούς. Η πραγματικότητα, όμως, απέδειξε ότι αυτό δεν φτάνει.

Χρειαζόμαστε ενιαία και μόνιμα εργαλεία για τις οικονομικές, αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.

Ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική, με ευρωστρατό.

Με δύο λέξεις: η Ευρώπη χρειάζεται νέο Όραμα ‒και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από μια Ευρώπη των Λαών.

Γιατί το απαύγασμα της νεωτερικότητας στην ήπειρό μας ήταν το δημοκρατικό κοινωνικό κράτος δικαίου.

Αυτό μετουσίωσε την ηθική της ισότητας.

Την ηθική της ελευθερίας.

Την ηθική της συμμετοχής στο κοινωνικό πλεόνασμα.

Tης κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.

Την ηθική της πλήρους απασχόλησης και της ισόρροπης ανάπτυξης.

ΠΑΣΟΚ

Φίλες και φίλοι,

Στη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα, στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας, της ρευστότητας και των social media, ο τρόπος άσκησης της πολιτικής μοιάζει… με σίριαλ.

Ένα σίριαλ γεμάτο επεισόδια.

Τόσα πολλά, που όταν φτάνουμε στο τελευταίο, έχουμε ήδη ξεχάσει… πώς ξεκίνησε η ιστορία. Ποιο ήταν το νήμα που μας οδήγησε εδώ.

Και στο τέλος;

Μένει μόνο η τελευταία εικόνα.

Αλλά η τελευταία εικόνα δεν είναι η αλήθεια.

Για να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε… και πού θέλουμε να πάμε…χρειαζόμαστε τη συνολική αφήγηση.

Και η μεγάλη εικόνα για τη χώρα μας, λέει καθαρά:

Το σύστημα εξουσίας είναι κουρασμένο.

Αναξιόπιστο.

Εγκλωβισμένο στη μικροπολιτική και βουτηγμένο στα σκάνδαλα.

Ένα σύστημα που θυσιάζει το μέλλον της χώρας για το πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος.

Εμείς λέμε: Η πολιτική δεν είναι σόου σε απευθείας μετάδοση!

Ούτε μανιχαϊσμός, "άσπρο" ή "μαύρο".

Στόχος κάθε προοδευτικής πολιτικής οφείλει να είναι μια κοινωνία δυνατή και με αυτοπεποίθηση.

Και παράλληλα, μια Πολιτεία που λειτουργεί ως οργανωτής και εγγυητής της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

ΠΑΣΟΚ

Αλλιώς, η Πολιτική καταντά παζάρι εξουσίας.

Για εμάς -και για εμένα προσωπικά- η "Ηθική στην "Πολιτική" δεν είναι σύνθημα. Ούτε ηθικολογία, όπως είναι για τους συντηρητικούς.

Είναι διαρκής αγώνας!

Όπως έλεγε ο αείμνηστος πρόεδρός μας Κώστας Σημίτης: "Κάθε πολιτικοποιημένο άτομο οφείλει να προωθεί το επίπεδο ηθικής συνείδησης της κοινωνίας".

Για μια ζωή με λιγότερη αλλοτρίωση… και περισσότερη δικαιοσύνη.

Αυτόν το δρόμο της προόδου, επιλέγουμε να περπατήσουμε για να πετύχουμε ως πολιτική δύναμη αλλαγής!

Όσο αλήθεια είναι ότι "Πολιτική" χωρίς "Ηθική" δεν μπορεί να υπάρξει προς όφελος της ανθρωπότητας…

…άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι "Ηθική" και "κυβέρνηση Μητσοτάκη" είναι έννοιες ασύμβατες!

Οι πολίτες βλέπουν μόνο αναξιοπιστία.

Ο Πρωθυπουργός το 2019 εκλέχθηκε με το προσωπείο του μεταρρυθμιστή και του μετριοπαθούς πολιτικού. Για να φέρει την ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Επειτα από 10 χρόνια όπου η χώρα μας πέρασε μεγάλες δυσκολίες, ο λαός περίμενε καλύτερες μέρες.

Περίμενε ένα πολιτικό σύστημα που θα είχε κάνει την αυτοκριτική του και θα είχε αλλάξει. Που θα λειτουργούσε με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές που χρεοκόπησαν την οικονομία, δίχασαν την κοινωνία, απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα.

ΠΑΣΟΚ

Ας σκεφτούμε όμως. Έξι χρόνια τώρα, ποια είναι -πραγματικά- η δική του πολιτική ηθική;

● Έκανε το κράτος εργαλείο εξυπηρετήσεων "ημετέρων".

● Μετέτρεψε τη Βουλή σε "πλυντήριο" ποινικών ευθυνών των υπουργών του. Χρησιμοποίησε με σκαιό τρόπο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να τους δώσει ασυλία απέναντι στη δικαιοσύνη. Έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τα δικαστικά πορίσματα.

● Έκανε την ΕΥΠ προσωπικό μηχανισμό ελέγχου και παρακολούθησης των πάντων.

● Επιτέθηκαν στους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές. Λοιδόρησαν ακόμη και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που έχει κατασκηνώσει στην Αθήνα ερευνώντας τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας.

● Μετέτρεψαν το κοινωνικό κράτος σε ευκαιρία κερδοσκοπίας στα χέρια λίγων και ισχυρών. Το ΕΣΥ υποβαθμίζεται μεθοδικά προς όφελος των ιδιωτών και η δημόσια Παιδεία απαξιώνεται συστηματικά.

● Πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη, που στην πραγματικότητα είναι ξεπούλημα της ελληνικής γης και περιουσίας.

● Περηφανεύονται ότι τάχα μείωσαν τα φορολογικά βάρη, τη στιγμή που εισπράττουν δισεκατομμύρια από έμμεσους φόρους και μετατρέπουν τον πληθωρισμό σε βασικό εργαλείο άσκησης μιας άδικης οικονομικής πολιτικής.

Όλα αυτά, τι άλλο δείχνουν εκτός από ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ: Όλα στην κυνική λογική του "Έχουμε πάνω από 151, άρα είμαστε ανεξέλεγκτοι"

ΠΑΣΟΚ

Γι’ αυτό επιμένω και λέω πως η Πολιτική πρέπει επιτέλους να ξανασυστηθεί με την Ηθική!

Τώρα είναι η ώρα της τομής με ένα νέο ηθικό παράδειγμα.

Με ανασυγρότηση των θεσμών και εγγύηση της διάκρισης των εξουσιών.

Με ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο.

Και πάνω απ’ όλα με μια νέα εθνική στρατηγική, που βλέπει τον χάρτη από ψηλά. Που δεν σύρεται πίσω από τις εξελίξεις αλλά σχεδιάζει με το βλέμμα στο μέλλον.

Ένα σχέδιο που το ΠΑΣΟΚ έχει και μπορεί να υλοποιήσει αξιόπιστα.

Ξαναχτίζοντας την ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα.

Την Ελλάδα της δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας.

Μια Ελλάδα για όλους!

Φίλες και φίλοι

Είναι υπαρξιακή ανάγκη η δημογραφική αναγέννηση της πατρίδας μας.

Είναι ο πιο κρίσιμος συντελεστής εθνικής ισχύος.

Τα πρόσφατα σχετικά στοιχεία του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών είναι αποκαρδιωτικά.

● Κατάρρευση των γεννήσεων, οι οποίες το 2023 έφθασαν να είναι περίπου οι μισές από αυτές που καταγράφηκαν ετησίως κατά μέσον όρο την 20ετία 1951-1970.

● Ανάμεσα στο 2011 και το 2024 καταγράφονται σταθερά λιγότερες γεννήσεις από θανάτους, με αποτέλεσμα μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500.000 άτομα.

● Ήδη η Ελλάδα είναι πια μια γερασμένη χώρα, αφού το 23% των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών.

● 766 σχολεία βάζουν φέτος λουκέτο λόγω έλλειψης μαθητών.

Ισχυρή οικονομία χωρίς δημογραφική ανάταξη δεν υπάρχει.

Οι πολιτικές μας έχουν στόχο να κρατήσουν τα Ελληνόπουλα στον τόπο τους. Να μετατρέψουν την ελληνική περιφέρεια σε χώρο δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής με ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει ασφάλεια σε κάθε νέο άνθρωπο και την οικογένεια του είτε κατοικεί στην ηπειρωτική είτε στη νησιωτική Ελλάδα.

Οφείλουμε να δώσουμε και από αυτά που δεν έχουμε για το Δημογραφικό!

Οφείλουμε να αλλάξουμε τα πάντα, για να πάρει ο καθένας αυτό που αξίζει, και ιδίως οι νεότερες γενιές.

Το δικό μας σχέδιο βασίζεται σε τρεις πυλώνες, που στοχεύουν να φέρουν ζωή στην περιφέρεια, ισορροπία στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.

1ος πυλώνας: η Αντιστροφή του brain drain – ένα Νέο Περιφερειακό Μοντέλο

Η ζωή πρέπει να επιστρέψει στην περιφέρεια.

● Με τις περιφερειακές μας συνδιασκέψεις πήγαμε σε κάθε γωνιά της χώρας. Μαζί με τις τοπικές κοινωνίες είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην εφαρμογή 12 σχεδίων περιφερειακής ανάπτυξης. Θα βαςίζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

● Παράλληλα, υπηρετούμε τον εθνικό διάλογο μέσα από την πρότασή μας για συγκρότηση διαρκούς διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Δημογραφικό.

● Θεσπίζουμε κίνητρα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες εξ αποστάσεως ώστε να μπορούν να εργάζονται από απομακρυσμένες περιοχές.

● Γι’ αυτό, σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για τη νησιωτικότητα και εκπαίδευση, υγεία και πολιτισμό ώστε κανένα παιδί να μην μεγαλώνει με αίσθημα απομόνωσης.

● Πάνω από όλα, αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο – τη στεγαστική στήριξη:

Δεσμευόμαστε για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μας για το στεγαστικό, με το GenRent, αξιοποιούμε τη δημόσια περιουσία, δεν την χαρίζουμε σε εργολάβους όπως προτείνει η ΝΔ. Για εμάς προτεραιότητα είναι ο κάθε νέος και η κάθε νέα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε φτηνή και ποιοτική κατοικία, χωρίς να αφήνουν τα όνειρά τους δίχως στέγη.

ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρo:

Η Ελλάδα της περιφέρειας μπορεί να γίνει η Ελλάδα των πραγματικών ευκαιριών, όχι των άδειων δρόμων και των σχολείων που ερημώνουν.

Ακούμε σήμερα ότι ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει στη Διεθνή Έκθεση λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα. Με ποια αξιοπιστία θα το λύσει, ο άνθρωπος που το δημιούργησε.

Που κατάφερε να αυξηθούν τα ενοίκια επί ημερών του σχεδόν 50%.

Που επέτρεψε με τις πολιτικές του το ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Που έκανε πανάκριβο όνειρο, τις σπουδές σε άλλη πόλη.

Και κατά τα άλλα, θέλει να αντιμετωπίσει το δημογραφικό!

4 χρόνια περιφρονεί το στεγαστικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πραγματικότητα περιφρονεί τις ανάγκες της κοινωνίας.

Τι άλλο όμως να περιμένεις από ένα Πρωθυπουργό, που με κυνισμό έλεγε ότι "κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει που αυξήθηκαν τα ενοίκια".

2ος πυλώνας του σχεδίου μας, η εναρμόνιση εργασιακής και οικογενειακής ζωής:

● Με καθολική, δωρεάν βρεφική και προσχολική αγωγή.

● Με θέσπιση επιδόματος 200 ευρώ το μήνα για τις δαπάνες του παιδιού ως την ηλικία των 3 ετών με εισοδηματικά κριτήρια.

● Λέμε επίσης το αυτονόητο …να υπάρχουν ελεύθερες μετεγγραφές για παιδιά πολυτέκνων.

● Για εμάς, ασφάλεια και σιγουριά για κάθε γυναίκα, σημαίνει δημόσιες δομές εξωσωματικής γονιμοποίησης και κάλυψη του κόστους των απαραίτητων φαρμάκων.

● Παράλληλα, δεσμευόμαστε για πρόγραμμα δωρεάν συντήρησης γενετικού υλικού, κάτι που είναι απαραίτητο στη σύγχρονη πραγματικότητα.

● Κάλυψη εξόδων διαμονής πριν τον τοκετό, είναι ένα ακόμα αναγκαίο μέτρο για γυναίκες που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

3ος πυλώνας Πολιτικές για την οικογένεια.

● Για εμάς κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο μέλλον ο Εθνικός αποταμιευτικός λογαριασμός μπορεί να προσφέρει μια πρώτη θωράκιση στο μέλλον αυτό!

● Για εμάς δεν χωρούν διαχωρισμοί, έχει έρθει η ώρα οι τρίτεκνοι να αποκτήσουν ίσα διακαιώματα, ίδιες παροχές με τους πολύτεκνους.

● Για εμάς τα παιδιά δεν είναι εργαλεία αύξησης των φορολογικών εσόδων, είναι το μέλλον! Αυτό θα αντανακλάται και στο φορολογικό μας σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουμε αναλυτικά στην ΔΕΘ. Σήμερα από εδώ όμως θέλω να σταθώ σε δύο σημαντικές τομές:

Πρώτον, δεσμευόμαστε για μηδενισμό του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά βρεφικά είδη και αγαθά.

ΠΑΣΟΚ

Δεύτερον, για τις πολύτεκνες οικογένειες ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ πρέπει να εξαιρεί τα ελάχιστα τ.μ. που είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών με παιδιά. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε για μείωση 75% για τα πρώτα 100 τ.μ. στις οικογένειες αυτές.

Διαβάστε Επίσης

Όλα τα παραπάνω είναι μέτρα, τα οποία αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες. Είναι το σχέδιο μας με ορίζοντα 4ετίας, γιατί για εμάς το δημογραφικό είναι η πρώτη προτεραιότητα. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν κοιτάει την ψηφοθηρία και δεν δεσμεύεται για μέτρα με το βλέμμα στην κάλπη, αλλά προτείνει σχέδιο με το βλέμμα στο μέλλον, για την ισχυρή Ελλάδα, για την Ελλάδα που θα υπηρετεί τον Έλληνα, τις αγωνίες, την ελπίδα και την προοπτική των νεότερων γενεών.

Φίλες και φίλοι,

Δίνουμε πολιτικό περιεχόμενο στην ισότητα, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη. Κάνουμε το "παιδί" του ΠΑΣΟΚ, το ΕΣΥ, ξανά ασπίδα ασφάλειας και προστασίας για όλους τους Έλληνες. Κάνουμε τη δημόσια παιδεία φάρο γνώσης και προοπτικής για τις νεότερες γενιές, δυναμώνουμε τα ανθρώπινα, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα. Μαζί βάζουμε τέλος στην ασυδοσία, τη διαφθορά, την ατιμωρησία. Μαζί βάζουμε τέλος στις πολιτικές, που οι επιπτώσεις τους δυσκολεύουν τη ζωή μας.

Μετά την επώδυνη περιπέτεια του μνημονίου, την οικονομική και κοινωνική κρίση, ο λαός περίμενε αυτοκριτική, ενσυναίσθηση και αλλαγή κουλτούρας από τους πολιτικούς. Για αυτό δεν εμπιστεύεται την πολιτική. Στόχος μας, να οικοδομήσουμε μαζί με τους Έλληνες, τον απλό πολίτη, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, απέναντι σε αυτούς που παραμένουν προσκολλημένοι και αμετανόητοι στις πολιτικές που βύθισαν τη χώρα στα μνημόνια. Απέναντι σε αυτούς που είναι προσκολλημένοι στο ρουσφέτι, την αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Αντί λοιπόν για την αλλαγή πολιτικού παραδείγματος, οικοδομήθηκε ένα πολιτικό οικονομικό σύστημα με ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας. Αυτά τα κέντρα που έχουν πολεμήσει πολλές φορές στην ιστορία μας το ΠΑΣΟΚ. Που πολέμησαν πολλές φορές, τις ιδέες, τις θέσεις και τις αξίες μας.

Σε αυτά τα κέντρα, δεν τους φτάνει μόνο ο έλεγχος της κυβέρνησης που απλόχερα τους προσέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά θέλουν και τον έλεγχο της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τον έλεγχο της εξουσίας.

Αυτό το σύστημα είναι επί της ουσίας ο πραγματικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ, ο πραγματικός και διαχρονικός αντίπαλος της Δημοκρατικής Παράταξης.

Όσο ισχυρό και αν είναι, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται, να είστε σίγουροι ότι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Μπορούμε η δική μας νίκη να είναι νίκη του λαού. Η δική μας νίκη να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Η δική μας νίκη να κάνει τους θεσμούς να λειτουργούν εύρυθμα και με αξιοπιστία απέναντι στον πολίτη.

Αυτή είναι η πραγματική μάχη που έχουμε να δώσουμε όσοι πιστεύουμε στις αρχές, τις αξίες και την πραγματική αλλαγή που σφράγισε αυτή η παράταξη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Ο λαός, να είστε σίγουροι, δεν ψάχνει νέο διαχειριστή της εξουσίας. Γιατί η διαχείριση της εξουσίας για την εξουσία δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ο λαός διψά για σχέδιο πολιτικής αλλαγής, για ανατροπή των κατεστημένων, για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και ελπίδα.

Αυτό το όραμα δεσμεύομαι ότι με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μαζί θα το κάνουμε πράξη.

Να προσφέρουμε ελπίδα στους νέους, προοπτική στη μεσαία τάξη και ασφάλεια στους πιο ευάλωτους.

Γιατί μπορούμε με αγώνα απέναντι στα συμφέροντα, απέναντι στο σύστημα του κ. Μητσοτάκη, να ξανακάνουμε την πατρίδα μας ισχυρή, κοινωνικά δίκαιη και πάντα με το βλέμμα στο μέλλον και την πρωτοπορία των διεθνών εξελίξεων. Μια Ελλάδα ισχυρή, μια Ελλάδα για όλους του Έλληνες.

Για αυτό, εδώ από το Ζάππειο, λέμε ότι η ήττα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη του Ελληνικού λαού, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και κάθε πολίτη. Αυτό είναι το χρέος μας και σε αυτό το χρέος και σε αυτό τον αγώνα καλώ κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες.

Μπορούμε να νικήσουμε και θα νικήσουμε. Μπορούμε να φέρουμε την πολιτική και θα τη φέρουμε. Πάντα με το βλέμμα στο μέλλον.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα! Σε ένα αγώνα, όπως μόνο εμείς μάθαμε να δίνουμε, απέναντι σε όσους θέλουν ένα κλειστό σύστημα εξουσίας τη διακυβέρνηση της χώρας.

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ, 51 χρόνια αγώνας, 51 χρόνια αρχές και αξίες για την αλλαγή.

Να είστε καλά και καλή μας δύναμη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό της Αυστραλίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 12:03

ΠΑΣΟΚ:"Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος κ. Χιλετζάκης, και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;"

"Θα διαγράψει η Νέα Δημοκρατία τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, κ. Χιλετζάκη, από μέλος της;", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 11:42

Παράνομες επιδοτήσεις: Απόψε η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα - Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες

Η μεταγωγή τους στην Αθήνα αναμένεται να γίνει απόψε, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 12 Δεκ 2025 | 18:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρουλάκης διαγράφει τον κουμπάρο του μετά τη σύλληψη - Τον είχε διώξει και η Γεννηματά το 2019

Ο δικηγόρος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά το 2019 και επανήλθε το 2021, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 12 Δεκ 2025 | 14:44

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα διαγράψει ο Ανδρουλάκης τους κουμπάρους του;"

"Θα ζητήσει άμεσα τη διαγραφή τους ή θα ισχύσουν και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά;", διερωτώνται πηγές της ΝΔ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 09 Δεκ 2025 | 19:36

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Για ακόμα μία φορά σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες

"Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει αν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων."

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 16:11

Τσουκαλάς: "Η κυβέρνηση έπαιζε κρυφτό εδώ και μήνες - Της ήταν αόρατοι οι αγρότες"

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο "γαλάζια" εγκληματική οργάνωση, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα των αγροτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 13:55

Ανδρουλάκης από τα μπλόκα των αγροτών: "Πληρώνουν ακριβά την ανικανότητα και τη διαφθορά της κυβέρνησης της ΝΔ"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε διεξοδικά για τα προβλήματα της αύξησης του κόστους παραγωγής και ενέργειας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 13:35

Ανδρουλάκης για κυκλοφοριακό χάος: Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι παροιμιώδης, όπως σε όλα τα μείζονα θέματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2025 | 07:56

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή - Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 20:01

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση Ν. Μπουνάκη, στενού φίλου του Ν. Ανδρουλάκη, τίναξε στον αέρα το αφήγημα ΠΑΣΟΚ

"Ο μάρτυρας -και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε να διαφωνεί με την πρόταση του κόμματός του"

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 16:27

ΝΔ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κολλητός του Ανδρουλάκη, Νίκος Μπουνάκης πιάστηκε με "γίδα στην πλάτη"

"Γνώριζε ο κ. Ανδρουλάκης τις πρακτικές του στενού φίλου και υποστηρικτή του ή θα συνεχίσει να τον καλύπτει;", λένε πηγές ΝΔ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 04 Δεκ 2025 | 16:26

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΠΑΣΟΚ για Μπουνάκη - Ο ίδιος ουδέποτε δήλωσε δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα, δεν έχει λάβει επιδοτήσεις

"Οι αγρότες σήμερα είναι στους δρόμους γιατί βιώνουν τις συνέπειες από τη δράση ενός εγκληματικού δικτύου", αναφέρουν πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 12:05

Ο Μπουνάκης απορρίπτει τις κατηγορίες για τις δηλώσεις στη λίμνη Κάρλα και τα 3.500 στρέμματα - ΝΔ: Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ

"Το σύστημα δεν επιτρέπει δήλωση δημόσιων εκτάσεων, να το διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, η υπόθεση πλήττει την επιχείρησή μου", είπε ο Νίκος Μπουνάκης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 03 Δεκ 2025 | 11:29

Πέτρος Παππάς: Δεν ανασκεύασα κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο

"Παρέθεσα ολόκληρο το κομμάτι του debate που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 03 Δεκ 2025 | 10:34

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα - "Βιώνουμε όλοι μία τραγική κατάσταση"

"Ποιότητα ζωής για όλους" είναι το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 02 Δεκ 2025 | 16:21

Σδούκου σε Καρχιμάκη: "Δεν είστε για πολιτική, είστε για stand-up comedy" - Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

"Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σενάριο για stand up comedy, όπως το απαξιώνει η Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - "Υπάρχει δικό τους στέλεχος που έχει κερδίσει το λαχείο;"

"Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι φοβούνται; Γιατί δεν θέλουν να παραπεμφθούν ο "χασάπης" και η "αγρότισσα με τη Ferrari" στη Δικαιοσύνη;" αναφέρουν πηγές ΝΔ

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 11:09

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

"Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86", δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 15:25

Τσουκαλάς για "Φραπέ": Το ζήτημα δεν είναι η κουμπαριά, αλλά αν αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ξεμπλοκαριστούν τα ΑΦΜ

"Όταν ο "Φραπές" λέει στον αδελφό του "μίλα με τον κουμπάρο σου πριν έρθεις στην Κρήτη", τι εννοεί;", αναρωτήθηκε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Τα "καθρεφτάκια" της κυβέρνησης δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια της

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε "ούτε λέξη για την παταγώδη αποτυχία της επταετούς διακυβέρνησης του στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 11:39

Στην Πάτρα ο Ανδρουλάκης για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: Κορυφαίο ζήτημα η περιφερειακή ανάπτυξη

"Είμαι χαρούμενος που γιορτάζουμε σήμερα τον πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, εδώ στην Πάτρα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 28 Νοε 2025 | 14:07

Τσουκαλάς: Τί φοβόταν η κυβέρνηση και δεν έκανε δεκτό το αίτημα για βίαιη προσαγωγή του Ξυλούρη;

"Όχι άλλο κρυφτό από τη Νέα Δημοκρατία", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 28 Νοε 2025 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Επίσημη ομολογία επιβράδυνσης της οικονομίας πίσω από το κυβερνητικό success story

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται και αυτό οφείλεται στην δραματική υποχώρηση των επενδύσεων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Νοε 2025 | 10:54

Τι ισχύει τελικά με την κουμπαριά των οικογενειών Μητσοτάκη και Ξυλούρη: Το δημοσίευμα, η κόντρα και η αλήθεια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε κουμπαριά Ξυλούρη – Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για ψέματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:28

Τσουκαλάς για συλλογικές συμβάσεις: Μικρό και διστακτικό βήμα μετά από επτά χαμένα χρόνια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε "εντυπωσιασμένος" από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι "καταργεί μνημονιακούς νόμους".

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 26 Νοε 2025 | 20:44

Πηγές ΝΔ: Κρίσιμα ερωτήματα για τον Λ. Αντωνόπουλο που "καίνε" τον Ν. Ανδρουλάκη

Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τον κ. Αντωνόπουλο να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Νοε 2025 | 18:37

ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν μεταβίβασα δικαιώματα, δεν γνώριζα Φραπέ και Χασάπη", είπε ο πρώην Γραμματέας Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην Γραμματέας Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Αντωνόπουλος στην εξεταστική δήλωσε πως δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΑΣΟΚ 25 Νοε 2025 | 14:00

Στο μνημείο της Κυριακής Γρίβα ο Ανδρουλάκης: "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πληγή της έμφυλης βίας"

"Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και ήρθαμε εδώ να αφήσουμε ένα λουλούδι στη μνήμη μιας νέας γυναίκας, της Κυριακής Γρίβα".

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 25 Νοε 2025 | 10:48

Δημοσκόπηση Interview: Χαμηλές πτήσεις για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , με 20% αναποφάσιστους - "Κόβουν" κρέας και ψάρι λόγω ακρίβειας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, οι πολίτες πιέζονται οικονομικά και το 95% περιορίζει βασικά έξοδα.

ΠΑΣΟΚ 24 Νοε 2025 | 10:30

Δουδωνής: Με τα 60 ευρώ των capital controls του Τσίπρα, θα μπορούσες να πάρεις δύο βιβλία

"Φάγαμε άλλα 4-5 χρόνια μνημόνιο εξαιτίας του Τσίπρα, το βαρύτερο μάλιστα, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας", είπε ο βουλςυτής του ΠΑΣΟΚ.

ΟΜΙΛΙΑ 23 Νοε 2025 | 19:27

Γιώργος Παπανδρέου: "Τα μεγάλα βήματα στην παιδεία έγιναν με το ΠΑΣΟΚ"

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Δυτική Ελλάδα.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 23 Νοε 2025 | 14:49

Η οργισμένη αντίδραση της Διαμαντοπούλου σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να πάει στη ΝΔ - "Οι ανοησίες να σταματήσουν"

Η πρώην επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έδειξε εκνευρισμένη και χαρακτήρισε ως ανοησίες ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Νοε 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ και "Φραπέ": Η κυβέρνηση λειτούργησε από την αρχή ως ένα καθεστώς ανοχής στην ανομία

"Πώς να πιστέψουμε, λοιπόν, ότι σήμερα δεν υπάρχει συνεννόηση ειδικά με τον κ. Ξυλούρη, ο οποίος είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας", είπε ο κ.Τσουκαλάς

22 Νοε 2025 | 12:51

Τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο

Την πραγματική πρόθεση ψήφου θα την ξέρουμε όταν προκηρυχθούν οι εκλογές ή τουλάχιστον γίνουν ορατό ενδεχόμενο. Και τότε θα δούμε ενδεχομένως πολύ διαφορετικά ποσοστά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 21 Νοε 2025 | 10:54

Ανδρουλάκης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε ότι υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής από την Ευρώπη

Υπογράμμισε ότι πρέπει η χώρα να κινηθεί στρατηγικά στους διπλωματικούς άξονες

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 Νοε 2025 | 20:16

Δημοσκόπηση MRB: Πάνω από 15 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - Οι πολίτες θέλουν νέα κόμματα

Στο 29,1% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στο 13,5% του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB - Δυσαρέσκεια στους πολίτες για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Νοε 2025 | 18:58

Κόντρα Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Νέο κεφάλαιο συγκάλυψης στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την γαλάζια εγκληματική οργάνωση - Είπατε ψέματα"

Υποστήριξε επίσης ότι "ο Φραπές, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, κομματάρχης και συνδαιτυμόνας του κ. Μητσοτάκη, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την Εξεταστική Επιτροπή

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 17:03

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης για την κατάθεση Χασάπη: "Δεν είδε, δεν άκουσε - Παρίστανε και το θύμα"

"Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι απαντήσεις του για τη σχέση του με τον πρώην υπουργό κ. Βορίδη", σημειώνουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 12:23

Διαμαντοπούλου: Δεν απειλεί το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας που ηττήθηκε 5 φορές και το κόμμα του υπέστη 7 διασπάσεις

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας "έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού που διαιρεί σταθερά και τώρα διαιρεί τον δικό του χώρο".

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 19 Νοε 2025 | 20:24

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ χρειάστηκε μισή μέρα για να καλύψει την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του Λαζαρίδη

"Το πιο προβληματικό και ανησυχητικό, όμως, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η φιλελεύθερη παράταξη όχι μόνο ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, αλλά τις υπερασπίζεται και τις βάζει στη βιτρίνα της", λέει το ΠΑΣΟΚ

H ANAKOINVSH 19 Νοε 2025 | 18:53

ΝΔ: Υποκριτικό παραλήρημα του ΠΑΣΟΚ για M. Λαζαρίδη - Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για "άθλια μεθοδολογία, που συνοδεύεται και από απίστευτα ψέματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Νοε 2025 | 14:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τον Λαζαρίδη ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον μάρτυρα και εκείνος απαντά με μήνυση

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά Λαζαρίδη, αναφέροντας ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του μάρτυρα φωνάζοντας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ 18 Νοε 2025 | 18:01

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ και αντιπολίτευσης για την κατάθεση της Πολιτοπούλου: "Σοβαρά ερωτήματα"

"Νέα σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τον ρόλο του Μόσχου Κορασίδη, στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από την κατάθεση της υπαλλήλου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζωής Πολιτοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή", υποστήριξαν πηγές της ΝΔ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Νοε 2025 | 15:13

ΠΑΣΟK και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κυβερνητική απόφαση είναι το "gov.gr" - 100% σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την κατάθεση του Διευθυντή Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική Επιτροπή

ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ 17 Νοε 2025 | 20:54

Πολυτεχνείο: Με μεγαλειώδη πορεία τιμήθηκε η επέτειος - Για 23.000 κόσμο κάνει λόγο η ΕΛΑΣ - 13 συλλήψεις [εικόνες - βίντεο]

Με μια μεγάλη πορεία, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συλλογικότητες και απλοί πολίτες τίμησαν την 52η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου - Χωρίς επεισόδια

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 17:38

Προσαγωγή του γραμματέα ΠΑΣΠ Παντείου καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ: "Ποιος έχει δώσει εντολές;"

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 72 ελέγχους, 43 προσαγωγές, πέριξ του Πολυτεχνείου, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Νοε 2025 | 16:10

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με Μαρινάκη για τη Θρασκιά: "Τσιπρολογία και άγιος ο Θεός" - "Συμφωνούν με τις δηλώσεις της;"

Το ΠΑΣΟΚ απαντά σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για όσα είπε η βουλευτής Ράνια Θρασκιά για πιθανή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 17 Νοε 2025 | 09:44

Ανδρουλάκης: Ολο και πιο επίκαιρο το Πολυτεχνείο σε μια εποχή που οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι πολλοί

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός δεν είναι Χάρι Πότερ, αλλά εκατ. πολίτες καλούνται να γίνουν για να τα βγάλουν πέρα

Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκομμένος από την πραγματικότητα, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 11:56

Κυκλοφοριακό χάρος: Επίκαιρη επερώτηση ΠΑΣΟΚ για το καθημερινό μαρτύριο στους δρόμους της Αττικής

"Το κυκλοφοριακό χάος και η υποβάθμιση των ΜΜΜ, αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κυβερνητικής αδράνειας", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 14 Νοε 2025 | 09:55

Απάντηση Βαβία σε Λαζαρίδη: Ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές, δεν έχω καμία εμπλοκή με τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Χθες, ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε ότι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο ελέγχεται από την Δικαιοσύνη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 20:11

Βόμβα Λαζαρίδη: "Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλεται για απάτη εκατομμυρίων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ"

"Αυτό το πρόσωπο", τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, "που σήμερα κατονομάζεται σε επίσημη καταγγελία για απάτη δεκάδων εκατομμυρίων, φωτογραφιζόταν δίπλα στον κ. Ανδρουλάκη στην πρόσφατη περιοδεία του στον Έβρο

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Νοε 2025 | 18:11

Ανδρουλάκης: "Εγκληματική οργάνωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκλεβε τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις έκανε μαύρο χρήμα"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε για "γκεμπελισμό" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και "τον αρχηγό του Τάγματος των Γενιτσάρων, Γιώργο Φλωρίδη"

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Νοε 2025 | 18:03

Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ): "Μας προβληματίζουν οι μετρήσεις - Δεν συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ"

Πώς σχολίασε τις δηλώσεις Ανδρουλάκη σχετικά με τις βεντέτες στην Κρήτη και την κριτική της ΝΔ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 13 Νοε 2025 | 14:00

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τα "εγκλήματα τιμής": "Αρκούσε μια συγγνώμη" - "Εκπρόσωπος Τύπου Ομάδας Αλήθειας"

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Φλωρίδη για τα Βορίζια.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 13:51

Χυτήρης: "Ο Ανδρέας μου είπε "είμαι ο τελευταίος των Μοϊκανών"" - Τι του αποκάλυψε για το νεύμα στη Λιάνη

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης αναφέρθηκε στην περίοδο που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν άρρωστος, στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στην κατάσταση του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 13:06

Τσουκαλάς για δηλώσεις Φλωρίδη: "Υπάρχουν "εθιμικές" ανθρωποκτονίες;"

Ο κ. Τσουκαλάς ρωτά αν "μπορεί να μας εξηγήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τι εννοεί ο υπουργός όταν κάνει λόγο για "έθιμο που κρατά αιώνες"".

ΚΟΝΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ-ΠΑΣΟΚ 13 Νοε 2025 | 09:02

Η φράση Ανδρουλάκη για τα "εγκλήματα τιμής" που άναψε φωτιές: Τα καρφιά Μαρινάκη και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Μία φράση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στα Βορίζια έφερε νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Νοε 2025 | 12:10

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής στις επόμενες εκλογές - Μη αναστρέψιμη η πορεία της ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για την εξωτερική πολιτική, ξεκινώντας από το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 12 Νοε 2025 | 09:39

Νέες αιχμές Γερουλάνου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουμε "έκρηξη" δημοκρατίας τώρα [βίντεο]

Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι χρειάζονται αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 16:28

Ανδρουλάκης στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο: "Έκαναν τον ΟΠΕΚΕΠΕ ένα ρουσφετομάγαζο, το οποίο παράγει διαφθορά"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέκρινε την κυβέρνηση πως "αντί να στηρίξει αγρότες και κτηνοτρόφους, τους έχει φέρει στα όριά τους..."

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.