Ζουράρις για αλλαγή φύλου: Είναι διαταραχή, σαν παιδική ασθένεια

"Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης". Έτσι χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις το θέμα της αλλαγής φύλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

zouraris-gia-allagi-fulou-einai-diataraxi-san-paidiki-astheneia
SHARE THIS
0
SHARES

"Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια, όπως ο παιδικός διαβήτης". Έτσι χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις το θέμα της αλλαγής φύλου, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 

"Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας. Εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα", είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Real FM

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ο κ. Ζουράρις απάντησε:

"Προφανώς", είπε προσθέτοντας όμως ότι η Εκκλησία δικαιούται να παρεμβαίνει στο ζήτημα.

"Βεβαίως δικαιούνται. Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική", κατέληξε.

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook