Follow us

Τατσόπουλος σε Ακρίτα για Σαββόπουλο: Σε 30 χρόνια δεν θα θυμούνται τι ψήφισε - Τη Συννεφούλα θα την τραγουδούν ακόμα

Ο Πέτρος Τατσόπουλος πήρε θέση στην κόντρα Ακρίτα - Σαββόπουλου για την αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΡΙΤΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα σχολίασε αρνητικά τον συνθέτη Διονύση Σαββόπουλο που δήλωσε ότι ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα έγραψε ότι θα του επέστρεφε τον δίσκο του "Φορτηγό" που αγόρασε όταν ήταν μικρή και της τον υπέγραψε, προκαλώντας αντιδράσεις. Πολύ βαρετοί όλοι αυτοί οι "ό,τινάνοι" που επιτίθενται στον Σαββόπουλο έγραψε ο Χρήστος Χωμενίδης, ενώ το μέρος του Νιόνιου πήρε και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

"Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη "Συννεφούλα" θα την τραγουδούν ακόμη" ανέφερε, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, ο κ. Τατσόπουλος πήρε θέση για την κόντρα Ακρίτα-Σαββόπουλου, με μια ανάρτηση του στο Facebook.

"Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη "Συννεφούλα" θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου", έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος στην ανάρτησή του.

Η πλήρης ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

Μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσων εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική(δεν εξαιρώ τον εαυτό μου), είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να "μην μιλιούνται" επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του... στο δημοψήφισμα του 2015.

Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη "Συννεφούλα" θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει, σε ανάρτησή της, για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω".

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Διονύση Σαββόπουλο

"Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο "Νιόνιος" με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο "Το φορτηγό" (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον εδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: "Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος". Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω".

Στη συνέχεια, η Έλενα Ακρίτα επανήλθε με νέα ανάρτηση. "Έλα σε παρακαλώ. Έλα που θα μάς κουνήσετε το δάχτυλο ποιον θα γουστάρουμε και ποιον όχι. Έλα που όταν εσείς ξεσκίζετε τον Κραουνάκη, την Τάνια, τον Φοίβο, τη Μποφίλιου είναι καλά. Έλα κάνε μου τη χάρη που οι ακροδεξιοί λατρέψατε ξαφνικά τα τραγούδια του Σαββόπουλου, λες και τα ξέρατε κι από χτες. Άσε με αγάπη μου να χαρείς, έλα μπράβο βραδιάτικο", είχε αναφέρει.

Διονύσης Σαββόπουλος: Ελπίζω σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Την πίστη του ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει την απόφαση τους για το τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής καθώς και για το ότι ο ίδιος ελπίζει σε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είχε εκφράσει το πρωί της Τρίτης ο Διονύσης Σαββόπουλος.

"Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του ανεξαρτήτως του τι θα πω εγώ ή εσύ" είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Διονύσης Σαββόπουλος τονίζοντας ότι "ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της ΝΔ".

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξέφρασε τον σεβασμό του σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και τους ηγέτες τους, σχολιάζοντας ότι τα κόμματα αυτά είναι δυνάμεις της πατρίδας και τους Έθνους.

Άσκησε κριτική στα κόμματα της "υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας" που, όπως ανέφερε, διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξενοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση. "Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα" ανέφερε.

Όπως τόνισε ο Διονύσης Σαββόπουλος η στάση αυτή μπορεί να αποβεί πάρα πολύ επικίνδυνη, γιατί τα πράγματα πια, είναι πάρα πολύ δύσκολα. "Οι εποχές έχουν αλλάξει. Μας χρειάζεται μια ωριμότητα" τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγάλος τραγουδοποιός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 18:10

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ θέλει να φρενάρει τον "κομμουνιστή" Μαμντάνι - "Όποιος Εβραίος τον ψηφίσει, είναι χαζός"

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης με τους Δημοκρατικούς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο στόχαστρό του το τελευταίο διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 04 Νοε 2025 | 13:27

Κρίσιμες κάλπες στη Ν.Υόρκη: Γιατί το early voting δείχνει Μαμντάνι και μεγάλο εκλογικό "χαστούκι" στον Τραμπ

Αλλαγές στον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ ενδέχεται να φέρουν οι κάλπες που στήνονται σε Νέα Υόρκη αλλά και Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια και Καλιφόρνια

34ΧΡΟΝΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:49

Ο αντι-Τραμπ Μαμντάνι: Γιος Ινδών που γεννήθηκε στην Ουγκάντα, ετοιμάζεται για δήμαρχος Ν.Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 02 Νοε 2025 | 18:13

Ανησυχία στη Γερμανία: Σταθερά πρώτο κόμμα η ΑfD στις δημοσκοπήσεις

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/ CSU) ακολουθεί δεύτερη με 25%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κινούνται στο 15%. Αριστερά (Die Linke)και Πράσινοι (Die Grünen) καταγράφουν 11%

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ" 31 Οκτ 2025 | 22:55

Ολλανδία: "Παρατυπίες" στις εκλογές καταγγέλλει ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς

"Υπάρχει χιονοστιβάδα μηνυμάτων αυτού του είδους από όλη τη χώρα - Θα ήταν καλό να γίνει έρευνα", τόνισε ο Βίλντερς

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ 31 Οκτ 2025 | 18:23

Χανιά: Θρίλερ με την εκλογή μητροπολίτη - Οι μαφιόζοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση Καμμένου για τον εκλεκτό τους

Αναβολή της εκλογής του νέου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΚΡΙΜΑ 31 Οκτ 2025 | 15:51

Όταν ο Νιόνιος είπε όχι στην ιδέα να κατέβει για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Όπως γράφει η Καθημερινή, η ιδέα άρεσε αρχικά στον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά στράβωσε λόγω των κομματικών

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 08:37

Γερουλάνος: Λάθος η άδεια καρέκλα στην κηδεία Σαββόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όμως ήταν εκεί

"Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

38 ΕΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 07:15

Εκλογές στην Ολλανδία: Ρομπ Γέτεν, ένας πρώην αθλητής και ανοιχτά ομοφυλόφιλος που προαλείφεται για πρωθυπουργός

Ο Ρομπ Γέτεν προβλέπεται να γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός της Ολλανδίας, και ο πρώτος που έχει δηλώσει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ 29 Οκτ 2025 | 22:56

Νέα σελίδα στο πολιτικό σκηνικό της Ολλανδίας - Το exit poll δίνει νικητή το φιλοευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα D66

Οι ψηφοφόροι στην Ολλανδία φαίνεται πως γύρισαν την πλάτη στον ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 29 Οκτ 2025 | 09:16

Λατινοπούλου: "Ζήτω ο Μεταξάς, ο φωτισμένος ηγέτης - Να απολυθούν σκουπίδια εκπαιδευτικοί"

"Ο Μεταξάς είπε "ΟΧΙ" στον Ιταλό πρέσβη και ο λαός ακολούθησε τον πεφωτισμένο ηγέτη του στον πόλεμο", είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

"ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ" 27 Οκτ 2025 | 20:15

Ο Πολάκης απαντά για την κηδεία Σαββόπουλου: "Καλά κάναμε και δεν πήγαμε - Ούτε εκείνος θα ήθελε να πάμε"

Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία με "την τελευταία φορά που ασχολήθηκα -μετά από αισχρή πρόκληση- με τον εκλιπόντα!"

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 27 Οκτ 2025 | 17:50

Αυτός είναι ο γηραιότερος ηγέτης όλου του κόσμου - Ο Πολ Μπίγια επανεξελέγη σε ηλικία 92 ετών

Η αντιπολίτευση στο Καμερούν καταγγέλλει πυροβολισμούς κοντά στο σπίτι του αντιπάλου του

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 12:59

Τσουκαλάς για απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου: "Eίχε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό"

Ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε λόγο για μία "εικόνα σκηνοθετημένη ώστε να εγείρει συζητήσεις".

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27 Οκτ 2025 | 11:45

Δρυμιώτης: "Το να είσαι Αριστερός έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας - Ντροπή που δεν πήγαν στην κηδεία του Σαββόπουλου"

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την απουσία εκπροσώπων της Αριστεράς από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 26 Οκτ 2025 | 19:08
26 Οκτ 2025 | 09:52

Δύο ποιητές μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ένας δημιουργός που κατανοούσε ποιητικά τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τους παλαιότερους και ο Δημήτρης Αγγελής από τους νεότερους, μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 26 Οκτ 2025 | 09:19

Διονύσης Σαββόπουλος: "Πού ήσουνα χθες Αριστερά μου;" - Η φωτογραφία με τα άδεια καθίσματα στην Μητρόπολη

Κανένας από τους αρχηγούς των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων δεν βρέθηκε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 25 Οκτ 2025 | 19:14

Το σημείο όπου ετάφη ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, πολίτες άφηναν λουλούδια

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 17:07
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 17:02

Θλίψη, συγκίνηση και περηφάνια στο τελευταίο αντίο της Ελλάδας στον μεγάλο Διονύση Σαββόπουλο [εικόνες - βίντεο]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 16:26

Συγκινημένος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Μου είπαν ότι καταργείς το πένθος, τότε εγώ για ποιον κλαίω;

"Ανέδειξες το πολύτιμο, ανέβασες το επίπεδο της χώρας συνολικά και το επίπεδο του καθενός και της καθεμιάς προσωπικά"

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 15:13

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκλονιστική η Δήμητρα Γαλάνη στον επικήδειο: "Είσαι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μου - Ξεκουράσου"

"Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας. Εσύ θα λείπεις, θα μου λείπεις"

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 25 Οκτ 2025 | 13:54

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης: "Φύγανε όλοι - Παρακαλώ τους νέους..."

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δήλωσή του για τον Διονύση Σαββόπουλο

«ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ» 25 Οκτ 2025 | 12:14

Διονύσης Σαββόπουλος: Συντετριμμένη η οικογένεια του στη Μητρόπολη - Συγκίνησαν οι πένθιμες μελωδίες - [βίντεο]

Στη Μητρόπολη παρευρίσκονται καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:53

Νικήτας Κακλαμάνης για Διονύση Σαββόπουλο: Υπήρξε μοναδικός και γι’ αυτό θα παραμείνει αναντικατάστατος

"Εγώ ήλθα να αποχαιρετήσω τον Διονύση Σαββόπουλο με τον δικό μου τρόπο"

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:48

Θηβαίος για Σαββόπουλο: "Χάσαμε όλοι τον παππού μας που μας έλεγε παραμύθια - Εφυγε το πρωτότυπο και μείνανε τα αντίγραφα"

"Έχουμε μιλήσει όλοι, όλος ο κόσμος μιλάει με τα πιο σπουδαία λόγια για αυτόν τον υπέροχο Ελληνα."

25 Οκτ 2025 | 11:11

Διονύσης Σαββόπουλος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Νιόνιο", συγκίνηση στο τελευταίο αντίο με το "Ας κρατήσουν οι χοροί"

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 25 Οκτ 2025 | 10:15

Στο σχολείο του Διονύση Σαββόπουλου στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστες ιστορίες από ένα παιδικό του φίλο [βίντεο]

Ο παιδικός φίλος του "Νιόνιου", Γιάννης Αικατερινάρης, μίλησε για τον ίδιο και πως ήταν στα νιάτα του, αλλά και πως από μικρή ηλικία και μετέπειτα "σκάρωνε" τα τραγούδια του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ 25 Οκτ 2025 | 10:09

Διονύσης Σαββόπουλος: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω της κηδείας του

Λόγω της τέλεσης της εξοδίου ακολουθίας του Διονύση Σαββόπουλου

25 Οκτ 2025 | 08:21

Η στιγμή που φτάνει η σορός του Διονύση Σαββόπουλου στη Μητρόπολη – Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 11:30

Η σορός του σπουδαίου τραγουδοποιού θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της: Όλο το πρόγραμμα

Με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά του, τις τιράντες του, το γένι, ο Νιόνιος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, ως ένας σύγχρονος λαϊκός ήρωας - Το τελευταίο αντίο στον μελωδικό παραμυθά που μας μεγάλωσε, μας διαμόρφωσε, μας έδωσε αφορμές να ονειρευτούμε.

ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 21:38

Διονύσης Σαββόπουλος: Το συγκινητικό αφιέρωμα - Εκπληξη της μπάντας του Δήμου Αθηναίων [βίντεο]

Προς έκπληξη πολλών παρευρισκόμενων, η μπάντα του δήμου Αθηναίων προσάρμοσε ειδικά το πρόγραμμά της στον αείμνηστο καλλιτέχνη

ΤΙ ΩΡΑ 24 Οκτ 2025 | 18:18

Το Σάββατο η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου - Κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο από την ΕΛ.ΑΣ

Η σορός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 8.30 το πρωί για όσους και όσες θέλουν να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο "Νιόνιο"

ΣΤΟ ORANGE PRESS AGENCY 24 Οκτ 2025 | 14:38

Σαββόπουλος: Τι λέει ο κόσμος για τον θρυλικό συνθέτη - "Μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες - Μια κατηγορία μόνος του"

"Ο Σαββόπουλος ήταν μια κατηγορία μόνος του σαν άνθρωπος - Ένα κίνημα στη μουσική που ακόμα υπάρχει - Ήταν ένας ατομιστής του κλίματος του Μάη του '68" λένε απλοί πολίτες

ΤΟ 2024 24 Οκτ 2025 | 13:31

Η -ιστορική πλέον- συνομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Διονύση Σαββόπουλο: "Η Ελλάδα δεν πεθαίνει και ας έχει πυρετό"

Με ένα βίντεο στο οποίο ο Διονύσης Σαββόπουλος συζητά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 10:43

Η μεγάλη δικαστική διαμάχη του Σαββόπουλου - Πώς ένα πασίγνωστο τραγούδι τον οδήγησε στα δικαστήρια

Η ξεχασμένη ιστορία για ένα διάσημο τραγούδι, που οδήγησε τον Διονύση Σαββόπουλο ως τις δικαστικές αίθουσες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 24 Οκτ 2025 | 08:50

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Ο Μητσοτάκης θα εκφωνήσει τον έναν από τους έξι επικηδείους

Το Σάββατο 25/10, η Ελλάδα θα οδηγήσει τον σπουδαίο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο προς το τελευταίο του ταξίδι.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 18:20

Ακρίτα για Σαββόπουλο: "Έφαγε ξύλο ο Διονύσης στην Ασφάλεια - Κι όμως παρά τους πόνους, τραγουδούσε..."

"Ο Σαββόπουλος στην αρχή είχε δεκαπέντε δημιουργικά χρόνια όπου έγραψε ωραία τραγούδια. Μετά την πολιτική μεταστροφή του, δεν παράγει έργο, απλώς ανακυκλώνει τα παλιά" έγραψε η Έλενα Ακρίτα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 23 Οκτ 2025 | 16:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία - Λαϊκό προσκύνημα το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου έπειτα από ανακοπή καρδιάς

Ο ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΝΙΟΝΙΟ 23 Οκτ 2025 | 14:02

Διονύσης Σαββόπουλος: Φίλος και συνεργάτης του αποκαλύπτει ένα "τεράστιο μυστικό" - "Το γνώριζαν μόνο τέσσερις φίλοι"

"Θέλω να αποχαιρετήσω τον Διονύση Σαββόπουλο αναφέροντας σας ένα τεράστιο "μυστικό" που γνωρίζουν μονό 4 φίλοι", ανέφερε ο καλός φίλος και συνεργάτης του Νιόνιου

ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1967 23 Οκτ 2025 | 11:29

Διονύσης Σαββόπουλος: Σπάνια φωτογραφία από την ημέρα του γάμου του με την Άσπα

Σπάνιο κλικ από την ημέρα του γάμου του Διονύση Σαββόπουλου με τη γυναίκα της ζωής του, Άσπα

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ 23 Οκτ 2025 | 08:48

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Η ιστορία του τραγουδιού του Σαββόπουλου που ένωσε όλους τους Ελληνες

Είναι ένας ύμνος ενότητας και αισιοδοξίας, που μέσα από τη χαρακτηριστική ποιητική ματιά του Σαββόπουλου, αφηγείται την πορεία και τη δύναμη της Ελλάδας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 06:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η τραγική ειρωνεία πίσω από την ημέρα θανάτου του σπουδαίου τραγουδοποιού

Η 21η Οκτωβρίου υπήρξε μία ξεχωριστή ημερομηνία για τον Διονύση Σαββόπουλο αλλά και την ελληνική μουσική

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Οκτ 2025 | 06:00

Μαρκουλάκης για Σαββόπουλο: "Αυτός που πέθανε προχθες στην έσκασε και μην τον κλαις"

Ο Νιόνιος, ο ευρηματικός τραγουδοποιός, ο καλλιτέχνης που μας έκανε να ονειρευτούμε, έφυγε από τη ζωή με την είδηση του θανάτου του να σκορπά πανελλήνια συγκίνηση.

ΗΤΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 23:23

Διονύσης Σαββόπουλος: Όταν ο Μάνος Χατζηδάκις του απαγόρευσε να παίζει τα τραγούδια του - "Ήταν μια στάση ζωής"

"Οσοι περάσαμε από κοντά του, αλλάξαμε τρόπο σκέψης", είχε δηλώσει για τον Μάνο Χατζηδάκι ο Διονύσης Σαββόπουλος

ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 22:12

Το "αντίο" του Ξαρχάκου στον Σαββόπουλο: "Πολεμήθηκε και έγινε βορά, επειδή είχε διαφορετική άποψη ή ιδεολογία"

"Ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ξαρχάκος

ΤΙ ΕΙΠΕ 22 Οκτ 2025 | 20:56

Με τρεμάμενη φωνή ο Γιάννης Πρετεντέρης για τον Σαββόπουλο στον αέρα του Mega: "Ήταν ο κηδεμόνας μας" [βίντεο]

Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

"ΕΦΥΓΕ" 81 ΕΤΩΝ 22 Οκτ 2025 | 17:22

Σαββόπουλος: Ντοκουμέντα από τη λογοκρισία του θρυλικού "Ζεϊμπέκικου" από τη Χούντα λόγω "ανατρεπτικών νοημάτων"

Το τραγούδι του Σαββόπουλου απερρίφθη υπό της πρωτοβάθμιας επιτροπής "διότι δεν συνεμορφώθη με τας υποδείξεις της επιτροπής και περιέχει ανατρεπτικά νοήματα".

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:55

Η Σακελλαροπούλου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Σαββόπουλου: "Τον είδα πριν πεθάνει, ήταν πολύ γλυκός και ήρεμος"

Η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Τρίτης (21/10), λίγο πριν πεθάνει.

«ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕ» 22 Οκτ 2025 | 14:35

Η Καλομοίρα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο: Η επική εμφάνιση μέσα από την τούρτα στο Ηρώδειο

Το καλοκαίρι του 2004, στις συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Ηρώδειο για τα 40 χρόνια μουσικής πορείας του, η 19χρονη τότε Καλομοίρα είχε εμφανιστεί στη σκηνή μέσα από μία τεράστια τούρτα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 13:44

Ο Μίλτος Καρατζάς ξεσπάει σε κλάματα στον "αέρα" για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συναισθηματική του φόρτιση ο Μίλτος Καρατζάς στο άκουσμα του νέου της απώλειας του Διονύση Σαβββόπουλου.

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 12:20

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου - Ποια ημέρα θα γίνει

Στο Α' Νεκροταφείο και δημοσία δαπάνη η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 11:55

Όταν ο Σαββόπουλος αφηγήθηκε τη ζωή του: Ιστορίες για τον "τύπο με τα στρόγγυλα γυαλιά, τις τιράντες, το γενάκι"

Τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η Αριστερά και η στροφή με το "Κούρεμα", η γυναίκα της ζωής του, η Άσπα και η μάχη με τον καρκίνο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ 22 Οκτ 2025 | 11:47

"Το Περιβόλι του Τρελού": Ο δίσκος του Σαββόπουλου που άλλαξε τον ρου της μουσικής ιστορίας και το εμβληματικό εξώφυλλο

Σαν χθες, τη μέρα που ο Νιόνιος έφυγε για τη γειτονιά των Αθανάτων, το 1969, παρουσιάστηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής: "Το Περιβόλι του Τρελού".

΄ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 11:07

Διονύσης Σαββόπουλος: Η συγκινητική αποκάλυψη για τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο

Η αποκάλυψη για την επιθυμία του αγαπημένου μας Νιόνιου τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο

ΕΚΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ 22 Οκτ 2025 | 10:56

Στη γειτονιά του Διονύση Σαββόπουλου στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι ήταν οι "Επαναστάτες της Οδού Ζάννα"

"Η πυξίδα μου πάντα κοιτάζει προς τον Βορρά", έλεγε ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος, που σε κάθε ευκαιρία αναφερόταν στη γενέτειρα πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

22 Οκτ 2025 | 10:39

Διονύσης Σαββόπουλος: Η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση

Ο Διονύσης Σαββόπουλος "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΡΥΛΟΣ 22 Οκτ 2025 | 10:27

Το πασίγνωστο τραγούδι του Σαββόπουλου που αρνήθηκε να πει ο Καζαντζίδης - "Φοβόταν τα λόγια του"

Ο Σαββόπουλος είχε συχνά εκφράσει τον βαθύ του θαυμασμό για την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του Καζαντζίδη.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 09:50

"Οχι κλάψες για τον μέγιστο": Το αντίο του Αρη Δαβαράκη στον Διονύση Σαββόπουλο

Συγκίνηση σκόρπισε στο πανελλήνιο ο χαμός του μεγάλου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 09:35

Οταν το ΑΠΘ τιμούσε τον Διονύση Σαββόπουλο - Η ομιλία του, γεμάτη εικόνες, υπαινιγμούς και εξομολογήσεις

Η αναγγελία του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου λειτούργησε σαν σιωπηλό κλείσιμο μιας μεγάλης συναυλίας, όταν τα φώτα σβήνουν και μένει μόνο η αντήχηση.

ΘΑΝΑΤΟΣ Δ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ 22 Οκτ 2025 | 09:26

Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Διονύση Σαββόπουλο: "Αντίο στον ονειροποιό" [εικόνες]

Ο Νιόνιος δεν είναι πια ανάμεσά μας και ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και ο απλός κόσμος που τον αγάπησε αποχαιρετά τον δάσκαλο, τον διαμορφωτή της ελληνικής μουσικής, τον άνθρωπο που μας χάρισε απλόχερα τη μαγεία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 09:05

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε όλη την αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο - Ο λόγος που "τον ακούγαμε όλοι"

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, που χάραξε νέους δρόμους στην ελληνική μουσική και τέχνη, πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ 22 Οκτ 2025 | 08:27

Ο Αρκάς αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με τον "Καραγκιόζη": "Καλό σου ταξίδι…"

Με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, ο Αρκάς αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, 21 Οκτωβρίου, σε ηλικία 81 ετών.

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΟΝΙΟΣ 22 Οκτ 2025 | 08:24

Το "πολιτισμικό φαινόμενο" Διονύσης Σαββόπουλος - Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και η γυναίκα της ζωής του

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" της Ελλάδας, "έφυγε" σε ηλικία 81 ετών - Υπήρξε ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και καλλιτεχνικής ταυτότητας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 07:56

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ό,τι έζησα μαζί σου, κόσμημα στη ψυχή μου"

Το δικό της "αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο είπε με μια συγκινητική ανάρτηση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΘΛΙΨΗ 22 Οκτ 2025 | 07:35

"Σήμερα μένω για τρίτη φορά ορφανός": Το σπαρακτικό αντίο του Πορτοκάλογλου στον Σαββόπουλο

Με λίγα λόγια και με συγκίνηση, αποχαιρέτησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.

22 Οκτ 2025 | 07:21

Σαββόπουλος "long play" - Το μεγάλο αφιέρωμα του ΣΚΑΪ στον σπουδαίο συνθέτη

Ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού, μέσα από το πνεύμα και την ιδιαίτερη ματιά του Διονύση Σαββόπουλου.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 07:10

Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του "Νιόνιου" - Στο ντοκιμαντέρ "Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος" [εικόνες]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.

22 Οκτ 2025 | 06:54

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με συναυλίες και αφιερώματα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ERTFLIX

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.

"ΒΡΟΧΗ" ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 22 Οκτ 2025 | 00:26

"Ας κρατήσουν οι χοροί". Το "αντίο" του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου στον Διονύση Σαββόπουλο

Τα social media πλημμύρισαν με μηνύματα συγκίνησης για τον θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ 21 Οκτ 2025 | 23:26

Διονύσης Σαββόπουλος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατό του - Τις επόμενες ώρες οι λεπτομέρειες για τον αποχαιρετισμό του

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν παντρεμένος με την Άσπα Αραπίδoυ, με την οποία απέκτησαν δύο γιους

ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ 21 Οκτ 2025 | 23:01

Ο Διονύσης Σαββόπουλος χωρίς "φίλτρα" - Ο σπουδαίος τραγουδοποιός στον τόπο που έβρισκε έμπνευση - Στο Μούρεσι Πηλίου [βίντεο]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε περιγράψει στο τραγούδι "Σου μιλώ και κοκκινίζεις" το μέρος που χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 21 Οκτ 2025 | 21:38

Πέθανε ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος: Ο πρωτεργάτης των Ελλήνων τραγουδοποιών

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπητός Νιόνιος, ο μουσικός μύθος της Ελλάδας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:34

Γιατί η Ακρίτα επιτέθηκε σε Μαρέβα και Λίνα Μενδώνη για το δείπνο στο Βρετανικό Μουσεία - "Δεν ντράπηκε καμία..."

Κριτική προς τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι αλλά και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ασκεί η Ελενα Ακρίτα, με αφορμή, το δείπνο στο Βρετανικό Μουσείο.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ 19 Οκτ 2025 | 20:21

Καταποντίστηκε ο εκλεκτός του Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Ο Τουφάν Ερχιουρμάν διαδέχεται τον Τατάρ στην ηγεσία του ψευδοκράτους

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν έλαβε ποσοστό 62,76% ενώ ο Ερσίν Τατάρ 35,80% - Συγχαρητήρια στον Ερχιουρμάν από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον γγ του ΑΚΕΛ

Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 18 Οκτ 2025 | 13:51

Διονύσης Σαββόπουλος: Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του αλλά και άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον

Ο Διονύσης Σαββόπουλος βρίσκεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας ύστερα από επιβάρυνση της υγείας του και υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ 17 Οκτ 2025 | 20:42

Διονύσης Σαββόπουλος: Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο - Η κατάσταση της υγείας του

Ο Διονύσης Σαββόπουλος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 14 Οκτ 2025 | 12:00

Ακρίτα: "Τις σφουγγαρίστρες σπίτι σας - Μη διανοηθείτε να σβήσετε τα ονόματα των 57 στο Σύνταγμα"

Η Έλενα Ακρίτα κατηγορεί ως υποκριτές όσους λένε ότι νοιάζονται για την εικόνα του μνημείου.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 18:54

Φλοριάν Μπινάι: Ο Αλβανός "Ζελένσκι" που κατεβαίνει για δήμαρχος στα Τίρανα - Κωμικός που μιμείται τον Ράμα

Ο Μπίναϊ ανακοίνωσε το Σάββατο την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχο Τιράνων

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ" 07 Οκτ 2025 | 14:59

Το σχόλιο Ακρίτα για τον πρώην πρωθυπουργό: Θα αγοράσω τη γόβα Τσίπρα εάν πάμε για shopping μαζί με τον Φάμελλο

Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι "αύριο κιόλας πρέπει να γίνει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά".

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"