Follow us

Βορίδης σε Τσίπρα για το κόμμα Κασιδιάρη: Υιοθετείτε τα επιχειρήματά του- Τσίπρας: Μιλάτε εσείς;

Μάχη στη Βουλή ανάμεσα σε Βορίδη και Τσίπρα για το κόμμα Κασιδιάρη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΟΡΙΔΗΣ

Εντονο διάλογο με εκατέρωθεν αιχμές, είχαν νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, για τη διάταξη που βάζει φραγμό στο κόμμα Κασιδιάρη και αποτρέπει την κάθοδό του στις εκλογές. Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί την επιχειρηματολογία του έγκλειστου, καταδικασμένου ναζί, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι αποτελεί ειρωνεία και σουρεαλισμό, ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ να κατηγορεί "σύσσωμη την αριστερά, ως συνοδοιπόρους του νεοναζισμού".

Η ομιλία Βορίδη και τα καρφιά σε Τσίπρα

Αποτελεί μέτωπο στον φασισμό το να υιοθετείτε τα επιχειρήματα των φασιστών, ρώτησε την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

"Για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης [..] δεν έχετε παρά ένα δρόμο: να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο, και να υπερψηφίσετε τη διάταξη, αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι" είπε ο κ. Βορίδης.

Αφού τόνισε ότι η συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον δικαστικό του ΑΠ, "προκειμένου να συζητηθούν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση και στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, είναι απολύτως θεμιτή, κανονική, και επιβαλλόμενη", είπε ότι ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης όσων θίγονται. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα ανέφερε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα, και ότι η διάταξη έρχεται κατόπιν της συνάντησης επειδή διαπιστώνεται η αντισυνταγματικότητα.

Είπε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας το πήγε παραπέρα, ότι εδώ ενδέχεται να έχουμε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα εκτεθεί η χώρα.

"Ούτε οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά". Γιατί έρχεστε και υιοθετείτε αυτή την έωλη επιχειρηματολογία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή; Για να δικαιολογήστε ότι δεν θα ψηφίσετε τη διάταξη; ρώτησε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: Υιοθετείτε την άποψη αυτή; Με αυτό τον τρόπο συμπράττετε στην άποψη να μπει φραγμός σε αυτό το νομικό παράδοξο, για να μην πω απαράδεκτο, ώστε οι εγκληματίες να εμφανίζονται ως αρχηγοί πολιτικών κομμάτων;

Βοηθάτε με αυτό τον τρόπο, αφού συμμεριζόμαστε κοινό στρατηγικό στόχο ή σας έχουν τυφλώσει οι προεκλογικές στοχεύσεις ή η αναφορά σε συγκεκριμένο ακροατήριο; Στο αντισύστημα, στην θολούρα, στην οργή, τους οργισμένους, τους αγανακτισμένους;

Διαβάστε Επίσης

Το δίλημμα είναι σαφές και η αγόρευση του κ. Τσίπρα δυσκολεύει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ: "Μετά από αυτή την αγόρευση, για να αποσείσετε το βάρος αυτής της αγόρευσης και επιχειρηματολογίας δεν έχετε παρά ένα δρόμο: να συνταχθείτε μαζί μας στο στρατηγικό στόχο και να υπερψηφίσετε τη διάταξη αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι" κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Βορίδης Βουλή

Η απάντηση Τσίπρα σε Βορίδη: Μιλάτε εσείς, με αυτό το παρελθόν;

Ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας για το κόμμα Κασιδιάρη, αναφέρθηκε και πάλι στις "προειδοποιήσεις" του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επισήμανση του "κινδύνου" όσον αφορά τις "θεσμικές παλινωδίες" της κυβέρνησης, αλλά και στη λύση που είχε προτείνει, στη βάση της θέσης των "πλέον έγκριτων συνταγματολόγων" και απέρριψε η κυβέρνηση.

"Αυτή είναι η τρίτη τροπολογία που φέρνετε για το θέμα", είπε, υποστηρίζοντας πως αυτό "θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη και αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο", δηλαδή χωρίς "να αποφασίζουν οι δικαστές και στη κρίση τους να επαφίεται η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει πολιτική σχέση ή συνάφεια ιδεολογική με τους καταδικασθέντες.

Γιατί αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί ανοίγει κερκόπορτα στο μέλλον. Γιατί αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου", τόνισε ενώ επισήμανε ότι ο Κασιδιάρης ήδη τα τελευταία χρόνια "κάνει προεκλογικό αγώνα με ανοχή της κυβέρνησης" και ότι το "μπλόκο στον Κασιδιάρη" που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση δεν το κατάφερε γιατί έφτιαξε έναν "νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα".

Αφησε, δε, αιχμές για στελέχη της κυβέρνηση ότι προσπάθησαν να "πείσουν τους δικαστές του πρώτου τμήματος, του αρμοδίου να κρίνει" και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Επικρατείς, ότι "ξεμονάχιαζε" δικαστικούς στα καφενεία πέριξ του Μαξίμου", προκειμένου να τους πείσει.

Διαβάστε Επίσης

"Και μόλις διαπιστώσατε ότι δεν έχετε πλειοψηφία, έρχεστε με νέα τροπολογία να αλλάξετε τη σύνθεση του τμήματος μπας και βρείτε πλειοψηφία. Αν δεν ισχύουν αυτά, δώστε επιτέλους μια πειστική εξήγηση για όσα συμβαίνουν. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για τη Δημοκρατία. Είναι θλιβερά", συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για "διαρκή" επιχείρηση "χειραγώγησης της δικαιοσύνης".

"Στην ευαίσθητη αυτή περίπτωση που αφορά τη προστασία της Δημοκρατίας από τους εχθρούς της, την προστασία του Συντάγματος από αυτούς που επιθυμούν να το καταλύσουν, η θεσμική σας αποκοτιά, η βαναυσότητα και ο ερασιτεχνισμός σας, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα", δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι γίνονται "εν τέλει οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη".

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι "με όσα καταγράφονται στο δημόσιο βίο τις τελευταίες ημέρες, δίνει επιχειρήματα σε όσους καταθέσουν συνδυασμό προκειμένου να προσφύγουν για την ακύρωση των εκλογών στο Ανώτατο δικαστήριο, στο εκλογοδικείο, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου". "Και φανταστείτε τι μεγάλη ντροπή για τη χώρα και τη δημοκρατία. Και τι μεγάλη ώθηση στην Ακροδεξιά, θα ήταν αν τελικά βγει μια απόφαση που θα τους δικαίωνε", πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για "παιχνίδια με τη φωτιά" της κυβέρνησης εξαιτίας του "θεσμικού της ερασιτεχνισμού".

Τσίπρας Βουλή για Κασιδιάρη

Σχολίασε, επίσης, ότι θα ήταν "σουρεαλιστικό" ο κ. Βορίδης, "πρώην γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ" να κατηγορούσε "σύσσωμη την αριστερά ως συνοδοιπόρους του νεοναζισμού", κάτι που, όπως είπε, έκανε ο πρωθυπουργός "χωρίς ντροπή". "Η μάχη με το φασισμό είναι εκεί έξω. Στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Και η θεσμική απάντηση απέναντι στο φασισμό, οφείλει να είναι σαφής και να δίνεται με την προσήκουσα σοβαρότητα", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση "έστω και στο και πέντε", να σοβαρευτεί και να προσχωρήσει "σε μια ορθή λογική και στάση νομοθέτησης που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θα δημιουργεί εικόνες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης".

"Αρκετή ζημιά έχετε ήδη κάνει στη δημοκρατική λειτουργία, με τις παρακολουθήσεις, με τη περιστολή του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας. Μη κάνετε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά με επανάληψη της ίδια επιπολαιότητας. Μην επιμείνετε σε επικίνδυνες θεσμικές ακροβασίες που θα βάλουν τη θεσμική τάξη σε περιπέτειες και θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά" είπε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "θα αποφύγουμε τα χειρότερα" και ότι η επόμενη Βουλή θα είναι "προοδευτικής πλειοψηφίας".

Τσίπρας: Αρκετή ζημιά έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του με "απολογισμό" της τετραετούς διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού εγκάλεσε τον πρωθυπουργό που "δεν ήρθε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του" και αποφεύγει ακόμα και την "τηλεοπτική αντιπαράθεση" μαζί του, πρότεινε να στείλει στο πόδι του τον κ. Βορίδη.

"Ο ίδιος δεν πρόκειται να έρθει γιατί γνωρίζει όπως και οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν ότι δε θα τα πάει καλά όπως δεν τα πήγε καλά τα τέσσερα χρόνια τώρα σε όλες τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχα εδώ στη Βουλή", είπε, τονίζοντας πως πηγαίνοντας προς τις κάλπες ο κόσμος θέλει να ακούσει "επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις και όχι συνθήματα, όχι επικοινωνιακά σποτ", θέλει "αντιπαράθεση επιχειρηματολογίας".

Ως εκ τούτου, αναφέρθηκε στις "προγραμματικές δεσμεύσεις και στόχους" του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθώντας να αποδομήσει τις υποσχέσεις του για "λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, καλές και νέες δουλειές, καλύτερους μισθούς και υψηλότερες συντάξεις, αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία".

Όσον αφορά τους φόρους, είπε πως τους μείωσε μόνο "για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες", ενώ "εξάντλησε τους φτωχούς και τους μεσαίους". Για τις επενδύσεις, σχολίασε πως "η επενδυτική έκρηξη παραπέμπεται ξανά για τον επόμενο χρόνο, το 2023", ενώ, υπογράμμισε πως όσες επενδύσεις γίνονται "δεν είναι παραγωγικές", παραπέμποντας και στο σχετικό άρθρο του Κώστα Σημίτη, όπου έγραψε ότι "στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds που χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες" κάτι που "δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός".

Σχετικά με τα εργασιακά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "από την επόμενη των εκλογών έβαλε μπροστά τον οδοστρωτήρα" και "όταν ξέσπασε η πανδημία την αντιμετώπισε ως ευκαιρία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας".

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Για τις συντάξεις, σημείωσε ότι "η μόνη αύξηση που είδαν οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ", ενώ για την Υγεία και την Παιδεία έκανε κριτική σε διάφορα ορόσημα της τετραετίας, από "τα αρνητικά ρεκόρ στις απώλειες ανά εκατομμύριο" και "τα δήθεν δεν ήξερα του πρωθυπουργού για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα", μέχρι "το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης" και "τα χαμένα εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία". Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στις παρακολουθήσεις, ενώ μιλώντας για "αξιοκρατία και διαφάνεια", στηλίτευσε τα "golden boys της ΔΕΗ" και τους "κομματάρχες" όπως και τη "συγκάλυψη στην υπόθεση των υποκλοπών".

"Αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, που υποσχέθηκε καλύτερες και περισσότερες δουλειές, που υποσχέθηκε καλύτερους μισθούς, που υποσχέθηκε ασφάλεια, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να ζουν σε μια εργασιακή ζούγκλα και τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια στο σούπερ μάρκετ, στη βενζίνη, στο ρεύμα και έχει δημιουργήσει ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας για όλα. Για την κοινωνική προστασία, για την υγεία για την εγκληματικότητα, για όλα", τόνισε, προσθέτοντας πως δεν έχει μόνο σημασία τί έκαναν αλλά και πώς το έκαναν, "με ποιον τρόπο λειτούργησε η Βουλή".

Έκανε λόγο για "συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να απαξιώσει το έργο και τη βαρύτητα της", σχολιάζοντας ότι "δεν απαντήθηκε ποτέ ξανά το φαινόμενο να έχουμε στην πραγματικότητα πολλά μικρά νομοσχέδια μέσα σε μια τροπολογία" και ότι ακόμα και σήμερα, κάνουν το "ίδιο": "τροπολογίες για κάθε λογής εξυπηρετήσεις, ακόμα και τιμωρητικές για την ηγεσία ανεξάρτητων αρχών, όπως η ΑΔΑΕ".

"Αυτή η τετραετία λοιπόν κλείνει σήμερα. Και κλείνει με ένα νομοσχέδιο σκούπα, και με τη 3η κατά σειρά απόπειρά σας να νομοθετήσετε για το κόμμα της Ακροδεξιάς. Που δείχνει, το θεσμικό ερασιτεχνικό και την απαξία σας για τη κοινοβουλευτική διαδικασία", πρόσθεσε.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για την "ιδιωτικοποίηση" του νερού

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην τροπολογία που έφερε το κόμμα του για την ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ΝΔ για "υποκρισία" και τον πρωθυπουργό για "κωλοτούμπα μετά την κατακραυγή της πλειοψηφίας της κοινωνίας" όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι θα "ξαναφέρει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο".

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει "τέσσερα χρόνια" που προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τη διαχείριση του νερού, "με συγκεκριμένο σχέδιο" και την κάλεσε, αν όντως δε θέλει την ιδιωτικοποίηση του νερού, να ψηφίσει τώρα την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιστρέψουν σήμερα οι μετοχές σε δημόσιο έλεγχο.

"Ένα από τα βασικά διλήμματα της κάλπης είναι: Υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό Δημόσια αγαθά; Ή εμπόρευμα για ξεπούλημά και αισχροκέρδεια ;", είπε, τονίζοντας πως "μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή ακόμη χειρότερα μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκης θα αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο από τις αντιστάσεις της κοινωνίας αυτά τα τέσσερα χρόνια" και πως μόνη "ελπίδα και η προοπτική να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας για αυτά τα δημόσια αγαθά" είναι μια "προοδευτική κυβέρνηση" αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρθει πρώτο κόμμα στις 21 Μαΐου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΟΠΕΚΕΠΕ 14 Οκτ 2025 | 11:17

Το ασυνήθιστο email του Βορίδη σε βουλευτές της ΝΔ που προκάλεσε αίσθηση

Ο Μάκης Βορίδης αντέκρουσε μέσω email τους ισχυρισμούς του Γρηγόρη Βάρρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΡΑΠΕ» 14 Οκτ 2025 | 08:46

"Χασάπης" για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχω καμία σχέση με τις παράνομες επιδοτήσεις - Είμαστε φίλοι με τον Βορίδη, μου βάφτισε ένα εγγονάκι

Ο "Χασάπης" υπήρξε σύμβουλος του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στενός φίλος με τον Γιώργο Ξυλούρη, ή "Φραπέ", το όνομα του οποίου επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Οκτ 2025 | 13:58

Κανέλλη για Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου

Η Λιάνα Κανέλλη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "έρχεται τώρα να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ανθρώπων που πούλησε".

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Οκτ 2025 | 19:07

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγελίες για παράνομη εισαγωγή εμβολίων

Καθολικό πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των αιγοπροβάτων της χώρας, υπό την εποπτεία των αρμόδιων αρχών, ζητάει με υπόμνημά της η Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 19:41

Αλέξης Τσίπρας: "Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή"

Ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί, προτείνει και αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Οκτ 2025 | 10:48

Βορίδης για Βάρρα και εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα - Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες"

Όταν κληθώ στην εξεταστική θα πω γιατί απολύθηκε ο κ. Βάρρας, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Οκτ 2025 | 12:47

Βορίδης για Βάρρα: "Δεν τοποθετώ εγώ ανθρώπους στο Μαξίμου - Φαντάζομαι ότι εγώ είμαι ο Μάκης"

"Δηλαδή, τι έκανε τέσσερα χρόνια; Γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση; Γιατί δεν υπέβαλε μήνυση;", αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:48

Λινού: Πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Τσίπρας - Οχι μόνο καλοδεχούμενη η κίνησή του, αλλά απαραίτητη

"Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει το ρόλο της ενότητας του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου", δήλωσε η Αθηνά Λινού.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:38

Άρειος Πάγος: Οι παππούδες υποχρεούνται να πληρώνουν διατροφή όταν ο πατέρας δεν μπορεί ή δεν θέλει

Η υπόθεση με ζευγάρι παππούδων, οι οποίοι αρνήθηκαν να καταβάλουν 280 ευρώ μηνιαίως για τη διατροφή της εγγονής τους, παρότι διέθεταν σημαντική ακίνητη περιουσία και σταθερά εισοδήματα.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 08 Οκτ 2025 | 16:02

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της οργάνωσης - Ένταση με Λαγό

Η Ελένη Ζαρούλια, έχοντας πίσω της στο ακροατήριο τη Μάγδα Φύσσα, επανέλαβε πως η ίδια και ο σύζυγος της πληροφορήθηκαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επομένη ημέρα

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 12:27

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από δήμαρχος, κλητήρας - Δεν χτίζεις καινούργια κτίρια με παλιά υλικά

Ανέφερε ότι "δεν χτίζεις καινούργια κτήρια με παλιά υλικά" και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 10:09

Κωνσταντοπούλου: "Κάποιος ενεργοποίησε τον Τσίπρα - Κτήνος όποιος δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρούτσι"

"Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία ένας εν ενεργεία βουλευτής, πολιτικός να παραιτείται και να μας λέει ότι παραιτείται για να ενεργοποιηθεί πολιτικά" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Οκτ 2025 | 19:32

"Πυρά" Βορίδη κατά Βάρρα: "Αν επιθυμούσε να είναι ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο που του ζήτησα να παραιτηθεί"

Για μία ακόμη θεωρητική κατασκευή, χωρίς πραγματικό υπόβαθρο, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του ο Μάκης Βορίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο Γρηγόρης Βάρρας στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 07 Οκτ 2025 | 16:48

Αλέξης Χαρίτσης για παραίτηση Τσίπρα: Προσωπική πρωτοβουλία μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικών ανακατατάξεων

Μείζον ζήτημα, η πλατιά ενωτική πρωτοβουλία στην Αριστερά, για να υπάρξει ευθέως αντιπαραθετικό σχέδιο στην πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

"ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ" 07 Οκτ 2025 | 14:59

Το σχόλιο Ακρίτα για τον πρώην πρωθυπουργό: Θα αγοράσω τη γόβα Τσίπρα εάν πάμε για shopping μαζί με τον Φάμελλο

Η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε ότι "αύριο κιόλας πρέπει να γίνει η σύγκλιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΜΟΝΟ ΕΝΑ 07 Οκτ 2025 | 12:53

Το αιχμηρό σχόλιο της "Πανδώρας" των Νέων: Ο Τσίπρας επέστρεψε με ένα ψέμα

Ο Στέφανος Κασιμάτης ως Πανδώρα στην εφημερίδα τα Νέα, σχολιάζει την επιστροφή Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΣ 07 Οκτ 2025 | 10:10

Μαρινάκης για παραίτηση Τσίπρα: Δε θα κριθεί η κυβέρνηση από τη σύγκριση μαζί του, δεν βαζουμε τόσο χαμηλά τον πήχη

"Με ένα "σκιάχτρο" δεν μπορεί να αλλάξει η βούληση των πολιτών" είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 06 Οκτ 2025 | 15:38

Ειρωνική ανάρτηση Διαμαντοπούλου για Τσίπρα: Προκαλεί την 7η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τον "κατακερματισμό"…

Το ειρωνικό σχόλιο της Αννας Διαμαντοπούλου για το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 06 Οκτ 2025 | 13:08

Φλωρίδης για παραίτηση Τσίπρα: Άντε πάλι από την αρχή, στο πεζοδρόμιο - Η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα

Πώς σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης την είδηση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:26

Καρφιά Πολάκη για παραίτηση Τσίπρα: "Άρα η συζήτηση δεν γινόταν ερήμην - Καλές θάλασσες με την 5η διάσπαση"

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε σε ανάρτησή του μία φωτογραφία με ένα σκάφος με κόκκινα πανιά να οδεύει σε παγόβουνο.

ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 06 Οκτ 2025 | 12:11

Παπαδημούλης για παραίτηση Τσίπρα: Η ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία διψά για μια πολιτική αλλαγή

"Μακάρι η σημερινή απόφαση και τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα να συμβάλλουν στο να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει.

ΑΝΟΙΓΜΑ 06 Οκτ 2025 | 12:01

Καραμέρος για παραίτηση Τσίπρα: "Πράξη υπέρβασης" από τον ηγέτη του προοδευτικού χώρου

"Το μήνυμα σε όλους εμάς είναι η προοπτική για ένα ταξίδι σε πιο όμορφες θάλασσες", αναφέρει ο Γιώργος Καραμέρος.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 06 Οκτ 2025 | 11:38

Ο Θοδωρής Δρίτσας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: "Θα κρατήσω την έδρα, δεν έχω άλλη επιλογή"

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι πρώτος επιλαχών για να πάρει την έδρα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή μετά την παραίτησή του.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 16:02

Τσίπρας: Χρήσιμη η αριστερά που δεν το βάζει στα πόδια, όταν τολμά να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης

"Η αριστερά είναι χρήσιμη, ιδίως στα δύσκολα" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

04 Οκτ 2025 | 15:03

Ο Τσίπρας απάντησε σε φοιτητές της Σορβόννης για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας γίνεται ερήμην του.

03 Οκτ 2025 | 22:30

Αλέξης Τσίπρας από Σορβόννη: Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας "προοδευτικής στροφής" τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Οκτ 2025 | 10:40

Τσίπρας για Γάζα: "Γεράκι του πολέμου" ο Μπλερ - Διεθνής πειρατεία κόντρα στους ακτιβιστές της ειρήνης"

"Να εγκαταλείψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την παθητική τους στάση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 10:19

Η κοινή φωτογραφία Μπακογιάννη - Τσίπρα στο Στρασβούργο: "Μία από τις καλύτερες ομάδες"

Η κ. Μπακογιάννη έγραψε ότι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου χαρακτηρίστηκαν "ως μία από τις καλύτερες ομάδες του Συμβουλίου".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ 02 Οκτ 2025 | 18:35

Η Μάγδα Φύσσα καταγγέλλει ότι την εξύβρισε χυδαία υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Οι συνήγοροι της οικογένειας κατήγγειλαν λεκτική επίθεση στην Μάγδα Φύσσα από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής

ΕΚΤΑΦΗ 02 Οκτ 2025 | 15:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Fake news του ΑΠΕ ότι ζήτησα αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στη Βουλή ότι δεν υπήρξε προγραμματισμός για την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 08:41

Η αγκαλιά Τσίπρα και Πιπιλή στο Στρασβούργο: "Επιτέλους, βρήκαμε κάτι να μας ενώνει"

Η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε μάλιστα και στην κοινή τους αγάπη για τον Παναθηναϊκό, γράφοντας: "Επιτέλους! Βρήκαμε κάτι να μας ενώνει".

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 23 Σεπ 2025 | 21:46

Τραγωδία στα Τέμπη: Προσπάθεια παρακώλυσης της Δικαιοσύνης κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Τι είπε για τις εκταφές

"Είναι δικαίωμα του ανακριτή να κλείσει την ανάκριση", ανέφερε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και προσέθεσε: "Και όταν την έκλεισαν, υπήρχαν άνθρωποι που του φώναζαν απέξω ότι δεν μπορείς να κλείσεις την ανάκριση. Πού ζούμε, ζούμε σε Δημοκρατία;

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 19:17

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής θυμάτων - Όταν υποβληθεί, θα απαντηθεί άμεσα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αναφέρει ότι εφόσον υπάρξει αίτημα εκταφής για την ταυτοποίηση σορών θυμάτων των Τεμπών, θα εξεταστεί ή θα απαντηθεί άμεσα