Follow us

Η ΕφΣυν χαρακτηρίζει τον Κασσελάκη "θείο από το Σικάγο", αλλά αρνείται ότι υποστηρίζει την Αχτσιόγλου

Σε άρθρο της με τίτλο "Η ΕΦΣΥΝ ούτε ψηφίζει ούτε... τσιρίζει", η εφημερίδα αρνείται ότι υποστηρίζει κάποιον εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Απάντηση στην κριτική ότι στηρίζει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου και "πολεμά" τον Στέφανο Κασσελάκη δίνει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά την ίδια ώρα συνεχίζει την πολεμική κατά Κασσελάκη με ολοσέλιδο άρθρο υπέρ της Αχτσιόγλου.

Μία ημέρα νωρίτερα σε ρεπορτάζ της κατηγορούσε τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη ότι μιλα ως... ναζί και χρησιμοποιεί φρασεολογία ναζιστική, αφού έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνει ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημερινό κύριο άρθρο της με τίτλο "Η ΕΦΣΥΝ ούτε ψηφίζει ούτε... τσιρίζει", η εφημερίδα αρνείται ότι υποστηρίζει κάποιον εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μάλιστα πως δεν είναι "συνιστώσα" του κόμματος.

Αναφέρει παράλληλα ότι έδωσε βήμα σε όλους τους υποψηφίους, χωρίς να δώσει προτίμηση εξαρχής σε κάποιον από τους 5 "μονομάχους", όμως δηλώνει ότι δεν μπορεί "να είμαστε αδιάφοροι ούτε για το πολιτικό περιεχόμενο της αναμέτρησης ούτε για το ήθος και το ύφος της".

"Η Εφ.Συν. δεν ψηφίζει στην εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και δεν τσιρίζει. Καταγράφει, κρίνει και δεν κρύβει την αγωνία της για το μέλλον της Αριστεράς" γράφει χαρακτηριστικά. Αναφέρει όμως δεικτικά σε άλλο άρθρο της τον Στέφανο Κασσελάκη ως θείο από το Σικάγο και σχολιάζει ότι ήρθε να σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την...Αριστερά.

Διαβάστε Επίσης

Το ολοσέλιδο άρθρο για την Αχτσιόγλου

Η ΕΦΣΥΝ, στην τέταρτη σελίδα του φύλλου της και σε ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο "Ποιος φοβάται την Έφη Αχτσιόγλου;", αποκαλεί "θείο από το Σικάγο" τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως εμφανίστηκε τελευταία στιγμή όταν "φάνηκε να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της προτίμησης των μελών η Έφη Αχτσιόγλου" για να "σώσει" το κόμμα από την... Αριστερά.

Το συγκεκριμένο άρθρο σχολιάζει τις πολιτικές θέσεις των δύο υποψηφίων, αναφέροντας πως σε αντίθεση με την συνυποψήφιά του που "έχει καταθέσει αναλυτικά τον πολιτικό της σχεδιασμό και αυτός αναφέρεται ασφαλώς στην Αριστερά", ο Στέφανος Κασσελάκης "θεωρεί οτι δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι παρόμοιο. Αρκείται σε μια σειρά εμφανίσεων, αναρτήσεων και συνθημάτων".

"Υπάρχει βέβαια και η μικρή ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκε πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη αμέσως μόλις εκδηλώθηκε ο ίδιος. Και ασφαλώς πολλοί ξαφνιάστηκαν που δεν είδαν δίπλα του μόνο κάποια στελέχη που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ (και βέβαια όχι από την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ) αλλά και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούνταν εμβληματικά για το κόμμα όπως ο Παύλος Πολάκης ή ο Γιώργος Τσίπρας", αναφέρεται στη συνέχεια του άρθρου.

Με τον συντάκτη Δημήτρη Ψαρρά να στοχεύει τον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Τσίπρα για τους οποίους αναρωτιέται "πώς ανέχονται να συμπλέουν με όσους δηλώνουν σήμερα απέχθεια για την Αριστερά;", υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο μεν Παύλος Πολάκης προέρχεται από το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη και ο Γιώργος Τσίπρας από την ΚΟΕ του Ρινάλντι. Δηλαδή δεν προέρχονται από τον Συνασπισμό που ήταν η πρώτη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρθρογράφος τα βάζει και με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ "από μια ακαθόριστη βάση "μελών"" για την οποία σχολιάζει ότι "είναι πραγματικά ξένη προς την παράδοση της Αριστεράς".

Όπως γράφει "οφείλονται στο ότι το ίδιο το κόμμα παραδίδεται ανήμπορο σε μια σειρά πολιτικών μηχανισμών που επιχειρούν να το ελέγξουν εγγράφοντας "μέλη", τα οποία ούτε είχαν ούτε έχουν καμία διάθεση να αποκτήσουν πραγματική σχέση με την Αριστερά".

Αναφέρει μάλιστα ότι "αυτό το σχήμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μπορεί το 2022 να εκλέχθηκε από τη "βάση" ο Αλέξη Τσίπρας, αλλά ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, οπότε δεν υπήρξε πραγματικά διαδικασία εκλογής. Αντίθετα όταν είχε πρωτοτεθεί το ζήτημα εκλογής προέδρου από τη βάση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το δραματικό καλοκαίρι του 2015 και την αποχώρηση της ομάδας που συγκρότησε τη ΛΑΕ και κυρίως το καλοκαίρι του 2019 μετά την εκλογική ήττα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που πρώτος το αρνήθηκε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Παράδοση, φρεσκάδα και αθηναϊκός ουρανός στο πιάτο: Ένα πανέμορφο εστιατόριο που βλέπει την πόλη από ψηλά

Υπάρχουν γεύματα που τα θυμάσαι για τη γεύση τους, κι άλλα που τα θυμάσαι για τη μαγευτική τους ατμόσφαιρα. Εδώ, υπάρχουν και τα δύο.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 19:42

Η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τη φρεγάτα "Κίμων" - Είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, αψηφώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 16:39

Γιαννόπουλος για επίθεση Παππά: Μου έστελνε μηνύματα να τα βρούμε - Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά

Ο δημοσιογράφος αφηγήθηκε όσα έγιναν τη νύχτα της Τρίτης 16/12 στο Στρασβούργο, όταν του επιτέθηκε ο Νίκος Παππάς

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 16:16

Νίκος Παππάς: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα - Φυγαδεύτηκε μέσω Γερμανίας για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Ο Νίκος Παππάς διαφεύγει τη σύλληψη για τη βίαιη επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 10:28

Άφαντος ο νταής Νίκος Παππάς μετά τις μπουνιές κατά δημοσιογράφου - Διαφωνεί με τη διαγραφή του ο Πολάκης

Ο Π. Πολάκης πρότεινε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής του Νίκου Παππά - Τα μηνύματα που έστειλε "στην ηγεσία της Κουμουνδούρου".

"ΑΝΑΙΤΙΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ" 17 Δεκ 2025 | 23:51

Γιαννόπουλος για Παππά: Δεν θέλω να με πλησιάσει ξανά, είναι επικίνδυνος - Θα πάω μέχρι τέλους τον νομικό αγώνα [βίντεο]

"Ο Νίκος Παππάς "δεν μπορεί να κουμαντάρει τον θυμό και την οργή του - Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι παιδί", σχολίασε ο δημοσιογράφος

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL 17 Δεκ 2025 | 22:14

"Εργα και ημέρες" του Νίκου Παππά: Οι βρισιές σε δημοσιογράφους, η επίθεση σε διαιτητή και οι χυδαιότητες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παππάς πρωταγωνιστεί αρνητικά σε επεισόδιο, αφού το... βιογραφικό του είναι γεμάτο από ύβρεις, επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:41

Προκλητικός ο Παππάς για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν - Αντέδρασα λάθος"

"Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε", έγραψε ο Νίκος Παππάς

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:18

Ο Άδωνις "καρφώνει" τον Παππά για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Γενναίο παλικάρι, κρύβεται μην τον συλλάβουν"

"Τον βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο και τον ψήφισαν χιλιάδες διότι λέει "τους άρεσε η μαγκιά του", έγραψε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Νίκο Παππά