Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της αντιδικίας του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου. Με απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα, ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας που δικαιώθηκε από δικαστήριο του Λονδίνου και απαιτούσε αποζημίωση από τη δημοσιογράφο, ακύρωσε την πώληση του ακινήτου της Γιάννας Παπαδάκου και μπορεί πλέον να προχωρήσει στην κατάσχεσή του.
Η ίδια η δημοσιογράφος όμως γράφει στο facebook, επιβεβαιώνοντας την απόφαση, ότι αδίκως πανηγυρίζουν ορισμένοι, αναφέροντας τον Αδωνι Γεωργιάδη, αφού η δίκη έχει ακόμα δυο δικαιοδοτικές φάσεις και θα αποδείξει την αθωώτητά της.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με τα ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου- την εποχή που ήταν η ευνοούμενη δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ- στο Βήμα της Κυριακής, με τα οποία κατήγγειλε τον Σάμπυ Μιωνή για συμμετοχή στη λίστα Λαγκάρντ και για φορολογικές απάτες. Στόχος των ρεπορτάζ εκτιμήθηκε, τότε, ήταν ο συνεργάτης του επιχειρηματία Μιωνή, Σταύρος Παπασταύρου, που ήταν επίσης δικηγόρος της Μαρέβα Μητσοτάκη, για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έψαχναν τότε εναγωνίως στοιχεία που θα την εξέθεταν.
Τα ρεπορτάζ αποδείχθηκαν ψευδή και ο επιχειρηματίας προσέφυγε σε δικαστήριο του Λονδίνου, το οποίο καταδίκασε τη δημοσιογράφο να καταβάλει στον επιχειρηματία το ποσό των 116.290 λιρών Αγγλίας. Αργότερα ο Αρειος Πάγος κατέστησε την απόφαση αμετάκλητη, αλλά επειδή δεν βρέθηκαν χρήματα στην κατοχή της Γιάννας Παπαδάκου, το δικαστήριο επέβαλε συντηρητική κατάσχεση στο 50% του μεριδίου της στη 2όοφη μεζονέτα που κατέχει από κοινού με τον σύζυγό της.
Όμως εκείνο το διάστημα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάτου φέρεται να πούλησε το μερίδιό της στο ακίνητο σε κυπριακή off shore εταιρεία, για να μην αποζημιώσει τον Μιωνή. Η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου ακυρώνει αυτή την πώληση ως εικονική και κάνει λόγο για καταδολίευση, γεγονός που επιτρέπει στον επιχειρηματία να προχωρήσει στην κατάσχεση. Επιπλέον επέβαλε και πρόστιμο 20 χιλιάδες ευρώ στη δημοσιογράφο.
Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάτου κατέχει τη μισή ιδιοκτησία μιας μεζονέτας στο Χαλάνδρι, με το υπόλοιπο μισό να ανήκει στον σύζυγό της.

Τι έγραψαν ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Γιάννα Παπαδάκου
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που υπήρξε και αυτός στόχος πολλών ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, σχολίασε την απόφαση γράφοντας:
"Ο Σάμπυ Μιωνή κέρδισε τη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση με την Γιάννα Παπαδάκου -Της πήρε το σπίτι και επιπλέον πρόστιμο 20.000".
Η ίδια όμως η Γιάννα Παπαδάκου αντέδρασε γράφοντας στο facebook ότι κακώς επιχαίρουν ορισμένοι, αφού η υπόθεση έχει ακόμα δυο βαθμούς δικαιοδοσίας και ότι είναι σίγουροι ότι τελικά θα δικαιωθεί:
"Για όσους βιάστηκαν να χαρούν για την υπόθεση της αντιδικίας μου με τον Sabby Mioni, που από το 2019 ‘διαφημίζει’ ότι δήθεν μου παίρνει το σπίτι διότι με τα δημοσιεύματα μου για το σκάνδαλο της λίστας Lagarde επιτέλεσα το δημοσιογραφικό μου καθήκον, τους πληροφορώ ότι:
1. Υπάρχουν δύο ακόμα βαθμοί δικαιοδοσίας στα ελληνικά δικαστήρια που θα εξετάσουν, προφανώς, με μεγαλύτερη προσοχή την όλη υπόθεση, και στο τέλος θα δικαιωθώ.
2. Να θυμίσω ότι και χθες προσκόμισα στην ανακρίτρια όλα τα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύω την αλήθεια για την απόφαση του Λονδίνου, με βάση την οποία ο κ. Mioni επιδιώκει να μου πάρει το 50% του σπιτιού μου. Καταδικάστηκα ερήμην στο εξωτερικό με ψευδή στοιχεία και έχω κάνει μήνυση εναντίον του για απάτη επι δικαστηρίω. Έπονται, βεβαίως οι σχετικές αγωγές.
Υ.Γ. Επειδή είδα ότι έκανε και σχετική ανάρτηση ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis, επιχαίροντας για την απόφαση υπέρ του κ. Mioni, τον συμβουλεύω να μην ‘καρφώνεται’ για τις φιλίες του. Του λέω επίσης, ότι το ρεπορτάζ συνεχίζεται, και ότι όλη η αλήθεια και για την υπόθεση του για το σκάνδαλο #Novartis θα βγει στο φως. Εγώ κατηγορούμαι γιατί έκανα τη δουλειά μου, και εκείνος ερευνήθηκε για μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος."
Ο επιχειρηματίας έχει δηλώσει ότι θα δωρίσει όλα τα ποσά που θα εισπράξει από τους αντιδίκους του, στο "Χαμόγελο του Παιδιού", την "Κιβωτό του Κόσμου" και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Αγωγή εκκρεμεί και κατά του Ιωάννη Φιλιππάκη της εφημερίδας Δημοκρατία, ο οποίος έχει καταδικαστεί από επίσης βρετανικό δικαστήριο να καταβάλει αποζημίωση στον Σάμπυ Μιωνή ύψους 380.000 ευρώ. Ο κ. Φιλιππάκης εκείνη την εποχή εκχώρησε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων του στην εφημερίδα Η Εστία. Ο Σάμπυ Μιωνής ζητά και αυτή η εκχώρηση να κηρυχθεί άκυρη ώστε να εισπράξει την αποζημίωση που δικαιούται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr