
Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια ο Παύλος Μπακογιάννης έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση της 17 Νοέμβρη. Δολοφόνος του δημοσιογράφου και πολιτικού, ήταν ο έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Δημήτρης Κουφοντίνας. Η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε μια συγκινητικά ανάρτηση για την επέτειο, γράφοντας ότι αν και πέρασαν 35 χρόνια, εκείνη νιώθει σαν να ήταν χθές….
Ο Κουφοντίνας μαζί με τους άλλους τρομοκράτες της 17Ν, περίμεναν τον βουλευτή στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγαζόταν το γραφείο του, στην οδό Ομήρου 35. Όταν εμφανίστηκε, τον πυροβόλησαν πέντε φορές και τράπηκαν σε φυγή με κλεμμένο αυτοκίνητο.
Ο οδηγός του που άκουσε τους πυροβολισμούς, μόλις είδε τον Μπακογιάννη αιμόφυρτο στο πάτωμα, τον έβαλε στο αυτοκίνητο και και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όμως ο Παύλος Μπακογιάννη μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε.
Τα παιδιά του, Κώστας και Αλεξία, έμαθαν τα τραγικά νέα από τα ραδιόφωνο καθώς ήταν μέσα στο σχολικό που τους πήγαινε στο σχολείο.
Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε στο Χ : 35 χρόνια, σαν να ήταν χθες…
35 χρόνια …
— Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) September 26, 2024
Σαν να ήταν χθες pic.twitter.com/LiTR7wpIdy
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
"Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο. Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη.
Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες" γράφει σήμερα στα social media ο πρωθυπουργός, για τα 35 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.
Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο. Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη. Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες. pic.twitter.com/gnOsgtLbu6
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) September 26, 2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr