
Θέμα χρόνου ήταν η απόφαση για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, από εκείνη τη στιγμή που είχε καταγγείλει ότι η απόφαση του διαγωνισμού για τα κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους ήταν "στημένος" για να τον κερδίσει μια και μόνη εταιρεία.
Η απόφαση για τη διαγραφή του είχε ληφθεί από εκείνη τη στιγμή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όπου είχε απευθυνθεί στον πρωθυπουργό και του είχε πει:
"Εγώ μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω την ισονομία, την ισοπολιτεία και τις ίσες ευκαιρίες. Δεν μπήκα στην πολιτική για να παίρνει μια αλυσίδα καφέ για 12 χρόνια τα 100 κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων με φωτογραφικό διαγωνισμό, όπου μόνο αυτή επιλέγεται να δώσει προσφορά στην κατώτατη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, τα 250.000 ευρώ, που σημαίνει ότι καταργείται η έννοια της πλειοδοσίας. Με άλλα λόγια, κύριε πρόεδρε, δεν δέχομαι ότι στην Ελλάδα του 2024 μπορεί μόνο μία εταιρία να πουλά νερά και καφέδες στα κυλικεία. Άλλες δεν υπάρχουν; Εσείς είστε με τους λίγους, εγώ με τους πολλούς".΅
Ποιος είναι ο στημένος διαγωνισμός που λέει ο Σαλμάς
Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι η εταιρία η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού για 100 κυλικεία στους αρχαιολογικούς χώρους τα οποία θα τα λειτουργεί κατ΄αποκλειστικότητα, είχε στο παρελθόν στη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, αξιωματούχο ο οποίος είχε πολύ στενές σχέσεις με το Μαξίμου.
Ο κύριος Σαλμάς επέμενε επίσης ότι ένα από τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού που κατακύρωσε τη μίσθωση των 100 κυλικείων και αυτόματων πωλητών στα μουσεία της χώρας στην εταιρία, συνελήφθη για συμμετοχή του σε κύκλωμα δημόσιων υπαλλήλων με την κατηγορία της εκβίασης. Και ότι του έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη.
Ο βουλευτής θεωρούσε ύποπτο ακόμα ότι και οι δύο διαγωνισμοί (70 συν 30 κυλικεία) έγιναν μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 και τις ευρωεκλογές του 2024, όταν είναι κλειστά τα δικαστήρια και δεν μπορούν να ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα από τις αποκλειόμενες εταιρίες.
Ο βουλευτής ρώτησε επίσης την κ. Μενδώνη, γιατί στον διαγωνισμό υπήρξε φωτογραφικός όρος ότι οι συμμετέχουσες εταιρίες πρέπει να έχουν τζίρο 1.000.000 ευρώ και θετικά ίδια κεφάλαια, ενώ σε άλλους διαγωνισμούς του Δημοσίου για κυλικεία την ίδια εποχή, δεν τέθηκε αυτός ο όρος. Η απάντηση που πήρε δεν θεωρήθηκε ικανοποιητική. Ο βουλευτής ρώτησε ακόμα γιατί στη σύμβαση που υπέγραψε το υπουργείο Πολιτισμού με τη συγκεκριμένη εταιρία δεν υπήρχε καμία αναφορά σε εγγυητικές επιστολές, αλλά επίσης δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις.
Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη
Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η Λίνα Μενδώνη του έδωσε τις απαντήσεις που ζητούσε, του δόθηκαν μάλιστα και τα έγγραφα που ζητούσε και αν υπήρχε κάτι το επιλήψιμο θα έπρεπε να πάει στη Δικαιοσύνης. Και πρόσθεσε ότι τα τηλεδικαστήρια δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και ότι θα έπρεπε ο κ. Σαλμάς να παραδώσει την έδρα του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr