Ανοιχτό το Μουσείο Ακρόπολης.Εμείς δεν απεργούμε μας λένε οι υπάλληλοί του

Ανοιχτό μέχρι τις 20.00 παραμένει σήμερα το Μουσείο Ακρόπολης παρά το λουκέτο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σ' όλη τη χώρα. Οι υπάλληλοί του στο TheTOC

anoixto-to-mouseio-akropolisemeis-den-apergoume-mas-lene-oi-upalliloi-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

  Παρά τη σημερινή απεργία που βάζει λουκέτο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όλης της χώρας. η κορωνίδα των Μουσείων της χώρας υποδέχεται σήμερα τους επισκέπτες μέχρι τις 20.00

  «Εμείς δεν απεργούμε», ανέφεραν στο TheTOC υπάλληλοι του Μουσείου με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή για να επιβεβαιώσουμε το ότι βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.

  Το μουσείο της Ακρόπολης, είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με δικό του διοικητικό συμβούλιο, υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο δεν συμμετέχει σε απεργίες, διατηρώντας πάντα ανοιχτές τις πόρτες για τους επισκέπτες του.

 Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Πολιτισμού, Κωνσταντίνου Στρατή, η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν για σήμερα (11 Οκτωβρίου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ), ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, θα κοστίσει μισό εκατομμύριο ευρώ.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι να δημοσιοποιηθεί «ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους».

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook