Follow us

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
δουκασ

Ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με κοινό όραμα τη στρατηγική ανάδειξη της Αθήνας σε διεθνή κόμβο σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας και πρότυπο αξιοποίησης του θεάτρου ως εργαλείου δημοκρατίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Μαριάννα Κάλμπαρη παρουσίασαν το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου", το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το πρόγραμμα ξεκινά με προοπτική να μεγαλώνει σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια: από τη στήριξη της νέας δραματουργίας και τις πρώτες παρουσιάσεις έργων, προς τη θεατρική παραγωγή και τις διεθνείς συμπαραγωγές, παράλληλα με εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που θα έχουν μόνιμη ετήσια παρουσία στο ημερολόγιο της πόλης. Στόχος είναι η σταδιακή καθιέρωση της Αθήνας ως διεθνούς κόμβου σύγχρονης θεατρικής δημιουργίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: "Σήμερα, στην πόλη, που γέννησε το θέατρο, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για να το επαναφέρουμε στο παγκόσμιο προσκήνιο. Το θέατρο είναι η ζωντανή φλέβα που τροφοδοτεί την ταυτότητα και τη Δημοκρατία μας. Με τη σύμπραξή μας με το εμβληματικό Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, δεσμευόμαστε να κρατήσουμε αυτή τη φλέβα ζωντανή και να ανοίξουμε νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης με διοργανώσεις που εμπνέονται από τη δομή των Αρχαίων Διονυσίων. Θέλουμε η Αθήνα να γίνει σημείο αναφοράς για διεθνείς θεατρικές συμπαραγωγές".

Από την πλευρά της η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, Μαριάννα Κάλμπαρη, ανέφερε: "Με την "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου” ξανακοιτάζουμε το θέατρο με το βλέμμα της πόλης που το γέννησε. Στόχος μας δεν είναι μόνο το καλλιτεχνικό έργο, αλλά η δημιουργία ενός κοινού τόπου συνάντησης, μάθησης και συνεργασίας, όπου καλλιεργούνται δεξιότητες, όπου η πρόσβαση είναι για όλους, όπου η γέφυρα πολιτισμού-εκπαίδευσης γίνεται καθημερινή πράξη".

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πολιτιστικό εργαλείο που εμπνέεται από τη δομή των αρχαίων Διονυσίων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει τη σύλληψη, την τεχνογνωσία, τις δομές, τα δίκτυα, το ανθρώπινο δυναμικό και τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Θεάτρου Τέχνης ως στρατηγικό εταίρο για τον σχεδιασμό και την εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος με έμφαση στην ποιότητα, τη συμμετοχικότητα, τη διεθνή εξωστρέφεια και την ιστορική ταυτότητα της Αθήνας.

Οι τέσσερις άξονες του προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου"

1 - Θέατρο και Πόλη

Στην καρδιά του άξονα βρίσκονται οι εξής αλληλένδετοι θεσμοί:

Μικρά Νέα Διονύσια (Δεκέμβριος)

Διαγωνιστικό φεστιβάλ ελληνικής δραματουργίας που συνοδεύεται από εργαστήρια, παρουσιάσεις και δράσεις διασύνδεσης δημιουργών. Τα έργα που διακρίνονται μπαίνουν σε στοχευμένη διαδρομή ανάπτυξης μέσα από εργαστήρια ανατροφοδότησης. Στόχος είναι ελληνικά έργα να προκρίνονται και να παρουσιάζονται στη συνέχεια στο διαγωνιστικό διεθνές φεστιβάλ των Μεγάλων Νέων Διονυσίων, δημιουργώντας έναν καθαρό "αγωγό" εξωστρέφειας της ελληνικής δραματουργίας.

Μεγάλα Νέα Διονύσια (Άνοιξη)

Διαγωνιστικό φεστιβάλ διεθνούς δραματουργίας, όπου νέα έργα από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζονται, αξιολογούνται από διεθνή επιτροπή και διακρίνονται. Κάθε χρονιά περιλαμβάνει αφιέρωμα σε τιμώμενη χώρα με ειδικές παρουσιάσεις και ανταλλαγές, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις, δημόσιες συζητήσεις και ολοκληρωμένο κύκλο διασύνδεσης επαγγελματιών με παρουσιάσεις έργων, προκαθορισμένες συναντήσεις για συμπαραγωγές και σχεδιασμό περιοδειών. Στόχος είναι, μέσα στα επόμενα χρόνια, να διαγωνίζονται διεθνείς θεατρικές παραγωγές και συμπαραγωγές, με κορύφωση μια μεγάλη τελετή απονομής διεθνών θεατρικών βραβείων (Athens Dionysia Awards) που θα αναδεικνύει δημιουργούς και καινοτόμες πρακτικές με έδρα την Αθήνα.

Dionysia Agora (Αγορά Διονυσίων)

Πρωτότυπη θεατρική αγορά στο πρότυπο των μεγάλων αγορών κινηματογραφικών φεστιβάλ: οργανωμένο περιβάλλον όπου θεατρικοί οργανισμοί, φεστιβάλ, θίασοι, παραγωγοί, μεταφραστές και επιμελητές/επιμελήτριες από όλο τον κόσμο προωθούν ρεπερτόρια, κλείνουν συνεργασίες και σχεδιάζουν συμπαραγωγές. Παρουσιάσεις έργων και ομάδων, συναντήσεις εργασίας κατόπιν ραντεβού, θεματικά τραπέζια δικτύωσης, "κατάλογος" παραγωγών σε εξέλιξη και ειδικές ενότητες (π.χ. τιμώμενη χώρα) συνθέτουν το πλαίσιο. Παράλληλα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Dionysia Digital (υποβολές, τεκμηρίωση, δίκτυο) θα λειτουργούν κατάλογος έργων/οργανισμών, σύστημα ραντεβού, ανταλλαγή υλικού και παρακολούθηση προόδου μέσα στη χρονιά. Στόχος: η καθιέρωση της Αθήνας ως μόνιμου θεατρικού κόμβου όπου κάθε χρόνο δρομολογούνται παραγωγές και χτίζονται δίκτυα συνεργασίας.

2 - Θέατρο και Δημο-κρατία

Το θέατρο λειτουργεί ως δημόσιος χώρος έκφρασης, διαλόγου και διαβούλευσης: ειδικά σχεδιασμένες παραστάσεις-αφορμές για ανοιχτές συναντήσεις, οδηγούν σε συμμετοχικό διάλογο με πολίτες και φορείς, με δυνατότητα τόσο ζωντανής όσο και ψηφιακής συμμετοχής. Η πόλη δοκιμάζει στην πράξη πρακτικές δημοκρατίας πάνω στη σκηνή.

Αφετηρία της διαδικασίας είναι η ειδικά σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό παράσταση "Το Δράμα της Δημοκρατίας", με διαδρομή από το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων (28/9) έως την έναρξη της θεατρικής περιόδου 2025–26 (από 3/10) στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

3 - Θέατρο και Εμπειρία

Βιωματικές, πολυγλωσσικές παραστάσεις-ξεναγήσεις-συναντήσεις με την ιστορία, τη μυθολογία, το αρχαίο θέατρο και τη σύγχρονη ζωή της Αθήνας. Επισκέπτες και δημότες συμμετέχουν ενεργά και γνωρίζουν την πόλη μέσα από τη ζωντανή θεατρική πράξη, διαμορφώνοντας μια καινοτόμο πολιτιστική εμπειρία.

Αφετηρία μας είναι η δράση "Athens Acting Ancient Drama" με την πρώτη εκδοχή της, "Medea Reloaded", ειδικά σχεδιασμένη για αυτό τον σκοπό, σε ελληνική/αγγλική γλώσσα, που παρουσιάζεται τη σεζόν 2025-26 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

4 - Θέατρο και Κοινωνικό–Εκπαιδευτικό έργο

Θέατρο για την εκπαίδευση, την ενδυνάμωση, την ίαση. Με εργαλεία τη συλλογική αφήγηση και την έρευνα, καλλιεργούνται δεξιότητες έκφρασης, συνεργασίας και ανθεκτικότητας που δίνουν φωνή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Τα αποτελέσματα επιστρέφουν στη δημόσια σφαίρα ως δράσεις, παρουσιάσεις αλλά και ολοκληρωμένες παραστάσεις που φέρουν το αποτύπωμα των ανθρώπων της πόλης.

Αφετηρία μας είναι η παράσταση "Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες", η δραματουργία της οποίας θα προκύψει μέσα από κύκλο εργαστηρίων με Αθηναίες δημότισσες, όπου προσωπικές αφηγήσεις, εμπειρίες και προβληματισμοί για τη θέση της γυναίκας σήμερα, θα μεταφραστούν σε σκηνικό λόγο. Έτσι, η παράσταση θα λειτουργήσει ως ζωντανή απόδειξη ότι το θέατρο δεν απευθύνεται μόνο στους πολίτες, αλλά συν-διαμορφώνεται μαζί τους και επιστρέφει στην πόλη ως κοινό κτήμα.

Στην εποχή της τεχνολογίας και της αστάθειας, το θέατρο παραμένει ο αναντικατάστατος δημόσιος χώρος ζωντανής συνάντησης, διαλόγου και διασύνδεσης των πολιτών: ο τόπος όπου η πόλη ακούει, μιλά, συν-δημιουργεί και προχωρά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο ανεβαίνει στο θέατρο

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 12 Ιαν 2026 | 13:07

Η πιο ανατρεπτική "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων' επιστρέφει στο Θέατρο Ροές για 4 παραστάσεις

Το έργο αναδύθηκε σε εποχή κομβική κι έχει αφήσει έως και σήμερα το αποτύπωμά του στη συλλογική μνήμη, ως μύθος, που φέρει πολύπλευρες σημασίες.

ΑΠΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2026 12 Ιαν 2026 | 12:46

"Το δέντρο που ματώνει": Ενα έργο - γροθιά για την ενδοοικογενειακή βία, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Μια μικρή κοινωνία που βλέπει, ακούει και γνωρίζει, αλλά σιωπά.

12 Ιαν 2026 | 12:43

"Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν": Το νέο έργο του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Προσκήνιο

Πέντε ηθοποιοί προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δυσκολεύονται τόσο πολύ τα αγόρια να βρούνε τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και προσπαθεί να απαλλαγεί από τους παραδοσιακούς κανόνες της πατριαρχίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΠΥΛΟΝ 12 Ιαν 2026 | 12:39

O Γιώργος Παπαγεωργίου αναμετριέται με το εμβληματικό "1984" του Τζ. Οργουελ

Μέσα σ’ έναν τερατώδη κόσμο, πώς γίνεται να μην μετατραπείς σε τέρας;

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: Στο τραπέζι η "κάθοδος" στην Αθήνα με τρακτέρ για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο τρόπος διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη - Ποιοι δρόμοι άνοιξαν, πού υπάρχουν ακόμη μπλόκα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 15:43

Θέατρο ΦΙΛΙΠ: Mε τις επιτυχημένες παραστάσεις "Terror" και "Βότκα Μολότοφ" και το 2026

Το δικαστικό θρίλερ του Φέρντιναντ φον Σίραχ και η κωμωδία της Ελένης Ράντου συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο θέατρο "ΦΙΛΙΠ"

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:46

Η ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο αποκαλύπτεται στη σκηνή - Ο συνθέτης, το κρυφό παιδί και η θαμμένη κασέτα

Μια νεαρή γυναίκα φέρνει στον κόσμο, παράνομα το παιδί ενός μεγάλου συνθέτη, την εποχή της Χούντας... Στη σκηνή ο Νίκος Θεοδωράκης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΖΥΜΩΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 13:58

Κεντροαριστερός καφές για τρεις στο Κολωνάκι: Ποιοι μετείχαν και τι συζήτησαν

Από την παρέα πέρασε για λίγο και ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:54
ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ 03 Ιαν 2026 | 22:00

Στην Αθήνα η Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Απολαμβάνει γεύσεις και στιγμές της πρωτεύουσας στο πλευρό του Ρομέν Γαβρά

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μοιράστηκε στιγμές από τις γαστρονομικές της επιλογές στην Αθήνα, επιλέγοντας παραδοσιακό εστιατόριο στην Πλάκα, δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Ιαν 2026 | 00:15

Φωτιά στο κέντρο της Αθήνας: Αναφορές για τρεις τραυματίες - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο

Η φωτιά ξέσπασε χώρο κτιρίου προσωρινής διαμονής στην οδό Μάρνη, στο κέντρο της Αθήνας

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ 02 Ιαν 2026 | 11:39

Κωνσταντίνος Ιαβέρης: Οι κατηγορίες καμερών στους δρόμους της Αθήνας – Πώς λειτουργούν [βίντεο]

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, υπεύθυνος για τον τομέα της Οδικής Ασφάλειας, Κωνσταντίνος Ιαβέρης μίλησε για τις κάμερες στους δρόμους της Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31 Δεκ 2025 | 16:08

Πρωτοχρονιάτικος "ανασχηματισμός" Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων: Ποιοι είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, Χάρης Δούκας: "Κανένας δεν είναι μόνιμος στην θέση του, όλοι αξιοποιούνται αλλά και κρίνονται για την απόδοση του έργου που αναλαμβάνουν".

ΣΗΜΕΡΑ 31 Δεκ 2025 | 08:56

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από τις παρακατω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

30 Δεκ 2025 | 14:02

Η Protergia δίνει ενέργεια στα μεγαλύτερα Πρωτοχρονιάτικα events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στο Πεδίον του Άρεως ετοιμάζεται το πιο γιορτινό event με την Ελένη Φουρέιρα, τον ZAF και τον DJ Bobito

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 30 Δεκ 2025 | 12:36

Μητσοτάκης και Αλαφούζος στον Βοτανικό: "Τον Μάιο του 2027 θα είναι έτοιμο το γήπεδο του Παναθηναϊκού"

O ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ, ευχαρίστησε την κυβέρνηση κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών για τον Παναθηναϊκό.

29 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

"ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" 28 Δεκ 2025 | 00:36

Δυναμική κινητοποίηση των ηθοποιών που προχώρησαν σε απεργία: "Να ξαναγίνουμε επάγγελμα, δεν είμαστε εθελοντές"

Ηχηρό μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας για συλλογικές συμβάσεις έστειλαν οι ηθοποιοί - Δεν άνοιξαν τα θέατρα το Σάββατο 27/12

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΣΕ 27 Δεκ 2025 | 14:35

Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο λόγω απεργίας των ηθοποιών - Αντιδράσεις από ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΘ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 προχωρούν οι ηθοποιοί - Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αναφέρει η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 27 Δεκ 2025 | 13:09

Σύλληψη 36χρονου στο κέντρο της Αθήνας: Επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι σε αστυνομικό έλεγχο

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 36χρονος ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, επιχείρησε να τραβήξει το πιστόλι. Στον γεμιστήρα του όπλου εντοπίστηκαν άλλα 4 φυσίγγια.

ΜΑΓΙΚΟ ΘΕΑΜΑ 26 Δεκ 2025 | 19:50

Μαγικές εικόνες στην Αθήνα: Χιλιάδες φαναράκια φωτίζουν τον Αττικό ουρανό για τη Νύχτα των Ευχών [βίντεο]

​Η "Νύχτα των Ευχών", η οποία είχε αναβληθεί την Παραμονή των Χριστουγέννων λόγω των καιρικών συνθηκών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με χιλιάδες φαναράκια

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 25 Δεκ 2025 | 09:20

Χριστούγεννα με συνετούς οδηγούς - Ελάχιστα θετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες αλκοτέστ στην Αττική

"Σχεδόν όλοι οι οδηγοί που εντοπίστηκαν, ήταν στην πρώτη βαθμίδα", τόνισε αστυφύλακας που πραγματοποίησε τα αλκοτέστ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Δεκ 2025 | 22:01

Φωτιά σε ταξί στο Πεδίον του Άρεως - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ταξί το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασε φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

ΜΕ... ΤΟ ΤΟΥΛΟΥΜΙ 24 Δεκ 2025 | 20:39

Βροχή ενάμιση μήνα έπεσε μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική - Χριστουγεννιάτικες πλημμύρες σε Αλιμο και Αγ. Δημήτριο [βίντεο]

Τα ύψη βροχής στην Αττική ξεπέρασαν ακόμα και τους 80 τόνους νερού ανά στρέμμα - Σοβαρά προβλήματα ξανά στα νότια προάστια της Αττικής

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 24 Δεκ 2025 | 18:26

Καταιγίδα στην Αθήνα: Φούσκωσε ο Ιλισός, πλημμύρισαν φρεάτια - Μπλακάουτ σε πολλές περιοχές [βίντεο]

Η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δρόμους.

ΜΜΜ 24 Δεκ 2025 | 17:57

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, που είναι μέρες αργίας, τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής και αργιών

ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 24 Δεκ 2025 | 14:53

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας από την καταιγίδα - Στο κόκκινο η κίνηση, απίστευτο μποτιλιάρισμα [εικόνες - βίντεο]

Ο συνδυασμός της καταιγίδας με τα τελευταία χριστουγεννιάτικα ψώνια είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα σε όλους τους δρόμους της Αθήνας

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 24 Δεκ 2025 | 10:54

Χριστούγεννα: Τα κάλαντα στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ακούει από τις 9 το πρωί ο Χάρης Δούκας.

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΔΕΝ "ΜΑΣΗΣΕ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 23 Δεκ 2025 | 20:14

Τάσος Χαλκιάς: Οι συνάδελφοί μου που λένε ότι πρέπει να γίνει η Επίδαυρος μιούζικαλ, πρέπει να είναι πάρα πολύ βλάκες

Ακόμη και τώρα με φωνάζουν "Σάκη", σημείωσε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο θέατρο δεν μπαίνουν εύκολα "φορετοί"

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 23 Δεκ 2025 | 19:50

Δήμος Αθηναίων: Αναβολή της "Νύχτας των Ευχών" στην πλατεία Κοτζιά λόγω κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αναμένεται καταιγίδα την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων είχε προγραμματίσει την εκδήλωση

ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ 23 Δεκ 2025 | 17:54

Κίνηση στους δρόμους: "Έμφραγμα" σε Αττική Οδό και Κηφισό - Στο κόκκινο πολλοί δρόμοι του κέντρου [χάρτης]

Η κίνηση σε αρκετούς δρόμους της Αττικής είναι στο κόκκινο - Δείτε τον χάρτη

ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ 23 Δεκ 2025 | 14:20

Sold out τα μπουζούκια τα Χριστούγεννα: Μέχρι 5.000 ευρώ το πρώτο τραπέζι σε Βίσση, Ρέμο, Αργυρό και Μαζωνάκη

Απίστευτα ποσά για ρεβεγιόν στο πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια Αθήνας και Θεσσαλονίκης για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

ΝΕΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 23 Δεκ 2025 | 11:24

Έλεγχοι και πρόστιμα για κάπνισμα και αλκοόλ σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ελέγχθηκαν συνολικά 24 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν 14 παραβάσεις

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ 22 Δεκ 2025 | 13:50

Κόντρα Γεωργιάδη - Δούκα: "Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία" - "Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;"

"Το πάρτι αυτό μπροστά στην εκκλησία το θεωρώ απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο rave party μπροστά σε εκκλησία, μην τα ισοπεδώσουμε όλα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

22 Δεκ 2025 | 09:00

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 21 Δεκ 2025 | 11:57

"Βούλιαξε" από Αϊ-Βασίληδες η Αθήνα για το Santa Run - Πάνω από χίλιες συμμετοχές [εικόνες - βίντεο]

​Το σύνθημα για την εκκίνηση έδωσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δίνοντας το έναυσμα στο πολύχρωμο πλήθος να ξεχυθεί στους δρόμους της πόλης.

ATHENS SANTA RUN 21 Δεκ 2025 | 08:49

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Λόγω διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης με την επωνυμία "Athens Santa Run 2025" θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΣΤΙΣ 21/12 20 Δεκ 2025 | 15:06

Μαρία Καρυστιανού: Σε αυτή τη θεατρική παράσταση θα δώσει το "παρών" για να μιλήσει

Η Μαρία Καρυστιανού σε συζήτηση στο θέατρο ανοιχτή για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ 20 Δεκ 2025 | 11:43

Ολγα Κεφαλογιάννη και Αγάπη Πολίτη, κομψές σε θεατρική πρεμιέρα

Οι δύο κυρίες, κομψές όπως πάντα, πόζαραν χαμογελαστές στον φωτογραφικό φακό.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΦΥΓΜΟ 19 Δεκ 2025 | 18:13

Τραγωδία στην Αθήνα: Βρέφος πέντε μηνών πέθανε στο κρεβάτι των γονιών του - "Ηταν παγωμένη η μικρή"

Το μωρό κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί με τους γονείς του όταν διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό.

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 19 Δεκ 2025 | 13:08

Με το αμάξι του Αντώνη Τρίτση το νέο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά - 500 θέσεις χωρίς εισιτήριο

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Δημοτικό πάρκινγκ της Κοτζιά με 500 θέσεις και πρόσβαση χωρίς εισιτήριο - Αφιέρωμα στον Αντώνη Τρίτση.

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

ATHENS SANTA RUN 19 Δεκ 2025 | 08:06

Δήμος Αθηναίων: Τρέχουμε ντυμένοι Αϊ Βασίληδες στην καρδιά της πόλης

Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν σε μια γιορτινή δρομική εμπειρία 2,8 χιλιομέτρων.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ 18 Δεκ 2025 | 09:58

D-Athens Διονύσια 2025: Την Κυριακή τα πρώτα βραβεία από τη σύμπραξη Δήμου Αθηναίων και Θεάτρου Τέχνης

Κορυφώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με την απονομή βραβείων του διαγωνισμού "Μικρά Νέα Διονύσια", η διοργάνωση D-Athens Διονύσια 2025.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 17:15

"Έζησα μόνο 20 χρόνια μαζί του και μου λείπει 45": Συγκινεί η χήρα του Νίκου Ξυλούρη

Στη θεατρική σκηνή η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα, Νίκου Ξυλούρη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΘΕΑΤΗ 16 Δεκ 2025 | 08:17

Ροντ Στιούαρτ: Νευρίασε με θεατή και διέκοψε τη συναυλία του στην Αθήνα - "Χαλάς το σόου" [βίντεο]

Ο Ροντ Στιούαρτ σταμάτησε το τραγούδι, στράφηκε προς την πλευρά του θεατή και έκανε παρατήρηση με έντονο ύφος.

ΡΕΠΛΙΚΑ ΤΟ ΟΠΛΟ 15 Δεκ 2025 | 18:29

Τρόμος για εργαζόμενη πολυκαταστήματος στα Εξάρχεια: Την απήγαγε ο σύντροφός της μέρα μεσημέρι με απειλή όπλου

Στο περιστατικό που σημειώθηκε στα Εξάρχεια συμμετείχε και ένας ακόμη άνδρας, σε υποστηρικτικό ρόλο του συντρόφου της γυναίκας

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΑΘΗΝΑ 14 Δεκ 2025 | 15:11

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα: Αυξημένη κίνηση στην Ερμού και το εμπορικό κέντρο [βίντεο]

Η κίνηση στην οδό Ερμού και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας παρουσιάζει σταδιακή αύξηση, καθώς πλήθος κόσμου κατεβαίνει στο κέντρο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Δεκ 2025 | 22:14

Σύνταγμα: Συναγερμός μετά από κλήση για φωτιά σε τράπεζα - Έκλεισε προσωρινά η Καραγιώργη Σερβίας [βίντεο]

Αστυνομικοί διέκοψαν την κυκλοφορία ενώ στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΙΤΙΑ 11 Δεκ 2025 | 23:23

Εφιαλτική εκδρομή στα Χανιά - 12 μαθητές από την Αθήνα διακομίστηκαν σε Κέντρο Υγείας με συμπτώματα δύσπνοιας

Κάποια από τα παιδιά που είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο τους στα Χανιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Δεκ 2025 | 12:26

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Christmas market, Santa run, συναυλίες, παραστάσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια

Εκδηλώσεις και δράσεις για κάθε ηλικία, που θα απλώνονται στις γωνιές της πόλης, προγραμμάτισε ο Δήμος Αθηναίων για την εορταστική περίοδο και μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΧΑΟΣ 04 Δεκ 2025 | 20:30

Κακοκαιρία: Μπλακ άουτ λόγω Byron στην Ερμού - Πολλά καταστήματα χωρίς ρεύμα [βίντεο]

Την ίδια ώρα, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, προειδοποιώντας "για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά διαστήματα μέχρι αύριο το μεσημέρι στην Περιφέρεια Αττικής

ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 04 Δεκ 2025 | 17:30

Η κακοκαιρία Byron "χτυπά" την Αθήνα: Καταιγίδες, αστραπές και κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλές περιοχές

Σαρώνει η κακοκαιρία την Αθήνα - Ποτάμια οι δρόμοι, διακοπές κυκλοφορίας και ατελείωτο μποτιλιάρισμα

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΑ ΜΕΤΡΑ 03 Δεκ 2025 | 20:12

Συναγερμός στην Αθήνα για την επερχόμενη κακοκαιρία: Σε 24ωρη επιφυλακή ο Δήμος

Ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στη μείωση του κινδύνου πλημμυρών, έπειτα από την έκδοση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΣΑΝ ΠΟΠ ΣΤΑΡ 03 Δεκ 2025 | 14:46

Politico για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αθήνα ξετρελάθηκε αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι

Μια ανασκόπηση του πρώτου "τρελού" μήνα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Δεκ 2025 | 14:22

Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μπακογιάννη για τους "χρυσούς" κάδους: "Είχατε το διπλάσιο κόστος, τελείωσε το φαγοπότι"

"Το μεγάλο φαγοπότι του κ. Μπακογιάννη τελείωσε - Το άγχος του για μια "δήθεν" ρεβάνς τον οδηγεί στο να αυτοεκτίθεται", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ» 03 Δεκ 2025 | 12:02

Σφοδρή κριτική Μπακογιάννη σε Δούκα: "Χρυσοί" κάδοι για σκύλους, εν μέσω σφράγισης κοινωνικών δομών

Ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για "προκλητικές σπατάλες" στον Δήμο Αθηναίων, εξέδωσε η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη "Αθήνα Ψηλά".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΤΑΝΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:21

Περιπέτεια υγείας για τη σύζυγο του Χάρη Δούκα - "Δώδεκα μέρες στο νοσοκομείο είναι διαφορετικές"

Μία σοβαρή περιπέτεια υγείας πέρασε τις προηγούμενες ημέρες η σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από ανάρτηση στα social media.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΕΦΙ 27 Νοε 2025 | 20:25

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Η καταιγίδα δεν πτόησε τους Αθηναίους [εικόνες - βίντεο]

Η Αθήνα μπήκε πλέον και επίσημα στην περίοδο των Χριστουγέννων - Δεν πτοήθηκαν οι Αθηναίοι από τη σφοδρή βροχόπτωση

ΒΡΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 19:02

Η κακοκαιρία Adel "χτυπά" την Αττική: Σφοδρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αθήνα

Σφοδρή βροχόπτωση πλήττει αυτή την ώρα την Αττική καθώς η κακοκαιρία Adel "χτυπά" και το Λεκανοπέδιο

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 27 Νοε 2025 | 16:50
ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες