
Περισσότερα από 50 κτίρια στην πιο φτωχή γειτονιά του Καΐρου μεταμορφώθηκαν σε μια τεράστια τοιχογραφία, δίνοντας άλλο σχήμα και χρώμα στην περιοχή.
Ο γαλλο-τυνήσιος καλλιτέχνης El Seed πέρασε αρκετές εβδομάδες δημιουργώντας μια τεράστια τοιχογραφία στην Manshiyat Naser, την άτυπη γειτονιά των ρακοσυλλεκτών του Καΐρου, οι οποίοι είναι κυρίως κόπτες χριστιανοί.

Το έργο του με τίτλο "Η αντίληψη," είναι ένας τεράστιος κύκλος που σχηματίζεται με σχήματα της αραβικής καλλιγραφίας γραμμένος με λευκό, πορτοκαλί και μπλε. Επάνω υπάρχουν τα λόγια του κόπτη επίσκοπου του τρίτου αιώνα Αγίου Αθανασίου της Αλεξανδρείας «όποιος θέλει να δει το φως του ήλιου, πρέπει να σκουπίσει το μάτι του».
Όπως γράφουν οι New York Times, η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει δείξει ανοχή στους καλλιτέχνες που εργάζονται σε αυτές τις τόσο υποβαθμισμένες περιοχές σε αντίθεση με το αν δούλευαν σε άλλες.

Ο τόπος αυτός είναι βρώμικος και περιθωριοποιημένος, εντελώς υποβαθμισμένος, παρόλο που παίζει σημαντικό ρόλο στο αστικό οικοσύστημα ανακυκλώνοντας το 80% των αποβλήτων της πόλης.
Εδώ η τέχνη του δρόμου έρχεται να γίνει μια ολοκληρωμένη ανθρώπινη εμπειρία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr