Η Χριστίνα Πουλίτση και η αναμέτρηση με το ρόλο που σφράγισε η Κάλλας

Η ελληνίδα υψίφωνος, άρτι αφιχθείσα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις, βρέθηκε στο στούντιο εν όψει της Λουτσίας που πρωταγωνιστεί

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το όνομά της Χριστίνας Πουλίτση φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές. Αυτό το άστρο είχε φανεί ότι θα ανατείλλει από νωρίς. Από νεαρή ηλικία, κερδίζοντας τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές υποτροφίες για το λυρικό τραγούδι, «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη», έφυγε στο εξωτερικό όπου σπούδασε, διέγραψε μια πολύ επιτυχημένη πορεία, ερμηνεύοντας ρόλους-ορόσημα όπως η «Βασίλισσα της Νύχτας», ενώ παράλληλα απέσπασε και σημαντικά βραβεία. Εζησε 9 χρόνια στη Γερμανία αλλά ποτέ δεν ξέχασε την Ελλάδα. Τι κι αν μέχρι πρότινος η χώρα μας είχε σχεδόν ανύπαρκτη σχέση με την όπερα; Η συνεργασία της Χριστίνας Πουλίτση με την Εθνική Λυρική Σκηνή τη φέρνει ολοένα και συχνότερα στην πατρίδα της.

Την Τετάρτη 20, την Παρασκευή 22 και την Κυριακή 2 Μαρτίου ανεβαίνει στη σκηνή της ΕΛΣ ερμηνεύοντας τη Λουτσία στην Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Ντονιτσέττι, στην ιστορική συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου - με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα απανωτά sold out και το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, οδήγησαν στην επαναφορά της παραγωγής του 2018 και το 2019.

Με αφορμή τις παραστάσεις αυτές, η ελληνίδα υψίφωνος, άρτι αφιχθείσα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία όπου πραγματοποίησε εμφανίσεις, βρέθηκε στο στούντιο του TheTOC και μας μίλησε για την αναμέτρησή της με ένα ρόλο που έχει «σφραγίσει» η Μαρία Κάλας.  Η ίδια με εξομολογητική διάθεση απάντησε επίσης με το χέρι στην καρδιά σε μια σειρά άλλων ερωτημάτων όπως:

- Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την σπουδαία Βρετανίδα σκηνοθέτρια, Κέιτι Μίτσελ με το συγκεκριμένο έργο που έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο το 2016.

- Μιλήστε μας λίγο για τους συντελεστές της παράστασης.

- Τι κρατάτε και τι απορρίπτετε από τη διαδρομή και καριέρα της Κάλλας;

- Θα θέλατε να σας πουν μια μέρα «η Μαρία Κάλλας του 21ου αιώνα»;

- Τι έχετε αποκομίσει από τη συνεργασία σας με τον Ζούμπιν Μέτα ;

- Πώς είναι για έναν ερμηνευτή του συγκεκριμένου ρεπερτορίου να αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, μια χώρα που μέχρι πρότινος είχε περιορισμένη σχέση με την όπερα;

– Ισχύει ότι σε λίγο καιρό θα κάνετε την πρώτη σας μεγάλη ηχογράφηση; Θέλετε να μας μιλήσετε περισσότερο για αυτό;

- Ποιες οι επόμενες παραγωγές που θα πρωταγωνιστήσετε ανά τον κόσμο μετά τη Λουτσία;

 

Η Χριστίνα Πουλίτση ως Λουτσία ντι Λαμμερμούρ, (φωτό Ανδρέας Σιμόπουλος)
Η Χριστίνα Πουλίτση ως Λουτσία ντι Λαμμερμούρ, (φωτό Ανδρέας Σιμόπουλος)

Info:

Λουτσία ντι Λαμμερμούρ

Γκαετάνο Ντονιτσέττι

20, 22, 24 Μαρτίου 2019

Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακή 18.30)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Συμπαραγωγή με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Μουσική διεύθυνση Πιερ Ντυμουσσώ
Σκηνοθεσία Κέιτι Μίτσελ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook