Follow us

Ο άγνωστος Νίκος Ξανθόπουλος: Το παιδί του λαού ήταν ένας φανατικός αναγνώστης που ονειρευόταν να ανοίξει βιβλιοπωλείο

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ζούσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και διάβαζε Καθημερινή

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

"Κάποτε είχα ένα μόνο στόχο, να ζήσω, να καταφέρω να ζήσω. Ακούγεται τώρα παράξενα αυτό, τώρα που είναι όλα εύκολα, αλλά στα χρόνια τα δικά μας, μες στους πολέμους, την Κατοχή και τον εμφύλιο, ήταν ένα επίτευγμα", έγραφε το 2005 ο Νίκος Ξανθόπουλος στην αυτοβιογραφία του. Με τον θάνατό του, σε ηλικία 89 ετών, έγινε γνωστή μια πλευρά του που πολλοί δεν μπορούσαν καν να υποπτευθούν. Αυτή του λάτρη των βιβλίων, του ανθρώπου που πίστευε στη δύναμη των λέξεων, που ζούσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και που ονειρευόταν να αποκτήσει ένα βιβλίοπωλείο και που διάβαζε Καθημερινή.

Για το τι άνθρωπος ήταν, σε μια συνέντευξή του στη Μαρία Κατσουνάκη, το 1996 για την Καθημερινή, έλεγε: "Τα δικά μου βιώματα είναι της γειτονιάς. Mε ανθρώπους αδύναμους και παραπονεμένους. H μητέρα μου στο εργοστάσιο, ο πατέρας μου τσαγκάρης. Mεγάλωσα ταπεινά, έντιμα και σεμνά. Mπορεί να ανακατεύτηκα με το λαϊκό τραγούδι αλλά δεν είμαι μάγκας. Eίμαι οικογενειάρχης, φαμιλιάρης. O,τι γνώρισα θέλησα να μεταφέρω και στον κινηματογράφο. Mου πήγαινε ο ρόλος που έπαιζα τότε. Mε εγκλώβισε, μάλιστα. Εγινα όμηρος αυτής της συμπάθειας και αγάπης του κόσμου".

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε πει στη δημοσιογράφο της εφημερίδας ότι ήταν "πιστός αναγνώστης" της Καθημερινής. Πώς συνδυαζόταν, αυτός, το "παιδί του λαού", ένας λαϊκός ήρωας, να διαβάζει μια αστική, συντηρητική, εφημερίδα, τον είχε -εύλογα- ρωτήσει για να λάβει την απάντηση: "Νομίζουμε πάντοτε ότι ο άνθρωπος είναι αυτό που φαίνεται".

Όσο για το τι βιβλία προτιμούσε, το αποκαλύπτουν οπωσδήποτε οι επιλογές που έκανε για να τα δωρίσει. Το παιδί του λαού, που είχε υποδυθεί τον βασανισμένο Έλληνα, της ξενιτιάς και του μόχθου, διάβαζε, και δώριζε, βιβλία του Δημήτρη Χατζή που είχε αποτυπώσει τη ζωή των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, του Θανάση Βαλτινού που εκτιμούσε ιδιαίτερα, του Γιώργου Θεοτοκά, του Κοσμά Πολίτη, και άλλων.

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη μάλιστα, θυμήθηκε το δώρο που τους είχε προσφέρει κάποια φορά που βρέθηκε φιλοξενούμενος στο σπίτι τους, στη Λάρισα.

"Ήμουνα μικρή όταν τον φιλοξενήσαμε στο σπίτι μας στη Λάρισα. Δεν θυμάμαι αν ήταν μια ή περισσότερες φορές. Θυμάμαι όμως πως μας έφερε δώρα βιβλία. Θυμάμαι "Το τέλος της μικρής μας πόλης” του Δημήτρη Χατζή. Φαντάζομαι πως τότε θα ήταν στις μεγάλες του επιτυχίες, και ίσως αυτό να μας είχε επηρεάσει με την αδελφή μου ότι όταν μας μιλούσε για βιβλία δεν έκλαιγε –όπως στις ταινίες- αλλά έλαμπε", έγραψε σε ανάρτησή της στο facebook.

Εκλεκτικός αναγνώστης που ονειρευόταν να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο για φίλους

Για έναν προσεκτικό παρατηρητή των δικών του αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο facebook, που τον χειριζόταν με λεπτότητα και εύστοχα σχόλια, η αγάπη του για τα βιβλία ήταν γνωστή. Πρόσφατα είχε γράψει:

"Πριν μερικές μέρες μιλούσαμε για βιβλία, αυτό το ασίγαστο πάθος που με ταλανίζει χρόνια τώρα.

Θυμάμαι το πρώτο δώρο πού ζήτησα από τον πατέρα μου ήταν βιβλίο, κι οι περισσότεροι φίλοι μου είναι εκδότες και βιβλιοπώλες παρά ηθοποιοί. Όνειρό μου ήταν πάντα ν’ ανοίξω κάποτε ένα βιβλιοπωλείο. Όχι να πουλάμε, να μαζευόμαστε και να συζητάμε.

Μια εποχή η σχέση με το βιβλίο είχε φτάσει στο απροχώρητο, πλημμύρισε το σπίτι από βιβλία, φράκαρε. Η γυναίκα μου έβαλε τις φωνές "τρελάθηκες, άνθρωπε, σε λίγο δε θα χωράμε πια, σε βλέπω να κοιμάσαι έξω από την πόρτα πάνω στο χαλάκι σαν τον σκύλο, θα σε διώξουν τα βιβλία".

Τα θυμήθηκα όλα αυτά χτες το βράδυ όταν πήρα ένα μήνυμα από το Σικάγο. Ήταν ο γιος ενός φίλου μου ο George Vessol. Μη σας παραξενεύει τ’ όνομα, Ελληνάκι είναι, Βασιλακόπουλος, από Αρκαδία. "Και τι μου λέει; Από τα βιβλία που έφερνες στην Αμερική, κύριε Νίκο, μου έδωσες κι εμένα ένα όταν ήμουν παιδί, το ‘χω ακόμα. Τα μυστικά του βάλτου, της Πηνελόπης Δέλτα".

Κοίτα να δεις, Κουβαλούσα μες στις βαλίτσες μου πάντα βιβλία για παιδιά, τον Λεωνή του Θεοτοκά, το Λεμονοδάσος του Κοσμά Πολίτη και για μεγάλους τα βιβλία του Χρ. Σαμουηλίδη Μαύρη θάλασσα, Ακριτική γενιά για φίλους μου Πόντιους και τελευταία το βιβλίο του Βαλτινού Το συναξάρι του Αντρέα Κορδοπάτη, που ήταν σχετικό με τούς μετανάστες.

Το έσπειρα αυτό το συναρπαστικό βιβλίο σ’ όλη τη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία. Εκεί μάλιστα μια κοπελιά από τη Φλώρινα το πήγε και στο πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε φιλολογία…”

"Αισθάνομαι τη συγγραφή αυτού του βιβλίου σαν εξομολόγηση στον πνευματικό μου"

Σε ένα άλλο σημείο της αυτοβιογραφίας του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, με τίτλο "Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα", γράφει: "Κάποτε αποφάσισα να πάρω την οικογένειά μου και να φύγω, να πάω στον Καναδά. Να κάνω μια νέα αρχή. Δεν άντεχα την αστάθεια, την ασάφεια, την ανασφάλεια, την καχυποψία, το φθόνο, τη διαβολή, την επιβουλή. Κι όμως, στο χείλος της καταστροφής, την ύστατη στιγμή υπάρχει ένα μαγικό ραβδί, που μεταμορφώνει αυτή τη χώρα, μας μεταμορφώνει στους καλύτερους, τους συνεπέστερους, σταθερούς, σαφείς κι αποδοτικούς πολίτες, αντάξια τέκνα αυτής της υπέροχης άθλιας χώρας στην οποία ζούμε. Είναι να τρελαίνεσαι... Αισθάνομαι τη συγγραφή αυτού του βιβλίου σαν εξομολόγηση στον πνευματικό μου. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν αδίκησα κανέναν, αν φέρθηκα άσχημα σε κανέναν. Μπορεί να μην το κατάλαβα, να μην το ήθελα".

Ο άγνωστος Νίκος Ξανθόπουλος: Το παιδί του λαού ήταν ένας φανατικός αναγνώστης που ονειρευόταν να ανοίξει βιβλιοπωλείο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τι γεύση έχει άραγε μια πίτσα με αστέρι Michelin και πού θα τη φας στην Αθήνα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΖΑΛΙΖΕΙ 01 Οκτ 2025 | 12:00

Το παρασκήνιο για το διαζύγιο της Νικόλ Κίντμαν: Η "άλλη γυναίκα" και η ακίνητη περιουσία των 36 εκατ. δολαρίων

Οι λεπτομερείς όροι δείχνουν ότι το διαζύγιο βρισκόταν στα σκαριά για πάνω από ένα μήνα. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 90 ημέρες για να οριστικοποιηθεί.

ΕΙΧΑΝ ΤΑ «ΠΑΝΩ» ΚΑΙ ΤΑ «ΚΑΤΩ» ΤΟΥΣ 30 Σεπ 2025 | 16:59

Διαζύγιο Κίντμαν: Η σκηνή σεξ με τον Ζακ Έφρον που πάγωσε τον σύζυγό της - Δεν άντεχε ούτε να μιλάει για τη γυναίκα του

Μια συνέντευξη πριν λίγους μήνες προδίδει τον Αυστραλό μουσικό - Δεν άντεχε να μιλά ανοιχτά για τη σύζυγό του - Η ερώτηση για μια "ερωτική σκηνή" που τον πάγωσε

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ 30 Σεπ 2025 | 16:27

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Ενοχλημένη από τις φήμες που αφορούν την κατάσταση της υγείας της – "Μόνο κατάκοιτη δεν είναι"

"Είχε μαζέψει υγρό το γόνατό της. Πέρασε με κάποιες φυσιοθεραπείες. Πέρασε. Τώρα είναι καλά η γυναίκα", λέει στενή φίλη της ηθοποιού

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 10:39

Το παρασκήνιο της σύλληψης Μπισμπίκη: Οι δύο γυναίκες που ήταν στο σπίτι του και η τρίτη που ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, στον Βασίλη Μπισμπίκη αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο 1.200 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος μετά το τροχαίο στη Φιλοθέη.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 29 Σεπ 2025 | 17:39

Καϊλή: "Το αμάρτημα της Εύας", το βιβλίο της για το Qatargate - "Της είπαν να ομολογήσει και όλα θα τελειώσουν"

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για την Εύα Καϊλή και το βιβλίο που εξέδωσε - "Το βιβλίο αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει χρηματιστεί"

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 29 Σεπ 2025 | 14:15
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 29 Σεπ 2025 | 10:50

Μικρούτσικος για Μπισμπίκη: Ο Βασίλης πίνει πολύ - Λέει "φέρε 2 μπουκάλια ουίσκι" να κάνουμε συνέντευξη

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να τοποθετηθεί για όσα έγιναν με το τροχαίο του Β. Μπισμπίκη, με τα λόγια του να προκαλούν την αντίδραση της Φαίης Σκορδά.

ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 28 Σεπ 2025 | 20:01

Συνελήφθη ο Βασίλης Μπισμπίκης: Τον αναζητούσε η αστυνομία για φθορές σε 10 οχήματα στη Φιλοθέη και εγκατάλειψη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης είχε προκαλέσει φθορές σε 10 οχήματα με το αυτοκίνητό του και είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου

ΣΕ ΒΡΑΒΕΥΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:56

Η Ντακότα Τζόνσον με τολμηρή μάξι δημιουργία Gucci - Το δαντελένιο μπούστο και τα εκθαμβωτικά κοσμήματα [εικόνες]

Η σταρ επέλεξε να εμφανιστεί στη βράβευσή της με μία τολμηρή μάξι δημιουργία Gucci σε μπλε απόχρωση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 25 Σεπ 2025 | 09:00

Συγκινεί η ηθοποιός Εύη Δαέλη, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της - "Μου λείπεις κάθε μέρα"

Μία συγκινητική ανάρτηση, για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα, έκανε η ηθοποιός Εύη Δαέλη.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ 24 Σεπ 2025 | 11:44

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Προβελέγγιος

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Προβελέγγιος συμμετείχε σε πάνω από 50 βιντεοταινίες στη δεκαετία του '80 - '90.

ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ 24 Σεπ 2025 | 06:30

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε, σε ηλικία 87 ετών

Ενα από τα ισχυρότερα σύμβολα της χρυσής εποχής του ιταλικού κιν/φου. Σύμφωνα με τον ιταλικό και τον διεθνή τύπο, ήταν μια από τις ωραιότερες ηθοποιούς στον κόσμο.

ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ 23 Σεπ 2025 | 11:50

"Η Μάρω Κοντού μάς σκηνοθέτησε τη σέλφι" – Η οδηγός μιλά για την αξέχαστη διαδρομή με την ηθοποιό

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν η Κατερίνα Ακριτίδου και η 27χρονη κόρη της, όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη Μάρω Κοντού, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:19

Ευχάριστα τα νέα για τον ηθοποιό Στάθη Μαντζώρο: Ανοίγει τα μάτια του μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη

Ο πατέρας του ηθοποιού, Στάθη Μαντζώρου που δίνει μάχη μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη έδωσε τα νεότερα για την υγεία του

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ 22 Σεπ 2025 | 13:00

Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Ζερβόπουλος

Σε ηλικία 74 ετών πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Ζερβόπουλος.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 19 Σεπ 2025 | 17:21

Άννα Τσουκαλά: Η ηθοποιός που έγινε μαμά στα 51 της - "Δεν το έβαλα κάτω ποτέ και θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά"

Η ηθοποιός και ο σύζυγός της, γνωστός πιανίστας κράτησαν στην αγκαλιά τον γιο τους στις 4 Αυγούστου 2025.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 09:54

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι αποκαλύπτει γιατί απέρριψε αμοιβή 14,5 εκατ. δολαρίων

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι μιλώντας στο podcast "The Diary of a CEO", αποκάλυψε ότι κάποτε αρνήθηκε μια γενναία αμοιβή, ύψους 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΑΤΗΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 17 Σεπ 2025 | 13:21

Συγκλονίζει ο πνευματικός του Γεράσιμου Μιχελή: Τον ακούμπησα και ένιωθα ότι χτύπαγα σκελετό

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Μιχελής έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

17 Σεπ 2025 | 11:23

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Το αντίο των διάσημων φίλων του - "Ηταν θρύλος - Ενας καλλιτέχνης που άλλαξε τα δεδομένα"

Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού Ρόμπερτ Ρέντφορντ σκόρπισε θλίψη σε όλο τον κόσμο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 17 Σεπ 2025 | 09:39

Ξέσπασε ο Χρυσοστόμου για το viral βίντεο του TikTok με τον "άντρα των ονείρων μου"

Το βίντεο με την υπόκλιση του Γιώργου Χρυσοστόμου και μουσική υπόκρουση... Κατερίνα Λιόλιου. Εκνευρισμένος ο ηθοποιός.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 16 Σεπ 2025 | 19:07

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: "Ένα λιοντάρι έφυγε", τον αποχαιρετά η Μέριλ Στριπ - "Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω" λέει η Τζέιν Φόντα

Μέριλ Στριπ και Τζέιν Φόντα αποχαιρετούν το είδωλο του αμερικανικού κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΘΡΥΛΟΣ 16 Σεπ 2025 | 17:39

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: O ωραίος ξανθός - Ο γιος βιοπαλαιστή που ήθελε να γίνει ζωγράφος αλλά τελικά ξετρέλανε το Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεσουράνησε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες σταθμούς ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα για τον αριστερό ακτιβισμό του

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 16:52

Πέτρος Φιλιππίδης: Φιλοξενείται σε συγγενή του - Ζει με τον μισθό της γυναίκας του [βίντεο]

"Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε αίτηση, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι, για να συνταξιοδοτηθεί", ανέφερε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ 16 Σεπ 2025 | 15:20

Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Παγκόσμια θλίψη για τον θρυλικό ηθοποιό

Εφυγε από τη ζωή στα 89 του χρόνια ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ 16 Σεπ 2025 | 14:02

Σπαρακτικό βίντεο με τον ηθοποιό του Grey's Anatomy που δεν μπόρεσε να πάει στα EMMY: Δίνει μάχη με ανίατη νόσο

Η ζωή του 52χρονου πολύ δημοφιλή ηθοποιού από το σίριαλ "Grey's Anatomy", Έρικ Ντέιν, έχει αλλάξει ριζικά - Μιλά ανοιχτά για τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 16 Σεπ 2025 | 07:42

Ορόρα Μαριόν Αρζόγλου: Σπάνια εμφάνιση για την ηθοποιό κόρη του Κώστα Αρζόγλου με την εξωτική ομορφιά

Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στο Ηρώδειο, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, την πανέμορφη κόρη του Κώστα Αρζόγλου, Ορόρα Μαριόν Αρζόγλου.

"ΕΚΟΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ" 12 Σεπ 2025 | 09:52

Εκθαμβωτική: Η Μάργκοτ Ρόμπι με αποκαλυπτικό διάφανο φόρεμα Armani στην πρεμιέρα ταινίας της [εικόνες]

Το τολμηρό φόρεμα αναδείκνυε την εξαιρετικά καλλίγραμμη σιλουέτα της Μάργκοτ Ρόμπι, ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου της.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ 11 Σεπ 2025 | 10:23
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:26

Κάμαλα Χάρις: Ηταν απερισκεψία που επιτρέψαμε στον Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στην προεδρία

Στο βιβλίο της, η Κάμαλα Χάρις αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποια συνωμοσία για να συγκαλυφθούν οι αδυναμίες του Μπάιντεν που σχετίζονταν με την ηλικία του.

ΟΛΑ ΑΝΕΦΕΡΕ 09 Σεπ 2025 | 10:36

Συγκλονίζει ο Χρανιώτης για συνεργάτιδά του: Μπορεί να συνέβαλα στο να μην είναι στη ζωή [βίντεο]

Ο Γιώργος Χρανιώτης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, σε μια συνεργάτιδά του, η οποία έχει φύγει από τη ζωή.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 54 07 Σεπ 2025 | 11:16

Πίτερ Σέλερς: Ο θρυλικός κωμικός, οι δαίμονες, το ποτό, τα ναρκωτικά και ο ανεκπλήρωτος έρωτας με τη Σοφία Λόρεν

Υπήρξε ίσως ο κορυφαίος κωμικός όλων των εποχών, αν και όταν έπαιξε δράμα, άφησε άφωνους κριτική και κοινό -Δέσμιος της μητέρας του - Από βρέφος στη σκηνή.

ΜΑΓΝΗΤΙΣΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 04 Σεπ 2025 | 10:19

Σαν Ιταλίδα σταρ: Η Τόνια Σωτηροπούλου εκθαμβωτική, με μαύρο φόρεμα Saint Laurent στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Τόνια Σωτηροπούλου παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας "Frankenstein" στο Φεστιβάλ Βενετίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ 03 Σεπ 2025 | 16:16
03 Σεπ 2025 | 13:20

Μελία Κρέιλινγκ: Στο Ηρώδειο η Ελληνίδα ηθοποιός του "Emily in Paris" - Πανέμορφη, με καφέ φόρεμα

Στο Ηρώδειο βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης, η ηθοποιός Μελία Κρέιλινγκ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 03 Οκτ 2025 | 09:04

70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συγκίνηση και μνήμες στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "Μέσα από τα Μάτια τους"

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "70 Χρόνια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Μέσα από τα Μάτια τους" που δημιούργησαν το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η ελc productions.

ΤΟ 1993 03 Οκτ 2025 | 08:19

32 χρόνια χωρίς την Κατερίνα Γώγου: Η "αφελής" του ελληνικού κινηματογράφου και αναρχική ποιήτρια των Εξαρχείων

"Μόνη μου δέθηκα. Ας κάνουν οι σειρήνες τη βρώμικη δουλειά τους". Εφυγε σαν σήμερα η ποιήτρια των Εξαρχείων, Κατερίνα Γώγου.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 02 Οκτ 2025 | 23:41

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς έβαλε "φωτιά" στο Καλλιμάρμαρο - Χιλιάδες κόσμος στη μοναδική συναυλία του [εικόνες - βίντεο]

Το ελληνικό κοινό αψήφησε την κακοκαιρία και γέμισε το Καλλιμάρμαρο για να δει και να ακούσει από κοντά τον εκπληκτικό Ρόμπι Γουίλιαμς

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ 02 Οκτ 2025 | 20:58

Μεγάλος πήλινος μυκηναϊκός αμφορέας της Ύστερης Εποχής του Χαλκού για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η επιφάνειά του, καλυμμένη από θαλάσσιους οργανισμούς, δείχνει πως το αγγείο κείτονταν για χρόνια σε ήρεμο και σκοτεινό θαλάσσιο περιβάλλον, δηλαδή σε βαθιά νερά.

ΣΤΗΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:34

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Είναι φίλος μου", του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας

ΗΧΗΤΙΚΟ 02 Οκτ 2025 | 10:56

Εκπληξη του Λάνθιμου στις "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το μήνυμα της Εμμα Στόουν σε άπταιστα ελληνικά [βίντεο]

Επέστρεψε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" - Το "παρών" έδωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και είχε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 10:13

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Η συγγραφέας Ερση Σωτηροπούλου ξανά ανάμεσα στους υποψηφίους

Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου βρίσκεται ξανά φέτος ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, φέρνοντας την ελληνική λογοτεχνία και πάλι στο διεθνές προσκήνιο.

ΑΝΤ1+ 02 Οκτ 2025 | 08:59

"Ο Δικαστής": Πρεμιέρα για τη νέα σειρά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Τι θα δούμε στα 2 πρώτα επεισόδια

Η νέα δραματική σειρά "Ο Δικαστής", βασισμένη στο πολυβραβευμένο σίριαλ "Your Honor", κάνει σήμερα πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο.

ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 02 Οκτ 2025 | 06:57

"Όμορφες Σκέψεις": Η νέα stand up comedy παράσταση της Ηρας Κατσούδα έρχεται στο θέατρο Olvio

Η Ήρα Κατσούδα ασχολείται επαγγελματικά µε το stand up comedy, με συνεχείς παραστάσεις σε Αθήνα, Περιφέρεια αλλά και Ευρώπη.

ΣΤΟ ΣΟΤΑ 01 Οκτ 2025 | 10:52

"Αίθουσα Αναμονής": Τρίτη χρονιά παραστάσεων μετά τα συνεχόμενα sold out

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:19

"Χούγια ή Θάνατος": Η ξεκαρδιστική stand-up comedy παράσταση της Σοφίας Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 01 Οκτ 2025 | 09:56

Ο Μπινιάρης σκηνοθετεί τον Παπασπηλιόπουλο στη "Δίκη" του Κάφκα - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.

01 Οκτ 2025 | 09:22

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Άλφα

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 30 Σεπ 2025 | 15:19

Συγκίνησαν οι "Μαγευτικές Μελωδίες από την Ελλάδα και τον Πόντο" σε μια μοναδική γιορτή συγκίνησης, μνήμης και πολιτισμού

Η εκδήλωση ανέδειξε τη βαθιά σχέση του τόπου με τον ποντιακό ελληνισμό και τις ζωντανές του παραδόσεις, που εξακολουθούν να συγκινούν και να εμπνέουν.

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ 30 Σεπ 2025 | 15:08

To θέατρο Παλλάς άνοιξε τις πόρτες του στους μουσικούς του δρόμου και σε νέες φωνές

Έξι νέοι καλλιτέχνες, που μέχρι χθες τραγουδούσαν στις γειτονιές της Αθήνας, ανέβηκαν στη σκηνή ενός ιστορικού θεάτρου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ 30 Σεπ 2025 | 12:10

FESTEN: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:03

"Γουονανγκάτα": Μια ιστορία γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.

ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ 29 Σεπ 2025 | 15:14

Νίκος Φλώρος: Δημιούργησε γλυπτό εμπνευσμένο από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας - Τα αποκαλυπτήρια στο Ντουμπάι

Πρόκειται για το πρώτο γλυπτό στην ιστορία της τέχνης που γεννήθηκε από τη φωνή της Μαρίας Κάλλας

7/10 29 Σεπ 2025 | 12:49
Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ 28 Σεπ 2025 | 10:56

Η Μαίρη Πόπινς έγινε 90 ετών - Γενέθλια για την Τζούλι Άντριους - Από τον ιππόδρομο, στο Μπρόντγουεϊ και το Οσκαρ

Η Τζούλι Άντριους, που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 90 της χρόνια, υπήρξε η αδιαμφισβήτητη σταρ των ταινιών για όλη την οικογένεια

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ 26 Σεπ 2025 | 21:37

Η Τζένιφερ Λόρενς καταδικάζει την "απαράδεκτη γενοκτονία" που διαπράττεται στη Γάζα

Eπέκρινε την αμερικανική πολιτική για την έλλειψη "ακεραιότητάς" της

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 26 Σεπ 2025 | 18:49

Πέθανε ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός Νίκος Περέλης

Λ. Μενδώνη: "Ο Ν. Περέλης διέγραψε μια μετεωρική πορεία στην Τέχνη"

26 Σεπ 2025 | 17:11
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 26 Σεπ 2025 | 13:45

Στο reunion για τα 20 χρόνια του "Παρά Πέντε" παίζεις και εσύ! - Δες τι πρέπει να κάνεις

Το πάρτι για τα 20 χρόνια ξεκινά. Μείνε συντονισμένος στο MEGA για όλες τις λεπτομέρειες του θρυλικού Reunion.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 26 Σεπ 2025 | 13:40

Αυτή η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας στα Οσκαρ

Η Ελλάδα προτείνει επίσημα τη συμμετοχή της στην 98η διοργάνωση των βραβείων Oscar, διεκδικώντας το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:35

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ρίχνει αυλαία με δύο σημαντικά γεγονότα

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ολοκληρώνει το επετειακό έτος 2025 με μία εορταστική εκδήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά γεγονότα.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

25 Σεπ 2025 | 10:51

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη στα μπουζούκια της Σπάστα Φλώρας

Ο Monsieur Minimal συναντά τη Νεφέλη Φασούλη σε μια νέα, μαξιμαλιστική και "Λαϊκή" (Σ)πάστα Φλώρα.

ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανεβάζει την "Τζοκόντα", την όπερα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Μαρία Κάλλας

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε το 1876 στη Σκάλα του Μιλάνου με τεράστια επιτυχία, αντίστοιχη με την "Αΐντα" και τον "Οθέλλο" του Βέρντι, που γράφτηκαν την ίδια δεκαετία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:32

To "Κρυφτό" με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τη Λένα Δροσάκη

Στο Θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τι ξεκαθάρισε για τη νέα τηλεοπτική σειρά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

"Θέλω να με υποδυθεί η Βλαντή", είχε πει σε ανάρτηση η μητέρα από την Πάτρα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 15:20
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 24 Σεπ 2025 | 12:44

Ακρόπολη: Αποκαθίσταται και αποδίδεται επισκέψιμο το μυκηναϊκό τείχος [εικόνες]

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί κρίσιμο βήμα για την προστασία, αλλά και την ανάδειξη, ενός από τα σημαντικότερα σωζόμενα τμήματα της μυκηναϊκής οχύρωσης του Βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών.

54 ΛΕΠΤΑ "ΩΜΗΣ" ΑΛΗΘΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:13

Αντέχετε τις "σκληρές αλήθειες"; Η stand up κωμωδία που σου λύνει απορίες για… όλα

Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.

24 Σεπ 2025 | 11:58

Θεόδωρος Κουρεντζής: Εξαντλήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδόν αμέσως μόλις άνοιξε η προπώληση.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 24 Σεπ 2025 | 11:11

Λεβεντογιάννης και Σκιάδη ενώνονται στο ερωτικό θρίλερ "Barcelona"

Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Οι 5 υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή" - Γυναίκες μέχρι 30 ετών

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 23 Σεπ 2025 | 16:45

Η "Συνάντηση" κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μουσούρη

Ένα σύγχρονο ψυχολογικό δράμα που ξετυλίγεται με ένταση, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική φόρτιση, αποκαλύπτοντας την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων

ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΔΥΟ ΣΚΗΝΕΣ, ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ 23 Σεπ 2025 | 16:40

"Καρα-Cartoon" και "Δον Κιχώτης" από τον Ηλία Καρελλά

Ο Ηλίας Καρελλά υποδέχεται το φθινόπωρο του 2025 με δύο ξεχωριστές παραγωγές!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:30

Μεγάλη θλίψη: Πέθανε ο παραγωγός και σκηνοθέτης Βάσος Γεώργας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη, παραγωγού, συγγραφέα και εκδότη Βάσου Γεώργα.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ 23 Σεπ 2025 | 13:30

Τι γίνεται όταν μία κατσαρίδα ξυπνήσει μεταμορφωμένη σε Κάφκα;

Οι δημιουργοί της τηλεοπτικής επιτυχίας "Μαύροι Πίνακες", επιστρέφουν με ένα έργο-μανιφέστο ζωής, μια κραυγή ελευθερίας, ένα όραμα υπέρβασης

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 23 Σεπ 2025 | 10:15
ΑΠΟ 3/10 22 Σεπ 2025 | 17:00

Τελευταία σειρά παραστάσεων για το υποκριτικό tour de force του Αργύρη Ξάφη

"Δεν υπάρχει τίποτα πιο προκλητικό κι επαναστατικό από την ομορφιά"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 16:57

"Ο χορός του Γαλαξία": Η μεγαλειώδης παραγωγή του οίκου Pierre Cardin για μια βραδιά στην Αθήνα

Μια πρωτοποριακή παράσταση, που εμπνεύστηκε ο Γάλλος μέτρ της μόδας που έφυγε από τη ζωή το 2020

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 22 Σεπ 2025 | 16:39

Πέθανε στα 83 του χρόνια ο γλύπτης Βασίλης Δωρόπουλος - Είχε δημιουργήσει το γλυπτό στην Κλαυθμώνος

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο του γλύπτη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

22 Σεπ 2025 | 13:58

Δύο παραστάσεις που "ξεγυμνώνουν" την εποχή επιστρέφουν στο Θέατρο Δίπυλον

Μετά την περσινή τους επιτυχία, δύο παραστάσεις που σημάδεψαν το αθηναϊκό θέατρο επιστρέφουν στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ, για να θέσουν ξανά τα δύσκολα ερωτήματα του παρόντος.

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ! 22 Σεπ 2025 | 13:43

Σπασμένη Φλέβα: Ο Μπισμπίκης στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη - Δείτε το πρώτο τρέιλερ

"Σπασμένη Φλέβα": Πότε κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Οικονομίδη

ΤΟΥ 1894 21 Σεπ 2025 | 10:31

Αϊνστάιν: Σε δημοπρασία το βιολί του - Αναμένεται να πωληθεί έως και 300.000 αγγλικές λίρες

Το μουσικό όργανο του 1894 είναι ένα από τα πολλά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον Άλμπερτ Αϊνστάιν

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Σεπ 2025 | 14:40

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τσαφούλια

Η μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, μετά τα συνεχόμενα sold out σε Αθήνα και Βουδαπέστη και τις αποθεωτικές κριτικές, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

19 Σεπ 2025 | 12:35

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η... Αρλέτα" - Μεγάλο αφιέρωμα στο Ηρώδειο

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η… Αρλέτα"... Και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα προς τιμήν της!

19 Σεπ 2025 | 11:54

Το "Πάρτι στη Στέγη" επιστρέφει στη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Το φετινό street πάρτι της Στέγης δεν είναι απλώς ένα event, είναι ένας τόπος συνάντησης. Μια ανοιχτή αγκαλιά όπου χωράει κάθε σώμα και ρυθμός.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 19 Σεπ 2025 | 11:36

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ: "Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε δρόμο στο νέο" - Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων

Το 51ο Φεστιβάλ επιδιώκει να αποτελέσει κορυφαία πολιτική παρέμβαση στις κρίσιμες εξελίξεις, στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον.

ΣΤΟΝ ALPHA 19 Σεπ 2025 | 11:24

"Να με λες μαμά": Η πρεμιέρα της σειράς που θα καθηλώσει - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο [τρέιλερ]

Το "Nα με λες μαμά", η νέα κοινωνική δραματική σειρά του Alpha, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου , στις 21:00 με συγκλονιστικό διπλό επεισόδιο.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ 19 Σεπ 2025 | 10:40

Και όμως: Σε συζητήσεις η Τζούλια Ρόμπερτς για το σίκουελ της ταινίας "Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου"

Η είδηση έρχεται μετά την επιβεβαίωση της Τζούλια Ρόμπερτς ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιστρέψει στον εμβληματικό της ρόλο.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 18 Σεπ 2025 | 20:54

Αίγυπτος: Σε χυτήριο κατέληξε το χρυσό βραχιόλι του Φαραώ που εκλάπη από το μουσείο του Καΐρου - Τέσσερις συλλήψεις

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων και Τουρισμού είχε αναφέρει την Τετάρτη την απώλεια του κοσμήματος.

18 Σεπ 2025 | 17:51

Nova: Μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η Nova για 4η συνεχόμενη χρονιά είναι ο μεγάλος χορηγός στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΩΝ» 18 Σεπ 2025 | 15:27

"Ταξίδι στην Ανθοχώρα": Ένα έργο για το περιβάλλον με τον Θανάση Βισκαδουράκη

Μια μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση με οικολογικές ανησυχίες.

18 Σεπ 2025 | 13:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός

Για πέντε ημέρες, η Χάλκη φιλοξένησε μοναδικές συναυλίες σε διάφορα σημεία του νησιού παρασύροντας το κοινό σε μια μοναδική μυσταγωγία.

ΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 18 Σεπ 2025 | 10:37

Πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μπιθικώτση - Συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες [εικόνες]

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τετάρτης, για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση.