Ο "Σιμιγδαλένιος", ένα κοσμαγάπητο παραμύθι στο θέατρο

Το γνωστό παραμύθι "Σιμιγδαλένιος" που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ.

o-simigdalenios-erxetai-sto-theatro-apo-ton-peripato
SHARE THIS
0
SHARES

Το γνωστό παραμύθι "Σιμιγδαλένιος" που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας ζωντανεύει στη σκηνή από τη θεατρική ομάδα ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ. 

Το παραμύθι έχει ως ήρωες μία όμορφη αρχοντοπούλα και τον "Σιμιγδαλένιο", τον 'άντρα που έφτιαξε μόνη της. Και ξεκινά όπως όλα τα παραμύθια. 

Μία φορά κι έναν καιρό, ζούσε μία όμορφη αρχοντοπούλα. Μία πολύ όμορφη αρχοντοπούλα! Ήταν η ομορφότερη του κόσμου! Έρχονταν παλικάρια από όλο τον κόσμο. Να τους δει! Να δεχτεί να παντρευτεί. Ήρθε ο καιρός της να παντρευτεί! Ο ένας της μύριζε,ο άλλος της ξίνιζε! Αποφάσισε λοιπόν, να φτιάξει μόνη τον αντρούλη της  από σιμιγδάλι,ζάχαρη και αμύγδαλα. Τον έπλασε, του έδωσε ζωή, παντρεύτηκαν και ζούσαν ευτυχισμένοι! Έλα μου όμως που μία άλλη αρχοντοπούλα έμαθε ότι η “δικιά μας” είχε έναν αντρούλη, που είχε τις χάρες όλες. Με ένα πολύ μελετημένο σχέδιο καταφέρνει να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο. Του έδινε να πιει το νερό της λησμονιάς, για να μην θυμάται την πρώτη του γυναίκα και έτσι τον έκανε δικό της αντρούλη. Η “δικιά μας” αρχοντοπούλα τον περίμενε, τον περίμενε αλλά αυτός πουθενά. Έπεσε να πεθάνει από την στενοχώρια της. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Σιμιγδαλένιο της. Έφυγε για να ψάξει να τον βρει σε γη και ουρανό. Άραγε θα τα καταφέρει; Ποιόν θα συναντήσει στον δρόμο της; Θα αντέξει τις κακουχίες και τις δυσκολίες; Τi θα αποκομίσει; 

Μέσα από το παραμύθι ο θεατής αντιλαμβάνεται τη δύναμη της αγάπης και το πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε για να την έχουμε στην ζωή μας. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μανδαλά

Σκηνικά-Κουστούμια: Ρένος Βάρλας

Παίζουν: Λουκία Λαγού, Φιλιππία Πέτρου, Γιάννης Τριαντάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: κάθε Κυριακή στις 12:00 από 10 Nοεμβρίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : γενική είσοδος- 7 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ »ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

ΓΡ.ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ 17, Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΗΣ.ΘΕΣΕΩΝ :210 9954189,6974664041.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook