Πανόραμα κινέζικης ζωγραφικής στο ΕΜΣΤ

Τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια κινέζικης ιστορίας κλείνει η έκθεση στο ΕΜΣΤ

panorama-kinezikis-zwgrafikis-sto-emst
|
SHARE THIS
0
SHARES

  «Κινέζικη ζωγραφική XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) που παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας. Η έκθεση, ο κατάλογος και οι παράλληλες δράσεις αποτελούν τις πρώτες μαρτυρίες της συνεργασίας των δύο Μουσείων με στόχο την ενίσχυσή τους που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο ΕΜΣΤ στην ελληνική και κινεζική - «δυο από τις παλαιότερες γλώσσες του κόσμου», όπως σημείωσε η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά. 

 Στη συνέχεια το 2018, το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο με αντίστοιχους στόχους.

  Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και εκφράζει την επιδίωξη του NAMOC να προωθήσει την κουλτούρα και το ήθος του κινεζικού πολιτισμού. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού.

 Η Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, άσκησε μεγάλη επιρροή στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας μέσω της πολιτιστικής και τεχνολογικής της εξέλιξης. Με τη σειρά της η Κίνα, ένας από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, διαθέτει πολιτιστική παράδοση που συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον τομέα του εμπορίου και της τεχνολογίας.

 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2017. 

Το ΕΜΣΤ επιδιώκοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινού να επισκεφθεί την έκθεση και να γνωρίσει την κινεζική τέχνη, θα έχει ελεύθερη είσοδο μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2017.

Info:

Ωράριο Λειτουργίας της έκθεσης μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2017:

Τρίτη – Κυριακή: 11.00 – 19.00

Δευτέρα: Κλειστά

www.emst.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook