Follow us

Πέντε βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές του καλοκαιριού

Συγγραφείς κλασικοί, της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, αλλά και σύγχρονοι, με μηνύματα και θεματογραφία για την εποχή μας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πέντε βιβλία ξένης πεζογραφίας για τις καλοκαιρινές μας αναγνώσεις προτείνει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιλέγοντας από εκδόσεις που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2022 και 2023. Συγγραφείς κλασικοί, της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, αλλά και σύγχρονοι, με μηνύματα και θεματογραφία για την εποχή μας.

Ο "Ροβινσόνας Κρούσος" έχει αναθρέψει, εδώ και τρεις αιώνες, γενεές επί γενεών αναγνωστών πάσης ηλικίας, τάξης και καταγωγής: έχει γνωρίσει άπειρες διασκευές, έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο λογοτεχνικό είδος, αυτό που ονομάζουμε "Ροβινσονιάδα", έχει εξάψει τη φαντασία μικρών και μεγάλων σε ολόκληρη την υδρόγειο και τώρα τον έχουμε ξανά στα ελληνικά, σε μετάφραση Γιώργου Μπαρουξή, από το Μεταίχμιο. Δημοσιευμένος το 1719 από τον Ντάνιελ Ντεφόε, που γεννήθηκε το 1660 και πέθανε το 1695 (το όνομα του συγγραφέα σύμφωνα με την πατροπαράδοτη ελληνική απόδοση), ο "Ροβινσόνας Κρούσος" είναι η πλασματική αυτοβιογραφία ενός ναυτικού που ναυαγεί, ταξιδεύοντας από τη Βραζιλία, όπου έχει μια μεγάλη φυτεία, προς την Αφρική, όπου σκοπεύει να αγοράσει σκλάβους, στις εκβολές του Ορενόκου, στη Λατινική Αμερική. Και τότε, ναυαγώντας, θα μείνει για 28 χρόνια σε ένα έρημο νησί. Ο Ροβινσόνας είναι η αποθέωση της αντοχής, της ικανότητας επιβίωσης και της επινοητικότητας. Στο νησί του χτίζει κάστρα και κατοικίες, φτιάχνει βάρκες, καλλιεργεί εδάφη και σωρεύει προϊόντα, σαν ένας έμπορος χωρίς αγορά, αλλά με όλο το πνεύμα της συγκέντρωσης πλούτου και απόκτησης και επαύξησης της ιδιοκτησίας. Οι κριτικοί έχουν μεμφθεί τον Ντεφόε για αναπαραγωγή της λογικής της αγγλικής αποικιοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς, αλλά ο Ρουσό ανακάλυψε στον "Ροβινσόνα Κρούσο" τις αρετές του πρωτόγονου βίου και της απόσυρσης από την κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Τρία μόλις χρόνια πριν από τον θάνατό του (σε ηλικία 59 χρόνων), το 1877, ο Γκιστάβ Φλομπέρ τύπωσε ένα μικρό βιβλίο, υπό τον τίτλο "Τρεις ιστορίες", που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και στα καθ’ ημάς, σε μετάφραση Τιτίκας Δημητρούλια, και με επίμετρο του Σωτήρη Παράσχα, από τις εκδόσεις Αντίποδες. Το βιβλίο έμελλε να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Φλομπέρ, ο οποίος, πάντως, πρόλαβε να εισπράξει έναν θρίαμβο από επαινετικές κριτικές του γαλλικού Τύπου, που έσπευσε σύσσωμος να το αποθεώσει. Τι ακριβώς συμβαίνει στις "Τρεις ιστορίες"; Στην πρώτη, και ίσως την περισσότερο σχολιασμένη, υπό τον τίτλο "Απλή καρδιά", ταξιδεύουμε στη γαλλική επαρχία της εποχής του συγγραφέα, παρακολουθώντας τη βασανισμένη ζωή μιας χαζούλας αλλά συγκινητικά αγνής και αθώας υπηρέτριας, της Φελισιτέ, η οποία αγαπά με περισσή φροντίδα πρώτα έναν άντρα, ύστερα την κυρία της -μαζί με τα παιδιά της-, κατόπιν τον ανιψιό της -κι έναν ηλικιωμένο- και στο τέλος έναν παπαγάλο, τον οποίο και εκλαμβάνει ως ενσάρκωση του Αγίου Πνεύματος. Η Φελισιτέ πεθαίνει χωρίς ανταπόκριση στην άδολη αγάπη της και οι κριτικοί συσχετίζουν τον ρεαλιστικό μικρόκοσμό της με τη μυθιστορηματική σύνθεση της "Κυρίας Μποβαρύ" (1857). Στη δεύτερη ιστορία, με τίτλο "Άγιος Ιουλιανός ο φιλόξενος", πρωταγωνιστής είναι ένας μεσαιωνικός φεουδάρχης, που σκοτώνει με μανία άγρια ζώα, και από το χέρι του οποίου θα πεθάνουν και οι γονείς του. Φορτωμένος ενοχές, ο Ιουλιανός θα καταλήξει ζητιάνος και θα αναληφθεί στους ουρανούς, αγκαλιάζοντας έναν λεπρό. Η κριτική βρήκε εδώ το κλίμα υποβολής του "Πειρασμού του Αγίου Αντωνίου" (1874). Στην τρίτη ιστορία, που τιτλοφορείται "Ηρωδιάδα", και έχει συγκριθεί με την μπαρόκ ατμόσφαιρα της "Σαλαμπώ" (1862), πρωταγωνιστούν ο χορός της Σαλώμης και ο αποκεφαλισμός του Ιωάννη του Βαπτιστή στο πλαίσιο των συγκρούσεων των πολιτικών φατριών και των ποικίλων εθνοτήτων της αρχαίας εβραϊκής επικράτειας. Κι αν ο Ιουλιανός ανεβαίνει στους ουρανούς όταν αγκαλιάζει τον λεπρό, στην "Ηρωδιάδα" ο Ηρώδης αναγκάζεται να δει τον Ιωάννη, τον οποίο λατρεύει κρυφά, να χάνει το κεφάλι του ύστερα από συζυγική παραγγελία.

"Η λογοτεχνία είναι η ικανότητα και η δυνατότητα του να μοιραζόμαστε. Είναι σαν να μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινότητα ανθρώπων που δεν υπήρχε πιο πριν", έλεγε ο Ματιάς Ενάρ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ευκαιρία παλαιότερης επίσκεψής του στην Ελλάδα και της πρόσφατης τότε μυθιστορηματικής του επιτυχίας "Η πυξίδα". Το μυθιστόρημα του Ενάρ "Το ετήσιο συμπόσιο της συντεχνίας των νεκροθαφτών", που έχει μεταφράσει η Σοφία Διονυσοπούλου και κυκλοφορεί από το Στερέωμα, σε μια πολύ φροντισμένη έκδοση, αποδεικνύει περίτρανα τη μαγική δύναμη της μυθιστορηματικής τέχνης να δημιουργεί κόσμους εκ του μηδενός και πρωτόγνωρες ανθρώπινες κοινότητες. Ο Ενάρ μιλάει στο βιβλίο του για το ταξίδι ενός νεαρού εθνολόγου, του Νταβίντ Μαζόν, από το Παρίσι σε ένα μικρό χωριό της κεντροδυτικής Γαλλίας, όπου θα ανακαλύψει τα πάντα από την αρχή, και όπου θα στηθεί ένα σωστό πανηγύρι: πανηγύρι του χιούμορ και της ευφρόσυνης διάθεσης, γιορτή της χαράς και των αισθήσεων, αλλά και τελετή θριάμβου της φύσης, του τραγουδιού και του στίχου. Ο Ενάρ μπορεί να μη γράφει ποίηση, το μυθιστόρημά του, όμως, είναι γεμάτο με τραγούδια και στίχους ενώ η λυτρωτική του έξοδος συνοδεύεται από το τραγούδι του Ανρί Σαλβαντόρ "Συρακούσες".

Βιβλίο - παραλία

O Αντόνιο Σκάρμετα γεννήθηκε το 1940, έρχεται από τη Χιλή και είναι ένας από τους πιο συζητημένους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Με το μυθιστόρημα "Ο ταχυδρόμος του Νερούδα", που κυκλοφορεί σε μετάφραση Αγγελικής Βασιλάκου από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, έγινε γνωστός διεθνώς από την ταινία "Il Postino" του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Ράντφορντ, με τον Φιλίπ Νουαρέ και τον Μάσιμο Τροϊζι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα του Σκάρμετα η ιστορία έχει να κάνει, όπως και στην ταινία, με τη φιλία ανάμεσα στον δεκαεπτάχρονο ψαρά Μάριο Χιμένες, ο οποίος έχει γίνει στο μεταξύ ταχυδρόμος, και στον διάσημο ποιητή της Χιλής Πάμπλο Νερούδα. Οι δυο τους συναντιούνται το 1969 στο νησί Ίσλα Νέγρα, όπου ζει ο ποιητής και όπου ο νεαρός ταχυδρόμος θα αρχίσει να του παραδίδει επί καθημερινής βάσεως, την αλληλογραφία του. Ο Νερούδα είναι ο μοναδικός αποδέκτης αλληλογραφίας στην Ίσλα Νέρα, ο Μάριο τον θαυμάζει απεριόριστα, παρά το γεγονός πως όντας αγράμματος δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την ποίηση, και η φιλία τους αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά εξαιτίας του έρωτα του ταχυδρόμου με την κατά έναν χρόνο μικρότερή του Μπεατρίς Γκονζάλες. Ο ποιητής μυεί τον νεαρό στη μεταφορική λειτουργία της ποιητικής γλώσσας, η Μπεατρίς τον ερωτεύεται επειδή τη γοητεύει ο τρόπος με τον οποίο έχει μάθει να εκφράζει την αγάπη της και η ώρα που θα ξεκινήσει να γράφει και ο ταχυδρόμος ποιήματα δεν είναι μακριά.

Βιβλίο - παραλία

Ο Ογούζ Ατάι (1934-1977) γεννήθηκε στην πόλη Ινέμπολου (Ινέπολη), στον Πόντο. Οι "Αποσυνάγωγοι" αποτελούν το κορυφαίο έργο του, που κυκλοφορεί σε μετάφραση Νίκης Σταυρίδη από τον Gutenberg (μετάφραση του ένθετου πολύστιχου ποιήματος από τον Δημήτρη Μαύρο). Οι "Αποσυνάγωγοι" τυπώθηκαν στην Τουρκία κατά την αρχόμενη δεκαετία του 1970, αλλά παρακίνησαν το ενδιαφέρον μόνο περί τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, οπότε και έγιναν μπεστ σέλερ, ενώ άρχισαν να μεταφράζονται πολύ αργότερα, προ δέκα μόλις ετών, πρώτα στα ολλανδικά και κατόπιν στα ισπανικά και στα αγγλικά, με το κόστος αγοράς της αγγλόφωνης μετάφρασης να παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη αφού δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρι και σήμερα σε έκδοση εμπορικού βρετανικού οίκου. Ποιοι ακριβώς, όμως, είναι οι αποσυνάγωγοι στο μυθιστόρημα του Ατάι και ποια είναι η συναγωγή από την οποία έχουν απομακρυνθεί ή και αποπεμφθεί; Γράφοντας πριν από πενήντα χρόνια, όταν η Τουρκία βρισκόταν υπό τον αστερισμό της Δύσης με πολύ εμφανέστερο τρόπο από όσο το κάνει στις ημέρες μας, ο Ατάι είχε προ οφθαλμών τον σχεδόν βίαιο εκσυγχρονισμό μιας κοινωνίας η οποία έβγαινε από την καρδιά της ανατολικής (οθωμανικής, αραβικής και περσικής) παράδοσης, τείνοντας ευήκοον ους σε μια κουλτούρα που ήταν και δεν ήταν δική της. Με αυτή την έννοια οι "Αποσυνάγωγοι" βουτούν βαθιά όχι μόνο στην ιστορία της τουρκικής γλώσσας και του τουρκικού πολιτισμού, αλλά και στις ρίζες από τις οποίες προσπάθησαν να αποκοπούν κατά τον 20ο αιώνα οι Νεότουρκοι και ο Κεμάλ: από την αραβική γραφή, καθώς και από τις επιδράσεις της Περσίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η επιστροφή ενός μεγάλου σεφ στην Αθήνα: Τι ετοιμάζει ο Δημήτρης Κατριβέσης στη στοά του Drunk Sinatra

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ 26 Οκτ 2025 | 09:40

Εκεί που η φύση καθρεφτίζει την ομορφιά της: 6 προορισμοί με λίμνες στην Ελλάδα για φθινοπωρινές αποδράσεις

Από τη Θεσσαλία μέχρι τη Φλώρινα και την Πελοπόννησο, οι λίμνες της Ελλάδας προσφέρουν φθινοπωρινές αποδράσεις γεμάτες γαλήνη, εικόνες και εμπειρίες.

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ 19 Οκτ 2025 | 18:36

Έλληνες στο Λούβρο: "Τη μια στιγμή βλέπαμε τη Μόνα Λίζα και την άλλη μας έλεγαν να φύγουμε"

Έλληνες επισκέπτες στο Μουσείο του Λούβρου την ώρα της ληστείας - Περιέγραψαν στην ΕΡΤ τις σοκαριστικές στιγμές που έζησαν

ΕΤΡΕΧΕ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 13:29

Τραγικό τέλος για 24χρονη Ουαλή μετά τις διακοπές στην Ελλάδα: Τα συμπτώματα αλλεργίας και η διάγνωση που δεν έγινε

Μία νέα γυναίκα είχε συμπτώματα που παραπέμπουν σε αλλεργία όλο το καλοκαίρι - Ήταν υγιής, αθλητική και είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα

27 Σεπ 2025 | 09:00

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 14:58

Καμένα Βούρλα: Απαγόρευση κολυμβησης σε μολυσμένη παραλία στην περιοχή - Υπέρβαση ορίων σε E. Coli και εντερόκοκκο

Ο τελευταίος έλεγχος στις 18 Αυγούστου στα Καμένα Βούρλα είχε δώσει αποτελέσματα εντός επιτρεπόμενων ορίων, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γεωργίου

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 20 Σεπ 2025 | 09:45

Εντυπωσιακή αύξηση στα τουριστικά έσοδα και άνοδος στις αφίξεις - Αισιόδοξα τα μηνύματα και για τον Σεπτέμβριο

Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, με ορίζοντα που παραμένει ελπιδοφόρος και για τον Σεπτέμβριο.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 18 Σεπ 2025 | 09:58

Θεσσαλονίκη: Ετσι θα γίνει η Νέα Παραλία - Σαν ξύλινο κατάστρωμα, από τον Λευκό Πύργο ως το Λιμάνι [εικόνα]

Ένα σκάφος το οποίο "άραξε" κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας θα θυμίζει το ξύλινο ντεκ που αναμένεται να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο κομμάτι από το ύψος του Λευκού Πύργου έως το Λιμάνι

Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΟΥ ΝΒΑ 11 Σεπ 2025 | 12:25

Στην Κέρκυρα για διακοπές ο σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρον Τζέιμς [εικόνες - βίντεο]

Ο "Βασιλιάς" του ΝΒΑ συνεχίζει τις καλοκαιρινές του διακοπές, με τον ίδιο να επιλέγει τα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΙΕΣ 06 Σεπ 2025 | 09:33

Τραγωδία στην Αυστραλία: Νεκρός σέρφερ που τον κατασπάραξε καρχαρίας σε παραλία του Σίδνεϊ

Σέρφερ που δέχθηκε επίθεση από μεγάλο καρχαρία σε θάλασσα του Σίδνεϊ υπέκυψε στα τραύματά του. "Ηταν καταστροφικά".

Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕ 04 Σεπ 2025 | 09:50

Ευγενία Νιάρχου: Το ατελείωτο ελληνικό καλοκαίρι της και το dinner στο αγαπημένο της εστιατόριο στην Αθήνα

Ένα καλοκαίρι με ελληνικά χρώματα και αρώματα απόλαυσε φέτος η Ευγενία Νιάρχου. Η χρυσή κληρονόμος επέλεξε τη χώρα μας ως βάση των καλοκαιρινών της εξορμήσεων.

ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ 03 Σεπ 2025 | 09:20

Viral ο νεαρός που είπε αυτό που νιώθει κάθε αδειούχος μετά τις διακοπές - "Επέστρεψα και είμαι σε κατάθλιψη" [βίντεο]

Η επιστροφή για τους περισσότερους αδειούχους είναι φορτισμένη με αισθήματα θλίψης, καθώς είναι έτοιμη να γυρίσουν και πάλι στην καθημερινότητά τους στην πόλη.

ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ 02 Σεπ 2025 | 17:05

Διακοπές στο θέρετρο της Βόρειας Κορέας αποκλειστικά για Ρώσους: Η εμπειρία της 33χρονης Αναστάζια

Τι είδε μία 33χρονη Ρωσίδα που πήγε για διακοπές στη Βόρεια Κορέα - Όχι το μέρος που επιλέγουν συνήθως οι Ρώσοι αλλά έχει ενδιαφέρον.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 17:50

Συνεχίζεται η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου: Πάνω από 30.000 αφίξεις στα λιμάνια της Αττικής

Πάνω από 33.000 επιβάτες αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στα λιμάνια της Αττικής - Για κάποιους όμως, οι διακοπές τώρα αρχίζουν

ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ MOOD 29 Αυγ 2025 | 14:24

Δανάη Μπάρκα: Το βίντεο με τις βουτιές της κάτω από τη θάλασσα

Στο αγαπημένο της νησί, στη Σέριφο, απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού η Δανάη Μπάρκα

«ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΦΕΥΓΕΙ» 27 Αυγ 2025 | 11:41

Μαρία Τζομπανάκη: Η σπάνια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές διακοπές της

Η Μαρία Τζομπανάκη απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 27 Αυγ 2025 | 09:33

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα vouchers βιβλίων - Μόνο σήμερα οι ενστάσεις

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση σήμερα, Τετάρτη 27 Αυγούστου μέχρι τις 23:59.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 25 Αυγ 2025 | 15:56

Σκορπάει τρόμο στην Ισπανία ο "μπλε δράκος": Έκλεισε και δεύτερη παραλία

Τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για εισβολή καθώς πολλαπλασιάζονται οι αναφορές για την εμφάνιση του δηλητηριώδους "μπλε δράκου" στις παραλίες της χώρας

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 25 Αυγ 2025 | 10:16

Ηλεία: Αστυνομικός και ιδιοκτήτης καντίνας απέτρεψαν πνιγμό 67χρονου σε παραλία - Πώς τον έσωσαν

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 11 π.μ., όταν ο 67χρονος παραθεριστής εντοπίστηκε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.

24 Αυγ 2025 | 10:20

Η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου, μια ζωντανή "κιβωτός" γνώσης με πάνω από 21.000 τίτλους βιβλίων

Διαθέτει περισσότερους από 21.000 τίτλους βιβλίων που συνεχώς αυξάνονται, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, παιδικά και εφηβικά τμήματα, αλλά και δράσεις φιλαναγνωσίας.

ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ 23 Αυγ 2025 | 23:05

Θάσος: Νεκρός 71χρονος Γερμανός λουόμενος στη Σκάλα Παναγιάς

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

23 Αυγ 2025 | 10:40

Φαίη Σκορδά: Οι πρώτες φωτογραφίες από τις διακοπές της στο εξωτερικό

Η Φαίη Σκορδά βρίσκεται στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε η τελευταία της ανάρτηση στο instagram, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό τον προορισμό της.

ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 22 Αυγ 2025 | 23:59

Σαρωνίδα: 76χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα

Η 76χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΜΠΛΑΝΚΑ 21 Αυγ 2025 | 13:54
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.500 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 20 Αυγ 2025 | 09:10

"Βροχή" οι καταγγελίες στο MyCoast: Πρωταθλήτριες στην παρανομία Χαλκιδική και Ανατολική Αττική

Οι καταγγελίες αφορούν, μεταξύ άλλων, παράνομη κατάληψη της παραλίας από ξαπλώστρες, απουσία ναυαγοσώστη, αλλά και έλλειψη υποδομών πρόσβασης στις παραλίες για άτομα με αναπηρία.

ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 20 Αυγ 2025 | 08:41

Στην Πάρο η Κατερίνα Καινούργιου: "Πιο ήρεμη και πιο ασφαλής από ποτέ"

Στην Πάρο συνεχίζει τις διακοπές της η Κατερίνα Καινούργιου.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Αυγ 2025 | 20:27

Μαρίνα Βερνίκου: "Σαν το Ιόνιο δεν έχει - Σαν την Ελλάδα πουθενά" - Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τις διακοπές της

"Σαν το Ιόνιο δεν έχει! Σαν τις Κυκλάδες δεν υπάρχει! Σαν την Ελλάδα πουθενά!", έγραψε στην ανάρτησή της

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ 18 Αυγ 2025 | 09:00

Ναταλία Γερμανού: Η φωτογραφία με κόκκινο μαγιό από τις διακοπές της στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρέθηκε η Ναταλία Γερμανού για τις τελευταίες διακοπές του φετινού καλοκαιριού.

17 Αυγ 2025 | 14:42

Μελίνα Νικολαΐδη: Για διακοπές στην Πάρο με καλές της φίλες

Αυτό το καλοκαίρι φαίνεται πως είναι γυναικεία υπόθεση για την κόρη της Δέσποινας Βανδή.

ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 17 Αυγ 2025 | 09:04

Μπόρις Τζόνσον: Διακοπές στην Εύβοια με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους

Ο πρώην πρωθυπουργός εθεάθη να κάνει βουτιές στη θάλασσα, καθώς αυτός, η σύζυγός του και τα μικρά παιδιά του απολάμβαναν τον ήλιο στην Εύβοια.

ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 16 Αυγ 2025 | 22:05

Χανιά: Ναυαγοσώστης εκτός υπηρεσίας έσωσε πέντε άτομα που κινδύνευαν

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία στα όρια Σταλού και Αγίας Μαρίνας όταν τα πέντε άτομα παρασύρθηκαν από ρεύματα.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ 14 Αυγ 2025 | 16:04

Λένα Δροσάκη - Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Κοινές διακοπές για το πρώην ζευγάρι με τον γιο τους

Η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ταξίδεψαν στην Κόρινθο μαζί με τον Αναστάση

14 Αυγ 2025 | 06:36

Αλεξάνδρα Νίκα: Πολυτελείς διακοπές σε πασίγνωστο θέρετρο της Μεσσηνίας

Η νεαρή καλλονή χαλαρώνει σε υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα.

ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΕΣΤΑ 12 Αυγ 2025 | 19:42

Μαίνεται η φωτιά στη Χίο: Πολίτες απεγκλωβίζονται από παραλίες [βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τις παραλίες Λημνιά και Αγία Μαρκέλλα.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 12 Αυγ 2025 | 19:24

Πορτογαλία: Η απίθανη ταμπέλα για τους Άγγλους τουρίστες - "Απαγορεύεται να αφοδεύετε"

Οι τοπικές αρχές έχουν βάλει και προειδοποιητικές πινακίδες, στα πορτογαλικά και τα αγγλικά, με ανάλογο σηματάκι, στην διάσημη παραλία της Santa Eulália

ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ Ο ΛΕΞ 11 Αυγ 2025 | 12:00

Ο ΛΕΞ κάνει διακοπές στη Λήμνο: Σπάνιες πόζες και βουτιές σε γνωστή παραλία του νησιού [εικόνα]

Στη Λήμνο βρίσκεται αυτές τις ημέρες για διακοπές ο γνωστός ράπερ ΛΕΞ, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς μακριά από τη μουσική σκηνή και τα μεγάλα φώτα.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟ 09 Αυγ 2025 | 12:09

Η βασίλισσα Καμίλα στα ελληνικά νησιά με το σκάφος 35 εκατ. ευρώ του δωρητή των Τόρις

Κρουαζιέρα με σούπερ γιοτ πραγματοποιεί στην Ελλάδα η βασίλισσα Καμίλα -

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 07 Αυγ 2025 | 15:52

Απαγόρευση κολύμβησης στην Αττική: Πού δεν μπορούμε να "βουτήξουμε", σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 13 επικίνδυνα σημεία για την δημόσια υγεία.

ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑ 06 Αυγ 2025 | 11:33

Συνεχίζεται το μυστήριο με την εξαφάνιση Βρετανίδας στην Καβάλα: Συνήθιζε να κολυμπά σε κρύα νερά

Παραμένει εξαφανισμένη η 59χρονη Βρετανίδα τα ίχνη της οποίας χάθηκαν σε παραλία στην Καβάλα.

ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΟΤ 05 Αυγ 2025 | 19:12

Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσες: Σε ειδυλλιακές διακοπές στη Μεσόγειο με Ντι Κάπριο και Τσερέτι

Οι νεόνυμφοι Μπέζος και Σάντσες έκαναν μια στάση στην Ίμπιζα όπου εθεάθησαν να αποβιβάζονται το βράδυ της Κυριακής.

ΒΙΝΤΕΟ 05 Αυγ 2025 | 16:48

Απίστευτες εικόνες σε παραλία της Ισπανίας: Λουόμενοι κυνήγησαν μετανάστες μόλις πήδηξαν από βάρκα και πήγαν στην ακτή

Το περιστατικό αναφέρουν σε εκτενή ρεπορτάζ τους διεθνή μέσα όπως το ABC και η El Mundo

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ 04 Αυγ 2025 | 23:59

Χαλκιδική: Βρέθηκε οξειδωμένη σφαίρα σε παραλία της Νέας Τρίγλιας

Η σφαίρα πρόκειται να αποσταλεί στο Τμήμα Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ 04 Αυγ 2025 | 18:11

Πανικός σε παραλία στην Ιταλία: Ανεμοστρόβιλος προκαλεί χάος σηκώνοντας ομπρέλες στον αέρα [βίντεο]

"Ο καιρός ξαφνικά χειροτέρεψε και ένας άνεμος δυνάμωσε, φυσώντας τα πάντα τριγύρω. Ομπρέλες πετάχτηκαν στον αέρα", δηλώσε ο Gianluca, μπάρμαν στο beach club "Creuza de Ma" στη Via di Praia a Mare στο Μακαρέζε.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΓΕΡΑΝΟ 04 Αυγ 2025 | 17:08
04 Αυγ 2025 | 07:42

Πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες τον Αύγουστο

Ο Αύγουστος παραμένει ο μήνας με την υψηλότερη ζήτηση για τη χώρα μας και το μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 03 Αυγ 2025 | 10:46

Θρίλερ στην Καβάλα: Ερευνες για την 59χρονη Γαλλίδα τουρίστρια - Χάθηκε ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία Οφρυνίου

Η εξαφάνιση της γυναίκας έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές και στους τοπικούς φορείς

ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ 02 Αυγ 2025 | 08:07

Ελληνικό καλοκαίρι για τη Μαρί Σαντάλ με τα πέντε παιδιά της - Με λευκό καφτάνι σε οικογενειακό τραπέζι

Τα σπάνια στιγμιότυπα που ανάρτησε ο βενιαμίν της οικογένειας της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου Ντε Γκρες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 01 Αυγ 2025 | 10:11

Εξελίξεις με το νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Στα χέρια της αστυνομίας η γυναίκα με το καροτσάκι

Η γυναίκα -που είναι αλγερινής καταγωγής- συνελήφθη σε διαμέρισμα στα Πατήσια, το πρωί της Παρασκευής, όπου περίμενε ταξί μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Αυγ 2025 | 07:05

Θρίλερ στο Π. Φάληρο: Το κενό των 5 ωρών ανάμεσα στα δύο βίντεο, η ύποπτη γυναίκα και τα στοιχεία που "ξεσκονίζουν" οι Αρχές

"Ακίνητο" το μικρό κορίτσι μέσα στο παιδικό καρότσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου βίντεο, που αποτυπώνει την σύνοδό του -πιθανόν μητέρα- και δύο μεγαλύτερα παιδιά.

31 Ιουλ 2025 | 11:52

Archipelagos: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για μεταφράσεις βιβλίων - H παρουσία της ελληνικής λογοτεχνίας

Τη δυνατότητα συμμετοχής σε λογοτεχνικά προγράμματα φιλοξενίας με χρηματοδότηση και υποστήριξη, προσφέρει σε μεταφραστές που εργάζονται από και προς τα ελληνικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Archipelagos.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 31 Ιουλ 2025 | 06:55

Ερευνούν δύο βίντεο για τη νεκρή 3χρονη στο Π. Φάληρο: Η ύποπτη γυναίκα, το καρότσι και το σενάριο πνιγμού σε μπανιέρα

Τα δύο βίντεο που έχει στα χέρια του το Λιμενικό και αρχίζουν να "φωτίζουν" την υπόθεση-θρίλερ που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

30 Ιουλ 2025 | 18:40

"Σαν χωματερή": Η πιο βρώμικη παραλία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη WWF

Η έρευνα της WWF προειδοποιεί για τις παραλίες με τα περισσότερα σκουπίδια.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιουλ 2025 | 08:10

Π. Φάληρο: Ανατροπή με την ηλικία του παιδιού "χωρίς ταυτότητα" - Σενάριο να πγίνηκε και ο συνοδός του

Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεκρό κοριτσάκι που βρέθηκε φορώντας το μαγιό του στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Ιουλ 2025 | 06:42

Συνεχίζεται το θρίλερ με την 3χρονη στο Π. Φάληρο: Το ατύχημα με σκάφος, το ακριβό μαγιό και οι διαζευγμένοι γονείς

Η προέλευση του παιδιού παραπέμπει σε αλλοδαπό ηλικίας περίπου 2,5 ετών - Ολα τα τελευταία στοιχεία για την υπόθεση-θρίλερ.

ΑΓΩΝΙΑ 28 Ιουλ 2025 | 07:38

Κρήτη: Σερβιτόρος βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα κύματα [βίντεο]

Ο σερβιτόρος φόρεσε βατραχοπέδιλα, πήρε μαζί του ένα σωσίβιο και βούτηξε στα νερά, προκειμένου να προσεγγίσει τον άνδρα που κινδύνευε.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 28 Ιουλ 2025 | 06:50

Θρίλερ με την 3χρονη που βρέθηκε νεκρή στο Π. Φάληρο: Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια - Αγνωστη η ταυτότητά της

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για να διαλευκάνουν την υπόθεση, αναζητώντας μεταξύ άλλων την ταυτότητα των γονιών.

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 1983 25 Ιουλ 2025 | 08:47

Σαν σήμερα το "πάρτι του αιώνα" στη Βουλιαγμένη - Οταν ο Κηλαηδόνης μετέτρεψε την Ακτή σε Woodstock [εικόνες - βίντεο]

Το μεγάλο πάρτι στη Βουλιαγμένη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, μια συναυλία-σταθμός που έμεινε στην ιστορία, όχι μόνο για τη μουσική, αλλά για το κλίμα που δημιούργησε.

ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΜΠΙΚΙΝΙ 24 Ιουλ 2025 | 19:16

Ελένη Φουρέιρα: Οι καυτές φωτογραφίες με μαγιό στα Κουφονήσια

Η Ελένη Φουρέιρα μοιράστηκε φωτογραφίες από τις διακοπές της στα Κουφονήσια όπου απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 24 Ιουλ 2025 | 15:42

Χαλκιδική: Μάζεψαν δύο τόνους πετσέτες, ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλίες - Τις αφήνουν για να έχουν μόνιμη θέση

Τουρίστες αλλά και κάτοικοι απλώνουν πετσέτες και αφήνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καταλαμβάνοντας έτσι θέση ακόμα κι όταν κοιμούνται τη νύχτα στα δωμάτιά τους

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ 23 Ιουλ 2025 | 18:06

Πευκί Εύβοιας: 80χρονη ανασύρθηκε νεκρή από την θάλασσα

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

ΑΝΕΜΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 23 Ιουλ 2025 | 06:48

Πρίγκιπας Γουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Ποιο ζευγάρι ταξίδεψε μαζί τους στην Κεφαλονιά

Μια ανάσα δροσιάς και ανεμελιάς στο απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό φαίνεται πως επέλεξε να πάρει η οικογένεια του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 22 Ιουλ 2025 | 11:27

Καβάλα: 80χρονος πνίγηκε στην παραλία Κάριανης

Ο 80χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κάριανης, στην Καβάλα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 22 Ιουλ 2025 | 07:54

Βιβλιο-προτάσεις: Τα 5+1 βιβλία ξένης πεζογραφίας που θα διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι

Έξι βιβλία ξένης πεζογραφίας για το καλοκαίρι, όλα σε πολύ καλές, σύγχρονες και παλαιότερες μεταφράσεις.

ΜΑΣΤΙΓΑ 19 Ιουλ 2025 | 13:22

Πνιγμοί στη χώρα της θάλασσας: Εκατόμβες νεκρών κάθε χρόνο σε θάλασσες και πισίνες στην Ελλάδα

Το 2024, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ατυχημάτων του οργανισμού Safe Water Sports, 395 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας

ΓΛΥΚΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 18 Ιουλ 2025 | 15:25

Οικογενειακές διακοπές για τη Δούκισσα Νομικού και τη "μικρή γοργόνα" της [εικόνα]

Η Δούκισσα Νομικού απολαμβάνει το καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά της

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 14:03

Τα χρήσιμα tips από την ΕΛΑΣ για όσους φεύγουν διακοπές: Οι τέσσερις τρόποι για να αποφύγετε τους διαρρήκτες [βίντεο]

Τα τέσσερα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε το σπίτι μας.

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ 18 Ιουλ 2025 | 12:08

Τι πρέπει να προσέξουμε στο αυτοκίνητό μας λίγο πριν από τις διακοπές

Πριν κάποιος οδηγός αποφασίσει να φύγει για διακοπές με το αυτοκίνητό του, οφείλει να κάνει βασικούς ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; 18 Ιουλ 2025 | 10:42

Φυσικό κάλλος, μοναδικές γεύσεις, γαλαζοπράσινα νερά - Ο πανέμορφος και ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές

Αυτός ο τόπος συνδυάζει το τουριστικό προϊόν της με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ 16 Ιουλ 2025 | 11:23

Φουλ ερωτευμένη η Παπουτσάκη: Απολαμβάνει τις διακοπές με τον σύντροφό της, Θάνο [εικόνες]

Το τελευταίο διάστημα, το ζευγάρι μοιράζεται πιο συχνά στιγμές που περνάει μαζί.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 16 Ιουλ 2025 | 11:02

Η Αθηνά Μαξίμου ποζάρει με μπικίνι, απολαμβάνοντας το μαγικό καλοκαίρι της

Η ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου έκανε μια ανάρτηση που μας... βουτά στην καρδιά του καλοκαιριού.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΒΡΑΔΙΑ 16 Ιουλ 2025 | 10:34

Πέτρος Κωστόπουλος και Γιάννης Λάτσιος κάνουν διακοπές στην Ιο - Η φωτό από βραδινή έξοδο

Στιγμές χαλάρωσης απολαμβάνει αυτό το καλοκαίρι ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί τις διακοπες του στα νησιά των Κυκλάδων.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 14 Ιουλ 2025 | 15:12

Οι Ισπανοί δεν μπορούν να απολαύσουν τις υπέροχες παραλίες της χώρας τους - "Εξωφρενικές" οι τιμές στα τουριστικά θέρετρα

Το 2024, οι Ισπανοί έκαναν σχεδόν 400.000 λιγότερα ταξίδια στις μεγάλες πόλεις της χώρας, σε σχέση με ένα χρόνο πριν

14 Ιουλ 2025 | 09:00

Σε μια ώρα από το κέντρο: Βουτιές σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής

Και, κυριολεκτικά, απέχει από το κέντρο της Αθήνας περίπου μία ώρα.

ΜΕΤΕΩΡΑ 13 Ιουλ 2025 | 12:00

Οι δύο "παραλίες των βουνών" του Ασπροποτάμου: Εκεί που η φύση συναντά τη δροσιά - Ξεκούραση και πεντακάθαρα νερά σε αλπικό τοπίο

Μια απρόσμενη, αλλά συναρπαστική καλοκαιρινή πρόταση έρχεται φέτος από τα ορεινά του Δήμου Μετεώρων, εκεί όπου η φύση συναντά τη δροσιά του Ασπροποτάμου.

INSTAGRAM 13 Ιουλ 2025 | 10:58

Η Ευγενία Σαμαρά ποζάρει με μαγιό: Απολαμβάνει τις διακοπές της και το ηλιοβασίλεμα [εικόνες]

Τις καλοκαιρινές της στιγμές χαλάρωσης μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Ευγενία Σαμαρά μέσα από μια νέα, ατμοσφαιρική ανάρτηση.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 12 Ιουλ 2025 | 14:19

Η Κάιλι Τζένερ απολαμβάνει το Ιόνιο: Γεύμα δίπλα στη θάλασσα και ψώνια στο Φισκάρδο [εικόνες]

Η Κάιλι Τζένερ επέλεξε το Ιόνιο για τις καλοκαιρινές της διακοπές

ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 12 Ιουλ 2025 | 14:05

Η Νικόλ Κίντμαν κάνει διακοπές στους Παξούς και απολαμβάνει τα ελληνικά φαγητά και το ηλιοβασίλεμα [εικόνες]

Η Νικόλ Κίντμαν επέλεξε την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές της διακοπές και συγκεκριμένα έναν μικρό αλλά μαγευτικό προορισμό του Ιονίου, τους πανέμορφους Παξούς.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 12 Ιουλ 2025 | 09:02

Βιβλιο-προτάσεις: Τα 5 ελληνικά μυθιστορήματα που θα διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι

Η ποικιλία των τίτλων και των ονομάτων δείχνει και την πολυμορφία των αναζητήσεων της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.

ΣΠΑΝΙΑ ΚΛΙΚ 11 Ιουλ 2025 | 13:29

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος- Ευγενία Σαμαρά: Μαζί στην παραλία του Αγίου Σώστη στη Μύκονο

Δροσερές βουτιές στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων για την Ευγενία Σαμαρά και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ 11 Ιουλ 2025 | 08:20

Θάσος: Αλογο τραυμάτισε 5χρονη σε παραλία - Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι

Ενα άλογο που συμμετείχε σε τουριστική δραστηριότητα στη Θάσο, τραυμάτισε στο κεφάλι ένα 5χρονο κορίτσι.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΟΔΑΣ 10 Ιουλ 2025 | 14:13

Τραγωδία στην Κέρκυρα: 40χρονη πνίγηκε μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου της

Τα δυνατά ρεύματα και τα κύματα που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή παρέσυραν τους δύο γονείς προς τα βράχια.

ΡΑΓΔΑΙΑ Η ΑΥΞΗΣΗ 10 Ιουλ 2025 | 07:53

Εξαπλώνονται ταχύτατα στις ελληνικές θάλασσες οι μωβ μέδουσες - Σε ποιες ακτές υπάρχει έξαρση

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μωβ μέδουσας σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, με τους επιστήμονες να επισημαίνουν ότι φέτος κινείται ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 08 Ιουλ 2025 | 17:42

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός 43χρονος άνδρας σε παραλία - Αγνοούνταν εδώ και μερικές μέρες

Η σορός του 43χρονου μεταφέρθηκε το νοσοκομείο Καρύστου από το ΕΚΑΒ.

ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 Ιουλ 2025 | 13:42

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οικογενειακώς στα Χανιά - Στιγμές χαλάρωσης και βόλτες για τον σταρ του ΝΒΑ

Διακοπές στα Χανιά κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης με την οικογένειά του.

03 Ιουλ 2025 | 09:13

"MyCoast": Πάνω από 2.600 καταγγελίες τον Ιούνιο για αυθαιρεσίες σε παραλίες - Οι... "πρωταθλητές" στις παραβάσεις

"Βροχή" έχουν πέσει οι καταγγελίες στην διαδικτυακή πλατφόρμα "MyCoast" για αυθαιρεσίες σε παραλίες.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 02 Ιουλ 2025 | 11:12

Η πιο όμορφη παραλία της Αν. Πελοποννήσου: Με γαλαζοπράσινα νερά και ολόλευκα βότσαλα, για λίγους και ψαγμένους [βίντεο]

Μονάχα ένα πολύ μικρό μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο. Όλη η υπόλοιπη, ατελείωτη και χωρίς πολύ κόσμο, είναι απλά δική σας.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΑ DRONES 02 Ιουλ 2025 | 08:46

Αρχισαν τα όργανα στις παραλίες: Πάνω από 3.000 καταγγελίες για αυθαιρεσίες - Οι περιοχές "πρωταθλητές" στις παρανομίες

Η παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία επισύρει "καμπάνες" από 2.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Ιουλ 2025 | 06:43

Λαύριο: Σοκάρει ο βιασμός 51χρονης από 26χρονο Τούρκο σε παραλία - Ο δράστης είχε κάνει φυλακή για το ίδιο αδίκημα

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα σε κινητό τηλέφωνο, αποκάλυψε τον δράστη του βιασμού μιας 51χρονης γυναίκας σε παραλία του Λαυρίου.

ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΟΥΣ 01 Ιουλ 2025 | 20:37

"Κορίτσια στον ήλιο" η Δανάη Μπάρκα και η Νόνη Δούνια - Η απόδρασή τους στις Σπέτσες [εικόνες]

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια βρίσκεται στις Σπέτσες με τη φίλη της Νόνη Δούνια.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 01 Ιουλ 2025 | 16:09

Πλαταμώνας: Αφρικανοί γύριζαν ερωτική ταινία σε παραλία, αστυνομικοί τους πέρασαν για μικροπωλητές και τους συνέλαβαν

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής χρειάστηκε να δείξει πλάνα από τα γυρίσματα της ερωτικής ταινίας σε παραλία του Πλαταμώνα για ελευθερωθούν οι Αφρικανοί.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 30 Ιουν 2025 | 13:08

Αυτή είναι η ομορφότερη ελληνική παραλία για τους Ιταλούς​​​​

Η ονειρεμένη παραλία είναι ιδανική για νέους, οικογένειες και όσους λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ.

Ο 44ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ 30 Ιουν 2025 | 08:03

Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη που πάλευαν με τα κύματα - "Εκανα το καθήκον μου"

Ο Γιώργος Μεγαρίτης βρισκόταν για μπάνιο σε διπλανή παραλία με την οικογένειά του, όταν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο για τη μητέρα και την ανήλικη και έδρασε αμέσως.

ΠΡΑΞΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥ 29 Ιουν 2025 | 18:14

Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία γυναίκα και κοριτσάκι που παρέσυραν τα ρεύματα πάνω σε στρώμα θαλάσσης

Ο αστυνομικός άκουσε τις φωνές από διπλανή παραλία, βούτηξε και έσωσε μάνα και ανήλικη κόρη που είχαν παρασυρθεί με στρώμα θαλάσσης στο Αλιβέρι

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΝΙΓΜΟΣ 29 Ιουν 2025 | 17:16

Τραγωδία στον Λιμνιώνα Ευβοίας: Νεκρός 50χρονος λουόμενος – Έχασε τις αισθήσεις του και ο άνδρας που προσπάθησε να τον σώσει

Ο 50χρονος που κολυμπούσε στην παραλία του Λιμνιώνα της Εύβοιας δεν τα κατάφερε, ενώ ο άντρας που έχασε τις αισθήσεις του για να τον σώσει επανήλθε χάρη

ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 27 Ιουν 2025 | 08:48

Ενα μοναδικό ψαροχώρι για ήσυχες και οικονομικές διακοπές - Με πλατάνια και καταγάλανα νερά [βίντεο]

Μοιάζει πραγματικά με όαση με θέα τα υπέροχα νερά του Ανατολικού Αιγαίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 25 Ιουν 2025 | 18:40

Daily Mail: Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που προτιμούν περισσότεροι οι τουρίστες

Η Daily Mail απαριθμεί τα 10 πιο δημοφιλή νησιά που προσελκύουν τουρίστες για τα κρυστάλλινα νερά τους, τα αρχαία μνημεία και τον χαλαρό τρόπο ζωής.