Σταύρος Ξαρχάκος: Ο Τσίπρας είναι η Κίρκη της πολιτικής

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έχει δώσει, ο Σταύρος Ξαρχάκος επέκρινε τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «Κίρκη». Γιατί;

stauros-ksarxakos-o-tsipras-einai-i-kirki-tis-politikis
SHARE THIS
0
SHARES

Πως μεταμόρφωνε η Κίρκη τους συντρόφους του Οδυσσέα; Κάπως έτσι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει κάνει ένα Κοινοβούλιο μεταλλαγμένο κι έχει μεταμορφώσει έναν κόσμο» όπως ακριβώς έκανε η μυθική μάγισα του Ομηρικού έπους. 

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια - κι από τις σπάνιες που έχει δώσει - ο ΄Ελληνας μουσικοσυνθέτης, Σταύρος Ξαρχάκος.

Ο Ξαρχάκος μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απαξίωση του πολιτικού λόγου στην εποχή μας και για το ότι «οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «Κίρκη» που μεταμόρφωσε το Κοινοβούλιο και τον κόσμο, «όπως ακριβώς μεταμόρφωνε η Κίρκη τους ανθρώπους».

«Μιλάμε μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, για το ένα, για το άλλο, τι γίνεται εδώ παιδιά, τι κάνουμε; Με ένα Πρωθυπουργό που δεν είναι Πρωθυπουργός, είναι η Κίρκη κι έχει κάνει ένα Κοινοβούλιο μεταλλαγμένο κι έχει μεταμορφώσει έναν κόσμο όπως ακριβώς μεταμόρφωνε η Κίρκη τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Σταύρο Ξαρχάκο σήμερα «υπερισχύουν οι αριθμοί». «Μας έχουν πάρει από κάτω ο εξωτερικός μας χρόνος και χώρος. Μιλάμε για τον άνθρωπο αριθμό και όχι για τον άνθρωπο ύπαρξη, πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα» είπε ο κ. Ξαρχάκος στη συνέντευξή του στα «Νέα».  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook