Τι θα δούμε τον χειμώνα στο θέατρο Πορεία

Καραγάτσης, Τσέχοφ και Λαμπίς για το 2016-17

ti-tha-doume-ton-xeimwna-sto-theatro-poreia
SHARE THIS
0
SHARES

Το θέατρο Πορεία κατάφερε κατάφερε με συνέπεια και καλλιτεχνική προσήλωση να συγκεντρώσει – κατά τη φετινή σεζόν - πάνω από 40.000 θεατές, αγγίζοντας πληρότητα 110% σε όλες τις παραστάσεις.

Ανακοινώνει το πρόγραμμα της καλλιτεχνκής περιόδου 2016-17 με την επανάληψη για τρίτη χρονιά της Μεγάλης Χίμαιρας,  μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεάτρου  σε σκηνοθεσία του Δ. Τάρλοου.

Ακολουθούν οι Τρεις  αδερφές του Αντόν Τσέχωφ, σεσκηνοθεσία Δ. Τάρλοου που κέρδισε κοινό και κριτικούς και θα ξαναπαιχτεί στο Πορεία από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τρειςευτυχισμένοι, ο τίτλος της κωμωδίας  του Λαμπίς στην κατά σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά εκδοχή που κάνει πρεμιέρα τον Γενάρη του 17!

 

Αναλυτικά:

Η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση, η βραβευμένη παράσταση σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου, που μέτρησε 250 παραστάσεις και 60.000 θεατές και δεν έπαψε ποτέ να είναι sold-out τα τελευταία δύο χρόνια, επανέρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο Πορεία από τις 28 Σεπτεμβρίου με την ίδια διανομή δίνοντας την ευκαιρία στους χιλιάδες θεατές που δεν μπόρεσαν να την δουν, να εξασφαλίσουν μια θέση για την παράσταση. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Τρεις Αδερφές
Τρεις Αδερφές

Οι Τρεις Αδερφές, το τσεχωφικό έργο σε σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου συνεχίζει την επιτυχημένη του Πορεία στο θέατρό μας και την επόμενη σεζόν. Με 15.000 θεατές το πρώτο τρίμηνο και πληθώρα διθυραμβικών κριτικών, η παράσταση θα επανέλθει στη σκηνή του Πορεία, από τις 26 Οκτωβρίου. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι 15 ηθοποιοί καταθέτουν προσωπικά ρεσιτάλ ερμηνείας, ενώ τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι βραβευμένες Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά και Λένα Παπαληγούρα.

 

Έξι χρόνια μετά την Υπόθεση της Οδού Λουρσίν, το θέατρο Πορεία επιστρέφει στον Eugène Labiche (1815-1888), τον πιο επιτυχημένο και πλέον πρωτότυπο Γάλλο κωμωδιογράφο του 19ου  αι., με την παράσταση Οι Τρειςευτυχισμένοι (Le plus heureux de Trois, 1870) σε σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά. Ο Labiche έγραψε το έργο αυτό ως αντίδραση –όπως λέγεται– στον ισχυρισμό ενός κριτικού ότι «η μοιχεία δεν θα μπορέσει ποτέ να προκαλέσει γέλιο». Η άπαιχτη αυτή, εξωφρενική κωμωδία του σπουδαίου Ευγένιου Λαμπίς, σε μία ανατρεπτική εκδοχή από τον Γ. Χουβαρδά κι έναν πολύ ισχυρό θίασο θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιανουαρίου του 2017.

Τέλος, η εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά Μιράντα του Όσκαρας Κορσουνόβας θα παιχτεί στο Φεστιβάλ Δημητρίων της Θεσσαλονίκης από 14 έως 16 Οκτωβρίου.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook