Το κέντημα της Ερωφίλης και οι θεατρικές ιστορίες του

Μια πρωτοποριακή δράση του Μουσείου Μπενάκη στην οποία ζωντανεύουν τα αντικείμενα του μουσείου

to-kentima-tis-erwfilis-kai-oi-theatrikes-istories-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο».             

 

Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα. Την ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία των δύο πρώτων θεματικών παραστάσεων «Νεοπτολέμου Μύησις» & «Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε», με την προσθήκη επιπλέον sold out παραστάσεων, καθώς και τις εξαιρετικά θετικές κριτικές του κοινού, διαδέχεται μια νέα, υποσχόμενη θεατρική δράση.

 

 

 

 

 

 

Η πρεμιέρα της τρίτης παράστασης «Ερωφίλης κέντημα» πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.30, στην αίθουσα 13, που είναι αφιερωμένη στην περίοδο της ξενοκρατίας στο Αιγαίο. Για την ομαλή μετάβαση στον δραματοποιημένο λόγο, η επιμελήτρια της Συλλογής Νεοελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη Ξένια Πολίτου θα παρουσιάσει τα εκθέματα πριν από την παράσταση.

 

Ποια δύναμη κινεί τα νήματα στην «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση; Ο άδολος έρωτας των δύο νέων αντιμάχεται τη δύναμη του άπληστου βασιλιά. Τελικοί νικητές στη σκληρή αναμέτρηση αναδεικνύονται ο θάνατος και το πεπρωμένο, που κατευθύνει τους ανθρώπους σαν άβουλες μαριονέτες. 
Ένα πολύπτυχο κεντητό φουστάνι από την Κρήτη του 17ου αιώνα, σπάνιο κατάλοιπο της αναγεννησιακής επίδρασης που άφησε η ενετική κατάκτηση στο νησί (1211-1669), μας μεταφέρει στην εποχή του Χορτάτση και της ακμής της κρητικής λογοτεχνίας.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Στρατής Πανούριος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μάιρα Βαζαίου
Μουσική-τραγούδια: Αλέξης Κωστόπουλος
Παίζουν: Ανδρομάχη Δαυλού, Αλέξης Κωστόπουλος, Αμαλία Τσεκούρα, Έλενα Μαρσίδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Στρατής Πανούριος

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

24, 31 Ιανουαρίου & 7, 14, 21 Φεβρουαρίου 2017
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook