Χρήστος Χωμενίδης:Ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων

«Οι Ελληνες πολίτες να ωριμάσουν και να είναι πιο επιφυλακτικοί για όσους στο μέλλον θα τους πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" ....», λέει ο Χ. Χωμενίδης

xristos-xwmenidiszoume-to-telos-twn-pseudaisthisewn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ηταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 που έφεραν για πρώτη φορά στην εξουσία κόμμα της Αριστεράς στη χώρα μας. Δυο χρόνια μεσολάβησαν από τότε μέχρι τώρα με τη διακυβέρνηση του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δυο χρόνια για τα οποία το TheTOC ζήτησε έναν απολογισμό από ανθρώπους πολλών και διαφορετικών χώρων. 

Το σχόλιο του συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη έχει ως εξής: 

«Η διάψευση αυτών των παρανοϊκών ελπίδων οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί ίσως θα θέλαμε να αποτελούν το τέλος των ψευδαισθήσεων - εφ' όσον περνάμε αυτή τη διαδικασία οι Ελληνες πολίτες να ωριμάσουν και να είναι πιο επιφυλακτικοί για όσους στο μέλλον θα τους πουλήσουν "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και θα τάξουν "λαγούς με πετραχήλια". 

Εκ των υστέρων, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ψυχικές δυναμικές (αγανάκτηση κτλ) που οδήγησαν εκεί. Ο κόσμος δεν έδρασε αδικαιολόγητα. Εχει χίλιες πεντακόσιες δικαιολογίες ακόμα και γι αυτό που έκανε και τον Σεπτέμβριο!

Ελπίζω πως όλο αυτό θα λειτουργήσει υπέρ της ωριμότητας και να μην έχουμε εφ' εξής παράλογες ελπίδες από καμία κυβέρνηση. Εφ΄όσον - αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις - η δημοτικότητα του κυβερνώντος συνασπισμού βρίσκεται στο ναδίρ, να μην επενδυθούν αντίστοιχης έντασης ελπίδες στους επόμενους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Η παρούσα κυβέρνηση να μην "πάρει στο λαιμό της" έννοιες όπως κοινωνική δικαιοσύνη, φροντίδα για τις πιο αδύναμες ομάδες, αυτά τα οποία κατά κόρον εκμεταλλεύτηκε να μη συνδεθούν μόνο μαζί της».   

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook