Το 1945 δημιουργήθηκε η πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων. Από τότε έχουν περάσει 70 χρόνια και η ελληνική παραγωγή δίνει κάθε τόσο εξαιρετικά δείγματα δουλειάς.
Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών η Ένωση Ελλήνων Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και η διαδικτυακή πύλη GREEKANIMATION μεταφέρεται τον Νοέμβριο προκειμένου να παρουσιάσει δράσεις για τον εορτασμό των 70 χρόνων δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων. Οι εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνουν διοργάνωση παιδικών εργαστηρίων, αναδρομική έκθεση, προβολές ταινιών και ομιλίες δημιουργών.
Στην αναδρομική έκθεση πάνω από 70 δημιουργοί κινουμένων σχεδίων συμμετέχουν με έργα τους. Κούκλες, σκηνικά, καρά από ταινίες εκτίθενται αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα στην χρήση των τεχνικών, την παραγωγή, την εκπαίδευση, τα φεστιβάλ.
Παράλληλα, λειτουργούν παιδικά εργαστήρια σχεδιασμένα για 15-20 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, τα οποία καθοδηγούν δύο εκπαιδευτές ώστε να ευαισθητοποιηθούν στη δημιουργία κινουμένων σχεδίων. Απευθύνονται τόσο σε τάξεις σχολείων που θα συνοδεύονται από τους δασκάλους τους όσο και σε παρέες παιδιών που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Και τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν με πλαστελίνη, να κάνουν κινούμενα σχέδια με κούκλες και να υλοποιούν ταινίες με αντικείμενα.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σναλυτικό πρόγραμμα, στο www.greekanimation.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr