
Άγνωστη στους πολλούς -ευτυχώς θα έλεγα-, αλλά με πιστούς θαμώνες ήδη, η "Παρέα της Φανής" δηλώνει ψητοπωλείο-κρεοπωλείο και είναι ακριβώς αυτό, όπως το θυμόμαστε πριν εκσυγχρονιστεί το είδος. Στο περιθώριο των τρανταχτών κρεατοαφίξεων, δεν έχει να επιδείξει ένα χώρο "υψηλής αισθητικής", ούτε καν ένα μοντέρνο στήσιμο, δεν βρίσκεται κάπου στο Κέντρο, δεν την υπογράφει κάποιο γνωστό όνομα. Η "Φανή" στεγάζεται σ΄ένα λιτό χώρο ψητοπωλείου παλιάς κοπής, σε μια γειτονιά του Χαλανδρίου που μοιάζει σταματημένη στο χρόνο. Η μόνη αισθητική υπέρβαση, αν κάποιος τη δει έτσι, είναι η βιτρίνα-ψυγείο με τα νωπά κρεατικά στην πρόσοψη -κι αυτό δεν μπήκε ως στοιχείο εντυπωσιασμού, είναι μέρος της κουζίνας, καθώς μιλάμε για μια χασαποταβέρνα: στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί άδεια. Ξεχνάμε dry aged, ψυγεία ωρίμασης και τα συναφή, δεν ανήκουν εδώ.
Δημιούργημα ψυχής του Ηλία Κωνσταντόπουλου, που υπήρξε δεκαεφτά χρόνια χασάπης και αποδεικνύεται εξπέρ στο κρέας, είναι η ταβέρνα που δίνει το βάρος αποκλειστικά στο φαγητό με αδιαπραγμάτευτα καλή πρώτη ύλη. Πλάι του, ο Αργύρης Αγλαμίσης, μάγειρας σπουδαγμένος -σεφ, που λέμε ελληνιστί- με εμπειρία σε πολλές κουζίνες, πολύτιμος συνεργάτης και συνιδιοκτήτης εδώ και μερικούς μήνες, προσθέτει την τέχνη και την εμπειρία του.
Ολα στα κάρβουνα, σχάρα και σούβλα. Δεν υπάρχει καν φούρνος, κι όπου χρειάζεται, το θέμα διεκπεραιώνει το αργό ψήσιμο στη χόβολη της ψησταριάς. Κρεατικά, απ΄όλα: αμνοερίφια, χοιρινό κι αγριογούρουνο, μοσχαράκι, πρόβατο και προβατίνα, σ΄ένα ατελείωτο σερί πιάτων, από κοκορέτσι μέχρι ταλιάτα σπαλομπριζόλας κι από κοντοσούβλι μέχρι ταρτάρ φιλέτου. Συν τις κοπές που θα ζητήσεις, συν γάστρες και χόβολη, συν πιάτα ημέρας-εκπλήξεις.
Διαβάστε τη συνέχεια στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr