
Από τα overnight oats μέχρι τις γευστικές ομελέτες, τις τηγανίτες με βατόμουρα και μία φέτα ψωμιού με πληθώρα από toppings, υπάρχουν πολλές περισσότερες από μία πιθανές επιλογές για πρωινό γεύμα στις μέρες μας. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιες επιλογές είναι σίγουρα πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά από άλλες. Ποια θα ήταν λοιπόν η Νο 1 επιλογή ενός διαιτολόγου; Και πώς μπορούμε να φέρουμε περισσότερα καλά θρεπτικά συστατικά στο σώμα μας, από την αρχή κιόλας της μέρας, χωρίς να θυσιάσουμε τη νοστιμιά;
Αυτό το ερώτημα απαντούν ο Raj Punjabi και ο Noah Michelson, οι οικοδεσπότες του podcast "Am I Doing It Wrong" της HuffPost με την καλεσμένη τους, Lisa Moskovitz, διαιτολόγο, η οποία προσφέρει τις συμβουλές και τα tips της για να απολαύσεις καλύτερα το πρωινό (μπορείς να ακούσεις ολόκληρο το επεισόδιο εδώ).
Τι προτείνει η διατροφολόγος;
Το all-star πρωινό της Moskovitz είναι οι σπόροι chia, οι οποίοι συλλέγονται από τη Σάλβια την ισπανική (Salvia hispanica), μέλος της οικογένειας της μέντας. "Είναι μια υπερτροφή λόγω όλων των θρεπτικών ιδιοτήτων που έχει, από φυτικές ίνες και μαγνήσιο μέχρι βιταμίνες Β και σίδηρο, και υπάρχει λίγη πρωτεΐνη", σχολιάζει η συγγραφέας του "The Core 3 Healthy Eating Plan".
Γιατί σπόροι chia για πρωινό;
Περιέχουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και της καρδιάς μας και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή. "Είναι εξαιρετικοί για τη ρύθμιση της πέψης", πρόσθεσε η Moskovitz, "έτσι για τους ανθρώπους που παλεύουν με τη δυσκοιλιότητα, οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή αδιάλυτων και διαλυτών ινών".
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr