X

COVID-19: Ποια διατροφή μειώνει τις πιθανότητες να κολλήσεις

Τα κρούσματα COVID αυξήθηκαν το καλοκαίρι, αλλά νέα μελέτη δείχνει ότι αυτή η διατροφή μπορεί να σε γλιτώσει από τη μόλυνση.

Γράφει: TheToc team

Σε ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS One, Ινδονήσιοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η διατροφή, η οποία επικεντρώνεται στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, τα ψάρια και τα καλά για την καρδιά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί, μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID.

"Γνωρίζουμε ότι η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να μην είναι εύκολη, ωστόσο, η αργή προσαρμογή και ενσωμάτωση των στοιχείων της διατροφής αυτής θα ήταν καλή ιδέα", πρόσθεσε ο Siahaan, δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Andre Siahaan, λέκτορας στο Center of Evidence-Based Medicine at the University of North Sumatra στην Ινδονησία στο CNN.

Μάθε ποια διατροφή μειώνει τα συμπτώματα στο shape.gr