Τα φιστίκια είναι ένα είδος ξηρού καρπού με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών. Σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι τρώνε φιστίκια εδώ και χιλιάδες χρόνια, σε διάφορα φαγητά, από σαλάτες μέχρι παγωτά (τα τελευταία χρόνια).
Ακολουθούν μερικά τεκμηριωμένα οφέλη από την κατανάλωση φιστικιών.
Τι δείχνουν, λοιπόν, τα επιστημονικά δεδομένα για τα φιστίκια:
Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
Τα φιστίκια περιέχουν πολλά βασικά θρεπτικά συστατικά. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), 28,3 γραμμάρια φυστικιών μη καβουρδισμένων και ανάλατων περιέχουν:
- Θερμίδες: 159
- Πρωτεΐνη: 5,7 g
- Λιπαρά: 12,8 g
- Υδατάνθρακες: 7,7 g
- Φυτικές ίνες: 3,0 g
- Σάκχαρα: 2,2 g
- Μαγνήσιο: Μαγνήσιο: 34,3 (mg)
- Κάλιο: 289,0 mg
- Φώσφορος: 139 mg
- Θειαμίνη: 0,25 mg
- Βιταμίνη Β6: 0,5 mg
Μια μερίδα φιστίκια παρέχει περίπου το 37% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β6. Η βιταμίνη Β6 διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στον οργανισμό, ιδιαίτερα σε σχέση με τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και τη γνωστική ανάπτυξη.
Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr