Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι να ακολουθήσεις κανείς σήμερα μια vegan ή seagan διατροφή, όπως υπάρχουν και χιλιάδες τρόποι να το κάνει χωρίς δυσκολία και στερήσεις γεύσεων, θρεπτικών συστατικών και τυπικών φαγητών που θεωρούνται all time classics. Την παραπάνω λογική έρχεται να επιβεβαίωση η παθολόγος και κλινική διαιτολόγος Άντζελα Σπανού μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram, όπου μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους συμβουλές και tips για μια πιο χορτοφαγική διατροφή, η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχες που περιλαμβάνουν ζωικές τροφές και τα παράγωγά τους.
Μάλιστα, όπως αποδεικνύει μέσω σχετικής δημοσίευσης, υπάρχει τρόπος να απολαύσεις ακόμα και την κλασσική και αγαπημένη σε πολλούς ομελέτα, χωρίς να προσθέσεις ούτε ένα αυγό. Κάπου εδώ αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό; Κι όμως γίνεται, το ίδιο εύκολα και γρήγορα, αντικαθιστώντας τον βασικό πρωταγωνιστή, με το τόφου. Το φυτικό αυτό τυρί ως υγιεινό υποκατάστατο των γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς προσφέρει μια σειρά σημαντικών ωφελειών στον οργανισμό λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει: ω-3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, χαλκό, σελήνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και αρκετά αμινοξέα. Ανά 100 γραμμάρια δίνει μόλις 118 θερμίδες, χωρίς να επιβαρύνει τόσο την σιλουέτα, όσο και την υγεία.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr