Το φυτικό γάλα έχει κερδίσει δημοτικότητα ως εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά, αλλά μια από τις πιο κοινές ανησυχίες σχετικά με αυτό είναι η περιεκτικότητά σε πρωτεΐνες. Ενώ το ζωικό γάλα είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, πολλοί αναρωτιούνται εάν το φυτικό γάλα μπορεί να παρέχει αρκετή πρωτεΐνη για μια υγιεινή διατροφή. Παρακάτω θα δούμε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του γάλακτος φυτικής προέλευσης και θα το συγκρίνουμε με το γαλακτοκομικό γάλα, αλλά και θα συγκρίνουμε διαφορετικούς τύπους φυτικής πρωτεΐνης.
Περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες φυτικού γάλακτος
Το φυτικό γάλα είναι γενικά χαμηλότερο σε πρωτεΐνη σε σχέση με το γαλακτοκομικό. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ η ίδια ποσότητα γάλακτος αμυγδάλου περιέχει μόνο 1 γραμμάριο πρωτεΐνης. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του γάλακτος φυτικής προέλευσης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του γάλακτος.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr