Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα τείνουν να υιοθετήσουν ένα πρότυπο διατροφής χωρίς ζωικά προϊόντα. Πρόκειται για τους vegetarians και τους vegans. Η διαφορά των δύο αυτών κατηγοριών είναι ότι οι vegans δεν καταναλώνουν κανένα ζωικό παράγωγο, όπως, π.χ., το μέλι. Η διατροφή των vegans βασίζεται κυρίως σε φυτικές τροφές, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά και οι ξηροί καρποί.
Ωστόσο μια χορτοφαγική δίαιτα θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο ειδικού για την εξασφάλιση της κάλυψης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, καθώς υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D, η βιταμίνη B12, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, τα Ω3 λιπαρά οξέα, το ασβέστιο και το αμινοξύ L-γλουταμίνη. Τo βασικό όφελος μιας vegan διατροφής είναι ότι συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για μεταβολικά νοσήματα, ενώ άτομα που την ακολουθούν φαίνεται να διατηρούν ένα πιο υγιές βάρος. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τον συνολικό τρόπο ζωής και το ιστορικό του ατόμου και όχι μεμονωμένα από τη συγκεκριμένη διατροφή.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr