H διατροφολόγος- διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου ετοίμασε για τις επισκέπτριες του Shape.gr μια ιδανική διατροφή στη νηστεία για τις ημέρες αυτές. Με τις κατάλληλες προσαρμογές μπορείς να εφαρμόσεις τη διατροφή ακόμα και αν δε νηστεύεις!
Σημεία που απαιτούν προσοχή κατά τη διάρκεια της νηστείας:
ασβέστιο: αναπληρώνεται από ξηρούς καρπούς, λαχανικά (όπως το σπανάκι και το μπρόκολο) και εμπλουτισμένα γάλατα σόγιας ή ρυζιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
σίδηρος: η απορρόφηση του σιδήρου βελτιώνεται σημαντικά παρουσία της βιταμίνης C, οπότε καλό είναι να προσθέτεις λεμόνι στα γεύματα και να αυξήσεις την κατανάλωση εσπεριδοειδών.
ω-3 λιπαρά οξέα: βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στα ψάρια, τα οποία όμως, συχνά δεν περιλαμβάνονται στη νηστεία. Σε αντικατάσταση αυτών, προτείνεται η κατανάλωση θαλασσινών, αβοκάντο και λιναρόσπορου.
πρωτεΐνες: ειδικά αν γυμνάζεσαι συστηματικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος για μείωση της μυϊκής τους μάζας, που συνεπάγεται και τη μείωση του βασικού μεταβολισμού. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα βρίσκεται στο συνδυασμό οσπρίων και δημητριακών (πχ. Φακόρυζο), και στην κατανάλωση θαλασσινών.
Αν έχεις σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα), προσπάθησε να αντικαταστήσεις τις σαλάτες με βραστά κολοκυθάκια ή καρότα.
Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr