Πολύ καλά τα νέα από το αντιικό φάρμακο της Pfizer έτσι όπως τα παρουσιάζει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Συγκεκριμένα όπως γράφει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, το φάρμακο μειώνει δραστικά τον κίνδυνο νοσηλείας από σοβαρή λοίμωξη από κορονοϊό και περιορίζει τον χρόνο της ασθένειας.
Ενώ- εξαιρετικά σημαντικό- κανείς από τους ασθενείς που πήραν το φάρμακο δεν κατέληξε…
Τι έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος
Το αντιικό φάρμακο της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο για νοσηλεία από τον κορωνοϊό κατά 89%.
Το Paxlovid μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 89% σε μη νοσηλευόμενους ενήλικες που είχαν κολλήσει τον ιό και είχαν μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν με σοβαρή λοίμωξη COVID-19
Οι ασθενείς έλαβαν την θεραπεία εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το 0,8% των ασθενών που έλαβαν Paxlovid νοσηλεύτηκαν μέχρι την ημέρα 28 (3/389) μετά την έναρξη της θεραπείας, σε σύγκριση με το 7,0% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο και νοσηλεύτηκαν ή κατέληξαν (27/385 νοσηλεύτηκαν και 7 από αυτούς πέθαναν).
Παρόμοιες μειώσεις στη νοσηλεία παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που έλαβαν την θεραπεία εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το 1,0% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο νοσηλεύτηκαν μέχρι την ημέρα 28 (6/607 νοσηλεύτηκαν), σε σύγκριση με το 6,7% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο (41/612 νοσηλεύτηκαν και 10 κατέληξαν).
Επίσης στον συνολικό πληθυσμό της μελέτης έως την ημέρα 28, δεν αναφέρθηκαν θάνατοι σε ασθενείς που έλαβαν Paxlovid σε σύγκριση με 10 (1,6%) θανάτους σε ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα ως μέρος της συνεχιζόμενης κυλιόμενης υποβολής της στον FDA των ΗΠΑ για Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA) το συντομότερο δυνατόν..
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr