Follow us

Γιατί πρέπει να βάζετε αυγά στη σαλάτα σας

Βάζοντας αυγά στη σαλάτα σας μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την πρόσληψη βιταμίνης Ε από τον οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γιατί πρέπει να βάζετε αυγά στη σαλάτα σας

H βιταμίνη Ε είναι μια βιταμίνη στην οποία εμφανίζουν συχνή έλλειψη οι Αμερικανοί- αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τονίζει ο καθηγητής διατροφής Wayne Campell. "Τώρα όμως οι καταναλωτές μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους προσθέτοντας αυγά μέσα σε μια πολύχρωμη σαλάτα”.

Ο Jung Eun Kim, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου Purdue είπε: "Βρήκαμε ότι η απορρόφηση της βιταμίνης Ε ήταν 4-7 φορές μεγαλύτερη όταν προστίθεντο 3 ολόκληρα αυγά στη σαλάτα. Πρόκειται για μια καινοτόμο μελέτη, επειδή μέτρησε την απορρόφηση από πραγματικές τροφές και όχι από συμπληρώματα, τα οποία συνήθως περιέχουν μεγα-δόσεις της βιταμίνης".

Η βιταμίνη Ε ανευρίσκεται συνήθως σε έλαια, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Τα αυγά αποτελούν μια ιδιαίτερα πλούσια τροφή σε διάφορα στοιχεία, όπως απαραίτητα αμινοξέα, ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν και μικρή ποσότητα βιταμίνης E.

Πηγή: stogiatro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 28 Αυγ 2025 | 06:10

PFAS: Τα "αιώνια χημικά" που δεν εξαφανίζονται ποτέ και εντοπίστηκαν σε ελληνικά αυγά - Πού βρίσκονται, τι προκαλούν

Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940 και έκτοτε κατέκλυσαν τη βιομηχανία και την καθημερινότητά μας.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 27 Αυγ 2025 | 14:00

Ελληνικά αυγά: Βρέθηκαν χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα - Τι δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΠΑ

Η ανησυχία του κοινού και των επιστημόνων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια για την παρουσία των χημικών ουσιών PFAS στα τρόφιμα